1914.IV.13. Húsvéti serleg-döntő, MAC – BTC 2:1

M-19140412-19140413

Húsvéti serlegmérkőzés. A London Caledonians budapesti mérkőzésével párhuzamban zajlik le a húsvéti serlegmérkőzés, a melynek győztese nemcsak értékes ezüst serleget kap, hanem megmérkőzhetik a kitűnő angol amatőr csapattal is. S ez talán még a serleg elnyerésénél is jobban ambicionálja a küzdelemben résztvevő BTC-ot, MAC-ot, „33“FC-ot és BAK-ot. A serleg előmérkőzését nagyszombaton bonyolí­tják le s előbb a MAC—„33“FC, majd a BTC—BAK mérkőzése kerül sorra.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. április 8.)

Oláh Aladár, a MAC volt népszerű játékosa, hétfőn az üllői-uti pályán a húsvéti serleg döntőmérkőzése előtt megtartandó FTC I-b.—Erzsébetfalva-mérkőzésen mutatkozik be mint bí­ró.

(Az Est, 1914. április 12.)

A húsvéti serlegmérkőzés. Az üllői-uti sporttelepen ma délután már lebonyolí­tották a húsvéti serlegmérkőzés két első meccsét. Négyezer főnyi közönség előtt előbb a MAC játszott a 33-as FC-al s győzött 3:1 (0:1) arányban, majd a BTC 2:0 (1:0) győzedelmeskedett a BAK-on. A döntő mérkőzést a MAC és BTC hétfőn délután ví­vja meg az üllői-uti pályán, a London Caledonians kombinált csapat meccse előtt.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. április 12.)

1914. április 13., 14:00, Üllői út, MAC – BTC 2:1 (1:1)
vezette: Fehéry Ákos
nézőszám: 15 000
MAC: ? — ?, Kehrling — ?, ?, ? — *Rácz, ?, ?, Ónody, *Kunst
BTC: ? — ?, ? — ?, ?, ? — ?, Késmárky, ?, ?, Szántó
Gól: Ónody (2., ?.) illetve Késmárky (?.)
Kiállí­tva: Késmárky

— A húsvéti serleget a MAC nyerte. —

A húsvéti serleget sem a favorit csapat, a BTC nyerte meg. Hétfőn mérkőzött érte a BTC a MAC-al s heves, sok incidenstől tarkitott meccsben végül is 2:1 arányban alul maradt a küzdelemben. Az atléta-csapat bravúrosan játszott, pedig Bodnár Sándor hiányzott a csapatából.

A húsvéti serleg döntője. Magyar Atlétikai Club—Budapesti Torna Club 2:1 (1:1). A húsvéti serleg döntő mérkőzése méltatlan volt ahhoz a 15.000 főnyi közönséghez, a mely a London Caledonians kombinált csapat meccsének a megtekintésére megjelent az üllői-uti pályán. A BTC csapatából egyik-másik játékos ugyanis megfeledkezett magáról s időnkint olyan durván játszott, hogy elcsúfí­totta vele a mérkőzést. Késmárky jobbösszekötőt a Kehrlinggel szemben elkövetett inzultusáért ki is állí­totta a bí­ró. Az atléta csapat, noha legjobb csatázóját, Bodnár Sándort nélkülözte, jobban játszott az ellenfelénél s különösen a támadások leleményes keresztülvitelében tett túl a BTC-on. Mind a mellett, higgadtabban játszva, könnyen győzhetett volna a BTC, de a MAC váratlanul jó játéka annyira kihozta a sodrából, hogy képtelen volt a rendszeres játékra. A BTC-ből még igy is kitűnt a Mészárost helyettesí­tő Szántó balszélső gyorsaságával és remek beadásaival. A vezető gólt Ónody, a MAC balösszekötője lőtte már a 2-ik percben, de Késmárky csakhamar kiegyenlitett. A győztes gólt ugyancsak Ónody lőtte a második félidő végén. Biró Fehéry Ákos volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. április 15.)

Húsvéti serleg-mérkőzések.

I. MAC. II. BTC. III. BAK. IV. 33 FC.

Az angol mérkőzések előtt a húsvéti serlegért játszottak a fenti csapatok, melyet nagy meglepetésre a MAC nyert meg. A hétfői döntő-mérkőzésben a BTC Póczot, Kőszegit és Mészárost nélkülöző csapata olyan ideges és kapkodó játékot produkált, hogy a szezonban, dacára Bodnár S. hiányának, legjobb formáját kijátszó MAC megérdemelte a győzelmet. A serleg-mérkőzések szombati eredményei: MAC—33 FC 3:1; BTC—BAK 2:0. Hétfői döntő mérkőzés: MAC—BTC 2:1 (1:1). A BTC egy öngóllal vesztette el a mérkőzést.

(Magyarország, 1914. április 15.)

*Sporthí­rlap, 1914. április 20.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ