1914.V.27. MLSZ kombinált – Burnley 0:2

SH-19140525-02-19140527

A Labdarugó Szövetség kombinált csapata. A Magyar Labdarugó Szövetség jövedelmének a gyarapí­tása céljából kombinált csapatot állí­t a Burnley ellenében.

A szerdán délután fél 6 órakor az üllői-uti sporttelepen tartandó mérkőzésben ez  lesz a magyar csapat összeállí­tása: Zsák („33“ FC)—Rumbold (FTC), Payer (FTC)—Kiss (FTC), Károly (BAK), Einwag (BTC)—Tauszig (MTK), Bodnár (MAC), Pataki (FTC), Schlosser (FTC), Bőti (Törekvés).

A FTC ingyen bocsátja a szövetség rendelkezésére a pályát. A mérkőzésben produkált formákat figyelembe fogják venni a franciák ellen pünkösd vasárnapján játszó válogatott csapat összeállí­tásánál. Ezért is keresztelték el a szerdai mérkőzést triál- (próba-) mérkőzésnek.

A Burnley bucsumérkőzése. (…) Értesülésünk szerint a magyar csapat nem abban az összeállí­tásban fog játszani, mint a hogyan azt eredetileg tervezték, mert Tauszig Imre, a MTK jobbszélsője hivatalos elfoglaltsága miatt nem vehet részt a hétköznapi mérkőzésben. Tauszig helyett Veisz Ferenc, a FTC jobbszélsője fog játszani. A mérkőzés délután öt órakor kezdődik.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. május 26-27.)

1914. május 27., 17:00, Budapest, Üllői út, MLSZ kombinált — Burnley 0:2 (0:2)
vezette: Schubert M. Ferenc
nézőszám: 3 000
MLSZ kombinált: Zsák („33“ FC) — Ludwig (BAK), Payer (FTC) — Kiss (FTC), Károly (BAK), Einwag (BTC) — Bőti (Törekvés), Bodnár (MAC), Rácz (MTK), Schlosser (FTC), Weisz F. (FTC)
Burnley: Shewell — ?, ? — ?, ?, ? — Kalley, Pickering, Freeman, Hodgson, Nesbis
Gól: Pickering (8.), Freeman (10.)

A Burnley bucsumérkőzése. (Az angol csapat 2:0 arányban győzött.) Végzetes hiba Volt a Magyar Labdarugó Szövetségtől a mai mérkőzésnek a megrendezése, mert ha a magyar—francia válogatott meccsnek nem lesz sikere, nagyrészt a valósággal a hajánál fogva előráncigált triálmérkőzésnek tulajdoní­thatja. Éppen ezért nagy szerencsének mondjuk, hogy üres tribünök előtt, mintegy 3000 főnyi közönség előtt folyt le a mérkőzés, a melyen egy, a helyszí­nen összetákolt magyar csapat szerepelt a Burnley ellen s szenvedett 2:0 arányban vereséget. Azt hirdette a szövetség, hogy uj játékosokat akar kipróbálni s ime megjelent Weisz Ferenc, a FTC jobbszélsője — a balszélen. Rumbold helyén Ludwig játszott, Pataki helyét pedig Rác, a MTK centere foglalta el. A csapat gyöngének bizonyult. A csatársora, — a már lassú Weisz kivételével — elég jól játszott a mezőnyben (a kapu előtt egymásután követte el a szarvashibákat), de a halfsora — Kiss, Károly, Einwag — kriminálisán rossz volt.

E miatt veszett el különben a meccs. A csatázok jóformán egyedül a kolosszális formát mutató Payertól kaptak labdát s igy csak elvétve jutottak szóhoz.

Az angolok ma sokkal jobban játszottak, mint vasárnap. Különösen a Kalley, Pickering, Freeman, Hodgson, Nesbis csatázósor brillí­rozott. A védelem azonban most sem dolgozott kifogástalanul, s igy történt, hogy a három magyar belső csatázó, Bodnár, Rácz és Schlosser gyakran jutottak lövő helyzetbe, de a lövések mind célt tévesztettek. Különösen Rácznak volt rossz napja. Háromszor állt szemben egyedül Shewell kapussal s mindanyiszor a kapu mellé rúgta a labdát.

A közönség türelmetlenül, kedveszegetten nézte a mérkőzést, gúnyos közbekiáltásokkal zavarta s még a befejezés előtt eltávozott. Még játszottak a csapatok s a tribünök már üresek voltak. Kár volt tehát az elrontott délutánért.

Az angolok már az első tiz percben biztosí­tották a győzelmüket. A 8. percben Pickering Ludwig hibájából a vezető gólt lőtte, a mit két perc múlva Freeman gólja követett.

Biró Schubert M. Ferenc volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. május 28.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ