1915.II.21. FTC – NSC 11:0 (edzőmérkőzés)

A FTC. első mérkőzése. Vasárnap, február 21-én, mérkőzik az Üllői-uti sporttelepen az „Auguszta” serleg veretlen győztese, a Ferencvárosi Torna Club csapata a Nemzeti Sport Clubbal. Az NSC. ez alkalommal régi kitünő csapatával veszi fel a küzdelmet a FTC. ellen. Tekintve azt, hogy a FTC. ugyanolyan összeállí­tásban fog játszani, mint az elmúlt szezonban és a NSC. is komplett lesz, rendkí­vül érdekes mérkőzésre van kilátás. A FTC—NSC match 3 órakor kezdődik, előzőleg a FTC. Ib) csapata játszik a Turul FC. fúziója révén rendkí­vül megerősödött Zuglói SC. csapatával. A FTC. I. b) csapata győztese a „Máriaremetei vaspajzs”-nak, mig a Zuglói SC. jövő vasárnap osztályozó mérkőzést játszik a FTC-val. A FTC.—NSC. mérkőzést Gerő Ferenc, a FTC. I. b)—Zuglói SC. matchet Horváth János vezeti. A kettős mérkőzés megtekintésére tréningjegyek érvényesek.

(Pesti Hí­rlap, 1915. február 19.)

1915. február 21., 15:00, Üllői út, FTC – NSC 11:0 (3:0)
vezette: Gerő Ferenc
nézőszám: 500
FTC: Magyar — Zavaros, Wiener — Hegyi, Kiss B., Farkas — Telkes, Weisz F., Pataky, Tóth-Potya, Molnár
Edző: Barney Gannon
NSC: Fancsali — Hesser, Székely II. — Huszár, Molnár, Weisz — Timár, Szüry, Szegedi, Ritter, Székely I.
Gól: Pataky (3), Tóth Potya (3), Weisz F. (2), Kiss B., Farkas, Molnár

SH-19150222-04-19150221A Ferencvárosi Torna Klub 11:0 arányú győzelmet aratott a Nemzeti Sport Klub csapata fölött, amely az Üllői-uti pályán szép számú közönség előtt folyt le. Az FTK már ma a szezon első matchén, a jelenlevő közönség nagy örömére, kitűnő formát játszott ki. A Magyar—Wiener, Zavaros—Farkas, Kiss, Nagyhegyi— Telkes, Weisz, Pataki, Tóth és Molnár összeállí­tású csapat minden egyes tagja ugy játszott, mintha az idény derekán lennénk. Különösen a fedezetsor brillí­rozott, a csatársorban pedig Pataki és Tóth váltak ki. A Nemzeti Sport Klub tartalék kapussal vette föl a küzdelmet, aki a zöld-fehérek csatársorának ostromát nem tudta leszerelni. A csapat többi tagjai rendes formájukat játszották ki. Az első öt percben ért el az FTK három goalt Pataki, Weisz és Tóth révén. Félidőig az eredmény nem is változik. Szünet után az első goallövőkön kivül még Farkas, Kiss és Molnár tizenegyre szaporí­tják a goalok számát. — Biró Gerő Ferenc volt.

Az FTK IB csapata a Zuglói Sport Klubbal mérkőzött az FTK—NSK match előtt és zöld-fehérek 5:1 (1:1) arányban kerültek ki győztesként.

(Pesti Napló, 1915. február 22.)

A vasárnapi mérkőzések közül természetesen az Auguszta serleggyőztes FTC. felé fordult a figyelem. A NSC. volt az ellenfele, amely 11:0 arányban elég súlyos vereséget szenvedett, aminek oka egyrészt a FTC. uj csapatának a kitűnő játékereje, másrészt a NSC. teljes traininghiánya és gyönge csapata. A FTC. összeállí­tása: Magyar — Wiener, Zavaros — Nagyhegyi, Kiss, Farkas, — Telkes, Weisz, Pataki, Tóth, Molnár. A csapat tehát Schlosser nélkül is igen goalképesnek bizonyult. Tóth és Pataki (3—3), Weisz (2), Farkas, Kiss és Molnár lőtték a goalokat. Bí­ró: Gerő.

A FTC. II. a Zuglói SC.-ot 5:1 (1:1) arányban verte meg, ami nemcsak a FTC. kiapadhatatlan tartalékanyagát dicséri, de egyben a Zuglói SC. tudását sem tünteti föl oly szí­nben, amely a liga I. osztályában sikereket hozna neki.

(Pesti Hí­rlap, 1915. február 22.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ