1915 – Osztrák-magyar, magyar-osztrák I.

1915. május 2., Budapest, Hungária út, MAGYARORSZÁG — AUSZTRIA 2:5 (1:2)
vezette: Schubert (magyar)
Góllövő: Sedlacek (öngól), Pataky
Magyarország: Zsák (33 FC) – Kőszegi (BTC), Csüdör (MTK) – Biró (MTK), Rauchmaul (BTC), Kocsis (MAC) – Klement (MTK), Konrád II. (MTK), Pataky (FTC), Schlosser (FTC), Borbás dr. (FTC)
mb. Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

„A két év előtti magyar—német válogatott mérkőzésen láttuk ilyen rosszul játszani a magyar válogatott csapatot, mint ma” – olvasható a Pesti Napló értékelésében. Mindkét csapat erősen tartalékosan állt fel, miután legjobbjaik közül sokan bevonultak katonának. Az ugyancsak a harctéren lévő Herczog Ede helyett a válogató bizottság tagját, Minden Frigyest bí­zta meg a szövetség a kapitányi teendők ellátásával.

Bővebben …

* * *

1915. május 30., Bécs, WAC-pálya, AUSZTRIA — MAGYARORSZÁG 1:2 (0:2)
vezette: Schmieger (osztrák)
Góllövő: Schlosser, Borbás dr.
Magyarország: Knapp (MTK) – Révész (MTK), Csüdör (MTK) – Vancsai I. (33 FC), Konrád I. (MTK), Kertész III. (MTK) – Tóth (FTC), Kertész II. (MTK), Pataky (FTC), Schlosser (FTC), Borbás dr. (FTC)
mb. Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

Bő húsz perc után 2:0-ra vezetett a magyar csapat. Az osztrákok csak a mérkőzés hajrájában szépí­tettek.

Bővebben …

* * *

1915. október 3., Bécs, WAC-pálya, AUSZTRIA-MAGYARORSZÁG 4:2 (2:1)
vezette: Retschury (osztrák)
Góllövő: Schlosser, Kertész II.
Magyarország: Knapp (MTK) – Payer (FTC), Csüdör (MTK) – Biró (MTK), Kehrling (MAC), Kertész III. (MTK) – Tóth (FTC), Kertész II. (MTK), Konrád II. (MTK), Schlosser (FTC), Borbás (FTC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

Mindössze 1.200 néző tekintette meg a találkozót, s ez a rossz időjárás és a háborús viszonyok következménye volt. Jól kezdődött a mérkőzés: a 14. percben Konrád II. beadásából Schlosser védhetetlen gólt lőtt! Az osztrákok fokozatosan melegedtek bele a játékba és végül biztosan győztek.

Bővebben …

* * *

1915. november 7., Budapest, Üllői út, MAGYARORSZÁG-AUSZTRIA 6:2 (2:1)
vezette: Oláh (magyar)
Góllövő: Schaffer(3), Tóth(2), Kertész II.
Magyarország: Zsák (33 FC) – Payer (FTC), Csüdör (MTK) – Biró (MTK), Kertész III. (MTK), Kovács E. (MTK) – Tóth (FTC), Kertész II. (MTK), Schaffer (MTK), Schlosser (FTC), Borbás (FTC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

A magyar csapat a várakozáson felül szerepelt, de bocsássuk mindjárt előre — csak az eredmény szempontjából. Több gólt rúgtak, mint a legvérmesebb reményekkel várni lehetett volna, maga a játék azonban sok kí­vánnivalót hagyott hátra.

Kis kellemetlenséggel indult a mérkőzés. Payer nem érkezett meg idejében, í­gy a válogatott 10 emberrel, nélküle kezdte a játékot!

A publikum aggodalmát a 3. percben megszüntette Payer megjelenése …

Bővebben …

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ