1915.V.24. Nemzetközi Hadikupa, WAF – FTC 2:3

1915. május 24., –:–, Bécs, Hüttelsdorf, WAF – FTC 2:3 (1:0)
vezette: ?
nézőszám: ?
WAF: Brandstatter, Heiss, Pack, ?
FTC: Fritz — Szandovics, Wiener — Móra, Hegyi, Farkas — Weisz F., Binder, Pataky, Schlosser, Tóth-Potya
Edző: Barney Gannon
Gól: ? (?.), Pack (?.) illetve Schlosser (50., ?.), ? (?.)
Kiállí­tva: Farkas (?.)

A FTC győzelme Bécsben. A FTC, mint lapunknak táviratozzák Bécsből, a WAF-bal játszott, annak hüttelsdorfi pályáján. A FTC-ből hiányzott jeles halfjátékosa, Virág, akit Weisz helyettesitett, mig helyette Binder összekötőt. Potya szélsőt játszott. Az I. félidőben a WAF vezetett 1:0-ra, de a FTC a II. félidőben felülkerekedett s végeredményben 3:2 arányban legyőzte a jelenlegi osztrák bajnokcsapatot.

(Pesti Hí­rlap, 1915. május 25.)

A FTC bécsi győzelméhez. Távirati tudósí­tásunk nyomán már megemlékeztünk a FTC bécsi sikeréről. Most bővebb részleteket kaptunk a mérkőzésről. A FTC meglehetősen meghendikepelve ment a mérkőzésbe, mert Virág és Borbás hiánya miatt teljesen fel kellett forgatnia csapatát. Potya balszélre ment, Binder összekötőbe került, mí­g halfot Móra játszott. Negyedórai játék után Wiener megsérült, mire a WAF eléri első goalját. A FTC 10 emberrel nem boldogul, ugy hogy a WAF-nak sikerül megtartani a vezetést. A II. félidőben Potya nagyszerű játéka magával ragadja az egész csapatot. Lakatos is régi formáját játsza ki mellette s már az 5-ik percben kiegyenlí­t egy szabadrúgásból. Binder és Tóth veszélyes lövései után Schlosser megszerzi a vezetést, amit nemsokára a harmadik követ. A WAF addig nem igen jutott szóhoz, mig Pack a tétovázó Fritz kezei közül goalba nem rúgja a labdát; ekkor a biró minden szabályos és szabálytalan eszközzel segí­ti honfitársait, Farkast ki is állí­tja, a match idejét meghosszabbitja; ennek dacára sem képes azonban a kiegyenlí­tést kiforszirozní­. A FTC értékes győzelemmel tért haza a császárvárosból s győzelme értékét növeli, hogy tartalékos csapattal saját pályáján verte meg az osztrák bajnokcsapatot, éppen akkor, mikor a Rapidtól szenvedett veresége után senki sem várt tőle ilyen teljesí­tményt.

(Pesti Hí­rlap, 1915. május 27.)

SH-19150531-03-19150524

SH-19150531-03-19150524

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ