1915.VI.13. Hadikupa, FTC – Fővárosi TK 8:0

I. osztályú liga. (Üllői-uti pálya) 5 1/2 órakor; FTK—Főv. T.Kör

(Pesti Napló, 1915. június 13.)

1915. június 13., 17:30, Üllői út, FTC – Fővárosi TK 8:0 (4:0)
vezette: Gerő Ferenc
nézőszám: 1 000
FTC: Fritz — Szandovits, Wiener — Móra, Hegyi, Farkas — Tóth-Potya, Binder, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
Fővárosi TK: ?
Gól: Schlosser (?., ?., ?., ?.), Farkas (?.), Tóth (?.), Borbás dr. (?., ?.)

A FTC. megnyerte az amateur ligabajnokságot.

A vasárnapi döntő jellegű mérkőzések ismét hoztak néhány meglepetésszerű eredményt, bár a nagy csapatok, a FTC. és a MTK. a papí­rformának megfelelőleg megnyerték mérkőzéseiket.

A FTC. kikorrigálta mult heti gyenge szereplését, amennyiben gyengébb összeállí­tásban is oly goalarányban verte a listában jó helyen álló ellenfelét, amely mindenképen azt bizonyí­tja, hogy méltó birtokosa a bajnoki cimnek, melyet egy évi szünetelés után ismét birtokába vett. A majdnem békelétszámu MTK., mely pillanatnyilag jobb is volt, mint a FTC. hadi emberekkel teli csapata, nem tudott oly állandó formát mutatni, mely a ligabajnoki cim elnyeréséhez múlhatatlanul megkí­vántatik. A BTC. lett a megérdemelt harmadik szezon eleji kitűnő szereplése révén, melyet szezonvégi letörése sem tudott ellensúlyozni.

Amateur-Liga. FTC — Főv. TK 8:0 (4:0.) FTC a következő csapattal szerepelt: Frigyes — Wiener, Szandovits — Móra, Hegyi, Farkas — Tóth, Binder, Pataky, Lakatos, dr Borbás. A csapat egyúttal már megtalálta önmagát s a csatársorban a teljes megértés uralkodott. Lakatos, lábbaja dacára, melyet még nem hevert ki, értelmes irányí­tója volt a támadásnak s ő is fejezte a legtöbbet be pompás lövéseivel. Elemében volt elválhatatlan partnere, dr Borbás is s a mögöttük játszó Farkas. Potya kezd összeszokni a fiatal Binderrel, aki fejlődőképes fiatal erő. A védelemnek nem volt dolga, mert az ellenfél sehol sem volt. Schlosser rúgja az első goalt, majd a másodikat kornerből, amit az első 10 percen belül Farkas révén a harmadik is követ. Szabadrúgásból ered Farkas—Schlosser révén a negyedik goal. Félidő 4:0. Schlosser rúgja a II. félidő első goalját is, majd Binder—Potya összjátékából a hatodik, majd Borbás kitűnő lefutásai révén a két utolsó esik. Biró: Gerő Ferenc volt.

(Pesti Hí­rlap, 1915. június 14.)

A hadi kupa ma délután lezajlott mérkőzései csaknem végérvényesen eldöntötték a helyezés kérdését. A Ferencvárosi Torna Klub 8:0 arányban legyőzte utolsó ellenfelét s ezzel megnyerte a kupát (…).

Ferencvárosi Torna Klub—Fővárosi Testedző Kör 8:0 (4:0). Az üllői-uti sporttelepen 1000 főnyi közönség előtt lezajlott mérkőzésben a FTC óriás felsőbbségben volt, annyira, hogy unalmas és egyhangú volt a küzdelem. A gólok sorát Lakatos nyitotta meg, ő lőtte a második, a negyedik és a hatodik gólt is. Farkas, Tóth és Borbás osztozott vele góllövés dicsőségében, Borbás érdeme a hetedik és nyolcadik gól. Biró: Gerő Ferenc volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1915. június 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ