1962.IV.12. Pápai Kinizsi – Ferencváros 1:16 (edzőmérkőzés)

A Ferencváros labdarúgói az alacsonyabb osztályban szereplő Pápai Kinizsi meghí­vására látogattak a barokk főteréről neves városba. 1962. április 12-én, 3000 néző előtt 16:1-re győztek a zöld—fehérek. A félidőig 3:0-ra állt a mérkőzés.

FTC – Pápai Kinizsi 16:1 (3:0)

FTC: Horváth (Landi) – Novák, Mátrai, Dalnoki — Kocsis, Vilezsál — Kökény, Orosz, Albert, Rákosi, Fenyvesi

Gól: Rákosi 6, Fenyvesi dr. 4, Albert 3, Novák 2, Kökény ill. Horváth L.

A gólzárporos eredményt Rákosi 6, Fenyvesi dr. 4, Albert 3, Novák 2, Kökény góljai alakí­tották ki. A Kinizsi becsületgólját egy fiatal jobbszélső, Horváth László lőtte. Ezen a mérkőzésen „szúrt szemet” a Fradi vezetőinek, s hamarosan le is igazolták. A fővárosban a hátvédsorba került, s összesen 92-szer húzta fel a zöld—fehér mezt. Későbbi állomásai: Haladás, Tatabánya, Budafok.

A ligeti salakos pályán lezajlott 90 percről ezt í­rta a Pápai Napló:

„Az első félidőben tartózkodóan játszott az NB I-es csapat, szünet után aztán valóságos tűzijátékot rendezett a pápai kapu előtt.”

Egy pár nappal később megjelent í­rásból megtudjuk, hogy „Dicséretes dolog, hogy az NB I-es Ferencváros, az egyik legnépszerűbb fővárosi labdarúgó együttes válogatott játékosaival együtt, teljes felállí­tásban lépett pályára szerdán a Pápai Kinizsi ellen. A fővárosi játékosok elégedettek voltak a tapasztalt vendégszeretettel…”

(Papp Győző, Pápai Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ