1988.III.30. Ferencváros – Rába ETO 5-2

Albert Flórián, a Ferencváros szakosztályigazgatója:

– A tavaszi első öt forduló sorsolása igen nehéz. Öt találkozón öt pont megszerzése volt az előzetes tervben. Most négy bajnoki után van négy tavaszi pontunk. A Vasas elleni idegenbeli összecsapás következik. Tarthatjuk a tempót, elképzelhető az öt pont. Ami a 18. fordulóban kellemetlen volt – a pécsi 0:1-re gondolok -, az most kellemesre változott a Rába ETO ellen. A mai Ferencvárosnak egy célja van: szorgosan gyüjtögetni a pontokat. Ha lehet, minél többet.

– Előnyös volt-e, hogy a belgák elleni válogatott találkozó miatt egy kis lélegzethez jutottak a pécsi 0:1-et követően?
– Nem hiszem, hogy ezért vertük meg a győri csapatot. Ez egy olyan ritka 90 perc volt, amelyen a kifogástalan akarat mellett a felszabadult játék sem hiányzott.

– A sokáig sérült Kincses visszatért a középpályára. Sokak szerint ez tette sokkal folyamatosabbá támadásszövésüket.
– Egyszer végre ki kellett jönnie a lépésnek, ha Kincsessel, ha nélküle. Ez a Ferencváros mindig akar, de sajnos hibázni is tud.

– Gondolja, hogy a Rába ETO az öt gól miatt szárnyaszegetté válik, és ez a Bp. Honvéd bajnoki cimét segitheti elő?
– Hol vagyunk még a végétől? A bajnoki tabellára pillantva olyan szoros a mezőny, hogy senki sem jósolhat biztosat. A Rába ETO nem az a tipusu együttes, amely olyan könnyen feladná.

– Egyes vélemények szerint Fischer Pál volt a mezőny legjobbja. Két gólt lőtt, állandó zavart okozott a győri hátsó alakzatokban. Néhány nappal ezelőtt azért nem hivták meg az olimpiai válogatott keretbe, mert kifogásolták a munkához való hozzáállását.
– Nem tudom, a válogatóknak mi a véleménye, én csak a döntésről értesültem. Elismerem: nem könnyü ember Fischer, de azon a poszton, ahol játszik, egyike a legjobbaknak az országban.

Horváth Béla, a Rába ETO szakosztályvezetője:

– Ha tudnám, mi volt vereségünk oka, akkor bizonyára előre figyelmeztetem Győrfi László vezetőedzőt a veszélyre… A Ferencváros minden csapat számára kemény dió. A jobb helyzetkihasználás döntött. A közelmultban mi számolatlanul dolgoztuk ki a lehetőségeket, most e téren megtorpantunk. Csalódás a formánk, hiszen azt vártuk: a csapat tavasszal folyamatosan ér el egyre jobb és jobb formát. Ha arra gondolok, hogy igen nehéz bajnoki mérkőzések következnek, ráadásul az MNK elődöntőjében a Bp. Honvéddal kell kétszer is csatáznunk, akkor nem vagyok nyugodt.

– Az eltiltott Hannnich nélkül döcögött a középpályás játékuk
– Ez az egyik oka vereségünknek. Egyébként megfellebbeztük az MLSZ Fegyelmi Bizottságának döntését. Reméljük, számunkra kedvező döntést hoznak.

– Egyik kiváló csatáruk, Hajszán nincs tul nagy formában az utóbbi hetekben.
– Makacs lovaglóizom-huzódása hátráltatja. El kell ismerni: attól még játszhatna veszélyesebben is.

– A télen hirek kaptak lábra, melyek szerint az Austria Wien szivesen megvenné a szélsőt. Megveszi?
– Most nincs ilyesmiről szó. Ahhoz jobban is illene játszania.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ