1993.IV.7. MK, Ferencváros – PMSC-Fordan 3-1

Négy között a Ferencváros.

A továbbjutás tulajdonképpen már három hete, Pécsett eldőlt, s ez meglátszott a visszavágó szinvonalán. A Ferencváros 5:1-es összesitéssel jutott a legjobb négy közé. Oda korábban az MTK, a Békéscsaba és a Haladás VSE már eljutott.


Ferencváros – PMSC-Fordan 3:1 (2:1)
Üllői út, 7.209 néző, V: Márton

Ferencváros: Horváth – Simon, Telek, Szekeres – Szűcs M., Albert (Vanicsek 65.), Lipcsei, Fodor, Keller – Wukovics, Gregor

PMSC-Fordan: Csaban – Palaczky, Bódog, Vókó – Ulveczky, Túri (Szabó 72.), Rózsa, Medgyes, Kocsis (Tolocskó 67.) – Lengyel, Magyar

Gól: Wukovics (4., 17.), Albert (63.) illetve Rózsa (15.)
Sárga lap: Simon (35.) illetve Bódog (57.)
Jók: Simon, Albert, Fodor illetve Palaczky, Túri

A ferencvárosiak várhatták nyugodtabban az összecsapást, hiszen a három hete lejátszott első mérkőzésen 2:0-ra nyertek Pécsett. Aztán a 4. percben tovább növelték előnyüket: Gregor a bal oldalról középre lőtte a labdát, az a kapuba tartott, de érkezett Wukovics, s közvetlen közelről a hálóba guritott (1:0). A játékosok vállalkozókedvére ezúttal nem lehetett panasz. Az egyik oldalon Magyar, a másikon Lipcsei bombázott nem sokkal kapu fölé. A 15. percben egyenlitettek a dunántúliak, akik szombaton bajnoki 90 perc során 1:0 arányú vereséget szenvedtek a fővárosiaktól: Túri szöktette Rózsát, ő az elalvó védők mellett 12 méterről lőtt a hálóba (1:1). Utána Wukovics lépett elő főszereplővé. Előbb Albert mesteri átadását vezette a kapusba, majd a 17. percben 8 méterről szépen fejelte be Fodor jobb oldali szabadrúgását (2:1). A későbbiekben is a hazaiak vezették a veszélyesebb támadásokat, Gregor és Szűcs kecsegtető helyzetben pontatlanul célzott. A félidő hajrájában Túri egyenlővé tehette volna az állást, százszázalékos ,,ziccerbe,, került, de kivárt. Ez lett a veszte, mert Telek bele tudott vetődni a közeli lövésbe.

Fordulás után Wukovics növelhette volna góljai számát, de odalett a nagy lehetőség. A 63. percben végleg megnyugodhattak a ferencvárosi hivek: Simon pontos, jobb oldali beadását Albert öt méterről “bólintotta” a hálóba (3:1). A pécsiek csak időnként jutottak el az ellenfél 16-osáig, de a kapura alig-alig jelentettek veszélyt. Később még Lipcsei előtt is adódott egy helyzet, de tizméteres lövése elakadt az egyik védőben. Válaszként Rózsa beivelését Magyar fejelte mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ