1994.II.10. Ferencváros – GoldStar 2-1

Lipcsei-Péter_0032A dél-koreai csapat az első félidőben jó, talán a Ferencvárosnál is jobb csapat benyomását keltette. A második játékrészre azonban kiengedtek a vendégek, í­gy első magyar fellépésüket vereséggel zárták.


A Ferencváros labdarúgó-csapatának adatott meg csütörtökön az a lehetőség, hogy a sportág történetében először fogadhatott dél-koreai csapatot. Az ázsiai országból a GoldStar Football Club első fecskeként látogatott el Magyarországra, és európai turnéja egyik állomásaként barátságos mérkőzést ví­vott a Ferencvárossal. Szombaton a Debrecen elleni újabb találkozón érdekelt a szöuli legénység. Ami a vendégcsapat játékerejét illeti, küzdelmes mérkőzésre számí­thatott a magyar bajnokaspiráns, hiszen a nyári világbajnokságra kvalifikálta magát a dél-koreai válogatott, amelynek négy játékosa a GoldStar együttesét erősí­ti.

Ferencváros – GoldStar (dél-koreai) 2:1 (0:1)
Üllői út, 7.000 néző, V: Vad

Ferencváros: Szeiler – Simon T., Telek, Szűcs M. (Balogh G. 46.) – Páling (Simon P. 57.), Lipcsei, Lisztes, Keller – Nagy Zs., Cigan, Wukovics

GoldStar: Chul-Woo – Byung-Ok, Chul, Yung-Joon, Dang-Hae – Joong-Hwa (Ji-Ho 56.), Dai-Sik, Jin-Ho (Ki-Sul 52.), In-Jae – Kun-Jae (Sang-Hoon 59.), Sang-Chul

Gól: Lipcsei (71.), Balogh G. (84.) illetve Sang-Chul (35.)
Sárga lap: Jin-Ho (40.), Sang-Chul (80.)
Jók: Lipcsei, Lisztes illetve Sang-Chul, Kun-Jae

Az első helyzet Nagy Zsolt előtt adódott, aki jobbal messze a kapu mellé küldte a labdát. A következő lehetőség ismét a Ferencvárosé volt, Lisztes beadását Lipcsei pontosan a dél-koreai kapus ölébe fejelte. Ezzel mintha el is lőtte volna az első félidőre tartogatott puskaporát a zöld-fehér csapat, mert az ellenfél lényegesen ötletesebb játékkal biztos mezőnyfölényben játszotta végig a szünetig tartó időszakot. Legfőképpen Kun-Jae és Sang-Chul villogott. Az egyre-másra kialakí­tott gólhelyzeteket azonban ők sem tudták kihasználni. A 35. percben mégis gólnak örülhetett a sárga mezes vendégegyüttes, mégpedig nem is akármilyennek. Mintha a grundon játszogattak volna, végletekig megtervezett akció végén Sang-Chul méltóságteljesen a jobb alsó sarokba fejelt (0:1).

A második játékrészben Keller oldalhálót rezgető lövése jelentette a nyitányt, amit közel 20 perces unalmas mezőnyjáték követett. A félidő derekára azonban felgyorsultak az események. A fáradni látszó dél-koreaiak mellett most már a Ferencváros is szóhoz jutott. Lipcsei a 71. percben jól lépett ki a bal oldalon, majd a 16-os bal sarkából a kapus mellett a bal sarokba gurí­tott (1:1). Az egyenlí­tő gól után a fellelkesedett hazai gárda továbbra is ostromolt. A 84. percben jött a győztes gól. Szinte követhetetlen kapu előtti kavarodásban előbb a csereként beállt Balogh lőtt, labdája lepattant a kapusról, ezután Lipcsei ismétlése a kapufát találta telibe, majd Balogh zárta a kört 3 méterről leadott bombájával – a labdája a háló közepébe zúdult (2:1).

NS-19940211-01-19940210

NS-19940211-03-19940210

TFU_19940300_FU_002 - 0003

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ