1995.VI.7. Sukoró FC/Tóparti-válogatott – Ferencváros 3-3 (edzőmérkőzés)

Szerdán délután dr. Szerdahelyi Péter államtitkár, a Ferencváros társadalmi elnöke avatta fel a Fejér megyei Sukorón a Toldi Géza-emlékparkot. A kilenc hónappal ezelőtt épí­tett szabadidőközpont azért kapta új nevét, mert kiderült, hogy a Ferencváros egykori kitűnő csatára Sukoróhoz kötődik, itt éltek szülei, és gyerekkorának jelentős részét ő is a tó északi partján töltötte. Az államtitkár az emlékpark felavatása mellett emléktáblát is leleplezett, amely mindenki tudtára adja az elnevezést.

Bár az időjárás nem kedvezett, í­gy is viszonylag sokan voltak kí­váncsiak az alig ezer lakosú községből a bajnok Ferencváros vendégjátékára. Az első félidőben a megyei első osztályú Sukoró volt az ellenfél, a második játékrészben pedig a tóparti válogatott.

Sukoró FC-Tóparti válogatott – Ferencváros 3-3 (1-2)
Sukoró, 800 néző, V: Puhl
Gól: Szekeres 2, Lengyel, illetve Keller, Simon, Milosevic

Az FTC-ben az egykori Jugoszláviából négy próbajátékos (Nagy S., Gyumic, Zagorzio, Milosevic) szerepelt.

*

TFU_19950715_FU_010 - 0011-19950607-2Sukoró község polgármestere, Molnár Ferenc és a helyi futballklub elnöke, Rössler Károly sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tavaly augusztusban átadott, 25 millió forintért épí­tett szabadidőcentrumot az önkormányzat Toldi-emlékparkká nyilvání­tja.

Toldi Géza, a Ferencváros csatára 1929 és 1940 között 46-szor volt a magyar labdarúgó válogatott tagja, két világbajnokságon szerepelt, az 1938-as vb-ezüstérmes csapatban is játszott. Szülei ebben a községben éltek, gyermekkora nagy részét maga is itt töltötte. Jelenleg is több rokona lakik Sukorón.

A halálának 10. évfordulóján rendezendő névadó ünnepségre június 7-én 17 órától kerül sor, amikor a Ferencváros NB I-es futballcsapata – Puhl Sándor játékvezető közreműködésével – méri össze tudását a helyi együttessel. A második félidőben a Velencei-tó környéki csapatok válogatottja lép pályára. A mérkőzés előtt és után szórakoztató műsort szerveznek a község vezetői.

(MTI, 1995.05.31.)

TFU_19950715_FU_010 - 0011

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ