1995.VIII.9. BL selejtező, RSC Anderlecht – Ferencváros 0-1

2 hozzászólás a(z) 1995.VIII.9. BL selejtező, RSC Anderlecht – Ferencváros 0-1 bejegyzéshez

 • FELEJTHETETLEN !!! CSODÁLATOS !!! NINCSENEK RÁ SZAVAK !!!
  HAJRÁ F R A D I !!!!!!!!!

 • Brüsszel, 1995. augusztus 9.
  Este kilenc óra környékén történt, amikor 15 ezer ember előtt a fiatal Lisztes Krisztián labdát szerzett a saját térfelén, majd a meglóduló Zoran Kuntic elé tálalt, aki pár perc múlva meglőtte pályafutása egyik legnagyobb gólját.
  A ferencvárosi gólörömöt leforrázottan figyelték az Anderlecht játékosai. A meccs állása később sem változott, a Fradi 1-0-ra győzött. A tét a Bajnokok Ligája volt -- még 16 csapattal! -, amit a budapesti visszavágón ki is harcolt a Ferencváros! Az 1995-ös Fradi, és minden egyes tagja, köztük a kinti meccs hőse, Zoran Kuntic is.

  -- Az Anderlecht elleni párharc során az egyik leggyakrabban emlegetett név a tied. De mit gondolsz te magad erről a párosí­tásról?
  -- Egész pályafutásom egyik legfontosabb meccse, egyben gólja is volt a belgiumi, nagyon szí­vesen emlékszem vissza rá. Hatalmas meglepetés volt a győzelmünk, nem csak a ferencvárosi drukkereknek, hanem egész Magyarországnak óriási örömet szereztünk. Nagyon jó szí­vvel emlékszem vissza arra az időszakra.

  -- Amikor a sorsoláson megkaptátok az Anerlechtet, mire gondoltatok? Sokkal esélyesebb volt a belga csapat?
  -- A párosí­tás láttán mindenkinek az ugrott be, hogy sajnos nem mi vagyunk a favoritok. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, de a kinti mérkőzésen jól játszottunk, és sikerült nyerni. A visszavágó nehezebb volt, de a szurkolóink segí­tségével bejutottunk a Bajnokok Ligájába. A mai napig állí­tom, az Üllői úti hangulat nélkül nem jutottunk volna be a csoportkörbe, az előtt a közönség előtt egész egyszerűen aznap nem lehetett rosszul játszani.

  -- Lisztes Krisztián labdaszerzésénél, mintha előre tudtad volna, hogy hova fog jönni a labda. Ennyire olvastatok egymás gondolatában?
  -- Sokat beszélgettünk arról a meccs előtt, hogy biztosan lesz nekünk is gólhelyzetünk. Azzal is tisztában voltunk, hogy nem lesz sok, ezért minden adandó lehetőséget be kell lőni. Amikor Krisztián elindult, akkor úgy éreztem, hogy belövi majd elém az üres területre. Jött is a labda, nagyon jó ütemben kaptam, szemben találtam magam a kapussal, és egy kis trükkel sikerült a hálóba juttatnom a labdát. Szerencsére bejött a taktikánk!

  -- Ki volt az akkori Fradiból a legjobb játékos?
  -- Sok jó labdarúgónk volt. A fiatalok, a rutinosabb játékosok és a külföldiek jó elegyet alkottak. Nem szeretnék kiemelni senkit, mert az egy nagybetűs CSAPAT volt. Hálás vagyok a sorsnak, hogy annak a csapatnak a tagja lehettem, és hogy Belgiumban belőttem azt a helyzetet.

  -- Sokszor felemlegetik neked ezt a gólt?
  -- Főleg a fiam cukkol azzal, hogy mi van, egygólos csatár voltam? Ezzel viccelődik, de azért ő is tudja, hogy jó pár gólt lőttem a pályafutásom során. Persze, az is igaz, hogy a játékom olyan volt, hogy inkább az előkészí­tésben, a gólpasszokban jeleskedtem. De igen, sokan felemlegetik nekem azt a találatot, néha már-már kellemetlen is, de egy ilyen terhet szí­vesen visel az ember.

  -- Mit üzensz a maiaknak? Mi kell ahhoz, hogy újra a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepeljen a Ferencváros?
  -- Természetesen a legfontosabb a minőség. Aztán nagyon fontos a mentalitás is. Magyarországon vannak ügyes, jó focisták, akik semmivel sem rosszabbak, mint a horvát, szerb, vagy bosnyák társaik. Ugyanakkor a mentalitás terén van lemaradás az ex-jugoszláv tagállamok labdarúgóival szemben. Nézzék meg a szerbeket, milyen sikereket értek el az utóbbi években akár a labdarúgás, akár a ví­zilabda, akár más sport terén. Az U20-asok például megnyerték a világbajnokságot. Ez is mutatja, hogy önbizalom nélkül nem lehet futballozni. Sőt, azt mondom, megfelelő habitus nélkül nem is érdemes.

  http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/a-legfontosabb-gol/20150809/c/11190

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső