1996.IX.7. Csepel – Ferencváros 1-1

Noha összességében a Ferencváros valamivel többet és veszélyesebben rohamozott (a második játékrészben kifejezetten uralta a mezőnyt), azért a pontosztozkodás reális. A látottak azt sugallják, hogy Novák Dezső vezetőedző pénteki lemondását megsí­nylette a zöld-fehér gárda.

Az FTC labdarúgó-szakosztályának 19 fős elnöksége pénteken délután az egyesület népligeti sportcentrumának tanácstermében rendkí­vüli ülésen tárgyalta meg az első csapat vezetőedzőjének, Novák Dezsőnek a lemondását. A több mint két órán át tartott értekezletet követően Furulyás János, a szakosztály elnöke tartott rögtönzött sajtótájékoztatót.

– Az elnökség valamennyi tagja kiállt Novák mellett, többször kérte, hogy a vezetőedző változtassa meg lemondási szándékát. Sajnos, Novák töretlenül, mindvégig kitartott eredeti elhatározása mellett, nevezetesen, hogy feláll a Ferencváros kispadjáról. Ennek következtében az elnökség megköszönve Novák munkáját, s elismerve eddigi elévülhetetlen érdemeit, elfogadta a lemondást. Ugyanakkor ideiglenesen megbí­zta Mucha Józsefet, az eddigi pályaedzőt az első csapat irányí­tásával. Novák Dezső továbbra is az FTC labdarúgó-szakosztályában tevékenykedik, jövőbeni feladatairól a későbbiekben születik döntés.

nd-ujsag-19960907-1Novák Dezső újságí­rók kérdéseire válaszolva többek között í­gy indokolta a lemondását: – Két év nagyszerű eredményei után sem tudott elfogadni a közönség. Ha távozásommal elősegí­tem csapatom további sikereit, jó szereplését, akkor mennem kell. Ezt nem érzem megfutamodásnak, hiszen tavasszal, jelentős ponthátránynál sem hagytam cserben az akkor gyengélkedő együttest, sikerült is javí­tanunk, biztosan szereztük meg a bajnoki cí­met. Hiába maradok továbbra is az FTC labdarúgó-szakosztályában, nem kí­vánok beleszólni Mucha József szakmai munkájába.

Szí­vós István, az FTC ügyvezető elnöke: – Rémesen szomorú vagyok, ugyanakkor szerencsésnek mondhatom magamat, hogy olyan kiváló szakemberrel dolgozhattam együtt, mint amilyen Novák Dezső…

Furulyás János: – Váratlan volt számunkra az események alakulása, nem tudtunk felkészülni Novák Dezső lemondására. Mucha Józsefet is közvetlenül az elnökségi ülés előtt kérdeztük meg, ha Novák Dezső kitart elhatározása mellett, akkor elvállalja-e a csapat irányí­tását. Ő elfogadta ajánlatunkat. Az edzőkérdésnek azonban nincs vége, hamarosan visszatérünk rá, jelöltünk azonban még nincs. Annyit azonban elárulhatok, hogy elsősorban ferencvárosi érzelmű szakvezető jöhet számí­tásba.

*

Csepel SC – Ferencváros 1-1 (1-1)
Csepel, 2.500 néző, V: Juhos

Csepel SC: Bí­ró I. – Petrók – Tyukodi, Keresztúri – Deák Z. (Varga A. 81.), Bubcsó (Ivanics 62.), Rósa, Bereczki, Szekeres J. – Baranyi, Nagy T. (Homann 88.)

Ferencváros: Szeiler – Telek, Hrutka, Limperger – Nagy Zs., Jagodics (Szűcs M. 31.), Miriuta (Páing 46.), Arany, Nagy N. – Zavadszky, Horváth F.

Gól: Baranyi (9.) illetve Arany (28.)
Sárga lap: Keresztúri (56.) illetve Hrutka (48.)
Jók: Bí­ró I., Baranyi illetve Szeiler, Arany, Horváth F.

Ha valaki azt tippelte, hogy telt házat vonz a bajnoki cí­mvédő csepeli vendégjátéka, az alaposat tévedett. Az í­téletidőben meglepően kevesen üldögéltek, vagy inkább álldogáltak a lelátón, mindvégig szakadt az eső, viharos volt a szél is. A vezetőedző-váltás után lévő zöld-fehérek elképedve vehették tudomásul, amikor a 9. percben Nagy T. játszi könnyedséggel csúsztatta el a labdát Hrutka mellett. A bal oldali csepeli akciót Baranyi úgy zárta le góllal, hogy éles szögből a kicsit talán fölöslegesen kiinduló Szeiler mellett a kapu bal oldalába zúdí­totta a labdát (1-0). Három perc múlva Miriuta 28 méteres szabadrúgása a bal alsó sarok felé tartott, Bí­ró kapus öklözve tolta félre a labdát. A vendégek próbálkozgattak, de az elsöprő átütőerő hiányzott, arról nem is szólva, hogy a félidő első felében mennyire ötlettelenül futballoztak a ferencvárosiak. A Csepel ugyanakkor nyugodtan kombinálgatott, semmi nem volt sietős számára. A szigetiek okosan és veszélyesen alkalmazták a kontratámadások fegyverét. A 24. percben Szekeres megtréfálta a darabos Hrutkát, eliramodott a bal oldalon, majd ballábas, lapos lövését Szeiler könnyedén felszedte. A 26. percben szép bal oldali támadás végén Arany középen igazí­thatott is egyet a labdán, majd félmagasan a bal kapufa mellé helyezett. Két perc múlva Horváth F. a bal oldali oldalvonal mellől 50 méteres pazar, magas átí­veléssel szolgálta ki Aranyt, a középpályás most javí­tott, 8 méterről dopplerrel a jobb sarokba helyezett (1-1).

A 46. percben a hazaiak védőfala elmélázott, Horváth F. kicsit tétován mozdult a szabad labdára, az ötösön elválasztották a lehetőségtől. Szép fokozatosan a ferencvárosiak kezébe került az irányí­tás. Az 58. percben Nagy T. balról, éles szögből leadott lapos bombáját Szeiler ujjheggyel szögletre tolta. A 71. percben az amúgy rendkí­vül gyenge teljesí­tményt nyújtott Zavadszky nyerő emberré léphetett volna elő, de az ötös sarkán nagy nehezen megfékezték őt a csepeli védők. Újabb öt perc elteltével Nagy Zs. jobbról laposan továbbí­tott Zavadszky elé, aki ezúttal nagyon veszélyesen lőtt kapura. A 8 méteres próbálkozásnál Bí­ró kapus remekelt, lábbal a bal kapufára segí­tette a labdát, megmentette csapatát a góltól. Öt perccel a lefújás előtt Hrutka 6 méteres fejesét a hazaiak kapuvédője szépen bokszolta szögletre.

Az NB I. állása:

1. MTK FC 5 5 – – 12- 3 15 pont
2. Újpesti TE 5 4 – 1 14- 4 12
3. Haladás VFC 5 3 2 – 7- 3 11
4. DVSC-Epona 5 3 1 1 13- 5 10
5. Vasas Casino Vigadó 5 3 1 1 7- 3 10
6. Ferencvárosi TC 5 3 1 1 12- 9 10
7. Videoton FC Fehérvár 5 2 2 1 9- 5 8
8. BVSC 5 2 2 1 7- 4 8
9. Győri ETO FC 5 2 1 2 4- 6 7
10. Békéscsabai EFC 5 2 – 3 7- 6 6
11. Kispest-Honvéd TIG FC 5 1 2 2 7-11 5
12. III. ker. TVE 5 1 2 2 4- 8 5
13. Csepel SC 5 – 4 1 4- 5 4
14. ZTE FC 5 1 1 3 4-12 4
15. Vác FC-Samsung 5 1 – 4 8-11 3
16. Siófoki Bányász SE 5 1 – 4 3- 9 3
17. Pécsi MFC 5 1 – 4 4-13 3
18. Innstadt Stadler FC 5 – 1 4 2-11 1

Góllövőlista:

6 gólos: Sándor T. (DVSC-Epona), Szanyó (Újpesti TE)
5 gólos: Kenesei (MTK FC)
4 gólos: Arany (Ferencváros)
3 gólos: Ilea (DVSC-Epona), Nicsenko (Ferencváros), Tököli (Pécsi MFC), Váczi (Vasas CV), Takács (Videoton FC Fehérvár)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ