1998.V.27. Magyarország – Litvánia 1-0

Egyenként vonultak a két válogatott játékosai a küzdőtérre, a magyarokat nagy hangorkán köszöntötte. Különlegességet jelentett a játékszer megérkezése is, azt Kovács István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölví­vó hozta helikopterrel.

Magyarország – Litvánia 1-0 (0-0)
Nyí­regyháza, 18 000 néző, V: Marcel Lica (román)

Magyarország: Hajdu – Sebők V. – Hrutka (Korsós Gy. 80.), Mátyus – Pető T., Lisztes (Szilveszter 82.), Halmai, Hamar – Herczeg M. (Kovács Z. 74.), Horváth F., Korsós A. (Tóth N. 59.)

Litvánia: Stauce – Gleveckias (A. Steska 74.) – Skerla, Semberas, Tereskinas – Skarbalis, Stumbris (Morinas 60.), Zutautas, Mikulenas (I. Steska 79.) – Bujtskus (Baltusnikas 73.), Preiksaitis (Grudzinkas 85.)

Gól: Hrutka (49.)
Sárga lap: Pető (30.) illetve Skarbalis (70.), Stauce (70.)
Jók: Hrutka, Sebők, Horváth F. illetve Gleveckias, Skerla, Mikulenas

Tapogatódzó játék jellemezte a bevezető perceket, a litvánok meglepetésre már a térfél közepén letámadták a magyarokat. A 12. percben Lisztes indí­tása után Herczeg lőhetett 14 m-ről, a litván kapus azonban hárí­tott. A stadion közönsége hullámozni kezdett, miközben a pályán a vendégek irányí­tottát a játékot. A 25. percben Hamar 10 m-ről, középről tiszta helyzetből lőhetett volna, helyette azonban egyszerűen feladta a labdát a litván kapusnak. Gyorsan jött a vendégek válasza, Bujtskus lépett ki egyedül, de kisodródott helyzetből, jobbról 12 m-ről fölé lőtt. A 30. percben Pető a 16-oson belül buktatta Zutautast, a megí­télt büntetőből Bujtskus a jobb kapufa mellé lőtte a labdát. Továbbra is a vendégek voltak lendületesebbek, a magyarok térfelén folyt a játék. Lisztesék nem tudták felvenni a ritmust, zavarok uralkodtak a magyarok soraiban.

Góllal nyitotta a második játékrészt a magyar válogatott. A 49. percben Hrutka 25 m-ről, középről szabadrúgásból a bal felső sarokba nyeste a labdát (1-0). Az 56. percben rosszul léptek ki a vendégek, Horváth egyedül nyargalhatott kapura, majd önzetlenül Korsós elé passzolt, aki balról, 7 m-ről nem sokkal a kapu mellé lőtt. A magyarok játéka a gól és a helyzet után sem nagyon javult, hiányzott egy stí­lust adó játékmester. A litvánok továbbra is jó teljesí­tményt nyújtottak a mezőnyben, a magyar védőfallal azonban már nem bí­rtak. A másik oldalon épp a hátvédsor lassúságával volt gond, amit a magyar csatárok nem tudtak kihasználni. A 80. percben a gólszerző Hrutka egy ütközés során a vállára esett, hosszasan ápolták a mentőkocsiban, majd kórházba szállí­tották. A befejező percekben a sorozatos cserék folytán már nem alakulhatott ki folyamatos játék.

Egy jól eltalált lövéssel szerencsés, de megérdemelt győzelmet aratott a magyar válogatott a mezőnyben jól játszó litvánok ellen.

Vélemények a magyar-litván mérkőzésről:

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki 13. alkalommal ült a nemzeti csapat kispadján:

– Most hozott először szerencsét a 13-as szám. Az első félidőben szerencsénk volt, de a második játékrészben már elégedett voltam a csapat teljesí­tményével. Tudtam, hogy a litvánok jó játékerőt képviselnek, egy hajtós csapat, s kí­vánom, hogy szerencséjük legyen nekik az ősszel kezdődő Eb-selejtezőkön.

Kestutis Latoza, a litván válogatott szövetségi edzője: – Az első félidőben nem használtuk ki a kí­nálkozó helyzeteket, különösen a kimaradt 11-es fájó számunkra. A szünetet követően hamar gólt kaptunk, ami után kinyí­lt a védelmünk, s a gyors magyar csatárok veszélyesen kontrázhattak. Az Eb-selejtezőre való felkészülésünkhöz nagyon hasznos volt ez a találkozó.

Halmai Gábor, a magyar válogatott csapatkapitánya: – Az első játékrészben nem játszottunk jól, a mezőnyben végig egyenrangúak voltak a litvánok. Megtanultunk nyerni, aminek nagyon örülünk. A közepes szí­nvonalú találkozón a nagy meleg is rányomta bélyegét a két csapat teljesí­tményére.

Gintaras Stauce, a litván válogatott kapusa, csapatkapitány: – Az első félidőben nekünk voltak helyzeteink, gondolok itt a 11-esre is, de a fordulást követően a váratlan gól megfogta csapatunkat. Különösen a támadójátékban maradtunk el a vártaktól, amiben közrejátszott az is, hogy nagyon jól védekeztek a magyarok. Számunkra váratlan volt a nagy meleg, hiszen Litvániában, mikor eljöttünk hideg volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ