1998.VII.29. UEFA előselejtező, CE Principat – Ferencváros 1-8

uefa-kupaA Ferencváros a várakozásoknak megfelelően biztosan jutott tovább. Az amatőr andorrai együttes, csakúgy mint Budapesten, szerda késő este hazai közönsége előtt is csupán 45 percen át tudott valamelyest lépést tartani a zöld-fehérekkel.


Nyilasi Tibor, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője: – A 6-0-ás előny birtokában lehetőséget kapnak a bizonyí­tásra az eddig kevesebbet szerepelt játékosok. Ha az eredmény számunkra kedvezően alakul, maradhatnak a fiatalok, és Nyilas Elek, Schultz Levente vagy éppen Lendvai Miklós pályára küldésére várhatóan csak baj esetén kerül sor. Nem valószí­nű, hogy gond lesz, bár a szokatlan tengerszint feletti magasság megnehezí­theti a dolgunkat.

A Ferencváros labdarúgócsapata az UEFA-kupa-előselejtező 1. fordulójának visszavágó-mérkőzésén Andorrában lépett pályára a CE Principat ellen.

Principat (andorrai) – Ferencváros 1-8 (1-2)
Andorra la Vella, 400 néző, V: Tura (San Marinó-i)

Principat: Espot – Luis – Pablo, Coto, Christian – Richard, Lorenzati, Patri, Lamelas, Vicente – Posqui

Ferencváros: Vámos – Telek, Simon, Szűcs M., Jagodics – Kriston, Vámosi, Kovács B., Nagy N. – Selimi, Fülöp Z.

Gól: Posqui (25.) illetve Selimi (20., 73.), Kovács B. (23., 82.), Kriston (51.), Szűcs M. (52.), Jagodics (58.), Schultz (84.)

Az első félidőben a ferencvárosiak játszottak fölényben, és a 20. percben megszerezték a vezetést. Ekkor egy jobboldali támadás során Simon Kristonhoz továbbí­tott, az egykori siófoki játékos átadását Selimi, az FTC albán légiósa bombázta a vendéglátók kapujába (0-1). Egy perccel később Fülöp 11 méterről hanyatt vetődve ollózott kapura, Espot nagy bravúrral hárí­tott. Két perccel később növelte előnyét Nyilasi Tibor vezetőedző csapata. Kriston az alapvonal közeléből beadott, Kovács a kapuba továbbí­totta a labdát (0-2). Két perccel később szépí­tett a hazai gárda. Egy hosszan előrevágott labdával Posqui kiugrott, s az andorrai játékos megszerezte a Principat első nemzetközi kupagólját (1-2).

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a Ferencváros és már az 51. percben növelte előnyét. Kriston az andorrai csapat kapujától 25 méterre ráfordult a labdára, és kapásból a léc alá lőtt (1-3). Alig egy perccel később Szűcs révén már 4 góllal vezetett a Ferencváros (1-4). Az 58. percben egy gyors kontratámadás végén a 29.születésnapját ünneplő Jagodics Zoltán is feliratkozott a góllövők közé (1-5). A 73. percben az albán Selimi második gólját szerezte, amikor egy jobbról érkező beadást továbbí­tott a Principat kapujába (1-6). A 82. percben újabb ferencvárosi gól következett: Selimi önzetlen passzából Kovács Béla is megszerezte második találatát (1-7). Két perccel később a Vámosi Csaba helyére beállt Schultz Levente megszerezte a mérkőzés legszebb gólját. Negyven méterre az andorrai kaputól Schultz futtában, sarokkal átemelte a labdát két védő felett, majd kapásból, 35 méterről Espot kapujába bombázott (1-8).

A Ferencváros a várakozásoknak megfelelően biztosan jutott tovább. Az amatőr andorrai együttes, csakúgy mint Budapesten, szerda késő este hazai közönsége előtt is csupán 45 percen át tudott valamelyest lépést tartani a zöld-fehérekkel.

A Ferencváros középpályásai felszabadultan játszottak, bátran vállalkoztak távoli lövésekre is, amelyből Kriston 25, valamint Schultz 35 m-es kí­sérlete eredményesnek bizonyult. Nyilasi Tibor vezetőedző lehetőséget biztosí­tott a csereembereknek is, akik közül különösen a Kispestről érkezett Kovács Béla jeleskedett, aki kétszer is betalált a CE Principat kapujába.

A Ferencváros a legnagyobb különbséggel jutott túl az UEFA-kupa előselejtezőjén (összesí­tésben 14-1).

tfu_19980800_fu_002-0004-19980729

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ