1998.VIII.19. Magyarország – Szlovénia 2-1

Közel 15 ezer néző köszöntötte a pályára vonuló magyar és szlovén labdarúgó-válogatottat Zalaegerszegen.

Magyarország – Szlovénia 2-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 15 000 néző, V: Manfred Schüttengruber (osztrák)

Magyarország: Király – Sebők V. – Fehér Cs., Hrutka (Szilveszter 89.), Mátyus – Lisztes (Dárdai 46.), Halmai (Szekeres T. 88.), Illés (Tóth N. 46.) – Sebők J. (Dombi 60.), Horváth F. (Kovács Z. 46.), Hamar

Szlovénia: Szimeunovics (Dabanovics 46.) – Englaro (Dominko 46.), Milanics, Galics, Knavsz (Milinovics 70.) – Pavlin (Mitrakovics 59.), Cseh, Zahovics (Pavlovics 77.), Novak – Oszterc (Rudonja 46.), Udovics (Acsimovics 53.)

Gól: Dombi (69.), Sebők V. (86. – 11-esből) illetve Acsimovics (90.)
Sárga lap: Fehér (18.), Horváth (44.), Mátyus (50.) illetve Udovics (17.), Galics (53.), Mitrakovics (64.)
Kiállí­tva: Dabanovics (86.)
Jók: Király, Hrutka, Sebők V., Halmai, Dombi illetve Galics, Zahovics

Lendületesen kezdett mindkét válogatott. A szlovének egyáltalán nem tűntek megilletődöttnek, bátran nyí­lt sisakkal játszottak, Királynak kétszer is veszélyes helyzetben kellett tisztáznia az első 10 percben. Az első negyedóra végén Hrutka 24 m-es szabadrúgását szögletre hárí­totta a szlovén kapus. Szikrázó csata alakult ki a pályán, Udovics, majd Fehér kapott sárga lapos figyelmeztetést az erélyesen bí­ráskodó osztrák játékvezetőtől. A 22. percben egy korszerű támadást Sebők J. fejezett be, ballábas, 16 m-es lövését védte a vendégkapus, majd a következő percben ismét remekelt Szimeunovics, lábbal hárí­tott a kiugró Halmai elől. A szlovének alaposan megszervezték középpályássorukat, nem engedték kibontakozni a magyarok hasonló csapatrészét. Illésék ritkán tudták foglalkoztatni az elöl igencsak egyedül maradó csatártársaikat. A félidő befejező tí­z percében a magyarok kerültek fölénybe, sorozatban rúghatták a szögleteket – kevés sikerrel. A 40. percben Hrutka veszélyeztetett 17 m-es szabadrúgással, a labda centiméterekkel kerülte el a szlovén kapu jobb felső sarkát. A 42. perc hozta a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét. Udovics gurí­tott Zahovics elé, aki 10 m-ről tiszta helyzetből lőhetett, Király azonban bravúrral mentett.

Kiegyenlí­tett erők küzdelmét hozta a második játékrész első része. Az 55. percben Hamar robogott el a baloldalon, ügyes cselekkel játszotta magát tisztára, majd 8 m-ről nagy helyzetben a jobb kapufa mellé gurí­tott. A 66. percben a másik magyar szélső, Dombi veszélyeztetett, 5 m-ről éles szögből azonban a szlovén kapusba lőtt. A 69. percben javí­tott Dombi. Novak adott haza röviden, a magyar csatár lecsapott a labdára, s 8 m-ről a kifutó kapus fölött a hálóba emelt (1-0). A 76. percben Kovács fejesét védte bravúrosan a vendégkapus. A 86. percben növelte előnyét a magyar válogatott. Egy előre í­velt labdával Dombi ugrott ki a vendégvédők között, a kifutó kapus a 16-oson belül azonban buktatta – tizenegyes. A büntetőből Sebők Vilmos a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (2-0). A szabálytalankodó szlovén cserekapust, Dabanovicsot természetesen kiállí­totta a játékvezető. Az utolsó percben elaludtak a magyar védők, egy balról beí­velt labdára Acsimovics egyedül ugorhatott fel és 5 m-ről, középről a jobb alsó sarokba fejelt (2-1).

A zalai közönség vastapssal köszönte meg a magyar válogatott eredményes játékát, s elénekelte a találkozó után Himnuszt.

A magyar válogatott végig lelkesen játszott, de az első félidőben a folyamatosságba sokszor hiba csúszott. Ekkor még a szervezetten játszó szlovének jól szűrték meg a magyar támadásokat, s néha még helyzetekig is eljutottak. A második félidőben végrehajtott csere lendületesebbé tette a magyar csapatot. Főleg Dombi okozott meleg pillanatokat a szlovének kapuja előtt, amelyből két gól is született. Az utolsó pillanatban esett szlovén találat ellenére értékes és teljesen megérdemelt győzelmet aratott a magyar válogatott a jó játékerőt képviselő szlovének ellen.

Vélemények a válogatott mérkőzés után:

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Tudtam, hogy sokkal nehezebb ellenfél lesz Szlovénia, mint az sokan várták. Az első félidőben teljesen kiegyenlí­tett játékot láthattak a nézők, mindkét csapat egy-egy nagy helyzetet hagyott ki. A fordulást követően átszervezett együttesünk eredményesebben játszott, s érzésem szerint megérdemeltük a győzelmet.

Szrecsko Katanec, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya, aki először ült a nemzeti csapat kispadján: – Elégedett vagyok csapatom teljesí­tményével, a második félidőben azonban védelmünk néha hibázott, amit a magyarok kihasználtak. Érzésem szerint a játékvezető számunkra nem adott meg egy 11-est, és a második magyar gól előtt pedig szabálytalanság történt a hazaiak részéről. Gratulálok a magyaroknak a győzelmükhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ