1999.VIII.12. UEFA selejtező, Ferencváros – Constructorul 93 Chisinau 3-1

A zöld-fehérek hullámzó teljesí­tménnyel is magabiztos győzelmet arattak az UEFA Kupa-selejtezőjében.


Fenyvesi Máté, a Ferencváros ügyvezető elnöke megnyugodva vette tudomásul, hogy a zöld-fehérek kisinyovi ellenféllel kerülnek szembe: – Jó a sorsolásunk. Bár a moldáv csapatot nem ismerem, annak örülök, hogy hazai pályán kezdünk, mert í­gy biztos sokan kijönnek a mérkőzésre. A Ferencvárosnak biztosan tovább kell jutnia. Az első találkozón négygólos győzelemre számí­tok.

Vépi Péter, a Ferencváros pályaedzője biztos továbbjutásra számí­t a moldáv csapat ellen: – Bár az ellenfelünket nem ismerem, biztos továbbjutásra számí­tok. Nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy hátrány-e itthon kezdeni, remélem nekünk ez előnyt fog jelenteni. Háromgólos győzelemmel kiegyeznék és akkor a visszavágón sem lehet gond. A klub vezetése nem tűzött ki elénk konkrét célt az UEFA-kupában, de természetesen szeretnénk minél tovább versenyben maradni.

Gál László, a Ferencváros technikai vezetője szerint szervezési szempontból nehéz ellenfelet kaptak a zöld-fehérek: – Nem lesz könnyű dolgunk, a szállásfoglalás és egyéb technikai kérdések megszervezése elég nehéz feladatnak tűnik. Arra is fel kell készülnünk, hogy sok szurkoló akar elkí­sérni bennünket a visszavágóra, az ő utaztatásuk sem lesz egyszerű.

A technikai vezető az MTI érdeklődésére megjegyezte: tisztában vannak azzal, hogy másfél héten belül le kell adni a huszonötös keretük névsorát az UEFA-nak és biztosan kialakul a határidő lejártáig a csapat, mindenkivel, akivel tárgyalnak, meg tudnak egyezni.

– Az UEFA-kupát természetesen meg akarjuk nyerni, különben el sem indulnánk – tette hozzá Gál László.

Kulcsár Sándor, a Ferencváros támadója jobban örült volna egy nyugatabbra fekvő csapatnak: – Ilyen az én formám, korábbi csapataimmal (Victoria Bucuresti és Békéscsaba) is mindig kelet-európai együttesekkel kerültünk össze a nemzetközi kupákban. A moldáv csapatot nem ismerem, nem lehet komoly ellenfél. Bár azt még nem lehet tudni, hogy milyen összetételben játszik a következő idényben a Fradi, a selejtezőből mindenképpen tovább kell jutni.

Kulcsár Sándor arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy marad-e az Üllői úton. Csütörtökön tárgyal a ferencvárosi vezetőkkel és reméli, hogy végleges megoldás születik az ügyében.

Telek András, a Ferencváros középhátvédje szerint az olyan ismeretlen ellenfelekkel szemben, mint amilyen a kisinyovi csapat, igazán óvatosnak kell lenni: – Az UTE tavaly majdnem kiesett a másik kisinyovi csapat ellen, ezért nem árt az óvatosság. Ezzel együtt az a véleményem, hogy a Ferencvárosnak nem okozhat gondot egy moldáv együttes legyőzése. Szerintem 75 százalék esélyünk van a továbbjutásra.

Saját jövőjével kapcsolatban a védő elmondta, hogy egy héten belül eldől: hol folytatja pályafutását. Bár pontos információi nincsenek, de úgy tudja: a ferencvárosi vezetők 100 ezer márkáért szeretnék őt megvenni az FC Kosicétől. A szlovákok kétszer ennyit kérnek érte.

*

Mucha József, a Ferencváros labdarúgóinak vezetőedzője: – Még arra a kérésünkre sem válaszoltak, hogy a bajnoki sorsolásukat küldjék meg nekünk – tette hozzá az Üllői úton a Vasas elleni vereséggel bemutatkozó tréner. – Nem rágódtunk túl sokat a múlt pénteki vereségen, az élet nem állt meg az Üllői úton. Szombaton is gyakoroltunk, aztán hétfőn két edzést tartottunk, kedden és szerdán egy-egy tréning szerepel a programban. Mucha még nem hirdetett kezdőcsapatot, nem döntött sem a középpályás, sem a csatársor összetételéről. Csak az biztos, hogy Jagodics újra megsérült, Bócz viszont felgyógyult, s aligha lesz akadálya a Vasas ellen szintén sérülést szenvedő Mátyus szereplésének.

*

Labdarúgó UEFA Kupa-selejtező, 1. mérkőzés:

Ferencváros-Constructorul Chisinau (moldovai) 3-1 (2-0)
Üllői út, 3.000 néző, V: Delevic (jugoszláv)

Ferencváros: Szűcs L. – Lilik, Lakos (Nagy N. 46.), Mátyus – Kriston, Szűcs M. (Zöld 64.), Kovács B., Bárányos (Kulcsár 37.), Füzi Á. – Fülöp Z., Horváth P.

Contstrurctorul: Dinov – Pogorelov, Mincev, Podjaetchi (Bolcenco 57.), Zabolotnil – Mirza, Truanov, Osipenco, Comhonoc – Druta, Platon

Gól: Horváth P. (35.), Füzi Á. (41.), Kovács B. (73.), illetve Comhonoc (78.)
Sárga lap: Kriston (20.), Lilik (45.), Füzi (66.), Kovács B. (67.) illetve Podjaetchi (17.), Osipenko (21.), Zabolotnil (23.)

1. perc: Kriston középre gurí­tását Horváth P. átlépte, í­gy a labda Kovács B. elé került, aki ordí­tó helyzetből, 12 m-ről fölé lőtt.
6. perc: Horváth P. keverte meg a moldovaiak jobboldali védelmét, és átadása után Bárányos a 16-osról csak centiméterekkel lőtt a bal kapufa mellé.
26. perc: Horváth P.-Bárányos kombináció után a középpályás beadását üggyel-bajjal mentették a védők szögletre Füzi Á. elől.
35. perc: Füzi Á. baloldali szögletét Horváth P. 13 m-ről a bal sarokra fejelte, a labda a kapufáról gurult a kapuba (1-0).
41. perc: Horváth P. remek labdával ugratta ki Füzit a középcsatár helyén, aki 11 m-ről a kapu bal sarkába lőtt (2-0).

A Ferencváros vehemens rohamokkal kezdett a helyenként birkózófogásokkal védekező moldovai csapat ellen, de a lendület 10 perc után megtört. A félidő hajrájáig jószerivel helyzetet sem tudott kialakí­tani a zöld-fehér gárda a szerény képességű kisinyoviakkal szemben, ám a hajrában kétszer is betaláltak a hazaiak, vagyis megnyugtató előnyt szereztek.

56. perc: A moldovai csapat először jutott el a Ferencváros kapujáig, és mindjárt gólhelyzetet alakí­tott ki: Truanov ment a bal szélen, beadását Druta 8 m-ről mellé vágta.
65. perc: Lilik hosszú indí­tásával Fülöp húzott el a jobbszélen, középre adását Kulcsár fejelhette kapura, de labdája egy védőről szögletre pattant.
71. perc: Füzi Á. baloldali vágta végén Fülöp elé tálalt, aki 14 m-ről fölé bombázott.
73. perc: Kovács B. kapott egy tértölelő átadást, csinált egy cselt, majd 20 m-ről bombagólt lőtt a bal felső sarokba (3-0).
78. perc: Combhonoc középen kitört a ferencvárosi védők között, s 11 m-ről Szűcs L. mellett a bal sarokba gurí­tott (3-1).
80. perc: Kriston beadását Lilik fejelte fölé az ötösről.

A szünet után a moldovaiak kicsit ránkijesztettek, mert elkezdtek rohamozni a kényelmesen játszadozó Ferencváros ellen, de Kovácsnak a félidő derekán szerzett gólja némiképp lehűtötte a vendégek kedélyét. így a zöld-fehérek hullámzó teljesí­tménnyel is magabiztos győzelmet arattak az UEFA Kupa-selejtezőjében, bár a végén bekapott gól miatt még lehetnek kellemetlen perceik Kisinyovban az augusztus 26-iki visszavágón.

Irgalmatlanul nehéz lesz a visszavágó Kisinyovban – kezdte értékelését Mucha József, a Ferencváros vezetőedzője az UEFA Kupa selejtezőjében a Constructorul 93 Chisinau elleni 3-1-es győzelmet követő csütörtök esti sajtótájékoztatón.

– Sajnos – folytatta Mucha – buta, elkerülhető gólt kaptunk a hajrában. A moldovai játékos hat ember között vitte be a labdát a büntetőterületre, ami a mai labdarúgásban már ritka védelmi hibának számí­t. Ráadásul ezt megelőzően Fülöp olyan helyzetben adta el a labdát, amiből akár a negyedik gólunkat is megszerezhettük volna.

Mucha szerint a Ferencváros játékának alapvető gondja, hogy a középpályán kevés a szerelni tudó játékos, Bárányost is részben ezért cserélte le. Lakost és Szűcs Mihályt kényszerűségből kellett lehoznia a pályáról, mindketten megsérültek.

– Lakos combizomhúzódást szenvedett – tette hozzá a Ferencváros vezetőedzője, nem akartam kockáztatni egy esetleges súlyos sérülést, mert hosszú távon tervezem a csapatépí­tést.- Tóth Mihály egyelőre még nincs megfelelő erőállapotban, ezért nem játszott, de nem voltam megelégedve Fülöp és Kulcsár csatárjátékával sem.

Arra a kérdésre, hogy lehetett-e valami pozití­vumot is felfedezni a Ferencváros teljesí­tményében, Mucha azt felelte: a csapat szép gólokat rúgott, és í­géretesen mutatkozott be az együttesben az újonc Zöld Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ