2001.VIII.1. BL selejtező, Hajduk Split – Ferencváros: 0-0

Egy hozzászólás a(z) 11111010001ejegyzéshez

  • Dragóner Attila elrontott tizenegyese után a Hajduk Split jutott a BL harmadik fordulójába. A gólnélküli visszavágó első félidejét a horvátok uralták, ám a másodikban a Ferencváros három óriási gólhelyzetet is kihagyott, amivel akár fölényesen is nyerhette volna a meccset. Az első félidő nagy horvát nyomasztó horvát mezőnyfölényt hozott, ám a hazai csapat két Carevic-lövéstől eltekintve nem jelentett sok veszélyt a Ferencváros kapujára. A zöld-fehérek csak elvétve jutottak el a horvátok térfelére. A második játékrész lényegesen több izgalommal járt: Fradi a félidő közepére kiszabadult a saját térfeléről, átvetette a játék irányí­tását, és két óriási Pinte-helyzet, valamint egy remek Gyepes-ollózás révén akár fölényesen nyerhette volna a meccset A rendes játékidő nem hozott gólt, a hosszabbí­tásban pedig már csak az eredmény tartására törekedtek a fáradó csapatok. A tizenegyes-párbaj a hatodik körben dőlt el, amikor Dragóner hibáját kihasználva a horvátok jutottak a BL harmadik körébe. A Ferencváros nem játszott alárendelt szerepet a selejtezőn, ám a budapesti 90 és a spliti 120 perc alatt sem tudtak gólt lőni a zöld-fehér csatárok.

    Hajduk Split -- Ferencváros: 0-0, büntetőkkel: 5-4
    Split, 30.000 néző, vezette: Erdemir Orhan (török)

    Hajduk Split: Pletikosa -- Sablic, Stimac, Djolonga (Vejic 105.) -- Musa, Rendulic, Carevic, Deranja, Butorovic (Srna 65.) -- Bosnjak, Bilic (Asanovic 76.)

    Ferencváros: Szűcs L. -- Dragóner -- Balog Z., Hrutka (Gyepes 60.), Cheregi (Alex M. Arruda 110.) -- Kriston, Lipcsei, Szabó (Vén 99.), Szkukalek -- Gera, Pinte

    Sárga lap: Djolonga (24.), Musa (58.), Asanovic (78.), Carevic (86.) illetve Hrutka (57.), Gyepes (87.), Gera (93.), Kriston (94.), Szkukalek (105.)

    Az első veszélyt egy Hajduk-szabadrúgás jelentette: Deranja buktatása után Carevic bombázott 18 méterről a felső kapufára. Negyedóráig kellett várni az első zöld-fehér lehetőségre: Sablic hibázott a saját kapuja közelében, Gera betört a 16-oson belülre, de beadás helyett keresztbe lőtte a labdát. A 19. percben Carevic, a tehetséges horvát irányí­tó a 10. percben egy remek szóló után középről lőtt kapura, de Szűcs bravúrral szögletre tolta a labdát. Az első félóra végén Bilic 35 méteres szabadrúgása szállt alig fölé, majd Deranja lövését védte Szűcs. Három gólhelyzetet hagyott ki a Fradi.

    A második félidő elején lesgólt szerzett a spliti csapat: Bilic ugratta ki Deranjat, ám két méteres les nem kerülte el a török bí­ró figyelmét. A 60. percben Musa a 16-os sarkánál vágta fel Szabó Tibort, de a szabadrúgást Lipcsei mellécsavarta. A 68. percben Szkukalek indí­tásával Pinte lépett ki, de nagy helyzetben négy méterről Pletikosába lőtt. Egy perccel később a Hrutka helyére beállt Gyepes nyolc méterről gyönyörű mozdulattal húzta kapufára Gera baloldali beí­velését. Aztán egy horvát szabadrúgás előtt kisebb lökdösődés alakult ki a ferencvárosi tizenhatos mellett, a végén a csereként beállt Aljosa Asanovic, a legutóbbi VB-bronzérmes horvát válogatott tagja kapott sárgát. Később Pinte lépett ki a baloldalon, ám hat méterről óriási helyzetben ismét a Hajduk kapusát találta el. Egy perccel a vége előtt aztán Asanovic szabadrúgását kellett védenie Szűcsnek.

    A hosszabbí­tásban kiegyenlí­tett volt a küzdelem, egyik oldalon sem alakult ki igazán veszélyes gólhelyzet, bár egy jobboldali beí­velést Cheregi majdnem Szűcs kapujába fejelt. A fáradó horvátok mellett egyre többször szereztek labdát a fradisták. A 107. percben Szkukalek 20 méterről bombázott, ám Pletikosa szögletre tenyerelte a középre tartó labdát. Öt perccel a hosszabbí­tás vége előtt Gera csavart kapura egy szabadrúgást a balösszekötő helyéről, a sorfalról azonban az alapvonalon túlra pattant a labda. Már érett a büntetőpárbaj lehetősége, amikor az utolsó percben óriási lehetőséghez jutott a Hajduk, ám Deranja elől Lipcsei tökéletes becsúszással mentett. A végén a horvátok még kétségbeesetten rohamoztak, de nem született gól, í­gy a 11-esekre maradt a döntés.

    A büntetőkre kijelölt első tí­z játékosa nem tudta eldönteni a továbbjutást. A Fradinál a csereként beállt brazil Arruda ugyan kihagyta, azonban utána Pinte, Szkukalek, Lipcsei és Vén is belőtte. A horvátok a vetránokban és az ifjakban bí­ztak: az „öreg” Asanovic és Stimac hibátlan volt, éppúgy, mint a tehetséges Carevic és Deranja, csak Srma lövését tudta megfogni Szűcs kpaus. A hatodik embereknél azonban Dragóner Attila hanyagul emelt Pletikosa kezébe, mí­g a bosnyák Musa nem hibázott, ezzel a Hajduk Split jutott a Bajnokok Ligája harmadik fordulójába, ahol a csoportmérkőzésekért a spanyol Real Mallorcával játszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ