2001.VIII.15. Magyarország – Németország: 2-5

A Népstadionban harmincezer néző előtt a kezdőrúgást Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Hidegkuti Nándor és Albert Flórián kí­séretében Puskás Ferenc végezte el.

Magyarország-Németország 2-5 (0-2)
Népstadion, 30 000 néző, V: Ansuategui Roca (spanyol)

Magyarország: Király – Korsós Gy. (Hrutka 46.), Sebők V., Mátyus – Pető T., Lisztes (Lendvai M. 79.), Halmai, Illés (Dárdai 46.), Korsós A. – Horváth F., Tököli

Németország: Kahn – Rehmer (Metzelder 46.), Kehl, Linke – Asamoah (Zickler 76.), Baumann, Hamann (Ricken 46.), Böhme (Bode 78.) – Deisler (Bierhoff 85.) – Neuville (Klose 66.), Jancker (Ziege 85.)

Gól: Tököli (64.), Horváth F. (91.) illetve Böhme (31. – 11-esből), Kehl (43.), Jancker (46.), Baumann (59.), Bierhoff (92.)
Sárga lap: Lisztes (36.)

13. perc: Böhme 30 m-es szabadrúgásból a felső lécet találta el.
24. perc: Böhme jobboldali szöglete után Rehmer nem találta el a labdát, a kapu előtti kavarodásban a vetődő Király sarkáról kipattant a labda, majd a hazai védők felszabadí­tottak.
31. perc: Halmai lerántotta Janckert a magyar 16-oson belül, a megí­télt büntetőt Böhme a jó irányba vetődő Király mellett nagy erővel a bal alsó sarokba lőtte (0-1).
33. perc: Korsós Attila 28 m-es szabadrúgása megpattant a német sorfalon és kevéssel elkerülte Kahn kapuját.
43. perc: Kehl 20 m-ről a jobb felső sarokba bombázott (0-2)
45. perc: Deisler 28 m-es szabadrúgását védte Király.

A magyar válogatott lendületesen kezdett, de 10 perc után a németek lelassí­tották a játékot és a kényelmes tempót időnként felpörgetve nekik volt több lehetőségük. A 11-es után megzavarodott a hazai csapat és ezt kihasználva növelte előnyét a vendégegyüttes.

46. perc: a csereként beállt Ricken 20 méteres lövésébe Jancker beletette a lábát, í­gy a labda nem a kapu mellé ment, hanem a bal alsó sarokba csúszott (0-3).
50. perc: Tököli jobbról az oldalhálót találta el.
59. perc: Deisler jobboldali beí­velését Baumann 8 m-ről a kapu bal oldalába fejelte (0-4).
64. perc: Metzelder a német kapu előterében hibázott, a lecsorgó labdát Tököli 6 m-ről a bal alsó sarokba lőtte (1-4).
68. perc: Dárdai 12 m-es lövését ütötte szögletre Kahn.
82. perc: Dárdai jobboldali beadását Horváth rúgta kapura, Kahn védett.
88. perc: Ziege beadását Bode 4 m-ről fejelte kapura, Király hatalmas bravúrral, lábbal védett.
89. perc. Dárdai 19 m-es lövését védte bravúrral Kahn.
91. perc: Tököli kitűnő beadását Horváth 6 m-ről a bal sarokbatovábbí­totta (2-4).
92. perc: Ricken beí­velését Bierhoff a kapu bal oldalába fejelte (2-5).

A fordulás utáni első percben Jancker gólja mindent eldöntött. A magyar válogatott játéka szétesett és a németek újabb találattal zárták a játékrész nyitó negyed óráját. A vendégek a biztos vezetés tudatában kissé kiengedtek, amit Tököli révén kihasznált a hazai együttes. A szépí­tés ellenére nem volt esélye a magyar válogatottnak a sokkal jobb erőkből álló németek ellen.

Nyilatkozatok:

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – A 25. perc táján néhány játékosom elfáradt, s az ő oldalukon zavartalanul érkeztek a támadások. Az érdekes 11-es idején már érett a német gól. Az egyéni különbségek elsősorban a két fejesgólnál mutatkoztak meg. A csapatot az eredmény miatt el lehet marasztalni, bár 0-4 után sem adták meg magukat a játékosok. Az igazság, hogy ilyen szintű ellenfél ellen nem szabad ennyire nyitottan játszani.

Rudi Völler, a német válogatott szövetségi kapitánya: – Az utolsó húsz percben több hibát is vétettünk a védekezésben. A magyarok ugyan nem használták ki az ezekből adódó lehetőségeket, de a két kapott gól figyelmeztető jel az angolok elleni mérkőzés előtt. A mérkőzés nagy részében jól játszottunk és szerencsére az utolsó gólt mi lőttük.

Gerhard-Mayer Vorfelder, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke: – Elégedett vagyok a csapat játékával, minden futballista nagyon fegyelmezetten végrehajtotta a taktikát, ezért kiütközött a két válogatott közötti tudásbeli különbség.

Franz Beckenbauer, a 2006-os németországi világbajnokság szervezőbizottságának vezetője, illetve a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München elnöke: – Mezőnyben nem volt ekkora különbség a csapatok között, de mi határozottabbak voltunk a kapu előtt és a mérkőzéseket általában az nyeri, aki jobban kihasználja a lehetőségeit.

Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter: – A német futball ennyivel jobb a magyarnál. Nem kell szégyenkeznünk, ez a 90 perc megmutatta, hogy milyen szintre kell nekünk is eljutni.

Bozóky Imre, az MLSZ elnöke: – A két válogatottat majdnem 50 hely választja el egymástól a FIFA-világranglistán és ezt tükrözte ez a meccs is. A német válogatott teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ