2002.II.7. Ferencváros – Sinnik: 1-1

Csütörtökön délután döntetlent játszott az A-csapat az orosz élvonal újonca, a Sinnik ellen a ciprusi edzőtáborban. Garami József 12 játékost nevezett a mérkőzésre, a kispadon Jovic foglalt helyet.

Ferencváros – Sinnik: 1-1 (0-1)
Larnaca, vezette: Krisluka

Ferencváros: Szűcs L. – Hrutka, Dragóner, Gyepes – –Pinte, Kapic, Szili, Szkukalek (Jovic 54.) – –Gera (Szkukalek 70.), Horváth P., Zombori

Sinnik: Korniucin – Sokolov, Novgodorov, Fuzailov (Zinovjev 46.), Kliev – Kultchi (Dubinski 46.), Grisin, Skokov (Sevcsenko 46.), Knomuka (Jaskin 46.) – Bicskov, Kreissman

Gól: Zombori (46.) illetve Knomuka (16.)

A találkozót az oroszok kezdték aktí­vabban, a 10.percben Knomuka lövése a kapufán csattant, hat perccel később viszont már nem hibázott a Sinnik játékosa: 15 méteres lövése Szűcs kapujában kötött ki. A folytatásban sem találta igazán a játék ritmusát a csapat, egy-két próbálkozást leszámí­tva főleg az oroszok uralták az első játékrészt. Az orosz csapat lendületes, erőteljes és pontos játékot mutatott be az első félidőben, a mieink kissé fáradtnak tűntek.

A fordulás után szerencsére változott a helyzet. Már rögtön a játékrész elején egyenlí­tettünk, Zombori lőtt a Sinnik kapujába Horváth nagyszerű átadását követően. A folytatásban is támadásban maradt a csapat, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Előbb Horváth emelését védte Korniucin, majd Jovic maradt le egy labdáról az oroszok kapuja előtt. Majd Hrutka veszélyeztetett egy szabadrúgással. A hajrára még mindkét oldalon maradt egy-egy nagyobb lehetőség, azonban sem Dubinski, sem Jovic nem tudott a kapuba találni, í­gy maradt az 1-1, amely a látottak alapján megérdemelt. Az első játékrészben ugyanis az oroszok játszottak jobban, a fordulás után viszont a mieink uralták a játékot.

Garami József: – Az első félidőben kiütközött, hogy idén először játszottunk komoly csapat ellen, és a játékosok meglehetősen nehezen találták a ritmust. Mivel normál edzésprogramba illesztjük ezeket a találkozókat, í­gy a frissességet, élességet nem is lehet elvárni a csapattól. Mindenki becsülettel küzdött, de még akadnak bőven kijaví­tandó hibák. Annak nagyon örültem, hogy a második félidőben már mi domináltunk, többet játszottuk meg a labdát, és voltak veszélyes támadásaink. Összességében elégedett vagyok a mai két meccsen látottakkal, és azt gondolom, hogy a felkészülés ötödik hetében nagyon jó szolgálatot tesz az, hogy zsinórban játsszuk a meccseinket. Élesben, mérkőzés közben tudom igazán eldönteni, hogy ki az akire valóban lehet számí­tani, ki mennyit bí­r. A Dragon elleni szombati mérkőzéseken elképzelhető, hogy változtatok a csapat felállásán, és kipróbálok olyanokat is az A-csapatban, aki ma még csak a B-csapatban játszottak.

Alekszandr Pobegalov: – Az első félidőben fölényben játszott a csapatom, 45 percig elégedett is voltam a játékosokkal. A fordulás után viszont számomra kicsit meglepő módon a magyarok kerekedtek felül, fizikálisan is jól bí­rták a találkozót. A második félidőben nyújtott játékuk alapján megérdemelten egyenlí­tettek ki. Elsősorban a Ferencváros támadói nyerték el a tetszésemet, Horváth, Szili és Gera végig veszélyesen játszott.

NS-20020208-03-20020207

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 90
  A játékvezető lefújta a találkozót.
  89
  Egy bal oldali szögletet Jovic sarkazott a kapu felé, de a tömörülésből kivágták a védők a labdát.
  82
  Jovic kevergetett a 16-oson belül, majd Horváth felé passzolt, de berobbanó csatárunk elől szögletre mentettek a védők.
  81
  Szűcs Lajos védett nagyot, amikor Dubinski 8 méterről leadott lövését hárí­totta a gólvonalon.
  70
  Gera helyett Szkukalek jött be.
  60
  Hrutka 25 méteres szabadrúgása szállt el a léc fölött.
  59
  Egy bal oldali szögletet Gyepes fejelt 1 méterrel a léc fölé.
  58
  Horváth Péter lépett ki jól a 16-os jobb oldalán, beadásáról Jovic centikkel maradt le a jobb kapufánál.
  54
  Szkukalek helyett Jovic lépett pályára
  52
  Szkukalek kiugratásával Horváth lépett ki, de emelését lehúzta a kapus.
  46
  Csere: Skokov helyett Sevcsenko, Kultchi helyett Dubinski, Fuzailov helyett Zinovjev, Knomuka helyett Jaskin.
  46
  Góllal kezdtük a második félidőt. Egy szép támadás során Horváth Péter jó csel után remek labdát adott Zomborinak, aki jobbal elrúgta a labdát a kapus mellett. (1-1)
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt. Csapatunk eddig viszonylag keveset támadott. A Sinnik uralta a játékot. Az orosz csapat lendületes, erőteljes, és pontos játékot játszik, a mieinken viszont érződik, hogy a sok edzés után nem friss a csapat.
  41
  Jovicot küldte el melegí­teni Garami József.
  40
  Dragóner mellett Sokolov vitte el a labdát, de az orosz játékos 14 méteres lövését Szűcs bravúrral védte, majd a kipattanót is megkaparintotta kapusunk.
  29
  Zombori jobb oldali szabadrúgását Hrutka fejelte veszélyesen kapura, és a kapus csak nagy nehézségek árán tudott hárí­tani. A játékvezető lökést látott Hrutkánál, és kifelé í­télt szabadrúgást.
  21
  Pinte több szép cselt mutatott be a pálya közepén, majd remekül ugratta ki Horváth Pétert, de a játékvezető tévesen lesen állí­totta meg a veszélyes támadást.
  16
  0-1 Mintaszerű támadás után szerzett vezetést a Sinnik. Az oroszok három húzással jutottak el a kapunkig, és Skokov beadása után Knomuka Gyepes mellett lekezelte a labdát, majd 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.
  10
  Nagy orosz helyzet maradt ki. Knomuka lövése a jobb kapufán csattant, majd a kipattanó labdára Bicskov gyorsabban reagált mint a védők, és Dragónert megelőzve a kapu fölé emelte a labdát.
  1
  Elkezdődött a találkozó. Ragyogó napsütésben a Ferencváros tiszta fehér szerelésben játszik, mí­g az orosz csapat kék mezben és nadrágban, valamint fekete sportszárban futott ki a pályára.
  .
  Kellemes délutánt kí­vánunk minden kedves olvasónknak! Perceken belül kezdetét veszi csapatunk első idei nemzetközi edzőmérkőzése. A Ferencváros-FC Sinnik összecsapásra Larnacától 18 kilométerre a nemzetközi edzőközpontban kerül sor, ahol számos remek füves pálya található egymás mellett. A Ferencváros a következő összeállí­tásban kezdi majd a mérkőzést: Szűcs- Hrutka, Dragóner, Gyepes –Pinte, Kapic, Szili, Szkukalek –Gera, Horváth, Zombori. A kispadon Jovics vár bevetésre. Garami József elmondta, hogy a tegnapi két edzés miatt nem pihent a csapat, éppen ezért nem az eredményre kí­váncsi elsősorban, hanem arra, hogy a korábban gyakorolt játékelemekből melyeket képesek a játékosok mérkőzés közben is felidézni. A csapat tagjai közül Adem Kapic nem vett részt a tegnapi edzéseken, ő viszont csak késő este érkezett meg Németországból, ahol a munkavállaláshoz szükséges papí­rjait intézte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ