2002.II.9. Ferencváros – Dragon: 1-0

Újabb győzelmet aratott csapatunk Cipruson. A Ferencváros-Dragon mérkőzésen Gera 11-es gólja döntött, és ezzel a találattal nyertünk 1-0-ra. A meccs nagy iramot és kemény küzdelmet hozott, és csapatunk ezúttal ötletesen, lendületesen játszva egyértelműen az ellenfél fölé nőtt. A csapat az edzőtáborozás fáradalmai ellenére időnként látványosan, és kifejezetten átgondoltan játszott.

Ferencváros – Dragon: 1-0 (0-0)
Larnaca, vezette: Andersen

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Cheregi, Gyepes – Kriston, Szili, Kapic, Szkukalek – Pinte, Gera, Horváth P. (Jovic 46.)

Dragon: Park Jong – Kim Jung, Lee Chang, Maciel, Gang – Ivan, Jin Won, Hyun Soo, Sung Kyun, Sang Rae (Sung Jong 60.), Cesar

Gól: Gera (79. – 11-esből)

Az első félidőben a mieink birtokolták többet a labdát és helyzetek is adódtak játékosaink előtt, de a befejezésekbe hiba csúszott. A második félidő elején a koreaiak erősen kezdtek, lőttek egy hármas-kapufát is, de aztán ismét a Ferencváros előtt adódtak lehetőségek. Sok helyzetet kidolgoztunk, és végül a hajrában dőlt el a mérkőzés, amikor Jovic ugrott ki, és a kapus elhúzta a lábát a 16-oson belül. A megí­télt 11-est Gera lőtte a hálóba. A 87. percben a játékvezető kezezés miatt í­télt 11-est, melyet Cesar csúnyán mellé lőtt.

Garami József: – Jó iramú mérkőzésen fegyelmezetten, és bátran játszott a csapat. Elégedett voltam, mert sok támadást vezettünk, és a védekezésben sem voltak nagyobb gondjaink. Mindenki nagy akarattal játszott, és azt gondolom, hogy megérdemelten győztünk. A felkészülés jelenlegi fázisának megfelelően játszott a csapat, és ez a találkozó is jól szolgálta a felkészülésünket.

H.Y. Lee: – Nem volt jó napunk, hiszen nem hittük, hogy kétszer is vereséget szenvedünk a Ferencvárostól. A magyar csapat mindkét találkozón fölénk nőtt játékban, és fizikálisan sem tudtuk felőrölni ellenfelünket. Régen volt ilyen rossz napom, és különösen elkeserí­t, hogy hathetes edzőtáborozás után ilyen vereségeket szenvedünk. A Ferencváros délelőtt és délután is sokkal jobb volt támadásban a csapatomnál, és mivel a futballt gólra játsszák egyértelmű volt a vereségünk.

NS-20020210-02-20020209

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 90
  Az utolsó percben Jovic előtt adódott még egy nagy lehetőség, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést.
  87
  A játékvezető 11-est í­télt a koreaiak javára, miután egy kapu előtti kavarodás során kezezést látott a mieinknél. A büntetőt Cesar végezte el, de csúnyán a jobb kapufa mellé lőtt.
  79
  Gera lőtt 11-esből a koreaia kapuba. A büntető azért járt, mert a kiugró Jovicnak a kapus elhúzta a lábát a büntetőterületen belül. (1-0)
  77
  Kriston gurí­tott le egy szabadrúgást Gerának a 16-os előtt. Gera a jobb oldalról becselezte megát a 16-oson belülre, majd laposan a bal alsó sarokra lőtt, de a kapus hárí­tott.
  72
  Gera ment el szép cselekkel a bal oldalon, és visszagurí­tását Kapic bombázta 22 méterről egy méterrel a léc fölé.
  71
  Cesar ugrott ki egyedül, de a kilépő Szűcs jól zárta a szöget és í­gy a csatár a kapu mellé gurí­tott.
  61
  A koreai védők által kivágott labdát Szili fordulásból lőtte kapura, de Park Jong biztosan fogta a rövid felső sarokra tartó lövést.
  60
  Sang Rae helyett Sung Jong lépett pályára.
  53
  Jovic visszagurí­tását Gera tüzelte 20 méterről kevéssel a kapu fölé.
  51
  Szili bombaerős 18 méteres szabadrúgása a sorfalat érintve centikkel szállt a léc fölé.
  48
  Újabb meleg helyzet a kapunk előtt. Ezúttal a meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki. Sang Rae 14 méteres lövése után a labda a felső kapufáról a jobb kapufára pattant, majd végiggurult a gólvonalon és a bal kapufát érintve pattant vissza a mezőnybe.
  47
  Sun Kyun cselezte be magát a 16-oson belülre majd erős lövést küldött a rövid felső sarokra, de Szűcs kiöklözte a labdát.
  46
  Horváth Péter helyett Jovic lépett pályára.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt, melyben a Ferencváros játszott mezőnyfölényben, és játékosaink előtt több gólszerzési lehetőség adódott.
  40
  A jól játszó Pinte a jobb oldalról befelé hozta a labdát, majd 24 méterről 2 méterrel a bal kapufa mellé lőtt.
  39
  Szili jobb oldali szabadrúgása után Horváth Péter fejelt a léc fölé.
  37
  Gyepes ment el a bal oldalon két védőt kicselezett, de 8 méterről az oldalhálót találta el.
  27
  Pinte lőtt kapufát. Az akció Szilitől indult, aki keresztbe játszott a 16-oson kí­vül, a labdát Kriston tovább perdí­tette Pinte elé, akinek lapos, erős lövése a jobb kapufán csattant.
  23
  Pinte tökéletes ütemben ugratta ki Horváth Pétert középen, aki kivárt egy ütemet, í­gy a koreai védő szorí­tásában már csak balról kisodródva lőhetett, és a labda a kapu mellé szállt.
  17
  Szűcs Lajos védett nagyot. Sokáig nem tudtunk felszabadí­tani a kapunk előtt, és végül Jin Won fejelt veszélyesen kapura, de a léc alá tartó labdát Szűcs reflexmozdulattal hárí­totta.
  16
  Gyepes lépett ki jól a védösorból és két csel után jól futatta Pintét, akinek a beadását Szili ollózva próbálta kapura juttatni,de a védők blokkolták a próbálkozást.
  14
  Egyelőre mezőnyjáték folyik a pályán. Az imént Gera maradt egy pillanatra a földön, amikor ráesett egy koreai, de szerencsére Gerzson folytatni tudta a játékot.
  7
  Gyepes remekül ugratta ki Szkukaleket,aki keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, és a berobbanó Horváth Péter centikkel maradt le a kapu torkában a beadásról.
  .
  Köszöntjük Kedves olvasóinkat. Kicsit késve kezdődött az FTC-Dragon mérkőzés, a mieink tiszta zöldben, mí­g a koreaiak sárga mezben és fekete nadrágban játszanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ