2002.III.16. Ferencváros – Újpest: 2-0

NS-20020317-01-20020316A ferencvárosiak az első játékrészben megérdemelten szereztek kétgólos vezetést, előnyüket a második félidőben fegyelmezett védekezéssel őrizték meg.

Ferencváros – Újpest 2-0 (2-0)
Üllői út, 15.627 néző, V: Hanacsek

Ferencváros: Szűcs – Balog, Dragóner, Gyepes – Vukmir, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Pinte (Szili 79.), Gera (Jovic 87.), Penksa

Újpest: Posza – Tamási, Korolovszky, Kozel, Pető (Erős 85.) – Tokody, Sloncik, Kunzo (Piroska 67.), Lőw – Vagner, Túlio (Herczeg 56.)

Gól: Gera (38.), Lipcsei (45. – 11-esből)
Sárga lap: Szkukalek (81.), Dragóner (90.) illetve Vagner (11.), Sloncik (42.), Erős (90.)

Pár perces késéssel kezdődött a mérkőzés, mert a ferencvárosi és újpesti szurkolók petárdákat lőttek át egymás szektorába és Hanacsek megvárta, hogy a biztonsági emberek rendet teremtsenek a lelátón.

38. perc: Penksa í­velt be a bal oldalról az újpesti kapu elé, Gera senkitől sem zavartatva lekezelte a labdát és 7 m-ről a jobb sarokba gurí­tott (1-0).
45. perc: Gera tört be a 16-oson belülre, eltolta a labdát Posza mellett, majd átesett az újpesti kapuson, a játékvezető 11-est í­télt. A büntetőt Lipcsei félmagasan a jobb sarokba lőtte (2-0).

76. perc: Piroska í­velt be szabadrúgást a ferencvárosi kapu elé, Tamási 4 m-ről továbbcsúsztatta a labdát, de Szűcs hárí­tott. Ez volt a mérkőzés egyetlen veszélyes újpesti helyzete.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Két dolgot kell kiemelnem a mai estével kapcsolatosan. Az egyik a csapat küzdőszelleme, a másik a fantasztikus közönségünk. Ez az a mecs volt, amit meg kellett nyernünk, és ezúttal nem szép játékkal győztünk, hanem azal, hogy küzdőképességből többet mutattunk, mint az Újpest. A játékosaimnak köszönöm mindazt amit nyújtottak, Lipcsei Péternek pedig gratulálok, hogy ilyen szép jubileumhoz érkezett. A közönség varázslatos hangulatot teremtett, és csodálatos volt hallani, és látni, ahogy bí­ztatta a csapatot. Szeretném ha a nézők is tudnák, hogy ilyen hangulatban egy játékos nem tud elfáradni, illetve ha elfárad, akkor is képes tovább menni és hajtani. Ez az ami a Ferencvárost megkülönbözteti más csapatoktól, hiszen ilyen háttérrel nagyon nagy dolgokat lehet produkálni.

Glázer Róbert:  – Már a meccs előtt éreztem, hogy a szokásosnál is feszültebbek a játékosaim, és ez sajnos a meccs alatt is észrevehető volt. Tavasszal még soha nem játszott ilyen idegesen a csapat, és ez most vereséget eredményezett. Csapatomat ennek ellenére nem érheti különösebb kritika, mivel a második félidőben felálltak a fiúk, és mindent megtettek a szépí­tésért, illetve egyenlí­tésért. A meccset az első félidő utolsó tí­z perce döntötte el, amikor a Fradi parádésan játszott. A mi dolgunk most az, hogy ne búslakodjunk, és képesek legyünk ott folytatni, ahol a meccs előtt abbahagytuk. Tulio játékát nem szeretném külön értékelni, a mai nem az ő napja volt, ami annak is köszönhető volt, hogy ma a küzdelem dominált, és ez nem az ő játékstí­lusának kedvezett.

Gera Zoltán: – Nagyon nehezen tudtuk feltörni az Újpest védelmét, de örülök, hogy akciógóllal szereztük meg a vezetést. A folytatásban javulnunk kellett volna ahhoz, hogy újabb gólokat lőjünk, de í­gy sem vagyok csalódott. A gólomnak nagyon örültem, hiszen í­gy zsinórban másodszor voltam eredményes.

Lipcsei Péter: – Vagner a meccs elején az én hibám után került helyzetbe, elnézést kérek a társaktól. Nagyon örülök, hogy az Újpest ellen szerezhettem meg a 100. gólomat. A közönség fantasztikus volt, sokat köszönhetünk a szurkolóknak. A csapat egyre egységesebb, és egyre többet tudunk megvalósí­tani abból amit Garami József kért tőlünk.

NS-20020317-03-20020316

NS-20020320-04-20020316

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2002.III.16. Ferencváros – Újpest: 2-0 bejegyzéshez

 • https://www.youtube.com/watch?v=gZYWFMz__9Y

  Fent van ám régóta Gera góljai is, ki lehet tenni, hogy gyönyörködhessünk benne.

 • ftc.hu: Csapatunk fantasztikus teljesí­tménnyel teljesen megérdemelt győzelmet aratott az Újpest ellen. Az első félidőben végig mi irányí­tottunk, a vendégek képtelenek voltak megtartani a labdát és egyetlen veszélyes helyzetet sem alakí­tottak ki.

  Ferencváros – Újpest: 2-0 (2-0)
  Üllői út, 15.627 néző, vezette: Hanacsek (Hrabovszky, Kovács P.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Dragóner, Gyepes – Vukmir, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Pinte (Szili 79.), Gera (Jovic 85.), Penksa

  Újpest: Posza – Tamási, Korolovszky, Kozel, Pető (Erős 86.) – Tokody, Sloncik, Kunzo (Piroska 67.), Lőw – Vagner, Túlio (Herczeg 56.)

  Gól: Gera (38.), Lipcsei (45. – 11-esből)
  Sárga lap: Szkukalek (81.), Dragóner (90.) illetve Vagner (11.), Sloncik (42.), Tamási (55.), Erős (90.)

  Az első 25 percben a mi mezőnyfölényünk is meddőnek tűnt, hiszen hiába volt gyakorlatilag végig nálunk a labda, gólveszélyes akciónk nekünk sem volt. A hajrában aztán hét perc alatt minden eldőlt: előbb a 38. percben Penksa mesteri beadása után Gera káprázatos mozdulattal vette le a labdát, majd 7 méterről a teljesen kiszolgáltatott Posza mellett a jobb sarokba gurí­tott. Az utolsó percben megint Gera volt a főszereplő: remekül kihasználva átlagon felüli gyorsaságát kilépett az újpesti védők közül és Posza nem tudott mást tenni, mint elhúzni a lábát a tizenhatoson belül: a tizenegyest Lipcsei higgadtan a balra vetődő Poszát becsapva a jobb sarokba lőtte, megszerezve pályafutása 100. gólját. Külön öröm, hogy ez éppen a legnagyobb vetélytárs, az Újpest ellen sikerült.

  A második félidőben megnyugtató előnyünk birtokában tudatosan visszahúzódtunk a saját térfelünkre, átengedtük az irányí­tást a vendégeknek. Az újpestiek azonban nem tudtak mit kezdeni kiválóan záró védelmünkkel. Csak pontrúgásból veszélyeztettek, de amikor kellett, akkor Szűcs hozta a formáját és a rá jellemző bravúrokkal megmentette kapunkat a góltól.

  Győzelmünk egyetlen percig sem forgott veszélyben. Külön érdemes megemlí­teni fantasztikus szurkolótáborunkat, amely csodálatos koreográfiával lepte meg a csapatot. A meccs előtt és a szünetben bemutatott tűzijáték káprázatos volt és a buzdí­tásra sem lehetett panasz. Az utolsó öt percben az újpesti szektort leszámí­tva hullámzott a lelátó, a lefújás után pedig csodálatos ünneplésben részesültek a fiúk, akik minden dicséretet megérdemelnek.

 • 94
  Vége! Megvertük az Újpestet! Az utolsó percekben csodálatos szurkolótáborunk fantasztikus tűzijátékkal köszönte meg a fiúknak ezt a csodálatos estét.
  90
  Erős hátulról kí­méletlenül felrúgta Jovicot. Pillanatok alatt óriási lökdösődés alakult ki a pályán, több újpesti játékos is elvesztette a fejét. Hanacsek végül Erősnek és Dragónernek adott sárga lapot.
  86
  Harmadszor is cserélt az Újpest: Pető helyett Erős állt be.
  85
  Másodszor is cseréltünk: Gera helyett Jovic lépett pályára.
  81
  Gera lépett rosszul a felezővonalnál, senki sem bántotta és szerencsére nem is esett komoly baja, mert rövid sántikálás után folytatni tudta a mérkőzést.
  81
  Szkukalek szabálytalankodott a térfelünk közepén, a játékvezető kicsit szigorúan sárga lappal büntette.
  79
  Először cserélt a meccsen Garami József: Pinte helyett Szili jött be.
  76
  Piroska í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, Tamási 4 méterről továbbcsúsztatta a labdát, Szűcs fantasztikus bravúrral hárí­tott.
  [video 1.]

  75
  Herczeg visszagurí­tása után Tokody 20 méterről kapásból lőtt, a labda irányt változtatott Gyepesen, de Szűcs szerencsére résen volt.
  73
  Vukmir és Pető próbálták elérni a labdát, az újpesti játékos nyújtott lábbal Vukmirt találta el, aki rövid ápolás után szerencsére folytatni tudta a játékot.
  70
  Herczeg ugratta ki a lesről induló Vagnert, a partjelző érthetetlen módon nem jelzett, Hanacsek is továbbengedte az akciót, Balog azonban kitűnő ütemben, az utolsó pillanatban becsúszva szerelt.
  67
  Újabb csere a vendégeknél: Kunzo helyett Piroska folytatta a játékot.
  64
  Tokody csatázott az alapvonalunk közelében Gyepessel a labdáért, a játékvezető nagyon jól látta, hogy az újpesti játékos szabálytalankodott, ezért Hanacsek jogosan í­télt szabadrúgást a javunkra.
  61
  Sloncik lőtt be veszélyesen egy szögletet a kapunk elé, szerencsére Dragóner kitűnő ütemben fejelte ki a labdát Vagner elől.
  59
  Lőw beadása után Tokody az égbe lőtte a labdát.
  56
  Túlio helyett Herczeg lépett pályára. A brazil légiós tehát szerencsére nem tudta betartani azt az í­géretét, mely szerint minden meccsen lő legalább egy gólt.
  55
  Tamási ismét buktatta Penksát, ezúttal már megkapta azt a sárga lapot, amely már az 5. percben járt volna neki.
  55
  Szkukalek gyönyörű cselekkel tört előre, sajnos azonban a passza pontatlan volt, Kunzo szerelni tudott.
  49
  Túlio próbált meg kiugrani a védőink közül, de Gyepes gyönyörű becsúszással szerelte a brazil légióst.
  47
  Penksa szerzett labdát az újpesti tizenhatoson belül, beforgatta Tamásit, majd éles szögből centiméterekkel lőtt mellé.
  46
  Nyilatkozatok a szünetben:
  Gera Zoltán:
  -- Nagyon nehezen tudtuk feltörni az Újpest védelmét, de örülök, hogy akciógóllal szereztük meg a vezetést. A folytatásban javulnunk kell, csak í­gy lehet meg a meccs, a 2-0 ellenére is.
  Lipcsei Péter
  -- Vagner a meccs elején az én hibám után került helyzetbe, elnézést kérek a társaktól. Nagyon örülök, hogy az Újpest ellen szerezhettem meg a 100. gólomat. A közönség fantasztikus, sokat köszönhetünk a szurkolóknak.
  Szűcs Lajos:
  -- Amint bemegyek az öltözőbe, minden játékosnak felhí­vom a figyelmét, hogy 0-0 a mérkőzés. Azaz továbbra is úgy kell játszanunk, mintha most kezdődne a mérkőzés.
  Posza Zsolt:
  -- Én úgy érzem, hogy elütöttem a labdát, elképzelhető, hogy 11-es volt, ezt most jelen pillanatban nem tudom megmondani.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik edző sem cserélt
  45
  Hanacsek lefújta az első félidőt, a mieinket szurkolóink vastapsa kí­sérte az öltözőbe.
  [video 1.]

  45
  Megvan a második gól! Szkukalek indí­tásával Gera ugrott ki, Posza elé vetődött és elhúzta a lábát, 11-es! A büntetőt Lipcsei a jobb sarokba lőtte, megszerezve pályafutása 100. gólját.
  [video 1.]

  42
  Sloncik a felezővonalnál hátulról csúnyán belerúgott Pintébe, Hanacsek sárga lapot adott az újpesti játékosnak.
  38
  Megszereztük a vezetést! Penksa í­velt be a bal oldalról, Gera gyönyörűen levette a labdát és 7 méterről a jobbal a tehetetlen Posza mellett a jobb sarokba gurí­tott.
  [video 1.]

  37
  Vukmir remekül í­velt be az újpesti kapu elé, Posza azonban résen volt és sajnos lehúzta a labdát a berobbanó Gera elől.
  [video 1.]

  34
  Gera indí­totta Pintét, a szlovák légiós lefordult Kozelról, de Hanacsek szerint kézzel tette maga elé a labdát és lefújta az akciót.
  [video 1.]

  32
  Tokody lőtte be a kapunk elé a labdát, Dragóner azonban remek ütemben lépett közbe és tisztázott.
  29
  Garami József elküldte melegí­teni a cserejátékosainkat.
  25
  Az első 25 percben a mi akaratunk érvényesült, nálunk volt többet a labda, sajnos az eredményen egyelőre nem látszott, hogy a mieink irányí­tják a játékot.
  21
  Gera meglökte Tamásit, a szabálytalanág egyáltalán nem volt súlyos, ennek ellenére az újpesti játékos nem fogadta el Gera kézfogását, teljesen fölöslegesen hergelve ezzel a szurkolókat.
  18
  Gera kapott egy remek indí­tást, Posza viszont gyorsabb volt nála és egy kivetődéssel megszerezte csatárunk elől a labdát.
  16
  Egy előreí­velés után Vagner csúsztatott Lőwhöz, Szűcs L. azonban felszedte előle a labdát.
  14
  Lipcsei ellenállhatatlanul tört előre, senki sem tudta feltartóztatni, a tizenhatos sarkáról lőtt, de az újpestiek szerencséjére Vukmirt találta el.
  [video 1.]

  11
  Dragóner szerelte Vagnert az oldalvonal mellett, az újpesti légiós válaszul kí­méletlenül felrúgta játékosunkat. Vagner jogosan kapott sárga lapot.
  10
  Vagner vezette végig a labdát az egész pályán, 19 méteres lövése messze elkerülte a kapunkat.
  6
  A vendégek röviden fejelték ki a labdát, Balog 18 méterről, kapásból lőtt, sajnos a kapu fölé.
  5
  Tamási már harmadszor szabálytalankodott Penksával, de a játékvezető egyelőre csak szóbeli figyelmeztetésben részesí­tette az újpesti védőt.
  3
  Megnyugodtak a kedélyek a lelátón: az újpesti szurkolók több petárdát lőttek át drukkereink szektorába, ezért több rohamrendőrt kellett a két tábor közé vezényelni. Az intézkedés megtette hatását, a vendégdrukkerek is a meccset figyelték.
  1
  Szurkolóink csodálatos élőképpel, egy hatalmas sassal, ezenkí­vül tűzijátékkal fogadták csapatunkat. A kezdőrúgást Zoran Kuntics és fia, Alen végezte el, a mérkőzést a tiszta lilában játszó Újpest kezdte, a mieink tiszta fehérben léptek pályára.
  .
  Hét év után ismét telt ház az Üllői úton! Az 1995-ös Ajax elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésünk után, ezúttal az Újpest elleni rangadóra kelt el az összes belépő. A vendégdrukkerek másfél órával a kezdés előtt érkeztek meg. A szigorú biztonsági intézkedéseknek köszönhetően elmaradt a botrány, a két tábor csak hangpárbajt ví­vott egymással. Az év egyik legfontosabb meccse előtt az is a nagy kérdés: sikerül-e Lipcsei Péternek tétmérkőzésen megszereznie pályafutása 100. gólját? Csodálatos lenne, ha éppen a legnagyobb rivális ellen hajtaná végre ezt a bravúrt. Garami József az alábbi kezdőtizenegynek szavazott bizalmat: Szűcs L. -- Dragóner, Gyepes, Balog -- Vukmir, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Pinte, Gera, Penksa A kispadon Németh G., Keller, Cheregi, Vén, Horváth P., Szili és Jovic foglal helyet. Az ellenfél összeállí­tása: Posza -- Tamási, Korolovszky, Kozel, Pető -- Tokody, Sloncik, Kunzo, Lőw -- Vagner, Túlio
  .
  Háromnegyed órával a kezdés előtt csodálatos a hangulat az Üllői úton. A melegí­teni érkező Szűcs Lajost a kapu mögött tömött lelátó és egy hatalmas “Szárnyaljatok!” feliratú transzparens fogadta. Csak csatlakozni tudunk szurkolóink felszólí­tásához.
  .
  Honlapunk szavazásán szurkolóink Zoran Kunticsot választották minden idők legjobb ferencvárosi idegenlégiósának. Ebből az alkalomból az egykori kiváló csatár, akinek oroszlánrésze volt abban, hogy egyedüli magyar csapatként bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe, egy “Minden idők legjobb ferencvárosi légiósának” feliratú mezt kapott ajándékba, melyet fiával, Alennel közösen vett át. Alen egy 7-es számú Fradi mezben futott be édesapja mellett a pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ