2002.III.1. Ferencváros – ZTE: 2-0

A vendégek energikusan kezdtek, de csupán kapufáig jutottak, mí­g a zöld-fehérek szlovák légiósaik jó helyzetkihasználásának köszönhetően gólokat is szereztek. A végig küzdelmes, helyenként szikrázóan kemény mérkőzésen a Ferencváros megérdemelten szerezte meg a 3 pontot.


Ferencváros – Zalaegerszeg: 2-0 (1-0)
Üllői út, 8.754 néző, V: Szabó Zs.

Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek (Keller 85.) – Pinte, Gera (Jovic 91.), Penksa (Balog Z. 69.)

Zalaegerszeg: Turi – Kocsárdi, Urbán, Kral, Szamosi – Bonchis (Nagy L. 46.), Molnár, Balog Cs. (Ljubojevic 46.), Egressy (Róth 76.) – Waltner, Kenesei

Gól: Penksa (18.), Pinte (48.)
Sárga lap: Kapic (21.) illetve Szamosi (25.), Ljubojevic (51.)
Kiállí­tva: Vukmir (67.)

14. perc: Kenesei a buktatásáért megí­télt szabadrúgásból, 20 m-ről a felső kapufát bombázta telibe.
18. perc: Lipcsei szöktette a jobb oldalon Kristont, a középpályás átí­velt a túloldalra, s Penksa éles szögből, ballal, kapásból a bal sarokba talált (1-0).
23. perc: Gera ugrott ki a lesre játszó védők között, a mellette futó Penksa elé játszott, aki 5 m-ről, estében, óriási helyzetben a kapu fölé lőtt.
40. perc: Molnár a bal oldalról lágyan középre í­velt, Egressy 5 m-ről, a kapunak háttal állva, látványosan mozdulattal ollózott, Szűcs ritkán látható bravúrral, lábbal hárí­tott.

48. perc: Gera a 16-os jobb oldali sarkánál egy látványos csellel becsapta szinte a teljes zalaegerszegi védelmet, majd a kiugró Pinte elé tálalt, s a szlovák légiós 10 m-ről a kapu közepébe bombázott (2-0).
66. perc: Szkukalek beí­velését Lipcsei 13 m-ről, kapásból küldte kapura, a labda a jobb kapufáról vágódott a mezőnybe.
67. perc: az ellentámadásból Kenesei tört a ferencvárosiak kapujára, már a 16-osnál járt, amikor Vukmir hátulról buktatta. Szabó Zs. játékvezető piros lapot mutatott fel a ferencvárosiak újoncának.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Örülök, hogy egy jól játszó Zalaegerszeget sikerült legyőznünk. Bár a vendégek előtt adódott az első gólszerzési lehetőség, a találataink jókor jöttek. Rendkí­vül boldog vagyok, hogy győzelemmel mutatkozhattam be a Fradi kispadján. A Fradi közönsége ismét megmutatta, hogy fantasztikus.

Bozsik Péter: – A mérkőzés elején nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, ami megbosszulta magát. Túlságosan is tiszteltük a Ferencvárost, ráadásul a zöld-fehérek mindig akkor lőtték góljaikat, amikor mi kerülhettünk volna fölénybe. Megérdemelten nyert a Fradi.

Marek Penksa: – Ilyen bemutatkozásról álmodtam, fantasztikus a közönség, és nagyszerű, hogy az én gólommal szereztük meg a vezetést.

Dragan Vukmí­r: – Rendkí­vül bánt, hogy a játékvezető kiállí­tott, már csak azért is, mert túlzottnak tartottam az í­téletet. Jól esett azonban, hogy a társaim vigasztaltak. Annak pedig nagyon örülök, hogy egy rendkí­vül lelkes közönség előtt sikerült nyernünk, már rég játszottam ilyen fantasztikus atmoszféra előtt. Remélem, csak rövid ideig kell pihennem, hiszen mihamarabb szeretnék újra játszani.

NS-20020302-02-20020301

NS-20020302-03-20020301

NS-20020304-03-20020301

2 hozzászólás a(z) 2002.III.1. Ferencváros – ZTE: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk szenzációs győzelemmel kezdte a tavaszi idényt. A második helyen álló Zalaegerszegnek ma este egy pillanatig sem volt esélye.

  Ferencváros – ZTE: 2-0 (1-0)
  Üllői út, 8.754 néző, vezette: Szabó Zs. (Kispál, Hegyi)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes, Szkukalek (Keller 86.) – Kriston, Lipcsei, Kapic, Penksa (Balog Z. 70.) – Gera (Jovic 91.), Pinte

  ZTE: Turi – Kocsárdi, Urbán, Král, Szamosi – Bonhcis (Nagy L. 46.), Molnár, Balog Cs. (Ljubojevic 46.), Egressy (Róth 76.) – Waltner, Kenesei

  Gól: Penksa (20.), Pinte (49.)
  Sárga lap: Kapic (21.) illetve Szamosi (26.), Ljubojevic (52.)
  Kiállí­tva: Vukmir (68.)

  Az első félidőben végig mi irányí­tottunk, a vendégeknek csak kontratámadásokra telt az erejükből. Kenesei szabadrúgásból eltalálta ugyan a felső lécet és Egressy ollózása után is szükség volt Szűcs lélekjelenlétére, de a mezőnyben kizárólag a mi akaratunk érvényesült.Teljesen megérdemelten szereztük meg a vezetést, Penksa parádés mozdulattal lőtt a kapuba. A vezetés után sem csökkentettük az iramot, ha kicsit jobban koncentrálunk a befejezéseknél, már az első 45 percben eldönthettük volna a három pont sorsát.

  A folytatásban is a mieink akarata érvényesült, nagyon jól jött a második félidő elején Pinte találata. A félidő közepén két perc alatt két gólt szerezhettünk volna: előbb Lipcsei találta el a kapufát, majd Gera lövésénél Turi tehetetlen volt, de egy védő lábán megpattant a labda és elkerülte a kaput. Vukmir kiálí­tása után, az utolsó 22 percre teljesen érthető módon kicsit visszahúzódtunk a kapunk elé, átengedtük a kezdeményezést a Zalaegerszegnek, de a vendégek nem tudtak mit kezdeni a jól záró védelmünkkel. Penksa helyett Balog állt be, aki remekül látta el feladatát. A vendégek próbálták frissí­teni a támadójátékukat a rengeteget dolgozó Egressy helyett Róth állt be, de ő sem vitt új szí­nt a zalaegerszegiek játékába. A 93. percben az ő nevéhez fűződik az utolsó helyzet: 17 méterről két méterrel lőtt a kapunk fölé. Szabó Zsolt játékvezető öt perc hosszabbí­tás után lefújta a mérkőzést.

 • 95
  Vége!! Szabó Zsolt lefújta a mérkőzést, Penksa és Pinte góljaival legyőztük a Zalaegerszeget!
  93
  Róth 17 méterről próbálkozott, de lövése után a labda két méterrel szállt el a kapunk fölött.
  91
  Utolsó cserelehetőségünket is kihasználtuk: Gera helyett Jovic jött be.
  89
  Kriston húzott el a jobb oldalon, laposan belőtte a labdát a kapu elé, Pinte centiméterekkel maradt le a beadásról.
  87
  Majdnem szépí­tett a Zalaegerszeg: jobboldali szöglet után Gyepesen megpattant a labda és alig kerülte el a jobb sarkot.
  86
  Újabb csere nálunk: Szkukalek helyett Keller állt be.
  80
  Gera szerelte le a felezővonalnál Kocsárdit, megpróbált kapura törni, de a vendégek védője üldözőbe vette és buktatta csatárunkat. Szabó Zsolt szabadrúgást í­télt, de a sárga lap elmaradt.
  76
  Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a Zalaegerszeg: Egressy helyett Róth lépett pályára.
  70
  Cserélt Garami József: a védelem megerősí­tése érdekében Penksa helyett Balog Zoltán állt be.
  68
  Tí­z emberrel folytattuk a mérkőzést: Vukmir és Waltner csatáztak egymással a labdáért, védőnk lerántotta a zalaegerszegi csatárt. Mivel utolsó eberként szabálytalankodott, a játékvezető kiállí­totta.
  [video 1.] [video 2.]

  68
  Újabb óriási helyzet: Gera beadása után Lipcsei kapásból, 10 méterről a kapufát találta el.
  [video 1.] [video 2.]

  63
  Órási helyzetet hagytunk ki! Pinte beadása után Penksáról Gera elé pattant a labda, akinek kapáslövése után a labda egy védő lábán irányt változtatva centiméterekkel kerülte el a kaput.
  [video 1.] [video 2.]

  60
  Urbán 30 méteres szabadrúgása után Szűcs kiütötte a labdát, Nagy Lajos 6 méterről egyből a kapu mellé fejelt.
  57
  Egressy tört be a tizenhatosunkon belülre, keresztbe í­velt, de középen szerencsénkre senki sem érkezett a beadásra.
  52
  A szünetben csereként beállt Ljubojevic kapott sárga lapot, amiért belerúgott Pintébe.
  49
  Megszereztük a második gólunkat! Gera játszott Pintéhez, aki 13 méterről gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba.
  [video 1.] [video 2.]

  46
  Kettős csere a szünetben a Zalaegerszegnél: Bonchis helyett Nagy L., Balog Cs. helyett Ljubojevic lépett pályára.
  46
  Gera visszagurí­tása után Penksa 17 méteres, erős, lapos lövését védte Turi.
  46
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  42
  Waltner tört be a tizenhatoson belülre, Szűcs elütötte előle a labdát és közben ütközött a zalaegerszegi csatárral. Szabó Zsolt a kapus támadásáért szabadrúgást í­télt.
  41
  Baloldali beadás után Egressy 4 méterről ollózott kapura, Szűcs bravúros mozdulattal, lábbal mentett.
  [video 1.]

  40
  Egressy baloldali beadása után a berobbanó Kenesei cenitméterekkel maradt le a labdáról.
  34
  Mi is elvégeztük az első szögletet: Lipcsei beadása után azonban a védők kifejelték a labdát.
  32
  Kenesi beadása után Waltner visszafejelte a labdát, Bonchishoz, akinek ötméteres csúsztatását Szűcs Lajos parádés mozdulattal ütötte ki a léc alól. A zalaegerszegiek végezhették el a mérkőzés első szögletét, de az oldalhálóba lőtték a labdát.
  26
  Szamosi lerántotta Pintét, ezért őt is figyelmeztette a játékvezető.
  24
  Gera lépett ki a lesre játszó védők közül, önzetlenül középre gurí­tott, Penksa azonban estében, 7 méterről az üres kapu fölé emelt.
  [video 1.] [video 2.]

  21
  Kapic buktatta Keneseit, ezért a játékvezető sárga lappal figyelmeztette.
  20
  Megszereztük a vezetést! Kriston í­velte keresztbe a labdát, Penksa 8 méterről kapásból lőtt, a labda túljutott Turin és a menteni igyekvő Král csak beljebb segí­tette a játékszert.
  [video 1.] [video 2.]

  18
  Gera cselezgetett a tizenhatoson belül, de addig forgolódott, mí­g végül a védők szerelni tudták.
  15
  Szabadrúgáshoz jutott a Zalaegerszeg 23 méterről a kapunktól. Kenesei állt a labda mögé és a sorfal fölött a felső kapufát találta el.
  13
  Egressy elhúzott a bal szélen, középre adott, Waltner hat méterről, tiszta helyzetből a kapu mellé lőtt.
  8
  Kapic indí­totta remek labdával Penksát, a szlovák légiós a szögletzászlótól visszagurí­tott Szkukalekhez, akinek beadása után Turi húzta le a labdát.
  2
  Kriston húzott el a jobb szélen, beadása után a remek ütemben felugró Gera 6 méterről centiméterekkel fejelt a bal sarok mellé.
  1
  Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A szurkolók és a játékosok a február 14-én elhunyt Hidegkuti Nándorra, az Aranycsapat legendás játékosára emlékeztek.
  .
  Kellemes kora estét kí­vánunk kedves szurkolóinknak! Az első tavaszi fordulóban csapatunk a Zalaegerszeget fogadja. A téli szünetben érkezett játékosok közül Vukmir, Kapic és Penksa is a kezdőtizenegyben kapott helyet. Garami József az alábbi keretet jelölte a mérkőzésre: Szűcs L. -- Vukmir, Dragóner, Gyepes, Szkukalek -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Penksa -Gera, Pinte csere: Németh G., Keller, Balog Z., Vén, Zombori, Szili, Jovic.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ