2002.III.23. Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-1

2 hozzászólás a(z) 2002.III.23. Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Három győztesen megví­vott mérkőzés után csapatunk elszenvedte első idei vereségét. Együttesünk Sopronban maradt alul, a remekül kontrázó Matáv 2-1-re nyerte meg az összecsapást.

  Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-1 (1-1)
  Sopron, 5.000 néző, vezette: Bede (Gyarmati, Koch)

  Sopron: Farkas -– Perger, Horváth R., Szabados, Prazenica -– Fehér, Somogyi, Csiszár, Tóth I. (Bausz 68.) -– Tóth M. (Nagy T. 79.), Sira (Javrujan 46.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Cheregi, Gyepes – Fülöp Z. (Jovic 64.), Lipcsei, Kapic (Vén 16.), Keller – Pinte, Gera, Penksa

  Gól: Somogyi (25.), Javrujan (57.) illetve Gera (42.)

  Sopronban a csapatokat meglehetősen zord időjárás várta, végig erős szél fújt a meccs alatt, sőt időnként még a hó is szállingózott. A sérülések és eltiltások miatt megtizedelt csapatunkba Garami Józsefnek már a 16. percben változtatnia kellett az amúgy is eléggé felforgatott csapaton, Kapicot súlyos sérülése miatt Vén váltotta. A szlovén légiósnak mélyen szétnyí­lt a vádlija, ezért kórházi ellátásra szorult, Kapicot í­gy mentővel a soproni kórházba szállí­tották, ahol kitisztí­tották, majd összevarrták a sebet. A mieink a mérkőzés elejétől kezdve támadólag léptek fel, de a soproniak is vezettek néhány ügyes kontrát, sőt a Matáv távolról is gyakran veszélyeztetett, elsősorban Somogyi jóvoltából. A vezetést is egy távoli bomba után szerezte meg a Sopron, Somogyi egy szabadrúgás után szépen csavart Szűcs kapujába. (1-0) A folytatásban is a mieink uralták a játékot, és ez meghozta az eredményt: gyönyörű góllal egyenlí­tettünk. Gera kapott szép labdát Penksától a 16-os előtt, gyönyörűen vette át a labdát mellel, majd félfordulattal a hálóba bombázott, Farkasnak esélye sem volt a hárí­tásra. (1-1)

  A fordulás után is mi irányí­tottuk a mérkőzést, bár a Sopron egy nagy bombával kezdte a félidőt. Sajnos nem tudtuk megszerezni a vezetést, a Matáv viszont igen, a csereként beálló Javrujan az 57. percben Szűcs hálójába lőtt. (2-1) Ezután óriási fölénybe kerültünk, a Sopron Javrujan kivételével a teljes csapatával védekezett, sajnos remekül. Geráék már nem tudták feltörni a Matáv védelmét, és Farkas is nagyobbnál nagyobb bravúrokat mutatott be, í­gy a három pont ezúttal Sopronban maradt. Ezzel sajnos véget ért egy szép sorozat, hiszen a csapat Garami József irányí­tása alatt 10 mérkőzés után kapott ki először.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, sajnos elszenvedtük első tavaszi vereségünket. A második félidőben szinte felbillent a pálya, annyit támadtunk, de a Sopron meg tudta őrizni egygólos előnyét. A csapat Garami József irányí­tása alatt 10 mérkőzés után kapott ki először.
  90
  Vén háttal a kapunak vette át a labdát a 16-oson belül, közelről Jovichoz passzolt, de a csatár nem tudott kapura fordulni.
  89
  Folyamatosan támad a Ferencváros, de nem tud létszámfölénybe kerülni a Javrujan kivételével a teljes csapatával védekező Sopron ellen. A játékvezető jelzése értelmében a rendes játékidő lejárta után még 3 percnyi időnk lesz a gólszerzésre.
  82
  Lipcsei adott jó labdát Gerának, aki a baloldalról a védőket becsapva fordulásból adott középre, Farkas azonban lehúzta a labdát Jovic elől. Csapatunk folyamatosan támad, de egyelőre nem sikerül az egyenlí­tés a „bunkervédelmet” játszó Sopron ellen.
  81
  Somogyi 30 méterről végezhetett el szabadrúgást, a nedves talajon megcsúszó lövést Szűcs bravúrral védte a bal alsó sarok elől.
  80
  Egyértelmű kezezés történt a Sopron 16-osán belül, egyedül Bede Ferenc nem vette észre, hogy az egyik soproni védő kézzel ütötte ki a labdát.
  79
  Tóth Mihály helyett Nagy Tamás állt be.
  77
  Lipcsei és Cheregi közös erővel szereztek labdát, majd Keller kapott remek indí­tást, aki Penksa elé játszott, akinek nagyszerű lövését Farkas nagy bravúrral hárí­totta. A szöglet után Vukmir kétszer is kapura lőhetett, de ezúttal sem tudtuk megszerezni az egyenlí­tő találatot.
  68
  Ismét cserélt a Sopron, Tóth István helyére Bausz állt be.
  67
  Újabb Fradi-támadás, melynek végén Pinte került lövőhelyzetbe, de a 16-os vonaláról leadott lapos lövését Farkas hárí­tani tudta.
  65
  Vén indult meg szépen, majd 20 méterről centikkel bombázott a bal felső sarok fölé.
  64
  Mi is cseréltünk, Fülöp helyére Jovic állt be.
  63
  Vukmir beí­velése után sem Penksa, sem Pinte nem érte el a labdát, pedig komoly gólhelyzet alakulhatott volna ki Farkas kapuja előtt.
  61
  Gyepes elől szabadí­tottak fel a soproni védők az utolsó pillanatban, a labda Penksa elé került, akinek lapos lövése a jobb kapufa mellett suhant el.
  57
  Újra vezet a Sopron! Egy jobboldali beadás után Cheregiről pattant ki a labda, és az érkező Javrujan 5 méterről a hálóba bombázott.
  51
  Vén tört előre, több védővel birkózott, de í­gy is lövőhelyzetbe került, ám ballábas lövése 3 méterrel elkerülte a kaput.
  50
  Megszerezhettük volna a vezetést! Penksa 14 méteres lövését tenyerelte ki a soproni kapus a tökéletes helyzetben érkező Vén elé, akinek a lába alatt sajnos elcsúszott a labda.
  49
  Pinte visszaállt, hatalmas turbánnal a fején.
  48
  Pintét küldte le Bede a pályáról, mivel a légiósnak vérzik a feje, a szélső ápolásra szorul.
  47
  A Sopron egy hatalmas lövéssel, Szűcs pedig egy hatalmas védéssel kezdte a második játékrészt. Somogyi lőtt 20 méterről a balösszekötő helyéről, Szűcs azonban óriási bravúrral mentett a bal felső sarok elől.
  46
  Simon Tibor a szünetben cserélt, Sira helyett Javrujan állt be.
  46
  Megkezdődött a második a félidő, mieink kezdték a játékot.
  46
  A szünetben erősen havazott, a pálya nagy részét fehér hótakaró borí­tja.
  45
  Vége az első játékrésznek, Gera a lehető legjobbkor egyenlí­tett, í­gy a szünetben 1-1-re állnak a csapatok.
  42
  Gyönyörű góllal egyenlí­tettünk! Gera kapott szép labdát Kellertől a 16-os előtt, gyönyörűen vette át a labdát mellel, majd egy ollózó mozdulattal a hálóba bombázott, Farkasnak esélye sem volt a hárí­tásra.
  37
  Fülöp remek jobboldali beadása után Gera fejelt veszélyesen kapura, az egyik védőről Pinte elé pattant a labda, aki ismételt, de a soproni kapus szögletre mentett.
  30
  Pinte futott el a jobb oldalon, majd 24 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, Farkas bravúrral ütötte szögletre a jobb felső sarokba tartó labdát.
  26
  Kapicot a sérülése után betámogatták az öltözőbe, ahol megvizsgálta őt dr. Gyarmati Jenő. Kiderült, hogy a játékosnak mélyen szétnyí­lt a vádlija, ezért kórházi ellátásra szorul, Kapicot í­gy mentővel a soproni kórházba szállí­tották, ahol kitisztí­tják a sebet, összevarrják, és Tetanus injekciót is kap majd.
  Adem Kapic: -- Iszonyatosan fáj a lábam, nagyon sajnálom, hogy ilyen szerencsétlenül és ilyen korán megsérültem. Remélem a csapat nélkülem is nyerni tud.
  25
  Megszerezte a vezetést a Sopron. Cheregi követett el egy apró szabálytalanságot a 16-os vonala előtt, a megí­télt szabadrúgás előtt Csiszár átlépte a labdát, majd Somogyi ballal 17 méterről szépen csavart a sorfal mellett a jobb alsó sarokba.
  23
  A rendkí­vül zártan védekező Sopron ellen egymás után három szögletet végezhettünk el, ám sajnos egyik után sem tudtunk a kapuba találni.
  22
  Fülöp a jobb oldalon egy jó csel után remekül adott középre, a labda el is jutott Gerához, de a soproni védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek előle. Néhány másodperccel később ismét Gerához került a labda, akinek a beí­velését ismét szögletre mentették Szabadosék.
  19
  Lipcsei ugratta ki remekül Pintét a jobb oldalon, a szélső megpróbált betörni a büntetőterületre, ám Szabados szabálytalanul szerelte. A pontrúgást Vén Gábor szépen csavarta kapura, ám a labda kevéssel suhant el a jobb alsó sarok mellett.
  17
  Kapic lábán felszakadt a bőr, elég csúnya a sérülés, a nyí­lt sebet össze kell varrni.
  16
  A légiós nem tudja folytatni a játékot, í­gy Adem Kapic helyére Vén Gábor állt be.
  13
  Kapic még továbbra sem térhetett vissza pályára.
  12
  Pinte indí­totta nagyszerűen Penksát, a baloldalon kiugró játékost Szabados leterí­tette, Bede azonban nem látott szabálytalanságot.
  10
  Kapic ütközött a 16-os sarkánál Sirával, légiósunk ápolásra szorul az oldalvonal mellett.
  9
  Egy percen belül háromszor is veszélyeztetett a Fradi, előbb Fülöp jobb oldali beadása szállt a kapu mögé, majd Gyepes labdáját Penksa nagy erővel, távolról lőtte kapura, Farkas Balázs csak a kapufára tudta ütni a labdát. Néhány másodperccel később Keller lövését kellett hárí­tania a soproni kapusnak.
  6
  Tóth István bal oldali beadása után Sira hat méterről fejelt, a labda a jobb kapufa mellett szállt el.
  5
  A bátran kezdő Vukmir szerelte Sirát a félpályánál, aki viszont szabálytalanul szerelte védőnket, Sira akár sárgát is kaphatott volna.
  3
  Mi vezettük az első akciót, Vukmir indí­totta nagyszerűen Pintét, aki megpróbálta megjátszani Gerát, ám a labda nem jutott el a támadóig.
  1
  Megkezdődött a mérkőzés, a szürke mezben és nadrágban pályára lépő soproniak kezdék meg a meccset, a mieink ezúttal is tiszta fehér szerelésben játszanak.
  .
  Kellemes délutánt kí­vánunk kedves szurkolóinknak! Tavasszal eddig százszázalékosan teljesí­tő csapatunk ma Sopronban mérkőzik meg a helyi Matávval. Nehéz mérkőzésre van kilátás, hiszen a Sopron tavasszal hozzánk hasonlóan még szintén veretlen. Mint arról már korábban beszámoltunk, változott csapatunk összeállí­tása, a lázas Balog helyett Fülöp Zoltán játszik majd. A mérkőzést í­gy az alábbi ferencvárosi tizenegy kezdi: Szűcs -- Vukmir, Cheregi, Gyepes -- Fülöp, Lipcsei, Kapic, Keller -- Pinte, Gera, Penksa, mí­g a Sopron a következőképpen áll majd fel: Farkas – Perger, Horváth R., Szabados, Prazenica – Fehér, Somogyi, Csiszár, Tóth I. – Tóth M., Sira. Jelen pillanatban a kapusok melegí­tenek, Szűcsöt Józsa Miklós kapusedző és a juniorban egy félidőt védő Németh Gábor készí­ti fel a meccsre.
  .
  A csapatokat és a nézőket meglehetősen zord í­dőjárás fogadta Sopronban, hiszen szinte egyfolytában fúj az erős szél, sőt időnként hull a hó is. Nem csoda, hogy a bemelegí­tést végző játékosok állig beöltözve végzik a gyakorlatokat. Gyepes Gábor még kesztyűt is húzott, Lipcsei és Penksa viszont rövignadrágban melegí­t a meccsre.
  .
  A juniorcsapat már megadta a megfelelő alaphangot, a tartalékok 2-0-ra verték a Sopront. Csapatunk Kuznyecov és Nógrádi kiállí­tása miatt 9 emberrel fejezte be a találkozót, mégis a hajrában kerekedtünk felül. Géczi a 90. percben szerzett vezetést, két perccel később pedig Janetka biztosí­totta be a győzelmet.
  .
  A mieink már befejezték a bemelegí­tést, a fiúk már az öltözőben vannak. A soproni játékosok viszont még mindig melegí­tenek. Az idő továbbra sem javul, újra szállingózni kezdett a hó.
  .
  Lassan teljesen megtelik a stadion, az 500 lelkes ferencvárosi drukker nagyszerű hangulatot teremt. Szurkolóink “Lipcsei Fan Club” feliratú transzparenssel is próbálják jobb játékra buzdí­tani a csapatkapitányt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ