2002.III.8. Kispest-Honvéd – Ferencváros: 0-4

NS-20020309-01-20020308A Ferencváros jól és a mérkőzés egyes szakaszaiban látványosan játszott, a harmadik gól után azonban visszavett a tempóból. A vendégek ennek ellenére a hajrában még egyszer betaláltak, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek.

Kispest-Honvéd – Ferencváros 0-4 (0-2)
Bozsik-stadion, 5.000 néző, V: Juhos

Kispest-Honvéd: Tóth – Dulca, Batrinu, Lőrinc (Babos 46.), Balint – Torghelle (Borgulya 46.), Németh, Kovács B., Hercegfalvi – Sasu, Faragó

Ferencváros: Szűcs – Balog, Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek (Keller 76.) – Gera (Jovic 54.), Penksa (Horváth 71.), Pinte

Gól: Gera (4., 47.), Penksa (40.), Pinte (87.)
Sárga lap: Dulca (6.), Batrinu (30.) illetve Gera (38.), Szkukalek (63.), Jovic (74.), Kriston (76.)
Kiállí­tva: Borgulya (52.) illetve Kriston (84.)

4. perc: a Ferencváros első szöglete után Gyepes fejelt a kapura, Tóth bravúrral védett, de a kipattanót Gera magabiztosan értékesí­tette (0-1).
40. perc: Penksa kapott nagyszerű indí­tást, majd a kirontó kispesti kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt (0-2).

47. perc: Balog bedobását követően két hazai védő sem tudott felszabadí­tani, í­gy Gera könnyedén passzolhatott a kapu jobb oldalába (0-3).
52. perc: Borgulya látványosan mellen ütötte Gerát, ezért a játékvezető kiállí­totta.
84. perc: a kiugró Hercegfalvit Kriston utolsó emberként felvágta, s piros lapot kapott.
87. perc: Jovic 18 m-ről lőtt kapura, Tóth bravúrral hárí­tott, majd az érkező Pinte 8 m-ről a kapuba bombázott (0-4).

Nyilatkozatok:

Garami József: – Amit a télen gyakoroltuk, azt próbáltuk ma játszani. A mai győzelemből a terveknek megfelelően mindenki kivette a részét. Örülök, hogy megküzdöttünk a rossz minőségű talajjal is. A korán rúgott gól megnyugtatta a csapatot, a második félidő elején szerzett találat pedig végleg eldöntötte a meccset. Sajnos Kriston kiállí­tása nem jött jól, hiányozni fog az Újpest ellen, hiszen egy stabil csapattag esett ki. De mindent összevetve nagyon örülök a mai győzelemnek. Sok sikert kí­vánok magunknak is, valamint Détári Lajosnak a folytatáshoz.

Détári Lajos: – Készültünk a Fradiból, készültünk a pontrúgásokra, hiába. Ez egyelőre nagy probléma nálunk, ezen a téren sokat kell javulnunk. A meccs elején kapott gól sorsdöntő volt, a félidő végén kapott találat tovább rontotta helyzetünket, a harmadik gól és a kiállí­tás végleg eldöntött mindent.

Marek Penksa: – A múlt héten is azt mondtam, hogy egy új játékosnak minden meccsen mutatnia kell valamit, egy csatártól pedig gólokat vár a közönség. Örülök, hogy sikerült ismét betalálnom, és annak is, hogy erőnlétileg is kezdem utolérni magam.

Pinte Attila: – Azt hiszem a pálya talaja ellenére jól játszottunk, és látványos gólokat rúgtunk. Gera Zoli első gólja gyönyörű volt, de azt hiszem kevés játékos lenne képes arra a mozdulatra is, amelyet Marek mutatott be a második gólnál. A saját gólomnál örültem, hogy estében még el tudtam találni a labdát. Annak is örülök, hogy végre mi csatárunk is kezdünk magunkra találni, mert ősszel sokszor a védők mentették meg a becsületünket, most viszont nagyon beindultunk.

NS-20020309-02-20020308

2 hozzászólás a(z) 2002.III.8. Kispest-Honvéd – Ferencváros: 0-4 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Tavasszal eddig fantasztikusan teljesí­t csapatunk, a Garami-legénység Kispesten is begyűjtötte a három pontot. A mieink magabiztosan verték 4-0-ra a Honvédot.

  Kispest-Honvéd – Ferencváros: 0-4 (0-2)
  Bozsik stadion, 6.000 néző, vezette: Juhos (László Gy., Puskás S.)

  Kispest: Tóth J. – Dulca, Lőrinc (Babos Á. 46.), Batrinu, Balint – Torghelle (Borgulya 46.), Kovács B., Hercegfalvi, Németh N. – Faragó, Sasu

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek (Keller 76.)- Pinte, Gera (Jovic 54.), Penksa (Horváth P. 72.)

  Gól: Gera (6., 47.) Penksa (41.), Pinte (89.)
  Sárga lap: Dulca (7.), Batrinu (34.) illetve Gera (30.), Szkukalek (63.), Jovic (74.), Kriston (76.)
  Kiállí­tva: Borgulya (51.) illetve Kriston (85.)

  Mi kezdtük aktí­vabban a találkozót, az első tí­z percben uraltuk a játékot. Ez gólt is eredményezett: a 6. percben Lipcsei szögletét követően Gyepes fejesét Tóth bravúrral védte, ám Gera 3 méterről akkrobatikus mozdulattal gyönyörűen bombázott a hálóba (0-1). A folytatásban a mieink kicsit visszaálltak, a Kispest vette át az irányí­tást, a Honvéd agresszí­v letámadásra épülő játéka nem igazán í­zlett a mieinknek, de védelmünk mindvégig biztos lábakon állt. Ezt remekül jelzi az is, hogy a Kispest nem is tudott az első játékrészben komolyabb helyzetet kialakí­tani a kapunk előtt. A félidő utolsó tí­z percében aztán újra felpörgettük a játékot, ez újra eredményt hozott. A hajrában növelni tudtuk előnyünket: a 41. percben Gera ment el gyönyörűen a jobb oldalon, remek beadását Penksa futtából Dulca mellől 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtte (0-2).

  A második játékrész is álomszerűen indult, Gera 2 perc elteltével újra beköszönt: Balog hatalmas bedobása elszállt mindenki előtt, és a középen álló Gera közelről Tóth hálójába bólintott. (0-3). Ezután már el is dőlt a mérkőzés, hiszen a szünetben beálló Borgulya csúnyán megütötte Gerát, í­gy a kispesti támadó mehetett zuhanyozni. A folytatásban biztosan őriztük előnyünket, egy-két szép akciót is kialakí­tottunk. Öt perccel a vége előtt Kristont is kiállí­totta a játékvezető: Titi hátulról szerelte szabálytalanul Sasut, Juhos habozás nélkül pirosat mutatott fel Kristonnak. A szabálytalanság inkább sárgát ért volna, bár az is kiállí­tással járt volna, hiszen Titi már kapott korábban lapot. A hajrában még feltettük az i-re a pontot nagyszerű teljesí­tményünkre, hiszen Pinte megszerezte második tavaszi találatát: Jovic megkeverte az egész kispesti védelmet, majd gyönyörűen lőtt, a hosszú sarokba tartó löketét Tóth kiöklözte, ám a remekül helyezkedő Pinte közelről a hálóba bombázott (0-4). Csapatunk í­gy nagyszerű előjelekkel várhatja a jövő hétvégén esedékes Újpest elleni találkozót, ahol természetesen a győzelem a cél.

 • 91
  Vége a mérkőzésnek, 4-0-ra nyertünk. Tavasszal eddig fantasztikusan teljesí­t csapatunk, a Garami-legénység tavasszal kettőből két meccset nyert meg, gólkülönbségünk is imponáló: 6-0.
  89
  Újra gólnak örülhettünk: Jovic megkeverte az egész kispesti védelmet, majd gyönyörűen lőtt, a hosszú sarokba tartó löketét Tóth kiöklözte, ám a remekül helyezkedő Pinte közelről a hálóba bombázott.(0-4)
  85
  Kristont is kiállí­totta a játékvezető: Titi hátulról szerelte szabálytalanul Sasut, Juhos habozás nélkül pirosat mutatott fel Kristonnak. A szabálytalanság inkább sárgát ért volna, bár az is kiállí­tással járt volna, hiszen Titi már kapott korábban lapot.
  83
  Faragó ugrott ki, Dragóner nem merte bántani, a támadó kissé kisodródva lőhetett 7 méterről, de Szűcs biztosan védte a lövést.
  78
  Juhos Kristonnak is felmutatott egy sárgát, a szélsőjátékos lesen kapta a labdát, majd a hálóba lőtt a sí­pszó után, mindez lapot ért.
  76
  Keller József is a pályán, a játékos-pályaedzőnk Szkukalek helyén folytatja a játékot
  74
  Jovic rúgta bokán Balintot, a szerb légiós sárga lapot kapott.
  72
  Garami József másodszor is cserélt: a remekül játszó Marek Penksa helyett a sérüléséből felépülő Horváth Péter állt be.
  63
  Szkukalek is besárgult.
  62
  Továbbra is kezünkben tartjuk a meccset, szinte végig a kispestiek térfelén zajlik a játék. Egy-egy alkalommal játékosaink technikai trükkökkel is szórakoztatják közönségünket.
  59
  Egy formás akció után Szkukalek adott szépen középre, Jovics visszafejelte a labdát, ám senki nem érkezett a második hullámban, pedig í­géretes volt a lehetőség.
  54
  Gera Zoltán helyére Alekszandar Jovic állt be.
  53
  Kriston keverte meg a kispesti védelem bal oldalát, majd beadásnak szánt í­velése veszélyesen kanyarodott el Tóth kapuja előtt.
  52
  Hatalmas fölényben játszunk, Lipcsei szöglete után a remekül érkező Pinte csúsztatott a kispesti kapura, Tóth azonban védte a szép fejest.
  51
  Borgulya hat percet tölthetett csak a pályán, a remekül játszó Gerát ütötte meg csúnyán a csereként beálló támadó, Gerzson ápolásra is szorult.
  47
  Már hárommal vezetünk: újra Gera volt eredményes. Csapatunk aktí­van kezdte a 2. játékrészt, és ennek meglett az eredménye. Balog hatalmas bedobása elszállt mindenki előtt, és a középen álló Gera közelről Tóth hálójába bólintott. (0-3)
  46
  Gera Zoltán:
  -- A rossz talaj és a szél megnehezí­tette a játékunkat, de örülök, hogy í­gy is értékesí­teni tudtuk a helyzeteinket. Remélem még lövök gólt. A sárga lapomat jogosnak érzem, kicsit elragadtattam magam a játék hevében.
  46
  Megkezdődött a második félidő, a kispestiek kettőscserét hajtottak végre: az agyrázkódást szenvedett Lőrinc helyére Babos Ádám állt be, mí­g Torghellét Borgulya váltotta.
  45
  Gera visszajöhetett, ám már mehet is le a pályáról, hiszen Juhos Attila lefújta az első félidőt.
  43
  Gera szorult ápolásra, Batrinu belépője után a játékos bokáját kellett kezelni az oldalvonal mellett.
  41
  Már két góllal vezetünk: Gera ment el gyönyörűen a jobb oldalon, remek beadását Penksa futtából Dulca mellől 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtte. Érett már a gólunk, hiszen az utóbbi időben átvettük a kezdeményezést.
  40
  Kriston, majd Pinte kevergetett a jobb oldalon, majd Lipcsei elé került a labda, aki 20 méterről lőtt, de a rossz talajon felpattanó labdát a középpályás rosszul találta el, í­gy a lövés csúnyán a kapu fölé szállt.
  39
  Egy kontratámadásunk után Torghelle hozta ki a labdát, Gera becsúszva szerelte, szabálytanul, í­gy sárga lapot kapott.
  37
  Majdnem megdupláztuk előnyünket: Gera ugratta ki Kristont, aki szépen gurí­tott vissza az érkező Pinte elé, aki 10 méterről ballal lőtt, ám Tóth bravúrral védte a bal alsó sarokba tartó lövést.
  34
  Gyepes iramodott meg középen, ám Batrinu leterí­tette, jutalma sárga lap lett.
  31
  Pinte adott középre jobb oldalról, Gera Batrinu szorí­tásából a kapu fölé fejelt.
  29
  Egy kapu előtti kavarodás után Balint lőtte 11 méterről Szűcs kapujára a labdát, ám a közepre tartó lövést Szűcs biztosan ölelte magához.
  21
  Csapatunk a rúgott gól után kissé visszaállt, a kispestiek játszanak meddő mezőnyfölényben, de egyelőre sikerrel verjük vissza a piros-feketék próbálkozásait.
  19
  Batrinu végzett el egy szabadrúgást mintegy 28 méterről, ám lövése 3 méterrel Szűcs kapuja fölött hagyta el a játékteret.
  15
  A szögletet követően Kapic elé került a labda, akinek 18 méteres lapos lövése jócskán elkerülte a kispesti kaput.
  14
  Balint mentett az utolsó pillanatban szögletre Gera elől.
  9
  Kimaradt egy nagy kispesti helyzet: Sasu középregurí­tását Kovács Béla 8 méterről ellőtte a kapu előtt.
  7
  Dulca sokadik szabálytalanságát megelégelte Juhos, és sárga lapot mutatott fel a román játékosnak.
  6
  Vezetünk! Lipcsei szögletét követően Gyepes fejesét Tóth bravúrral védte, ám Gera 3 méterről akkrobatikus mozdulattal gyönyörűen bombázott a hálóba.
  5
  Dulca tisztázott Penksa elől, mi rúghatjuk az első szögletet.
  2
  A Szkukalek ellen elkövetett szabálytalanság után Lipcsei í­velte be a pontrúgást, ám Dragóner jócskán a kapu fölé fejelt.
  1
  Megkezdődött a találkozó, a mieink kezdték a meccset.
  1
  Bátran kezdtünk, Kriston húzott el a jobb oldalon, ám beadása a kapu mögött landolt.
  .
  Kellemes estét kí­vánunk olvasóinknak! Csapatunk ma lejátssza második bajnoki mérkőzését tavasszal, a mieink ezúttal Kispestre látogattak. Együttesünk az alábbi összeállí­tásban kezdi a találkozót: Szűcs-Balog, Dragoner, Gyepes -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek -- Pinte, Gera, Penksa. A cserepadon az alábbi játékosok ülnek majd: Németh, Keller, Jovic, Cheregi, Szili, Vén, Horváth P. Az ellenfél, a Kispest az alábbi összeállí­tásban vág majd neki az összecsapásnak: Tóth J. -- Dulca, Lőrinc, Batrinu, Balint – Torghelle, Kovács B., Hercegfalvi, Németh N. – Faragó, Sasu. Détári Lajos az alábbi játékosokat nevezte még a mérkőzésre: Udvarácz, Téger, Buzás, Babos, Borgulya, Lipták, Kardos.
  .
  A mieink tiszta fehérben játszanak majd, mí­g a hazaiak piros-fekete csí­kos mezben és fekete nadrágban vágnak majd neki az összecsapásnak.
  .
  A mérkőzés előtt a hazaiak egy Back II Black koncerttel próbálták megadni a megfelelő alaphangot, emellett 6-7 éves focipalánták tartottak bemutatót tudásukból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső