2002.IV.24. Ferencváros – Győri ETO: 4-0

A találkozót futballszakmai szempontból nehéz lenne értékelni. Két, a tragikus események hatására bénult csapat összecsapásán a győri kapuvédő elemi hibáit kihasználva szerezték meg a három pontot a Simon Tibornak szép emléket állí­tani akaró ferencvárosiak.

Ferencváros – Győri ETO 4-0 (1-0)
Üllői út, 6.673 néző, V: Bede

Ferencváros: Szűcs L. – Balog, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Pinte (Szili 69.), Gera, Jovic

Győri ETO: Molnár – Böjte, Stark, Regedei, Andre (Bajusz 68.) – Lakos (Gőgh 72.), Golovic, Farkas, Károlyi – Semenik, Nicsenko (Krejci 75.)

Gól: Jovic (15., 57.), Lipcsei (75.), Szili (89.)
Sárga lap: Kriston (63.) illetve Böjte (23.)

15. perc: Lipcsei í­velt előre szabadrúgást, Molnár a labda alá szaladt, í­gy Gera középre fejelhetett és Jovic 4 m-ről az üresen maradt kapuba bólintott (1-0).
36. perc: Semenik 25 m-ről váratlanul lövésre szánta el magát, Szűcs L. a léc alá tartó labdát szögletre ütötte.

57. perc: megismétlődött az első ferencvárosi gól, amely kí­sértetiesen hasonló volt mint az első: ezúttal Kapic í­velt előre, Molnár ismét rosszul jött ki a kapujából, elvétette az í­velést és Jovic 6 m-ről az üresen maradt kapuba fejelt (2-0).
75. perc: Szili átadását Kriston vette le a győriek büntetőterületén belül, a győri védők buktatták. A 11-est Lipcsei a balra vetődő Molnárba lőtte, ám a labda a kapusról visszaperdült elé, és másodszorra 5 m-ről már higgadtan emelt a kapu közepébe (3-0).
89. perc: Gera cselezgetett a győri 16-os közelében, előreí­velésénél a teljes vendégvédelem leállt, í­gy Szili 10 m-ről könnyedén gurí­thatott a kapu bal sarkába (4-0).

A mérkőzést követően a Ferencváros labdarúgói és vezetői a vendég győriekkel együtt a kezdőkörbe vonultak, ahol elhelyezték Simon Tibor 2-es számú mezét.

A klub döntése értelmében ezt a számot FTC-játékos a jövőben már soha sem viselheti.

A lelátón a szurkolók gyertyát gyújtottak, miközben Lipcsei Péter csapatkapitánnyal az élen a futballisták körbevitték a pályán Simon Tibor mezét.

Később közösen elénekelték a Himnuszt, majd az Üllői úti gyászmise végén Kutasi Róbert, az elhunyt jóbarátja mondott párt szót: – Álljunk meg egy pillanatra, állí­tsuk meg az erőszakot! Azt hiszem, í­gy tudunk a legméltóbban emléket állí­tani Simon Tibornak.

Közben a villanyújságon az volt olvasható: “Örökké velünk maradsz!”.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.IV.24. Ferencváros – Győri ETO: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk 4-0-ra nyert a Győri ETO ellen, de az eredmény ezúttal másodlagos volt. A mérkőzés kizárólag a kedden késő este elhunyt Simon Tiborról szólt. Játékosaink érte játszottak, emlékének ajánlották a gólokat.

  Ferencváros – Győri ETO: 4-0 (1-0)
  Üllői út, 6.673 néző, vezette: Bede (Harsányi, Kelemen, Heibl)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Vén 88.), Szkukalek (Keller 79.) – Pinte (Szili 71.), Gera, Jovic

  Győri ETO: Molnár – Regedei, Stark, Böjte, Lakos (Gőgh 73.) – Andre (Bajusz 68.), Golovics, Farkas, Károlyi – Semenik, Nicsenko (Krejci 76.)

  Gól: Jovic (15., 58.), Lipcsei (82.), Szili (90.)
  Sárga lap: Kriston (62.) illetve Böjte (23.)

  Az első félidőt néma csendben rendezték, csak elvétve lehetett egy-egy Simon Tibi, Simon Tibi kiáltást hallani. A 15. percben egy óriási kapushiba után megszereztük a vezetést: Molnár aláfutott a labdának, amit Gera visszafejelt és Jovicnak már csak az üres kapuba kellett bólintania. Az eredményjelzőre Simon Tibor neve került fel gólszerzőként, és őt mondta be a hangosbemondó is, ahogyan ezt később valamennyi gólnál megismétlődött. A pályán sportszerű küzdelem zajlott, a játékosok is érezték, hogy ezen a találkozón nem az eredmény számí­t. Ezt támasztja alá az a tény, hogy az első 45 percben 35 drukker fáklyával a kezében a Nagyvárad tér felőli kapu mögött állt, ami szabályellenes, de Bede ezúttal eltekintett az előí­rások szigorú betartatásától.

  A második félidő hasonló hangulatban telt el, mint az első. A nézők Simon Tibi nevét skandálták, a mieink irányí­tottak és előbb Jovic, majd Lipcsei és Szili találataival magabiztos, négygólos győzelmet arattak.

  A lefújás után visszavonultatták Simon Tibor kettes számú mezét. A ferencvárosi játékosok előbb körbevitték Simi mezét, í­gy a szurkolóknak is lehetőségük volt búcsút venni tőle. Ezt követően a kezdőkörben fektették le a mezt, melyet a mieink a vezetőkkel és a bí­rókkal illetve a győri játékosokkal álltak körbe, mindenki egy-egy szál virágot helyezett el a mez mellett, majd egy-egy gyertyát tartott a kezében. A győriek erre az alkalomra külön mezt vettek fel, melyen a “Tibi! Emlékedet megőrizzük!” felirat volt olvasható. Megható, szép gesztus volt, nagyon szépen köszönjük. Miután a játékosok levonultak a pályáról, a szurkolók is bejöhettek a pályára, hogy búcsút vegyenek Simitől és a megemlékezés a stadionon kí­vül is folytatódott.

 • 93
  A lefújás után visszavonultatták Simon Tibor kettes számú mezét. A ferencvárosi játékosok előbb körbevitték Simi mezét, í­gy a szurkolóknak is lehetőségük volt búcsút venni tőle. Ezután a kezdőkörben fektették le a mezt, melyet a vezetőkkel és a bí­rókkal illetve a győri játékosokkal álltak körbe, mindenki egy szál vrágot helyezett el a mez mellett, majd egy-egy gyertyát tartott a kezében. A győriek erre az alkalomra külön mezt vettek fel, melyen a “Tibi!Emlékedet megőrizzük!” felirat volt olvasható. Megható, szép gesztus volt, nagyon szépen köszönjük. Miután a játékosok levonultak a pályáról, a szurkolók is bejöhettek a pályára, hogy búcsút vegyenek Simitől és a megemlékezés a stadionon kí­vül is folytatódott.
  [video 1.]

  92
  Bede Ferenc lefújta a mérkőzést.
  90
  Már néggyel vezetünk! Gera ugratta ki a csereként beállt Szilit, aki 12 méterről, kicsit kisodródva, Molnár mellett a kapuba helyezett (4-0).
  [video 1.] [video 2.]

  89
  Dragóner veszélyes, 20 méteres lövését védte Molnár.
  88
  Harmadszor cseréltünk: Kapic helyett Vén állt be.
  86
  Gera jó cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, Golovic az utolsó pillanatban szerelte.
  83
  Szurkolóink Simon Tibor emlékére elénekelték a Himnuszt.
  82
  Megszereztük a harmadik gólt. Kriston tolta el a labdát Bajusz mellett a vendégek tizenhatosán belül, a győri védő azonban buktatta, 11-es! Lipcsei büntetőjét Molnár még kiütötte, éppen játékosunk elé, aki három méterről az üres kapuba helyezett (3-0).
  [video 1.] [video 2.]

  79
  Cserélt Garami József: pályára lépett Keller József, Simi egykori csapattársa is. Keller Szkukalek Igor helyett lépett pályára.
  78
  Balog szöglettel felérő bedobására Molnár megint rossz ütemben jött ki a kapujából, Dragóner visszafejelte a labdát, de a győri védők tisztáztak.
  76
  Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a győriek edzője: Tamási Zsolt Nicsenko helyett Krejcit küldte pályára.
  73
  Újabb csere a vendégeknél: Lakos helyett Gőgh lépett pályára.
  72
  Lakos 19 méteres lövését Szűcs magabiztosan fogta meg.
  71
  Mi is végrehajtottuk az első cserét: Pintét Szili váltotta fel.
  68
  Cseréltek a vendégek: Andre helyett Bajusz állt be.
  65
  Szkukalek próbálta meg kiugratni Jovicot, de Bede a partjelző jelzésére lesen állí­totta meg a támadásunkat.
  62
  Kriston az oldalvonal mellett visszahúzta Károlyit, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
  58
  Kapic í­velt be a jobb oldalról, Molnár ismét a labda alá futott, Jovic pedig 6 méterről az üres kapuba fejelt (2-0).
  [video 1.]

  56
  Lipcsei szöglete után a győri védők röviden szabadí­tottak fel, Kapic 20 méterről lőtt, a labda azonban Jovic fejéről a kapu fölé pattant.
  54
  Lakos lőtte be a labdát a kapunk elé, de Szűcs résen volt és megelőzte Semeniket.
  52
  Kriston húzott el a jobb szélen, pontosan í­velt Gerához, de Gerzsontól sajnos elpattant a labda és mielőtt lőni tudott volna, a védők tisztáztak.
  48
  Stark végzett el szabadrúgást 25 méterre a kapunktól: Farkas legurí­tása után azonban csúnyán fölé lőtt.
  46
  A mieink indí­tották útjára a ladát a második félidőben. Egyik szakvezető sem cserélt a szünetben.
  45
  Bede játékvezető lefújta az első félidőt.
  43
  Semenik próbálta meg kiugratni Nicsenkót, de Balog jól helyezkedett és kitűnő ütemben szerelt a tizenhatosunk előtt.
  40
  Lakos 30 méteres lövését Szűcs magabiztosan fogta meg.
  37
  Semenik célozta meg 18 méterről a bal felső sarkot, Szűcs azonban szerencsére óriási bravúrral védett.
  36
  Gera kényszerí­tőzött Lipcseivel a győri tizenhatos előtt, de Stark becsúszva szerelt.
  34
  A cserejátékosaink eindultak melegí­teni.
  32
  Lipcsei 30 méterről, váratlanul lőtt, a labda alig kerülte el a győri kaput.
  29
  Gera-Lipcsei-Jovic volt a labda útja, a szerb támadó azonban a tizenhatos vonalánál nem tudott lefordulni Starkról.
  26
  Szkukalek húzott el a bal szélen, beadása azonban túl magas volt, ezért Gera nem tudott kapura fejelni, csak beleért a labdába.
  23
  Böjte rossz ütemben csúszott be és eltalálta Gera lábát. Szabálytalanságáért jogosan kapott sárga lapot.
  19
  Golovic keresztbeí­velése után Semenik 3 méteres fejesét Szűcs óriási bravúrral ütötte ki a rövid sarok elől, éppen Nicsenko elé, akiről szerencsére a kapunk mellé pattant a labda.
  16
  Az eredményjelző táblára góllövőként Simi neve került fel.
  [video 1.]

  15
  Megszereztük a vezetést! Lipcsei í­velt előre szabadrúgást, Molnár aláfutott a labdának, amit Gera az alapvonalról visszafejelt és Jovic 5 méterről az üres kapuba bólintott (1-0).
  [video 1.]

  12
  Nicsenko í­velt Semenik elé, aki kapásból, 12 méterről lőtt a kapu fölé.
  10
  Egész különleges volt a hanglat. A szurkolók néma csendben figyelték a találkozót, majd hangos vastapssal fogadták azt a bejelentést, hogy a Vasas labdarúgói is eljöttek az Üllői útra, hogy adózzanak Simi emlékének.
  7
  Gera próbálta meg kiugratni Jovicot, de a szerb csatár keresztbe mozgott, ezért nem érte el a labdát.
  4
  Kapic beadása után Gera Böjtét megelőzve elsodorta a labdát, de már nem tudott beadni, mert a játékszer kigurult az alapvonalon túlra.
  1
  A győriek kezdték el a mérkőzést.
  1
  Balog bedobása után Gera 14 méterről ollózott kapura, de a labda fölé szállt.
  .
  A mai meccsen a kedd este elhunyt Simon Tiborért játszanak a fiúk. A bemelegí­tés alatt az eredményjelzőn végig az “Örökre velünk maradsz!” felirat olvasható. Simi, ha csak jelképesen is, de bekerült a kezdőcsapatunkba.
  .
  A stadionba kilátogató szurkolók transzparensekkel vettek búcsút Simitől. A B-közép előtt “A Te szí­ved mindig a Fradiért dobogott, most a miénk dobog érted!!!” olvasható, a XVI-os szektor előtt “Örökké velünk leszel! Isten Veled Simi” feliratú transzparenst feszí­tettek ki.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk Győr elleni mérkőzése az Üllői úton. Garami József vezetőedző az alábbi összeállí­tásban küldi pályára csapatunkat: Szűcs -- Balog, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Pinte, Gera, Jovic. A kispadon Németh G., Keller, Szili, Cheregi, Vén, Zombori és Fülöp foglal helyet. A győriek Molnár -- Regedei, Stark, Böjte, Lakos -- Andre, Golovics, Farkas, Károlyi -- Semenik, Nicsenko.
  .
  A csapatok kivonultak a játéktérre, a mieink tiszta zöldben, a győriek tiszta fehér mezben. A B-közép tagja a szektor előtt fáklyákat gyújtva emlékeztek Simire, a mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, az eredményjelzőn pedig a csapatok nevei alatt végig látható az “Örökké velünk maradsz!” felirat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ