2002.IV.27. MTK-Hungária – Ferencváros: 0-1

Nagyon alacsony szí­nvonalú mérkőzésen a kevés helyzetéből egyet kihasználó Ferencváros szerencsés győzelmet aratott.

MTK Hungária – Ferencváros 0-1 (0-1)
Hidegkuti-stadion, 3.000 néző, V: Kassai

MTK Hungária: Vlaszák – Horváth L., Smiljanic, Komlósi (Madar 46.), Elek – Buzsáky (Czvitkovics 66.), Jezdimirovic (Juhász 75.), Füzi Á. – Zavadszky, Ferenczi, Illés

Ferencváros: Szűcs – Balog, Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic (Vukmir 82.), Lipcsei, Szkukalek – Pinte, Gera, Horváth P. (Fülöp 57., Szili 66.)

Gól: Horváth P. (11.)
Sárga lap: Smiljanic (21.) illetve Pinte (85.)

A kezdő sí­pszó előtt az MTK játékosai Simon Tibor nevével ellátott kék-fehér mezt adtak emlékül a ferencvárosi együttesnek.

11. perc: Pinte futott el, majdnem az alapvonaltól középre passzolt és az érkező Horváth P. 6 m-ről a léc alá lőtt (0-1).
14. perc: Zavadszky hozta helyzetbe Illést, de ő 7 m-re a kaputól rosszul találta el a labdát.

58. perc: Gera 20 m-es lövését védte Vlaszák.
87. perc: Szili jobbról, 15 m-ről a jobb felső sarok mellé lőtt.
93. perc: Szili nagy helyzetben, 10 m-ről a kivetődő Vlaszákot találta el.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Azt beszéltük meg, hogy agresszí­v letámadással kezdünk és megpróbáljuk minél gyorsabban megszerezni a vezetést. Jól is játszottunk az elején, több helyzetet kialakí­tottunk. Előnyünk után a második félidőben túlságosan is visszahúzódtunk, ezért végig nyí­lt volt a találkozó. Fülöp Zolit nagyon sajnálom, de a beállí­tása után nem következett be a játékunkban az a változás, amit szerettem volna, ezért kellett tí­z perccel a becserélése után lehí­vnom a pályáról. Nem tudta megvalósí­tani, amit kértem tőle, de ez nem az ő hibája, egyszerűen nincs benne a játékában az, amit én elvártam volna tőle. Elnézést kérek tőle, mert akaratomon kí­vül hoztam kellemetlen helyzetbe, de mindenképpen meg kellett lépnem az újabb cserét, mert veszélyben láttam a győzelmünket. Szili beállásával jobban, és többet játszottunk előre, hiszen Szili jól megtartotta, vagy lepörgette a labdákat, és ezzel hasznára volt a csapatnak. Remekül küzdött az egész társaság, én pedig nagyon boldog vagyok, hiszen fontos győzelmet arattunk.

Popovics Sándor: – Gyalázatosan kezdtünk, az első húsz percben a Ferencváros több góllal is elhúzhatott volna. Sajnálom a közönségünket, ezért a vereségért vállalom a felelősséget, nagyon csalódott vagyok, mert nem tudtuk azt megvalósí­tani, amit a meccs előtt terveztünk. A találkozó végén már csak abban reménykedtem, hogy egy lecsorgó labdából talán egyenlí­tünk, hiszen azt látni kellett, hogy helyzetet nem nagyon tudunk kialakí­tani. Garami József tökéletesen megszervezte csapata védelmét, és tehetetlenek voltunk a Fradi kapuja előtt. Sajnos látni kell, hogy a mai MTK beteg. Nagyon remélem, hogy még a bajnokság vége előtt sikerül majd meggyógyí­tanom.

Horváth Péter: – Elmondhatatlanul boldog vagyok. A hét elején még abban bí­ztam csak, hogy talán a juniorok között játszhatok majd egy félidőt vasárnap. Aztán ma reggel már tudtam, hogy Garami József nevez a meccsre, de nem nagyon hittem abban, hogy pályára is léphetek, arra pedig gondolni sem mertem, hogy kezdő leszek. Ezek után pedig jött a gólom, ami ráadásul győztes gól lett. Borzasztó boldog vagyok, és őszintén szólva rám fért ez a boldogság az elmúlt hónapok sok rossz hí­re után.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.IV.27. MTK-Hungária – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk óriási bravúrt végrehajtva idegenben győzte le a tabellát vezető MTK Hungária csapatát és öt pontra megközelí­tette a kék-fehér együttest. Garami József is csodálatos jubileumot ünnepelhetett: ma ült 200. alkalommal győztes meccsen a szakvezetőként a kispadon.

  MTK-Hungária – Ferencváros: 0-1 (0-1)
  Hidegkuti stadion, 4.000 néző, vezette: Kassai (Vámos, Heibl)

  MTK: Vlaszák – Horváth, Szmiljanics, Komlósi (Madar 46.), Elek – Zavadszky, Jezdimirovics (Juhász 75.), Buzsáky (Czvitkovics 66.), Füzi – Illés, Ferenczi

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Vukmir 83.), Szkukalek – Pinte, Gera, Horváth P. (Fülöp Z. 57., Szili 67.)

  Gól: Horváth P. (11.)
  Sárga lap: Szmiljanics (20.) illetve Pinte (84.)

  A mérkőzésen minden az előzetes elképzelések szerint alakult. Agresszí­v letámadással kezdtünk, már az ellenfél térfelén igyekeztünk labdát szerezni. A hazaiak nem tudtak mit kezdeni ezzel a harcmodorral. A 4. percben Gera maradt le centiméterekkel Pinte belőtt labdájáról, egy perccel később pedig Gerzson lövésébe léptek bele az utolsó pillanatban a hazai védők. A 8. perc hozta a találkozó legszebb jelenetét: Gera sarokkal ugratta ki Gyepest, aki egy csellel becsapta Vlaszákot is és az üres kapuba gurí­tott. A játékvezető azonban sajnos les cí­mén érvénytelení­tette a találatot. Horváth Péter valóban lesről jött vissza, de az akcióba nem avatkozott bele, a gólt meg kellett volna adni. Három perccel később viszont már tényleg megvolt a vezetés: Pinte belőtt labdáját a hosszú sérülése után visszatérő Horváth Péter bombázta a léc alá. A folytatásban visszahúzódtunk a térfelünkre, átengedtük az irányí­tást a hazaiaknak, akik azonban nem tudtak mit kezdeni fegyelmezett, zárt védekezésünkkel.

  A második 45 perc ott kezdődött, ahol az első befejeződött. A házigazdák mentek előre, mi pedig okos, taktikus játékkal tartottuk az eredményt. A 60. perctől fokozódott a nyomás, Szűcs előbb Zavadszky távoli bombáját, majd Madar közeli, ötméteres fejesét védte nagy bravúrral. Az idő múlásával a hazaiak egyre inkább kezdték elveszteni a hitüket, a hajrá megint a miénk volt: a 87. percben a csereként beállt Szili a tizenhatos sarkáról lőtt alig a kapu mellé, majd a 92. percben is ő került helyzetbe. Szkukalek remek ütemű kiugratása után lapos lövését Vlaszák lábbal védte.

  Csapatunk a látottak alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott, hiszen ha az első negyed órában több szerencséje van a befejezéseknél, akkor több góllal is elhúzhatott volna.

 • 93
  Vége, győztünk! Kassai játékvezető lefújta a mérkőzést, a tabellán öt pontra megközelí­tettük a listavezető kék-fehéreket. Garami Józsefnek ez volt edzői pályafutásának 200. győztes meccse az NB I-ben.
  92
  Szkukalek remek ütemben ugratta ki Szilit, akinek 14 méteres lapos lövését Vlaszák lábbal védte.
  90
  Vlaszák a tizenhatoson kí­vül lábbal szerelte Gerát, a labda Szili elé pattant, akit Szmiljanics elsodort, Kassai nem fújta le a szabálytalanságot.
  87
  Szili tört előre, éles szögből, a tizenhatos sarkáról lőtt, a labda centiméterekkel kerülte el a hosszú sarkot.
  84
  Pinte és Madar csatáztak a labdáért, Kassai szerint a szlovák légiós szabálytalankodott és sárga lapot adott játékosunknak.
  83
  Mi is kihasználtuk harmadik cserelehetőségünket: Kapic helyett Vukmir állt be.
  80
  Szili szöktette a jobb szélen felfutó Kapicot, akinek a beadásnál lecsúszott a lábáról a labda és a kapu mögé szállt.
  78
  Az elmúlt percekben próbáltuk az MTK térfelén tartani a labdát. Sok volt az apró szabálytalanság, nem alakult ki folyamatos játék.
  75
  Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a hazai együttes: Jezdimirovics helyett Juhász lépett pályára.
  70
  Czvitkovics í­velt be a kapunk elé, Madar az ötös sarkáról fejelt, de Szűcs ezúttal is résen volt és kiütötte a labdát.
  [video 1.]

  69
  Szkukalek lőtte be a labdát az MTK kapuja elé, Vlaszák saját játékosával, Szmiljaniccsal ütközött össze, de sajnos a mieink közül senki sem tudott hozzáférni a labdához.
  68
  Zavadszky 18 méteres, léc alá tartó kapáslövése után Szűcs bravúros mozdulattal ütötte szögletre a labdát.
  67
  Mi is másodszor cseréltünk: a percekkel ezelőtt pályára lépő Fülöpöt Szili váltotta fel.
  66
  Cseréltek a hazaiak: Buzsáky helyére Czvitkovics állt be.
  63
  Balog í­velte előre Gera felé, de Szmiljanics sajnos résen volt és Vlaszák kezébe fejelte a labdát.
  60
  Zavadszky 20 méterről lőtt, Szűcs magabiztosan fogta meg a bal alsó sarok felé tartó labdát.
  58
  Gera vezette végig a labdát az MTK térfelén, majd 18 méterről lőtt, Vlaszák vetődve védett.
  57
  Először cseréltünk: Horváth P. helyére Fülöp állt be.
  53
  Kapic 30 méterről, váratlanul lőtt, a labda alig kerülte el Vlaszák kapuját.
  50
  Lipcsei szöglete után Gera fejese a védőkről pattant ki.
  47
  Elkezdődött a második félidő: a hazaiaknál Komlósi helyére Madar állt be, nálunk nem volt csere, pedig a meccs előtt még arról volt szó, hogy a sérülése után visszatérő Horváth Péter csak egy félidőt játszik.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Szűcs Lajos: -- Van tűz a csapatban, és ez természetesen Simi emlékének is szól, ma érte is játszunk. Ha a meccs elején belőttük volna a helyzeteinket, akkor már 3-0 is lehetne. Igyekszünk újabb gólokat szerezni a második félidőben.
  Horváth Péter: -- Még arra sem gondoltam, hogy játéklehetőséghez jutok, az pedig álmomban sem jutott eszembe, hogy gólt lövök az MTK-nak. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen fontos találatot szereztem. A meccs előtt abban maradtunk, hogy csak 45 percet játszom, mert az erőnlétem még nem tökéletes.
  45
  Kassai játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Gera két ember között remek ütemben szöktette a bal szélen Szkukaleket, ő jól gurí­tott be középre, Pinte azonban sajnos 16 méterről, kapásból a kapu fölé lőtte a labdát.
  [video 1.]

  42
  Pinte csapott össze Elekkel: mindkét játékos belerúgott a labdába, szlovák légiósunk azonban az esetnél kisebb sérülést szenvedett, szerencsére rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  40
  Horváth P. 19 méteres, félmagas lövését védte Vlaszák.
  37
  Az elmúlt percekben mezőnyjáték folyt a pályán. Mi visszahúzódtunk a térfelümnkre, átengedtük az irányí­tást a hazaiaknak, akik nem tudtak mit kezdeni a jól záró védelmünkkel.
  34
  Szmiljanics a felezővonalnál kézzel ütött bele a labdába, í­gy akasztotta meg a támadásunkat, Kassai ezúttal is továbbot intett.
  32
  Szkukalek bedobása után Gera 18 méterről, félfordulattal kapásból lőtt az MTK kapuja fölé.
  [video 1.]

  30
  Horváth P. átadása után a labda a tizenhatoson belül Szmiljanics kezére pattant, Kassai azonban vétlen kezezésnek minősí­tette az esetet és nem í­télt büntetőt a javunkra.
  29
  Zavadszky 20 méterről lőtte rá a védőinkről kipattanó labdát, szerencsére méterekkel a kapunk fölé.
  27
  Illés kényszerí­tőzött Ferenczivel, a visszakapott labdát 8 méterről éppen el akarta lőni, amikor Balog kiváló ütemben, az utolsó pillanatban becsúszva szerelt.
  [video 1.]

  24
  Buzsáky í­velt be szabadrúgást az ötösünkre, de Szűcsnek nem okozott gondot a labda lehúzása.
  22
  Buzsáky szöglete után Dragóner fejelte ki a labdát.
  20
  Szmiljanics az MTK térfelének közepén feltartotta Horváth Pétert, ezért sárga lapos figyelmeztetést kapott.
  18
  Gera szerzett labdát az MTK tizenhatosánál, kényszerí­tőzött Pintével, a visszakapott labdával egyedül törhetett volna kapura, de Kassai tévesen, lesen állí­totta meg a támadást.
  17
  Szkukalek bedobása után Gera 7 méterről a kapu mellé csúsztatta a labdát.
  16
  Elek páros lábbal belecsúszott Horváth Péterbe, de Kassai csak szabadrúgást í­télt a javunkra.
  14
  Zavadszky beadása után Illés 5 méterről, kapásból lőtt, Szűcs óriási bravúrral védett.
  [video 1.]

  11
  Megszereztük a vezetést! Kriston emelt Pinte elé, ő lefutott az alapvonalig, a kapu elé lőtte a labdát, amit az érkező Horváth P. 3 méterről a léc alá bombázott (0-1).
  [video 1.] [video 2.]

  8
  Gera parádés mozdulattal, sarokkal ugratta ki Gyepest, aki kicselezte Vlaszákot és az üres kapuba lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a gólt.
  7
  Horváth P. tört be a tizenhatoson belülre, de hosszan szöktette magát és Vlaszák fölszedte előle a labdát.
  5
  Horváth P. remek ütemben ugratta ki Gerát, aki kapura tört, de 15 méteres lövése Komlósi lábáról az alapvonalon túlra pattant.
  4
  Pinte lőtte be a labdát az alapvonalról a kapu elé, Gera centiméterekkel maradt le a beadásról.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a mieink tiszta zöldben, a hazaiak fehér mezben és kék nadrágban léptek pályára.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat,hamarosan kezdődik az NB I. 33. fordulójában, az alapszakasz utolsó körében az MTK Hungária elleni idegenbeli örökrangadónk. Garami József Alekszandar Jovic és Marek Penksa sérülése miatt az alábbi csapatot küldi pályára: Szűcs -- Balog, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Pinte, Gera, Horváth P. A kispadon Németh G., Vén, Fülöp, Keller, Cheregi, Szili és Vukmir foglal helyet. A hazaiak Vlaszák -- Horváth, Szmiljanics, Komlósi, Elek -- Zavadszky, Jezdimirovics, Buzsáky, Füzi -- Illés, Ferenczi összeállí­tásban lépnek pályára.
  .
  Az MTK Hungária egykori ferencvárosi játékosai nagyon szép gesztussal emlékeztek Simon Tiborra: a mérkőzés előtt Hajdu Attila, Zavadszky Gábor és Füzi Ákos egy 37-es mezt adtak át csapatkapitányunknak, Lipcsei Péternek. A szám Simi életkorát szimbolizálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ