2002.V.18. Újpest – Ferencváros: 3-2

Eseménytelen első félidő után felpörögtek az események, 18 perc alatt négy gól is esett, a hajrában mindkét együttes megszerezhette volna a győzelmet, s ez végül a hazai együttesnek sikerült.

Újpest – Ferencváros 3-2 (0-0)
Megyeri út, 5.000 néző, V: Szabó Zs.

Újpest: Szántai – Kunzo, Korolovszky, Tamási, Pető – Poljakovic, Erős (Szélesi 85.), Sloncik (Móri 42.), Lőw – Tokody, Vagner (Herczeg 46.)

Ferencváros: Szűcs L. – Balog, Vukmir, Keller – Kriston, Kapic (Jovic 49.), Lipcsei, Szkukalek – Pinte (Vén 80.), Horváth P. (Szili 38.), Penksa

Gól: Erős (55.), Lőw (59.), Herczeg (92.) illetve Jovic (61., 64.)
Sárga lap: Pető (49.), Poljakovic (62.), Korolovszky (81.) illetve Keller (93.)

16. perc: Lipcsei jobbról í­velt középre szabadrúgást, Szántai kiejtette a labdát, í­gy Vukmir 10 m-ről, nagy helyzetben lőhetett kapura, ám az újpesti kapus másodjára bravúros vetődéssel hárí­tott.

55. perc: Tokody a saját 16-osán szerelt, majd indí­totta Mórit, aki Erős elé játszott, s az újpesti középpályás 17 m-ről, laposan a bal alsó sarokba bombázott (1-0).
59. perc: a csereként beállt Herczeg futott el a jobb oldalon, kicselezte a keresztező Vukmirt, majd középre gurí­tását Móri az 5-ösről Szűcs Lajosba lőtte, de a labda a berobbanó Lőw elé pattant, aki közvetlen közelről a kapu közepébe talált (2-0).
61. perc: az újpesti 16-oson ide-oda pattogott a labda, a védők már kifele indultak, ám Lipcsei az üres területre í­velte a labdát, amire Jovic startolt rá és a kifutó Szántai mellett a kapu közepébe gurí­tott (2-1).
64. perc: Penksa keverte meg a bal oldalon az újpesti védelmet, majd középre í­velt, és a berobbanó Jovic 10 m-ről védhetetlenül fejelt a kapu jobb sarkába (2-2).
92. perc: Korolovszky tört előre, Móri elé tálalt, aki a kivetődő Szűcs Lajosba lőtt, de a labda ismét Korolovszky elé került, aki most Herczeget játszotta meg, és a csatár 10 m-ről a kapu közepébe helyezett (3-2).

Nyilatkozatok:

Garami József: – Tavasszal eddig nagyon jól teljesí­tettünk, ezért különösen fájó ez a mai vereségünk. Sajnálom a szurkolóinkat, hogy pont ezt a meccset vesztettük el, Kapic kiválása nagyon érzékeny veszteség volt a számunkra és a jobb oldalunk elmaradt a várakozástól.

Aleksandar Jovic: – Hiába rúgtam két gólt, ez semmit sem ér! Dühös vagyok, mert volt még helyzetem, és a lábamban volt a harmadik gól. Ezenkí­vül a játékvezető egyszer visszafújt egy olyan akciót les miatt, amelynél mélységből indultam, és bevihettem volna a kapuig a labdát.

Szűcs Lajos: – Borzasztóan csalódott vagyok, de tiszta a lelkiismeretem. Azt hiszem mindent megtettem, ennek ellenére mégis három gólt kaptunk. A védelem közepén Dragan Vukmirra nem lehet panasz, hiszen jól látott el egy olyan feladatot, ami számára szokatlan volt, de a jobb oldalunkra mindez már nem volt igaz. Legjobban az fáj, hogy ezzel a vereséggel a második helytől is messzire kerültünk.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.V.18. Újpest – Ferencváros: 3-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk roppant balszerencsés körülmények között kapott ki 3-2-ra a Megyeri úton az Újpesttől. Mivel az MTK és a Zalaegerszeg is nyerni tudott, jelenleg a harmadik helyen állunk a tabellán, de ha sikerül szerdán győzni Zalaegerszegen, akkor továbbra is versenyben maradunk a bajnoki cí­mért.

  Újpest – Ferencváros: 3-2 (0-0)
  Megyeri út, 5.000 néző, vezette: Szabó Zs. (Hegyi, Székely)

  Újpest: Szántai – Kunzo, Tamási, Korolovszky, Pető – Erős (Szélesi 85.), Poljakovic, Sloncik (Móri 42.), Lőw – Tokody, Vagner (Herczeg 46.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir, Keller – Kriston, Lipcsei, Kapic (Jovic 48.), Szkukalek – Pinte (Vén 79.), Horváth P. (Szili 38.), Penksa

  Gól: Erős (55.), Lőw (59.), Herczeg (90.) illetve Jovic (60., 63.)
  Sárga lap: Pető (49.), Poljakovic (62.), Korolovszky (81.) illetve Keller (92.)

  A mai mérkőzésen mindkét csapat óvatosan kezdett, óriási csata folyt a középpályán. Feltűnő volt, hogy a hazaiak a találkozó folyamán végig rendkí­vül durván játszottak és sajnos Szabó Zsolt játékvezető ezeket a szabálytalanságokat nem torolta meg kellő eréllyel. Ennek következtében még az első félidő vége előtt le kellett cserélni Horváth Pétert, akinek Tamási lépett rá a sarkára. A legdurvábban Pető játszott, aki sárga lapja ellenére folytatta ámokfutását és még azt is megengedhette magának, hogy a nykánál fogva vigye földre Szilit, ennek ellenére végig játszotta a meccset. Az első 45 percben csak előttünk adódott komoly helyzet: a 7. percben Lipcsei jó cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, de Szántai felszedte előle a labdát. A 16. percben Lipcsei í­velt be szabadrúgást a hazai kapu elé, Szántai kiejtette a labdát, Vukmir kapáslövését azonban sajnos kivédte.

  A második félidőben felgyorsultak az események. A hazaiak az 55. percben egy szerencsés góllal, Erős jól eltalált lövésével megszerezték a vezetést, majd négy perccel később Lőw révén megduplázták előnyüket. Csapatunk fantasztikus tartását mutatja, hogy nem zuhant össze és a csereként beállt Jovic góljaival három perc alatt egyenlí­tett. A szerb légiós a 60. percben Lipcsei remek kiugratása után helyezett Szántai mellett a kapuba, a 63.-ban pedig Penksa beadását követően bólintott a jobb sarokba. A gyors egyenlí­tés teljesen megzavarta a házigazdákat, átvettük a játék irányí­tását. Az újpestiek csak elvétve tudták áthozni a labdát a félpályán, szinte csak a védekezésre koncentráltak és minden eszközt bevetettek, hogy széttördeljék a játékot és húzzák az időt. Az utolsó percben egy talált góllal sajnos a győzelmet is megszerezték. Móri közeli lövését Szűcs óriási bravúrral hárí­totta, a labda visszakerült a fiatal játékoshoz, aki keresztbe í­velt és a teljesen üresen álló Herczeg közelről nem hibázott. A hátralévő néhány perc már kevésnek bizonyult az újabb egyenlí­tés kiharcolásához.

  Eseménytelenebb első félidő után, fordulatokban bővelkedő második játékrészt láthattak a szurkolók. A helyzetek alapján semmiképpen nem érdemeltünk vereséget.

 • 95
  Szabó Zs. lefújta a mérkőzést.
  93
  A Hungária körúton is lefújták a mérkőzést: az MTK 2-1-re legyőzte a Videotont.
  92
  Keller az oldalvonal mellett szabálytalankodott Herczeggel, Szabó Zs. ezúttal roppant szigorúan sárga lappal figyelmeztette védőnket.
  [video 1.]

  90
  Móri közeli lövését Szűcs óriási bravúrral védte, védőink röviden szabadí­tottak fel, Móri másodszor az üresen álló Herczeghez emelt, aki 6 méterről betalált a kapunkba (3-2).
  [video 1.]

  88
  Zalaegerszegen az utolsó percben Urbán lőtt öngólt, ezzel a zalaiak 3-1-re nyertek a Dunaferr ellen.
  85
  Az Újpest is kihasználta valamennyi cserelehetőségét: Erős helyére Szélesi állt be.
  83
  Vén lőtt be szabadrúgást az újpesti kapu elé, de sajnos Szántai megszerezte a labdát a berobbanó Jovic elől.
  [video 1.]

  81
  Korolovszky reklamálásért kapott sárga lapot.
  80
  Jovic tört be a tizenhatoson belülre, közeli lövését Szántai ütötte szögletre.
  79
  Kihasználtuk a harmadik cserelehetőségünket is: Pintét Vén váltotta fel.
  76
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást az újpesti kapu elé, Jovic továbbcsúsztatta a labdát, de Szabó Zs. szerint légiósunk a felugrás előtt lökött.
  73
  Szili próbálta meg kiugratni Lipcseit, de a játékvezető les cí­mén megállí­totta a támadásunkat.
  71
  Az MTK Czvitkovics góljával 2-1-re vezet a Videoton ellen.
  69
  Gyors kontratmadást vezettünk, Pinte, Penksa, Szili volt a labda útja, sajnos Szili 17 méteres lövésébe Kunzo bele tudott lépni és szögletre pattant a labda.
  66
  Pető a nyakánál fogva rántotta földre Szilit. Teljesen érthetetlen, hogy a már sárga lappal rendelkező, azóta is többször szabálytalankodó újpesti játékos hogyan maradhatott továbbra is a pályán.
  65
  Lőw 22 méteres lövését védte Szűcs.
  [video 1.]

  63
  Egyenlí­tettünk! Penksa remek beadása után Jovic tí­z méterről a jobb sarokba fejelt (2-2).
  [video 1.]

  62
  Poljakovic buktatta az előretörő Szilit, ezért jogosan kapott sárga lapot.
  60
  Lipcsei emelte be a labdát a védők mögé, Jovic pedig Szántai mellett a kapuba gurí­tott (2-1).
  [video 1.]

  59
  Herczeg Vukmirt kicselezve betört a tizenhatosunkon belülre, középre adott, Móri három méteres lövését Szűcs óriási bravúrral védte, a kipattanó labdát Lőw bombázta az üres kapuba (2-0).
  [video 1.]

  55
  Erős hozta fel a labdát, senki sem zavarta és 24 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0).
  [video 1.]

  54
  Kenesei tizenegyesgóljával már 3-0-ra vezet a Zalaegerszeg a Dunaferr ellen.
  53
  Kunzo terí­tette le Penksát, Szabó Zs. ezúttal sem adott sárga lapot.
  52
  A sárga lappal rendelkező Pető rálépett Balog lábára, a labda a közelben sem volt. Az esetet sem Szabó Zs., sem a partjelzői nem vették észre.
  50
  A Zalaegerszeg Szamosi góljával már 2-0-ra vezet a Dunaferr ellen.
  49
  Pető buktatta Szilit, ezért jogosan kapott sárga lapot.
  48
  Kapic becsúszva szerelte Poljakovicot, de a két játékos össze is rúgott. Az esetnél szlovén légiósunk megsérült és nem tudta folytatni a játékot. A sérült Kapic helyére Jovic jött be.
  47
  Félidei nyilatkozat:
  Szűcs Lajos:
  -- Nagyon meddő a támadójátékunk, muszáj helyzeteket kialakí­tanunk, ellenkező esetben nehéz lesz megszerezni a győzelmet.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben csak a hazaiak cseréltek: Vagner helyére Herczeg állt be.
  45
  Szabó Zs. lefújta az első félidőt. A másik két mérkőzésen 45 perc után: MTK-Videoton 1-1, Zalaegerszeg-Dunaferr 1-0. A Megyeri úti stadionban levonuláskor az egyik újpesti játékos ököllel belecsapott a hazai öltözőajtó üvegébe, ami betört.
  42
  Cseréltek a hazaiak is: Sloncik helyett Móri lépett pályára.
  41
  Tokody szöglete után védőink röviden fejelték ki a labdát, Sloncik 18 méterről kapásból lőtt mellé.
  40
  Változott az eredmény a Hungária körúton: a Videoton Sorato tizenegyesgóljával egyenlí­tett: MTK-Videoton 1-1.
  39
  Szili passzával Penksa futott le az alapvonalig, jól adott középre, de Tamási kifejelte a labdát.
  38
  Horváth P. nem tudta folytatni a játékot, helyére Szili állt be.
  36
  Horváth P. rövid ápolás után visszatért a pályára.
  34
  Tamási lépett rá Horváth P. sarkára, de Szabó Zs. ezúttal sem látott okot a sárga lap felmutatására.
  31
  Vagner próbált meg kiugrani a védőink közül, de a partjelző, helyesen, lest jelzett.
  27
  Vagner 20 méteres lövését magabiztosan fogta meg Szűcs.
  [video 1.]

  24
  Erős buktatta 23 méterre az újpesti kaputól az előretörő Kellert. Lipcsei lapos szabadrúgását Szántai oldalra ütötte ki, Balog egyből lőtt, de az újpesti kapus szögletre mentett.
  [video 1.]

  22
  Óriási küzdelem zajlik a pályán. Az újpesti és a ferencvárosi középpályások párharca egyelőre teljesen kiegyenlí­tett, a kapuk egyik oldalon sem kerülnek veszélybe.
  [video 1.]

  21
  Urbán tizenegyesgóljával a Zalaegerszeg is vezet a Dunaferr ellen.
  19
  A mi meccsünkkel egyidőben zajlik a felsőházi rájátszás másik két mérkőzése is: az MTK Ferenczi góljával megszerezte a vezetést a Videoton ellen, a Zalaegerszeg-Dunaferr találkozó állása 0-0.
  16
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást az újpesti kapu elé, Szántai kiejtette a labdát, amit Vukmir 14 méterről, kapásból rálőtt, de a hazaiak kapusa másodszor hárí­tott.
  14
  Sloncik í­velt be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, Szűcs azonban kitűnő ütemben mozdult ki és lehúzta a labdát.
  11
  Erős tizenhat méteres lövését Szűcs ütötte szögletre.
  [video 1.]

  8
  Sloncik hosszú indí­tásával Tokody próbált meg kiugrani, de Szűcs a tizenhatoson kí­vülre futva lábbal tisztázott.
  7
  Horváth átadásával Lipcsei lépett ki a védők közül, két jó csellel betört a tizenhatoson belülre, de Szántai felszedte előle a labdát.
  6
  Kapic három újpesti között tört volna kapura, de Erős lerántotta. Szabó Zs. azonban a hazaiak javára í­télt szabadrúgást.
  4
  Kunzo hátulról felrúgta Penksát, de megúszta fgyelmeztetés nélkül.
  1
  A hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat, rövidesen kezdődik csapatunk Újpest elleni mérkőzése a Megyeri úton. Garami József az eltiltáok miatt az alábbi összeállí­tású együttest küldi pályára: Szűcs -- Balog, Vukmir, Keller -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Pinte, Horváth P., Penksa. A kispadon Németh G., Szili, Zombori, Vén, Fülöp, Jovic és Cheregi vár bevetésre. A hazaiak Szántai -- Kunzo, Tamási, Korolovszky, Pető -- Erős, Poljakovic, Sloncik, Lőw -- Tokody, Vagner összeállí­tásban lépnek pályára.
  .
  A bemelegí­tés után a pályáról levonuló csapatunkat drukkereink zöld és fehér lufikkal üdvözölték. Kiváló volt a hangulat a Megyeri úti stadionban.
  .
  A Himnusz után térfelet választottak a csapatok. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta lilában játszanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ