2002.V.22. ZTE – Ferencváros: 1-1

2 hozzászólás a(z) 2002.V.22. ZTE – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csak az utolsó fordulóban dől el, hogy az MTK vagy mi szerezzük meg az UEFA Kupa-szereplést jelentő második helyet a bajnokságban. A kék-fehérek a Dunaferr otthonában szenvedtek kiütéses, 4-1-es vereséget, mi a Zalaegerszeg otthonában szereztünk az 1-1-es döntetlennel nagyon fontos pontot. A pontosztozkodás azt is jelenti, hogy a zalaegerszegiek történetük során először megnyerték a bajnokságot.

  ZTE – Ferencváros: 1-1 (0-0)
  Zalaegerszeg, 15.000 néző, vezette: Ábrahám (Balajti, Georgiou)

  ZTE: Turi – Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi – Nagy L., Molnár, Balog Cs. (Sabo 71.), Róth (Bonchis 91.) – Waltner, Kenesei (Ljubojevic 87.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z. (Vén 56.), Dragóner, Gyepes – Kriston, Vukmir, Lipcsei, Szkukalek (Zombori 89.) – Pinte (Jovic 56.), Gera, Penksa

  Gól: Sabo (72.) illetve Gyepes (57.)
  Sárga lap: Nagy L. (44.), Sabo (88.) illetve Gyepes (2.), Szkukalek (33.)

  A bajnok otthonában telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. A mieinket elkí­sérő közel ezer szurkoló mindent elkövetett azért, hogy győzelemhez segí­tse együttesünket. Mi kezdtünk aktí­vabban, a hazaiakat jobban nyomasztotta a hatalmas tét. Nálunk volt többet a labda, de az első veszélyes helyzet a hazaiak előtt adódott: a 12. percben Kocsárdi hosszú bedobása után Waltner lőtt kapásból kapura, de Szűcs a rövid saroknál jól helyezkedett és szögletre mentett. A szögletet követően ismét kapusunk parádézott: Waltner 7 méteres fejesét ütötte ki. A 18. percben Lipcsei előreí­velése után Gera várta meg, hogy egyet pattanjon a labda, majd kapásból lőtt, Turinak kellett közbeavatkoznia. A folytatásban óriási csata zajlott a pályán, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A hajrá a hazaiaké volt, az első félidő utolsó tí­z percében a Zalaegerszeg beszorí­tott bennünket, de védőink Szűcs Lajos irányí­tásával minden támadást visszavertek.

  A második félidő elején felváltva alakí­tottak ki helyzeteket a csapatok. Az 56. percben kettős csere volt nálunk: Vén és Jovic állt be, Balog Z. illetve Pinte helyére. Ez komoly szerkezeti változásokkal járt: Vukmir a középpályáról visszakerült a helyére, a védelembe, Vén irányí­tott és Jovic Pinte helyett a csatársorban folytatta, beállásával sokkal mozgékonyabbak és veszélyesebb lett a támadójátékunk. Két perccel a cserék után meg is szereztük a vezetést: Vén í­velt be szabadrúgást a zalaegerszegi kapu elé, a labda egy védőről Gyepes elé pattant és védőnk estében, öt méterről a kapuba helyezett. Tizenkét perccel később kettőre növelhettük volna az előnyünket: Jovic egyedül tört kapura, kicselezte Turit is, de lövésébe Csóka az utolsó pillanatban vetődött bele. Érdekes módon a hazaiak gólját is egy jó csere előzte meg. A 71. percben Radu Sabo állt be és egy perccel később már gólt is szerzett: Waltner visszagurí­tott labdáját lőtte 11 méterről a bal sarokba. Óriási izgalmak következtek ezután: mindkét együttes nyí­lt sisakkal, bátran játszott. A 80. percben büntetőt kaptak a hazaiak, de Kenesei lövését Szűcs óriási bravúrral védte. A befejező tí­z percben a hazaiak a számukra bajnoki aranyérmet jelentő eredmény tartására törekedtek, mi mindent megtettünk a győzelem megszerzéséért, de ehhez kevésnek bizonyult a hátralévő idő.

  A játék képe alapján igazságos döntetlen született, az MTK dunaújvárosi vereségének köszönhetően továbbra is van esélyünk a második hely megszerzésére.

 • 93
  A másik két felsőházi mérkőzésen: Dunaferr-MTK 5-1, Videoton-Újpest 5-0
  92
  Ábrahám lefújta a mérkőzést, bajnok a Zalaegerszeg! Gratulálunk a zalaegerszegieknek, egész éves teljesí­tményük alapján rászolgáltak erre a sikerre és minden jót kí­vánunk nekik a Bajnokok Ligájában!
  [video 1.]

  91
  Cseréltek a hazaiak: Róth helyett Bonchis jött be.
  89
  Kihasználtuk az utolsó cserelehetőségünket: Szkukalek helyett Zombori lépett pályára.
  88
  Sabo rátartott Dragóner lábára, jogosan kapott sárga lapot.
  87
  Cseréltek a hazaiak: Kenesei helyére Ljubojevic állt be.
  86
  Szkukalek próbált meg 18 méterről a bal felső sarokba csavarni, de eltévesztette az irányt és fölé szállt a labda.
  [video 1.]

  84
  Lipcsei próbálta meg kiugratni Gerát, de Ábrahám a partjelző téves beintésére les cí­mén megállí­totta a támadásunkat.
  80
  Kenesei a tizenhatoson belül kicselezte Gyepest, majd eldobta magát. Ábrahám a 11-es pontra mutatott. Kenesei büntetőjét azonban Szűcs kivédte, a bal sarok elől ütötte ki a labdát.
  [video 1.]

  78
  Sabo betört a tizenhatosunkon belülre, közvetlen közelről lőtt, Szűcs azonban szerencsére jól zárta a szöget és szögletre mentett.
  77
  Ha Zalaegerszegen nem nyerünk és a Dunaferr legyőzi az MTK-t, akor az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a Zalaegerszeg a bajnok.
  76
  Dunaferr-MTK 4-1!!
  [video 1.]

  74
  Dunaferr-MTK 3-1
  72
  Egyenlí­tettek a hazaiak: Nagy Lajostól Waltnerhez került a labda, ő visszagurí­tott Sabohoz és a csereként egy perccel korábban beállt játékos 11 méterről a bal sarokba lőtt (1-1).
  [video 1.]

  71
  Cseréltek a hazaiak: Balog Cs. helyett Sabo állt be.
  70
  Lipcsei szöglete után Gera csúsztatta tovább a labdát, amiről a hosszú saroknál érkező Dragóner centiméterekkel maradt le.
  69
  Jovic egyedül húzott kapura, kicselezte Turit, de lövése Csókáról az alapvonalon túlra pattant.
  [video 1.]

  67
  Dunaferr-MTK 3-0!!
  65
  Kenesei próbálta meg kiugratni Nagy Lajost, de Kriston jól helyezkedett és Szűcshöz gurí­totta a labdát.
  62
  Kocsárdi két csellel tört előre, azonban a beadás előtt a bal lábával kirúgta a labdát a jobb elől.
  59
  Kenesei 25 méteres szabadrúgása centiméterekkel kerülte el a kapunkat.
  [video 1.]

  57
  Megszereztük a vezetést! Vén adott be szabadrúgást, a labda Gyepes elé került és ő estében, az ötösről a jobb sarokba helyezett (0-1).
  [video 1.]

  56
  Kettős csere nálunk: Balog helyett Vén, Pinte helyett Jovic állt be.
  55
  Videoton-Újpest 5-0
  54
  Videoton-Újpest 4-0
  52
  Lipcsei perdí­tett Kriston elé, aki 20 méterről kapásból, cetiméterekkel lőtt mellé.
  [video 1.]

  50
  Waltner beadása után Kenesei fejelt a kapunk fölé.
  48
  Szamosi tört be a tizenhatosunkon belülre, de estében gyengén lőtt és Szűcsnek nem okozott gondott a védés.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik edző sem cserélt.
  45
  Lipcsei belőtt szöglete után Turi kiejtette a labdát, de Ábrahám úgy látta, hogy Gera szabálytalankodott a kapussal, ezért megállí­totta az akciónkat.
  45
  Ábrahám lefújta az első félidőt. A másik két mérkőzésen 45 perc után: Dunaferr-MTK 2-0, Videoton-Újpest 3-0
  44
  Nagy L. buktatta Vukmirt, jogosan kapott sárga lapot.
  43
  Balog Cs. próbálta meg hosszú indí­tással játékba hozni Kocsárdit, de ő szerencsére az alapvonalnál nem tudta levenni a labdát, í­gy mi jöttünk kirúgással.
  40
  A Dunaferr már 2-0-ra vezet az MTK ellen!
  39
  Waltner futott le az alapvonalig, visszagurí­tott, Nagy L. lövése Dragóner lábáról pattant szögletre.
  [video 1.]

  38
  Róth tört be a tizenhatosunkon belülre, 12 méteres lapos lövését Szűcs vetődve védte.
  [video 1.]

  37
  A Videoton 3-0-ra vezet az Újpest ellen.
  35
  A Videoton 2-0-ra vezet az Újpest ellen.
  33
  Szkukalek az oldalvonalnál ütközött Nagy Lajossal és sárga lapot kapott, mert Ábrahám szerint magas lábbal közeledett ellenfeléhez.
  31
  Szamosi tört be a tizenhatosunkon belülre, közeli lövését Szűcs óriási bravúrral hárí­totta.
  [video 1.]

  30
  Kocsárdi rúgott bele Penksába a zalaegerszegi térfél közepén. A szabadrúgást Lipcsei í­velte előre, de Gyepesnek túl magas volt a labda.
  28
  Kenesei próbálta meg átemelni a labdát a tizenhatoson kí­vülre kifutó Szűcs fölött, de kapusunk fejjel szögletre tisztázott.
  [video 1.]

  27
  A Videoton 1-0-ra vezet az Újpest ellen.
  25
  Balog Cs. játszott Keneseihez, aki sarokkal Róthot hozta játékba. Tőle Waltner elé került a labda, akit Vukmir és Szűcs együttes erővel szerelt.
  24
  Kenesei forgolódott a tizenhatosunk előtt, majd lőtt, a labda alig kerülte el a kapunkat.
  [video 1.]

  22
  A Dunaferr megszerezte a vezetést az MTK ellen!
  20
  Balog Z. bedobása után Gyepes csúsztatta tovább a labdát, amit Kocsárdi vágott ki az oldalvonalon túlra.
  18
  Lipcsei előreí­velése után Gera megvárta, hogy a labda egyet pattanjon, majd 17 méterről kapásból lőtt, de Turi a helyén volt és védett.
  [video 1.]

  17
  Nagy Lajos hátulról kirúgta Penksa támaszkodó lábát, a sárga lap ezúttal is Ábrahám zsebében maradt.
  15
  Kocsárdi húzott el a jobb szélen, Waltnerhez passzolt, a hazaiak csatára a tizenhatosunknál eljátszotta, hogy fellökték, szerencsére a játékvezető jól látta, hogy nem történt szabálytalanság.
  [video 1.]

  12
  Kocsárdi hosszú bedobása után Waltner 12 méteres rövid sarokra tartó lövését Szűcs ütötte szögletre. A sarokrúgás után Waltner 7 méteres fejesét Szűcs óriási bravúrral ütötte ki.
  [video 1.]

  11
  Kenesei passzolt Baloghoz, akinek 17 méterről keresztbe lőtte a labdát a kapunk előtt.
  9
  Pinte nagy lendülettel tört előre, keresztbe í­velte a labdát, de Penksa lemaradt a beadásról.
  6
  Waltner fejbe rúgta a labdát elfejelő Dragónert, Ábrahám csak szabadrúgást í­télt a javunkra. Szerencsére Dragó nem sérült meg és folytatni tudta a játékot.
  4
  Penksát buktatták a tizenhatos vonalánál. A szabadrúgást Lipcsei a sorfalba lőtte, Kriston kapásból ismételt, de a labda egy védőről a kapu fölé pattant.
  2
  Nagy L. tört előre a jobb oldalon, ütközött Gyepessel, Ábrahám játékvezető a védőnknek felmutatta a sárga lapot.
  1
  A mieink a korábbi meccsekhez hasonlóan ezúttal is közös fogadalomtételre gyűltek össze a kezdés előtt. A mérkőzés a közelmúltban elhunyt Kubala László emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött. Ezt követően a mieink indí­tották útjára a labdát. A meccsünkkel egyidőben zajlik a felsőházi rájátszásban a Dunaferr-MTK és Videoton-Újpest találkozó is. Ezeknek a meccseknek az eredményéről természetesen folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.
  .
  A csapatok bevonultak az öltözőkbe, már csak percek vannak hátra a kezdésig. A mieink Szűcs -- Balog Z., Dragóner, Gyepes -- Kriston, Vukmir, Lipcsei, Szkukalek -- Pinte, Gera, Penksa összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Németh G., Jovic, Keller, Cheregi, Vén és Zombori vár bevetésre. A hazaiak Turi -- Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi -- Nagy L., Molnár, Balog Cs., Róth -- Waltner, Kenesei felállásban kezdenek.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a Zalaegerszeg elleni idegenbeli mérkőzésünk. A csapatok már a pályán melegí­tenek, fantasztikus a hangulat, szinte telt ház van, mindkét együttest óriási ünneplésben részesí­tették a szurkolóik. Csapatunkat közel ezren kí­sérték el erre a nagyon fontos mérkőzésre. A mieink tiszta zöldben, a hazaiak tiszta fehérben lépnek majd pályára.
  .
  Bajnokavatásra készül Zalaegerszeg, a hazai drukkerek már a kezdés előtt úgy ünneplik kedvenceiket, mintha megnyerték volna a bajnokságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ