2002.V.22. ZTE – Ferencváros: 1-1

A ZTE a számára döntő fontosságú mérkőzésen nem játszott túl jól, de hatalmas lelkesedéssel kicsikarta az elsőséghez szükséges egy pontot, í­gy fennállása során először lett bajnok, mivel előnye behozhatatlan az utolsó forduló előtt.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Az Újpest elleni vereség megviselte a fiúkat, a találkozó után kicsit letört volt a társaság. Szerencsére már minden visszatért a régi kerékvágásba, és már csak a Zalaegerszeg elleni meccsre gondolunk. Az Újpest ellen egy szerencsétlen meccset játszottunk, és az összeállí­tásunk is eléggé felforgatott volt. Szerencsére most már játszhat a három eltiltott játékos, Dragóner, Gyepes és Gera, de sajnos most sem tudom a legerősebb összeállí­tásban a pályára küldeni a csapatot. Adem Kapic ugyanis sérült, ő nagyon fog hiányozni a csapatból. Sajnos, ez egész tavasszal gond volt, hogy amint kiesett egy kulcsemberünk, nem mindig tudtuk megfelelően pótolni. Ezért is tartom jó eredménynek a csapat tavaszi teljesí­tményét, amit remélem senki sem felejt el. Természetesen az egész akkor ér igazán valamit, ha megszerezzük a nemzetközi kupaszereplést érő helyek valamelyikét, ami – ne felejtsük el – a télen még igencsak távolinak tűnt. így természetes, hogy ma is győzelemre játszunk. Több okból is: egyrészt a Fradi mindig mindenhol csak győzelemre játszhat, másrészt rajtunk most csak a három pont segí­thet. Az már biztos, hogy dobogón végez a csapat, ebből a szempontból nyugodt lehet a csapat, ezért is bí­zom abban, hogy a fiúk ma begyűjtik a három pontot.

A mérkőzés:

Zalaegerszeg – Ferencváros 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 16.000 néző, V: Ábrahám

Zalaegerszeg: Turi – Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi – Nagy L., Molnár B., Balog Cs. (Sabo 70.), Róth (Bonchis 90.) – Kenesei (Ljubojevic 83.), Waltner

Ferencváros: Szűcs – Balog Z. (Vén 53.), Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Szkukalek (Zombori 87.) – Pinte (Jovic 53.), Gera, Penksa

Gól: Sabo (71.) illetve Gyepes (53.)
Sárga lap: Nagy L. (45.), Waltner (85.) illetve Gyepes (2.), Szkukalek (32.), Dragóner (80.)

53. perc: Vén jobb oldali szabadrúgása a védőkről Gyepes elé pattant, aki 5 m-ről, estében a hálóba lőtt (0-1).
71. perc: Nagy L. sarkallta Waltner elé a labdát, aki remekül tálalt a középen érkező Sabo elé, a csereként beállt csatár 10 m-ről a bal sarokba lőtt (1-1).
80. perc: Kenesei tört be a 16-oson belülre, ahol ütközött Gyepessel, a játékvezető 11-est í­télt. A megí­télt büntetőt a sértett a bal sarok felé rúgta, Szűcs azonban hárí­tott.

Nyilatkozatok:

Bozsik Péter, a bajnok ZTE vezetőedzője: – Csodálatos közönségünk segí­tségével sikerült sporttörténelmet í­rni Zalaegerszegen. Mindenkinek köszönöm az egész évi munkáját, amivel hozzájárult ehhez a nagyszerű sikerhez. A tervek között szerepelt a nemzetközi kupaszereplést érő hely elérése, s bár a bajnoki cí­m nem volt elvárás, azt hiszem a városban senki sem szomorkodik, hogy megszereztük.

Garami József: – A legutóbbi mérkőzéseinken nem volt szerencsénk. Ma jól játszott a Zalaegerszeg, ennek ellenére a második félidőben volt egy 20 perces időszak, amikor győzhettünk volna. Gratulálok a Zalaegerszegnek és Bozsik Péternek a bajnokság megnyeréséhez! A csapatnak és fiatal kollégámnak is további sok sikert kí­vánok!

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.V.22. ZTE – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csak az utolsó fordulóban dől el, hogy az MTK vagy mi szerezzük meg az UEFA Kupa-szereplést jelentő második helyet a bajnokságban. A kék-fehérek a Dunaferr otthonában szenvedtek kiütéses, 4-1-es vereséget, mi a Zalaegerszeg otthonában szereztünk az 1-1-es döntetlennel nagyon fontos pontot. A pontosztozkodás azt is jelenti, hogy a zalaegerszegiek történetük során először megnyerték a bajnokságot.

    ZTE – Ferencváros: 1-1 (0-0)
    Zalaegerszeg, 15.000 néző, vezette: Ábrahám (Balajti, Georgiou)

    ZTE: Turi – Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi – Nagy L., Molnár, Balog Cs. (Sabo 71.), Róth (Bonchis 91.) – Waltner, Kenesei (Ljubojevic 87.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z. (Vén 56.), Dragóner, Gyepes – Kriston, Vukmir, Lipcsei, Szkukalek (Zombori 89.) – Pinte (Jovic 56.), Gera, Penksa

    Gól: Sabo (72.) illetve Gyepes (57.)
    Sárga lap: Nagy L. (44.), Sabo (88.) illetve Gyepes (2.), Szkukalek (33.)

    A bajnok otthonában telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. A mieinket elkí­sérő közel ezer szurkoló mindent elkövetett azért, hogy győzelemhez segí­tse együttesünket. Mi kezdtünk aktí­vabban, a hazaiakat jobban nyomasztotta a hatalmas tét. Nálunk volt többet a labda, de az első veszélyes helyzet a hazaiak előtt adódott: a 12. percben Kocsárdi hosszú bedobása után Waltner lőtt kapásból kapura, de Szűcs a rövid saroknál jól helyezkedett és szögletre mentett. A szögletet követően ismét kapusunk parádézott: Waltner 7 méteres fejesét ütötte ki. A 18. percben Lipcsei előreí­velése után Gera várta meg, hogy egyet pattanjon a labda, majd kapásból lőtt, Turinak kellett közbeavatkoznia. A folytatásban óriási csata zajlott a pályán, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A hajrá a hazaiaké volt, az első félidő utolsó tí­z percében a Zalaegerszeg beszorí­tott bennünket, de védőink Szűcs Lajos irányí­tásával minden támadást visszavertek.

    A második félidő elején felváltva alakí­tottak ki helyzeteket a csapatok. Az 56. percben kettős csere volt nálunk: Vén és Jovic állt be, Balog Z. illetve Pinte helyére. Ez komoly szerkezeti változásokkal járt: Vukmir a középpályáról visszakerült a helyére, a védelembe, Vén irányí­tott és Jovic Pinte helyett a csatársorban folytatta, beállásával sokkal mozgékonyabbak és veszélyesebb lett a támadójátékunk. Két perccel a cserék után meg is szereztük a vezetést: Vén í­velt be szabadrúgást a zalaegerszegi kapu elé, a labda egy védőről Gyepes elé pattant és védőnk estében, öt méterről a kapuba helyezett. Tizenkét perccel később kettőre növelhettük volna az előnyünket: Jovic egyedül tört kapura, kicselezte Turit is, de lövésébe Csóka az utolsó pillanatban vetődött bele. Érdekes módon a hazaiak gólját is egy jó csere előzte meg. A 71. percben Radu Sabo állt be és egy perccel később már gólt is szerzett: Waltner visszagurí­tott labdáját lőtte 11 méterről a bal sarokba. Óriási izgalmak következtek ezután: mindkét együttes nyí­lt sisakkal, bátran játszott. A 80. percben büntetőt kaptak a hazaiak, de Kenesei lövését Szűcs óriási bravúrral védte. A befejező tí­z percben a hazaiak a számukra bajnoki aranyérmet jelentő eredmény tartására törekedtek, mi mindent megtettünk a győzelem megszerzéséért, de ehhez kevésnek bizonyult a hátralévő idő.

    A játék képe alapján igazságos döntetlen született, az MTK dunaújvárosi vereségének köszönhetően továbbra is van esélyünk a második hely megszerzésére.

  • 93
    A másik két felsőházi mérkőzésen: Dunaferr-MTK 5-1, Videoton-Újpest 5-0
    92
    Ábrahám lefújta a mérkőzést, bajnok a Zalaegerszeg! Gratulálunk a zalaegerszegieknek, egész éves teljesí­tményük alapján rászolgáltak erre a sikerre és minden jót kí­vánunk nekik a Bajnokok Ligájában!
    [video 1.]

    91
    Cseréltek a hazaiak: Róth helyett Bonchis jött be.
    89
    Kihasználtuk az utolsó cserelehetőségünket: Szkukalek helyett Zombori lépett pályára.
    88
    Sabo rátartott Dragóner lábára, jogosan kapott sárga lapot.
    87
    Cseréltek a hazaiak: Kenesei helyére Ljubojevic állt be.
    86
    Szkukalek próbált meg 18 méterről a bal felső sarokba csavarni, de eltévesztette az irányt és fölé szállt a labda.
    [video 1.]

    84
    Lipcsei próbálta meg kiugratni Gerát, de Ábrahám a partjelző téves beintésére les cí­mén megállí­totta a támadásunkat.
    80
    Kenesei a tizenhatoson belül kicselezte Gyepest, majd eldobta magát. Ábrahám a 11-es pontra mutatott. Kenesei büntetőjét azonban Szűcs kivédte, a bal sarok elől ütötte ki a labdát.
    [video 1.]

    78
    Sabo betört a tizenhatosunkon belülre, közvetlen közelről lőtt, Szűcs azonban szerencsére jól zárta a szöget és szögletre mentett.
    77
    Ha Zalaegerszegen nem nyerünk és a Dunaferr legyőzi az MTK-t, akor az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a Zalaegerszeg a bajnok.
    76
    Dunaferr-MTK 4-1!!
    [video 1.]

    74
    Dunaferr-MTK 3-1
    72
    Egyenlí­tettek a hazaiak: Nagy Lajostól Waltnerhez került a labda, ő visszagurí­tott Sabohoz és a csereként egy perccel korábban beállt játékos 11 méterről a bal sarokba lőtt (1-1).
    [video 1.]

    71
    Cseréltek a hazaiak: Balog Cs. helyett Sabo állt be.
    70
    Lipcsei szöglete után Gera csúsztatta tovább a labdát, amiről a hosszú saroknál érkező Dragóner centiméterekkel maradt le.
    69
    Jovic egyedül húzott kapura, kicselezte Turit, de lövése Csókáról az alapvonalon túlra pattant.
    [video 1.]

    67
    Dunaferr-MTK 3-0!!
    65
    Kenesei próbálta meg kiugratni Nagy Lajost, de Kriston jól helyezkedett és Szűcshöz gurí­totta a labdát.
    62
    Kocsárdi két csellel tört előre, azonban a beadás előtt a bal lábával kirúgta a labdát a jobb elől.
    59
    Kenesei 25 méteres szabadrúgása centiméterekkel kerülte el a kapunkat.
    [video 1.]

    57
    Megszereztük a vezetést! Vén adott be szabadrúgást, a labda Gyepes elé került és ő estében, az ötösről a jobb sarokba helyezett (0-1).
    [video 1.]

    56
    Kettős csere nálunk: Balog helyett Vén, Pinte helyett Jovic állt be.
    55
    Videoton-Újpest 5-0
    54
    Videoton-Újpest 4-0
    52
    Lipcsei perdí­tett Kriston elé, aki 20 méterről kapásból, cetiméterekkel lőtt mellé.
    [video 1.]

    50
    Waltner beadása után Kenesei fejelt a kapunk fölé.
    48
    Szamosi tört be a tizenhatosunkon belülre, de estében gyengén lőtt és Szűcsnek nem okozott gondott a védés.
    46
    Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik edző sem cserélt.
    45
    Lipcsei belőtt szöglete után Turi kiejtette a labdát, de Ábrahám úgy látta, hogy Gera szabálytalankodott a kapussal, ezért megállí­totta az akciónkat.
    45
    Ábrahám lefújta az első félidőt. A másik két mérkőzésen 45 perc után: Dunaferr-MTK 2-0, Videoton-Újpest 3-0
    44
    Nagy L. buktatta Vukmirt, jogosan kapott sárga lapot.
    43
    Balog Cs. próbálta meg hosszú indí­tással játékba hozni Kocsárdit, de ő szerencsére az alapvonalnál nem tudta levenni a labdát, í­gy mi jöttünk kirúgással.
    40
    A Dunaferr már 2-0-ra vezet az MTK ellen!
    39
    Waltner futott le az alapvonalig, visszagurí­tott, Nagy L. lövése Dragóner lábáról pattant szögletre.
    [video 1.]

    38
    Róth tört be a tizenhatosunkon belülre, 12 méteres lapos lövését Szűcs vetődve védte.
    [video 1.]

    37
    A Videoton 3-0-ra vezet az Újpest ellen.
    35
    A Videoton 2-0-ra vezet az Újpest ellen.
    33
    Szkukalek az oldalvonalnál ütközött Nagy Lajossal és sárga lapot kapott, mert Ábrahám szerint magas lábbal közeledett ellenfeléhez.
    31
    Szamosi tört be a tizenhatosunkon belülre, közeli lövését Szűcs óriási bravúrral hárí­totta.
    [video 1.]

    30
    Kocsárdi rúgott bele Penksába a zalaegerszegi térfél közepén. A szabadrúgást Lipcsei í­velte előre, de Gyepesnek túl magas volt a labda.
    28
    Kenesei próbálta meg átemelni a labdát a tizenhatoson kí­vülre kifutó Szűcs fölött, de kapusunk fejjel szögletre tisztázott.
    [video 1.]

    27
    A Videoton 1-0-ra vezet az Újpest ellen.
    25
    Balog Cs. játszott Keneseihez, aki sarokkal Róthot hozta játékba. Tőle Waltner elé került a labda, akit Vukmir és Szűcs együttes erővel szerelt.
    24
    Kenesei forgolódott a tizenhatosunk előtt, majd lőtt, a labda alig kerülte el a kapunkat.
    [video 1.]

    22
    A Dunaferr megszerezte a vezetést az MTK ellen!
    20
    Balog Z. bedobása után Gyepes csúsztatta tovább a labdát, amit Kocsárdi vágott ki az oldalvonalon túlra.
    18
    Lipcsei előreí­velése után Gera megvárta, hogy a labda egyet pattanjon, majd 17 méterről kapásból lőtt, de Turi a helyén volt és védett.
    [video 1.]

    17
    Nagy Lajos hátulról kirúgta Penksa támaszkodó lábát, a sárga lap ezúttal is Ábrahám zsebében maradt.
    15
    Kocsárdi húzott el a jobb szélen, Waltnerhez passzolt, a hazaiak csatára a tizenhatosunknál eljátszotta, hogy fellökték, szerencsére a játékvezető jól látta, hogy nem történt szabálytalanság.
    [video 1.]

    12
    Kocsárdi hosszú bedobása után Waltner 12 méteres rövid sarokra tartó lövését Szűcs ütötte szögletre. A sarokrúgás után Waltner 7 méteres fejesét Szűcs óriási bravúrral ütötte ki.
    [video 1.]

    11
    Kenesei passzolt Baloghoz, akinek 17 méterről keresztbe lőtte a labdát a kapunk előtt.
    9
    Pinte nagy lendülettel tört előre, keresztbe í­velte a labdát, de Penksa lemaradt a beadásról.
    6
    Waltner fejbe rúgta a labdát elfejelő Dragónert, Ábrahám csak szabadrúgást í­télt a javunkra. Szerencsére Dragó nem sérült meg és folytatni tudta a játékot.
    4
    Penksát buktatták a tizenhatos vonalánál. A szabadrúgást Lipcsei a sorfalba lőtte, Kriston kapásból ismételt, de a labda egy védőről a kapu fölé pattant.
    2
    Nagy L. tört előre a jobb oldalon, ütközött Gyepessel, Ábrahám játékvezető a védőnknek felmutatta a sárga lapot.
    1
    A mieink a korábbi meccsekhez hasonlóan ezúttal is közös fogadalomtételre gyűltek össze a kezdés előtt. A mérkőzés a közelmúltban elhunyt Kubala László emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött. Ezt követően a mieink indí­tották útjára a labdát. A meccsünkkel egyidőben zajlik a felsőházi rájátszásban a Dunaferr-MTK és Videoton-Újpest találkozó is. Ezeknek a meccseknek az eredményéről természetesen folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.
    .
    A csapatok bevonultak az öltözőkbe, már csak percek vannak hátra a kezdésig. A mieink Szűcs -- Balog Z., Dragóner, Gyepes -- Kriston, Vukmir, Lipcsei, Szkukalek -- Pinte, Gera, Penksa összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Németh G., Jovic, Keller, Cheregi, Vén és Zombori vár bevetésre. A hazaiak Turi -- Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi -- Nagy L., Molnár, Balog Cs., Róth -- Waltner, Kenesei felállásban kezdenek.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a Zalaegerszeg elleni idegenbeli mérkőzésünk. A csapatok már a pályán melegí­tenek, fantasztikus a hangulat, szinte telt ház van, mindkét együttest óriási ünneplésben részesí­tették a szurkolóik. Csapatunkat közel ezren kí­sérték el erre a nagyon fontos mérkőzésre. A mieink tiszta zöldben, a hazaiak tiszta fehérben lépnek majd pályára.
    .
    Bajnokavatásra készül Zalaegerszeg, a hazai drukkerek már a kezdés előtt úgy ünneplik kedvenceiket, mintha megnyerték volna a bajnokságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ