2002.V.4. Ferencváros – MTK-Hungária: 1-0

2 hozzászólás a(z) 2002.V.4. Ferencváros – MTK-Hungária: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk egy hét alatt másodszor győzte le 1-0-ra az MTK-t. A rájátszás első fordulójában aratott sikerünknek köszönhetően két pontra megközelí­tettük a kék-fehéreket és ugyanennyi a hátrányunk a tabellán a vezetést átvevő Zalaegerszeg mögött is.

  Ferencváros – MTK-Hungária: 1-0 (1-0)
  Üllői út, 7.550 néző, vezette: Dubraviczky (Gyarmati I. T., László, Ákos)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Vukmir 71.), Szkukalek – Szili (Horváth P. 40.), Gera, Penksa (Zombori 59.)

  MTK: Vlaszák – Horváth L. (Czvitkovics 73.), Komlósi, Smiljanic, Elek – Buzsáky (Madar 46.), Jezdimirovic (Juhász 66.), Zavadszky, Füzi – Ferenczi, Illés

  Gól: Szili (2.)
  Sárga lap: Kriston (14.), Zombori (90.) illetve Jezdimirovic (34.)
  Kiállí­tva: Elek (76.)

  A találkozó úgy kezdődött, mint egy álom. A 100. bajnoki mérkőzését játszó Szili Attila már a 2. percben megszerezte a vezetést, ami alapvetően meghatározta a játék képét. A folytatásban is mi játszottunk veszélyesebben. Az MTK jött előre, de Szűcsnek nem volt védenivalója, Vlaszáknak azonban akadt dolga: a 13. percben Gera bal alsó sarok felé tartó lövését védte. Továbbra is az MTK-nál volt többet a labda, de mi támadtunk veszélyesebben: a 17. percben Szili, a 24.-ben Penksa lőtt kicsivel a kapu mellé. A vendégek támadásait a védőink Dragónerrel az élen remekül szűrték meg, Szűcs az első 45 percben csak egyszer ért labdába, a 30. percben Buzsáky beadását fogta meg. A 34. percben csak a szerencse mentette meg az MTK-t az újabb góltól: Vlaszák dermedten nézte, amikor Lipcsei 17 méteres bombája után a labda a felső kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A játékrész hajrájában a vendégek elvesztették a fejüket, egymásután követték el a durva szabálytalanságokat, melyeket Dubraviczky csak elvétve torolt meg. Komlósi például a harmadik sárga lapot érő szabálytalanság után kapta meg a figyelmeztetést. Szili a 34. percben Jezdimirovic belépője után szenvedett térdszalagsérülést és pár perccel később le is kellett cserélni.

  A második félidőben visszahúzódtunk a térfelünkre, a sérülése után visszatérő Penksa csak az 59. percig bí­rta, helyére Zombori állt be, de ez a váltás sem törte meg csapatunk játékát. A vendégek veszélytelen távoli lövésekkel illetve beí­velésekkel próbálkoztak, de képtelenek voltak a kapunk közelébe kerülni. Az idő múlásával egyre jobban kitámadott az MTK, de veszélyes helyzetet képtelen volt kialakí­tani, a hajrában pedig előttünk adódtak újabb lehetőségek. A 74. percben Balog lőtt centiméterekkel mellé, a 88. percben Szkukalek száguldott végig a pályán és lőtte keresztbe a labdát Vlaszák kapuja előtt, egy perccel később pedig Kriston bombázott fölé.

  Összességében csapatunk nagyon taktikus, fegyelmezett játékkal szerezte meg a három pontot a teljesen veszélytelenül, elképzelés nélkül játszó MTK ellen.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, egy hét alatt kétszer győztük le az MTK-t!
  90
  Zombori rossz ütemben csúszott be Madarnak, ezért a játékvezető egy kicsit túl szigorúan sárga lapot adott Zalánnak.
  89
  Gera cselezgetett az MTK tizenhatosa előtt, Kristonhoz passzolt, aki 20 méterről fölé lőtt.
  [video 1.]

  88
  Szkukalek tört előre a bal szélen, egészen az MTK kapujáig futott, de keresztbe ellőtte a labdát.
  86
  Kriston szerzett labdát a kapunk előtt, két jó csellel előretört, az oldalvonal mellett végig futott, remekül tette keresztbe a labdát a teljesen üresen helyezkedő Zomborihoz, de Dubraviczky a partjelző beintésére lesen állí­totta meg a támadásunkat.
  82
  Czvitkovics bedobása után Ferenczi letette a labdát Zavadszky elé, aki kapásból, 14 méterről fölé lőtt.
  [video 1.]

  79
  Czvitkovics jobb oldali szabadrúgása után Balog fejelte ki a kapunk elé belőtt labdát.
  76
  Elek a térfelünk közepén páros lábbal beleszállt Balogba, Dubraviczky kiállí­totta a magáról megfeledkező MTK-játékost.
  [video 1.]

  74
  Az előrehúzódó Balog Gera átadása után 18 méterről centiméterekkel lőtt mellé.
  [video 1.]

  73
  Az MTK-nál is megvolt a harmadik csere: Horváth L. helyére Czvitkovics jött be.
  71
  Kihasználtuk harmadik cserelehetőségünket is: Kapic helyett Vukmir állt be.
  [video 1.]

  68
  Juhász próbálta meg Ferenczit szöktetni, de Balog és Dragóner együttes erővel lefülelték az átadást.
  66
  Cseréltek a vendégek: Jezdimirovic helyére Juhász jött be.
  62
  Ferenczi az alapvonalunk közelében felöklelte Kapicot, a sárga lap ezúttal is Dubraviczky zsebében maradt.
  61
  Madar ugratta ki Ferenczit, de Dragóner ezúttal is remek ütemű becsúszással mentett.
  59
  A sérülése után visszatérő Penksa nem bí­rta tovább, ezért a helyére Zombori állt be.
  58
  Gera labdájával Kriston tört kapura és 8 méterről a hálóba lőtt, de sajnos lesről indult, amit a játékvezető is észrevett.
  56
  Kapic visszatérhetett a pályára.
  53
  Tovább faragják a játékosainkat: most Jezdimirovic buktatta hátulról Kapicot, akit hordágyon vittek le a pályáról, Dubraviczky még szabadrúgást sem í­télt a javunkra.
  51
  Szkukalek remekül húzott el a bal szélen, visszagurí­tott, Gera kapáslövésébe Elek vetődött bele és a lábáról az alapvonalon túlra pattant a labda. Lipcsei szöglete után a védők kivágták a labdát.
  [video 1.]

  48
  Zavadszky próbálta meg kiugratni Ferenczit, de szerencsére pontatlanul indí­tott és a csatár nem érte el a labdát.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Lipcsei Péter:
  -- Nagy kár, hogy csak egy góllal vezetünk. Ez az MTK jobb, mint az az MTK, amelyik ellen a Hungária körúton játszottunk. Remélem a második félidőben növelni tudjuk az előnyünket, és megnyerjük a mérkőzést.
  Dragóner Attila:
  -- Szerencsére nagyon fegyelmezetten játszunk, ezért az MTK nem tud helyzetbe kerülni. Mi viszont több helyzetet is kihagytunk, már több góllal vezethetnénk.
  Balog Zoltán:
  -- Nagyon csapkodó a játék a középpályán, mindkét csapat sokat fut, de egyik fél sem tudja megtartani a labdát. Kellene még egy gól.
  Szűcs Lajos:
  -- Ugyanolyan a meccs, mint egy héttel ezelőtt volt. Hátul szerencsére nagyon stabilak vagyunk, de nagy lesz még a küzdelem.
  Szili Attila:
  -- Örülök, hogy sikerült korán gólt szereznem. Azt hiszem ettől a találattól megnyugodott a csapat, de még kellene egy gólt rúgnunk. A sérülésem miatt sajnos le kellett jönnöm a pályáról. Nem tudom ki rúgott meg, de nagyon megdagadt a lábam. Szúró fájdalmat érzek hátul a térdemben, de talán nem olyan komoly a gond, és néhány napos pihenő elég lesz a gyógyulásomhoz.
  Marek Penksa:
  -- Küzdős, hajtós a mérkőzés. Szerintem még kb. 10 percet leszek a pályán, aztán valaki felvált. Lövünk még egy gólt, és nyerünk 2-0-ra.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  46
  A szünetben cserélt az MTK: Buzsáky helyére Madar állt be.
  45
  Dubraviczky lefújta az első félidőt.
  44
  Az első orvosi vizsgálat szerint Szilinek a térdszalagjai sérültek meg.
  42
  Komlósi a felezővonalnál kí­méletlenül belerúgott Lipcseibe és harmadik sárga lapot érő szabálytalanságáért végre megkapta figyelmeztetését.
  41
  Gera 22 méteres lövését védte Vlaszák.
  [video 1.]

  40
  Szili Attila térdsérülést szenvedett és nem tudja folytatni a játékot, helyette a szintén nem százszázalékos állapotban lévő Horváth Péter állt be.
  38
  Szili egy perc ápolás után kicsit sántikálva ugyan, de visszatért a pályára.
  37
  Szili egy passz után a lábához kapott és ápolást kért, jelenleg az oldalvonalnál kezelik, ezért eggyel kevesebben vagyunk a pályán.
  35
  Egyre durvább az MTK: ezúttal Komlósi Gerát rúgta fel kí­méletlenül, Dubraviczky le sem fújta a szabálytalanságot.
  34
  Lipcsei 17 méterről rálőtte a védőkről lepattanó labdát és a felső kapufát találta el.
  [video 1.]

  34
  Jezdimirovic beleszállt Szilibe, de megúszta sárga lappal.
  [video 1.]

  33
  Komlósi felrúgta Penksát, Dubraviczky azonban előnyszabályt í­télt, Kapic lövéssel fejezte be a támadást, melyet Vlaszák védett, a bí­ró azonban utólag sem adott sárga lapot.
  32
  Szkukalek lőtt 30 méterről fölé.
  30
  Szűcs első labdaérintése. Kapusunk Buzsáky beadását fogta meg könnyedén.
  28
  Buzsákytól Ferenczihez került a labda, aki 20 méterről pont fejen lőtte a tizenhatosunkon belül lesen álló Illést.
  [video 1.]

  27
  Lipcsei í­velt be szögletet a bal oldalról, Gyepes 12 méterről csúsztatott a kapu mellé.
  24
  Penksa szerzett labdát az MTK térfelének a közepén, egy jó csel után 25 méterről alig lőtt mellé.
  [video 1.]

  21
  Buzsáky az oldalvonal közeléből megpróbálta kapura csavarni a labdát, ami azonban jó két méterrel mellé ment.
  20
  Garami József elküldte Horváth Pétert melegí­teni.
  17
  Kapic í­velt előre szabadrúgást, Smiljanicról Gera elé pattant a labda, ő remek ütemben ugratta ki Szilit, akinek 12 méteres lövése alig kerülte el Vlaszák kapuját.
  [video 1.]

  14
  Kriston becsúszva szerelte Füzit, Dubraviczky azonban szabálytalanságot látott és még sárga lapot is adott játékosunknak. Hibás í­télet volt.
  13
  Kriston remek ütemben játszott Gerához, aki egy lövőcsel után 20 méterről lőtt, Vlaszák azonban vetődve megfogta a bal alsó sarok felé tartó labdát.
  [video 1.]

  10
  Lipcsei í­velt be az MTK kapuja elé egy szabadrúgást, Dragóner teljesen egyedül ugrott fel fejelni, de kicsit magas volt neki a labda, ezért mellé csúsztatott.
  7
  Ferenczi futott le az alapvonalig, de beadása után a labda keresztbe elszállt a kapunk előtt.
  5
  Ferenczi húzott el a jobb szélen, megpróbált beadni, de Dragóner kiváló ütemű becsúszással mentett.
  2
  Megszereztük a vezetést! Szkukalek két remek csellel húzott el a bal oldalon, beadása után Szili gyönyörű bokamozdulattal 9 méterről a bal sarokba helyezett (1-0).
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A meccset az MTK kezdte, az első félidőben mi támadtunk a Springer-szobor felőli kapura. A mieink tiszta zöldben, a vendégek fehér mezben és kék nadrágban léptek pályára. A mérkőzést megelőzően a kezdőrúgást Juhász Szabolcs, serdülőcsapatunk játékosa végezte el, abból az alkalomból, hogy utánpótlás szakosztályunk támogatására a közelmúltban kibocsátásra került a Fradi VISA kártya.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk a rájátszás első fordulójában a listavezető MTK-t fogadja. Már mindkét együttes játékosai a pályán melegí­tenek. A mieink Szűcs -- Balog, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Szili, Gera, Penksa összeállí­tásban kezdenek, a kispadon Németh, Keller, Cheregi, Horváth P., Vén, Zombori és Vukmir foglalnak helyet. Az MTK í­gy kezd: Vlaszák -- Komlósi, Smiljanic, Elek, Horváth -- Buzsáky, Jezdimirovic, Zavadszky, Füzi -- Illés, Ferenczi
  .
  Csapatunkban két játékos is a mai meccsen jubilál: Szili Attila 100., Kriston Attila 125. NB I-es mérkőzésén lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ