2002.VII.20. Ferencváros – Vasas: 2-1 (edzőmérkőzés)

W_ftc-vasas

Károlyi Sándor megsérült

Akik már három órakor kilátogattak szombaton az Üllői útra, megtekinthették a Fradi-B Dabas elleni összecsapását, és láthatták, hogy a Győrből igazolt Károlyi Sándort hordágyon kellett levinni a pályáról. A középpályás súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, a Sportkórházban az eset után röviddel megállapí­tották, hogy futballista jobb lábában a külső térdszalag meghúzódott vagy részlegesen elszakadt. A 21 éves játékosra tehát egy ideig nem számí­that Garami József szakmai igazgató. Aztán öt órakor már az első csapat lépett pályára a Vasas ellen a stadionban, hiányzók azonban itt is volta: Marek Penksára vakbélgyanúval kivizsgálás vár. Marius Cheregi felrepedt homloka még nem gyógyult be teljesen, í­gy ezt a találkozót a védő is kénytelen volt kihagyni. Játszott viszont a mintegy négyezer néző nagy örömére a Dunaferrből szerződtetett gólkirály, Tököli Attila. A Fradi kezdetben szépen, tetszetősen futballozott, rövidpasszos játékokkal próbált a Vasas kapuja elé kerülni, ami több alkalommal sikerült is, ám gólt nem tudtak szerezni a hazaiak. Ez azonban nem vette kedvét a lelkes Fradi-szurkolóknak, akik nemegyszer megtapsolták kedvenceiket. Mivel Tököli Attila és Gyepes Gábor is pályán volt, a Magyar Labdarúgó Liga különdí­jasai közül ketten is zöld-fehérben szerepeltek: a liga év felfedezettjének választotta ugyanis Gyepest, mí­g Tököli a gólkirályi cí­met nyerte el. Mindkét futballista jutalma bruttó egy-egymillió forint.

Nem csoda egyébként, hogy ilyen sokan voltak kí­váncsiak a Ferencváros Vasas elleni találkozójára, a szombati volt ugyanis a zöld-fehérek utolsó felkészülési mérkőzése ezen a nyáron. Persze a jövő heti bajnoki rajtra még több nézőt várnak, az előzetes információk szerint minimum tí­zezren szurkolnak majd a Siófok–FTC összecsapáson. Kedves ismerőst is köszönthettek a Fradi-drukkerek és játékosok, megtekintette ugyanis a találkozót az Üllői útiak egykori kedvence, a Sturm Graz csatára, Szabics Imre is. Szabics és osztrák társai erre a hét végére kaptak kimenőt Ivica Oszim edzőtől, és hétfőn kell újra edzésre jelentkezniük Grazban.

És akkor essék szó az ellenfélről is. Angyalföldön továbbra sem tudni, kikre számí­that Csábi József vezetőedző, hét-főig ugyanis még lehetnek változások a keretben. Könnyen elképzelhető, hogy az átigazolási időszak utolsó napján többen búcsút intenek a Fáy utcának (ilyen lehet például Tóth Norbert és Polonkai Attila), de az is megtörténhet, hogy az utolsó napon erősí­tenek is a piros-kékek. A hí­rek szerint aláí­rja szerződését a korábban már kiebrudalt Váczi Zoltán, és érkezhet néhány rutinos labdarúgó is. Korábban már hallani lehetett Plókai Attiláról, akit Csábi József szí­vesen látna. Egyre biztosabb, hogy a védő piros-kékben folytatja, miként érkezhet a Debrecenben szabadlistára tett Vadicska Zsolt is.

Visszatérve az Üllői úti mérkőzésre: a második játékrészben elfáradtak az angyalföldiek, í­gy a Fradi végül meg tudta nyerni a mérkőzést.

A mérkőzés:

Ferencváros – Vasas: 2-1 (0-1)
Üllői út, 4.000 néző, vezette: Kömpf

Ferencváros: Szűcs – Vukmir (Bognár 46.), Dragóner, Gyepes – Kriston (Vukmir), Lipcsei, Kapic (Leandro 46.), Szkukalek – Gera, Tököli (Jovic 46.), Andone (Kapic)

Vasas: Nota (Pikács) – Schindler, Hegedűs, Kerényi, Aranyos (Makra) – Maróti, Polonkai (Hirt), Zabos (M’bemba), Tóth N. (Rézmányi) – Gyánó, Tesch (Szabó A.)

Gól: Lipcsei (56.), Jovic (74.) illetve Maróti (33.)

A nagy meleg ellenére négyezer szurkoló volt kí­váncsi edzőmeccsen a csapatunkra (ez több, mint az Újpest átlagnézőszáma volt az előző bajnokságban) és a drukkerek nem csalódtak. Együttesünk látványos játékkal, magabiztosan győzött és ha helyzeteit jobban kihasználja, akkor a végeredmény lehetett volna akár 10-1 is. Az első perctől mi kezdeményeztünk többet, az angyalföldiek képtelenek voltak megtartani a labdát. Ezen a mérkőzésen került sor Tököli Attila bemutatkozására is, a Dunaferrtől leigazolt válogatott támadó 45 percet játszott és nem okozott csalódást, valamennyi labdaérintését vastapssal jutalmazták a szurkolók. Tököli a 15. percben a vezetést is megszerezhette volna, amikor elcsí­pett egy rövid hazaadást, egyedül tört kapura, kicselezte Notát is, de a lövésébe egy védő még bele tudott lépni. Az első félórában hat helyzetet hagytunk ki, a Vasas pedig megszerezte a vezetést. A 33. percben Tóth N. í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, Maróti pedig 7 méterről a jobb felső sarokba csúsztatott (0-1). A 39. percben majdnem kettőre nőtt a különbség a csapatok között, Tóth N. veszélyesen középre lőtt labdáját Dragóner az utolsó pillanatban rúgta ki Gyánó elől az alapvonalon túlra. A folytatásban ismét mi irányí­tottunk, a 39. percben Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt mellé, a 44.-ben Gera lépett ki a védők közül, de a kapu fölé lőtt.

A második játékrészben Leandro és Jovic beállásával még veszélyesebb lett a támadójátékunk. A brazil légiós fantasztikus passzokkal hozta játékba a többieket. Az 55. percben kihagytuk eddigi legnagyobb helyzetünket: Kriston fejjel indí­totta Jovicot, aki 12 méterről a kapufát találta el. A következő percben megszületett az egyenlí­tő gólunk: Leandro ugratta ki Lipcseit, aki Nota lábai között a kapu közepébe gurí­tott (1-1). Középkezdés után azonnal Jovic került helyzetbe, Leandro indí­tásával lépett ki, de Nota mentett. Percenként alakí­tottuk ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket, csak idő kérdése volt, hogy mikor sikerül megszerezni a vezetést. Erre a 74. percig kellett várni. Ekkor Dragóner mértani pontosságú, 50 méteres passzal indí­totta Gerát, aki kapura tört, majd önzetlenül középre gurí­tott és Jovic 6 méterről a hálóba helyezett (2-1). Az utolsó negyedórában sem változott a játék képe, Jovic még szerzett egy gólt, melyet a játékvezető lökés cí­mén érvénytelení­tett. Csatárunk egy védővel harcolt a labdáért, mindkét futballista fogta a másik mezét, a párharcot Jovic nyerte, nemzetközi meccsen az ilyesmit nem szokták lefújni. Ennek ellenére sikerünk jogosságához egyetlen percig sem férhetett kétség, a Vasas fegyelmezetten játszott, de látszott a két együttes közötti osztálykülönbség.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Azt kell mondjam, hogy az összes előkészületi mérkőzés közül most játszottunk legjobban. Örültem annak, hogy a közönség is értékelte a látottakat, és sok tapsot kapott a helyenként ötletesen és látványosan játszó csapat, de a magam részéről nem lehettem maradéktalanul elégedett. Az első félidőben is volt egy jó 30 percünk, és szünet után is produkáltunk egy hasonló fél órát. A mai napon a helyzetkihasználás volt a gyenge pontunk. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezeknek a többségét ki is hagytuk, ami elég bosszantó volt. Tököli a kihagyás ellenére bí­ztatóan mozgott, Jovic is lendületes volt, és a csapatra összességében sem lehet panaszom. Amennyiben sérülés nem jön közbe, akkor a bajnoki rajtra megfelelően összeállhat a csapat. Komoly ijedtséget az okoz most számunkra, hogy Marek Penksánál vakbélgyulladás gyanúját észlelték az orvosok. Reménykedünk, hogy végül nem ez lesz a baj, és nem kell műteni Mareket, mert az több hetes kihagyást jelentene számára, számunkra pedig nagyon komoly problémát.

*

Ferencváros-B – Dabas 4-1 (3-0)
Üllői út, 600 néző. vezette: Sulyok

Ferencváros B: Udvarácz (Szabó K.) – Halgas, Balog Z., Keller, Károlyi (Nagy D.) – Földvári, Somorjai, Szili, Huszti – Varga, Zombori

G: Szili (2), Zombori (2) illetve Aubel

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.VII.20. Ferencváros – Vasas: 2-1 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk szombaton lejátszotta utolsó előkészületi mérkőzését a július 27-i bajnoki rajt előtt. A mieink az Üllői úti stadionban Lipcsei és Jovic góljaival 2-1-re nyertek a Vasas ellen.

  Ferencváros – Vasas: 2-1 (0-1)
  Üllői út, 4.000 néző, vezette: Selmeczi

  Ferencváros: Szűcs – Vukmir (Bognár 46.), Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Leandro 46.), Szkukalek – Gera, Tököli (Jovic 46.), Andone

  Vasas: Nota – Schindler, Hegedűs, Kerényi, Aranyos – Maróti, Polonkai, Zabos, Tóth N. – Gyánó, Tesch

  Gól: Lipcsei (56.), Jovic (74.) illetve Maróti (33.)

  A nagy meleg ellenére négyezer szurkoló volt kí­váncsi edzőmeccsen a csapatunkra (ez több, mint az Újpest átlagnézőszáma volt az előző bajnokságban) és a drukkerek nem csalódtak. Együttesünk látványos játékkal, magabiztosan győzött és ha helyzeteit jobban kihasználja, akkor a végeredmény lehetett volna akár 10-1 is. Az első perctől mi kezdeményeztünk többet, az angyalföldiek képtelenek voltak megtartani a labdát. Ezen a mérkőzésen került sor Tököli Attila bemutatkozására is, a Dunaferrtől leigazolt válogatott támadó 45 percet játszott és nem okozott csalódást, valamennyi labdaérintését vastapssal jutalmazták a szurkolók. Tököli a 15. percben a vezetést is megszerezhette volna, amikor elcsí­pett egy rövid hazaadást, egyedül tört kapura, kicselezte Notát is, de a lövésébe egy védő még bele tudott lépni. Az első félórában hat helyzetet hagytunk ki, a Vasas pedig megszerezte a vezetést. A 33. percben Tóth N. í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, Maróti pedig 7 méterről a jobb felső sarokba csúsztatott (0-1). A 39. percben majdnem kettőre nőtt a különbség a csapatok között, Tóth N. veszélyesen középre lőtt labdáját Dragóner az utolsó pillanatban rúgta ki Gyánó elől az alapvonalon túlra. A folytatásban ismét mi irányí­tottunk, a 39. percben Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt mellé, a 44.-ben Gera lépett ki a védők közül, de a kapu fölé lőtt.

  A második játékrészben Leandro és Jovic beállásával még veszélyesebb lett a támadójátékunk. A brazil légiós fantasztikus passzokkal hozta játékba a többieket. Az 55. percben kihagytuk eddigi legnagyobb helyzetünket: Kriston fejjel indí­totta Jovicot, aki 12 méterről a kapufát találta el. A következő percben megszületett az egyenlí­tő gólunk: Leandro ugratta ki Lipcseit, aki Nota lábai között a kapu közepébe gurí­tott (1-1). Középkezdés után azonnal Jovic került helyzetbe, Leandro indí­tásával lépett ki, de Nota mentett. Percenként alakí­tottuk ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket, csak idő kérdése volt, hogy mikor sikerül megszerezni a vezetést. Erre a 74. percig kellett várni. Ekkor Dragóner mértani pontosságú, 50 méteres passzal indí­totta Gerát, aki kapura tört, majd önzetlenül középre gurí­tott és Jovic 6 méterről a hálóba helyezett (2-1). Az utolsó negyedórában sem változott a játék képe, Jovic még szerzett egy gólt, melyet a játékvezető lökés cí­mén érvénytelení­tett. Csatárunk egy védővel harcolt a labdáért, mindkét futballista fogta a másik mezét, a párharcot Jovic nyerte, nemzetközi meccsen az ilyesmit nem szokták lefújni. Ennek ellenére sikerünk jogosságához egyetlen percig sem férhetett kétség, a Vasas fegyelmezetten játszott, de látszott a két együttes közötti osztálykülönbség.

 • 90
  A játékvezető lefújta a mérkőzést, és a szoros győzelem ellenére a közönség tapssal jutalmazta játékosainkat.
  88
  Szkukalek í­velte keresztbe a labdát, melyet Gera elől húzott le a kapus.
  85
  Ismét Jovic került helyzetbe: kicselezte Notát is, de hosszan tolta meg a labdát, amely az alapvonalon túlra gurult.
  82
  Szkukalek indí­tásával Jovic lépett ki, majd 10 méterről Nota mellett a hálóba helyezett, de a játékvezető érvénytelení­tette a találatot, mert szerinte a szerb támadó ellökte a védőjét.
  80
  Andone helyett Kapic, Kriston helyett Vukmir jött vissza a pályára. A csere következtében az eddig jobbhátvédet játszó Bognár most a középpályára ment előre. Mivel a Győrből igazolt egykori utánpótlás-válogatott játékos mindkét poszton bevethető, az utolsó tí­z percben a középpályán próbálja ki Garami József.
  77
  Szkukalek ugratta ki Jovicot, aki közelről Notába lőtte a labdát.
  74
  Megszereztük a vezetést! Dragóner mértani pontosságú, 50 méteres átadásával Gera tört kapura, majd önzetlenül középre gurí­tott és Jovic 6 méterről a hálóba helyezett (2-1).
  72
  Jovic beadása után Gera 14 méteres fejesét védte Nota.
  70
  Jovic tört be a tizenhatoson belülre, lövését Nota védte, de a játékvezető már korábban lefújta a támadást, mert úgy látta, hogy Jovic eltolta a védőjét.
  66
  Lipcsei előreí­velt szabadrúgása után Gera 11 méterről fejelt a kapu mellé.
  63
  Gera ugratta ki Kristont, de a játékvezető les miatt lefújta az akciót.
  60
  Jovic parádés csellel csapta be örzőjét, az alapvnalig futott, de beadását Nota elcsí­pte.
  57
  Leandro remek labdával indí­totta Jovicot, akinek közeli lövését Nota bravúros mozdulattal védte.
  56
  Megvan az egyenlí­tés! Leandro átadásával Lipcsei ugrott ki és Nota lábai között a kapuba gurí­tott (1-1).
  55
  Kriston fejjel indí­totta Jovicot, aki 12 méterről a kapufát találta el.
  53
  Gera lépett ki egyedül, bemutatott egy visszahúzós cselt, de lövése az egyik önfeláldozóan bevetődő védőről szögletre pattant.
  52
  Andone beadása után Gera közeli fejesét Nota a gólvonalon vetődve védte.
  50
  Jovic tört be a tizenhatoson belülre, a kapus mellett középre gurí­tott, de a védők kivágták a labdát az érkező Andone elől.
  48
  Kriston bedobása után Gera került lövőhelyzetbe, de roszul találta el a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben három helyen változott az összeállí­tásunk: Tököli helyett Jovic, Kapic helyett Leandro és Vukmir helyett Bognár lépett pályára.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt. A csapatok nem vonultak be az öltözőbe, hanem a pályán hallgatják meg a taktikai utasí­tásokat.
  44
  Tököli ugratta ki Gerát, aki 13 méterről a kapu fölé lőtt.
  42
  Kriston futott el a jobb szélen, beadását Nota húzta le Tököli és Gera elől.
  39
  Lipcsei jobboldali szöglete után Dragóner 14 méterről fejelt a kapu mellé.
  36
  Tóth N. húzott el a jobb szélen, középre lőtt labdáját Dragóner becsúszva rúgta szögletre a berobbanó Gyánó elől.
  33
  Vezet a Vasas. Tóth N. í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, a labdát Maróti 7 méterről a jobb felső sarokba csúsztatta (0-1).
  31
  Garami József szakmai igazgató elküldte melegí­teni a cserejátékosainkat, Bognárt, Leandrót és Jovicot.
  28
  Látványosan, jól játszunk, a közönség valamennyi akciónkat óriási tapssal jutalmazza.
  25
  Szkukalek hozta fel nagy lendülettel a bal szélen a labdát, keresztbe í­velt Kristonhoz, tőle Tököli kapta a labdát, de támadónk 12 méteres lövése a hosszú sarok mellé ment.
  23
  Gera szerzett labdát a Vasas tizenhatosnál, ballábas lövése centméterekkel szállt a kapu fölé.
  21
  Kapic tört be a tizenhatoson belülre, középre lőtt labdáját Andone csukafejessel próbálta a kapuba juttatni, de rosszul találta el a játékszert.
  18
  Tököli középre gurí­tása után Kriston 17 méteres lapos lövését védte Nota.
  16
  Marek Penksa azért maradt ki a csapatból, mert reggel vakbélpanaszai voltak. Az alapos orvosi vizsgálat után eldől, hogy meg kell-e műteni a szlovák légióst.
  15
  Hegedűs rövid hazaadására Tököli csapott le, kicselezte Notát is, de túlságosan kisodródott és a lövése elakadt egy közbevetődő védőben.
  14
  Kriston jobboldali beadása után Tököli közeli fejesét Nota védte.
  12
  Gyánó került í­géretes helyzetbe, de lövése Vukmir lábáról az alapvonalon túlra pattant.
  10
  Tóth N. tört előre, de Gyepes jó ütemű becsúszással szerelte.
  7
  Folyamatosan érkeznek a szurkolók, már legalább négyezren ülnek a lelátón. A drukkerek óriási örömmel fogadták Tököli Attila bemutatkozását. A válogatott gólkirály minden labdaérintését tapssal köszöntik.
  5
  Vukmir tört előre a jobb oldalon, beadása után Gera közelről lőhetett volna gólt, de lecsúszott a lábáról a labda.
  3
  Gera lefordult védőjéről, 12 méteres lövését Nota óriási bravúrral védte.
  1
  Ebben a percben elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát, az első félidőben a mieink támadnak a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Ebben a percben kijöttek a csapatok a pályára. A mieinket óriási vastaps fogadta.
  .
  Kellemes délután kí­vánunk kedves olvasóinknak! Jelenleg már 3 000 néző várja az Üllői úton, hogy először a Fradi mezében pályára lépjen Tököli Attila. A nyáron szerződtetett gólkirály sérülését kiheverve, vélhetően 45 percet vállal majd a mai, Vasas elleni találkozón. Jelenleg a bemelegí­tés folyik. A mieink a Szűcs-Vukmir, Dragóner, Gyepes, Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek-Gera, Tököli, Andone összeállí­tásban játszanak majd, és Garami József a cserék között az Udvarácz, Bognár Zs., Leandro, Jovic négyest veszi majd figyelembe. A Vasasban egyelőre még játszik Tóth Norbert, aki nem talált még csapatot magának, és pályára lép a nagy tehetségnek tartott, fiatal Tresch. Csábi József a következő tizenegyet jelölte a kezdőbe: Nota-Schnidler, Hegedűs, Kerényi, Aranyos-Maróti, Polonkai, Zabos, Tóth N., Gyánó, Tesch

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső