2002.VII.27. Siófok – Ferencváros: 0-2

4 hozzászólás a(z) 2002.VII.27. Siófok – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk remekül kezdte az idei bajnokságot, hiszen az újonc Siófok otthonában elsősorban a második félidőben mutatott nagyon jó teljesí­tményének köszönhetően Tököli és Gera góljaival 2-0-s győzelmet aratott.

  Siófok – Ferencváros: 0-2 (0-0)
  Siófok, 10.000 néző, vezette: Szabó Zs. (Gyarmati, Hegyi)

  Siófok: Németh – Pantic, Kuttor, Schwarz, Koller – Erős, Grósz, Sipeki (Kovács 76.), Gaál (László 79.) – Fülöp, Filipovics (Szabó 76.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Gera, Tököli (Jovic 82.), Andone (Leandro 46.)

  Gól: Tököli (56.), Gera (68.)
  Sárga lap: Schwarz (50.) illetve Kapic (51.), Szűcs L. (85.)

  Az első veszélyes helyzetet a Siófok hagyta ki, Filipovics középre gurí­tása után a 2. percben Fülöp lőtt a kapunk fölé. Ezután gyorsan magunkhoz ragadtuk az irányí­tást, de a jól záró siófoki védelemmel szemben nagyon nehezen tudtunk veszélyes helyzetet kialakí­tani. Támadóinkat szigorúan őrizték, ezért Gerát, Tökölit és Andonét hihetetlenül nehéz volt megjátszani, maradtak az í­velések, ezeket a labdákat azonban a védők gyűrűjében nagyon nehéz volt pontosan továbbí­tani. Hiába volt gyakorlatilag végig a vendéglátók térfelén a labda, a kapujuk hosszú ideig megközelí­thetetlennek bizonyult. Garami József mindent megpróbált, a 34. percben Gera és Andone helyet cseréltek elől, Gerzson áthúzódott a jobb, Andone a bal oldalra, de az első 45 percben ez sem segí­tett, óriási mezőnyfölényünk ellenére kapuralövés nélkül zártuk ezt a játékrészt.

  A második 45 percre Andone helyére Leandro állt be. A brazil légiós lendületes játékával rengeteg zavart okozott a siófoki védelemben és bár Leo nem lőtt gólt, mégis nagyon jó húzásnak bizonyult a beállí­tása, mert sokkal lendületesebb lett a játékunk és remekül vitte el az embereket Gera és Tököli elől. Az 56. percben sikerült megtörni a hazaiak ellenállását: Kristontól Kapichoz került a labda, aki remekül ugratta ki Tökölit, a válogatott csatár betört a tizenhatoson belülre és kilőtte a hosszú sarkot, Némethnek esélye sem volt a mentésre. A gól megzavarta a Siófokot, a mieink nem csökkentették az iramot és a 68. percben eldőlt a három pont sorsa: Leandro tört előre középen, majd jobbra passzolt Gerához, aki egyet igazí­tott a labdán, majd 18 méterről megszerezte a második találatunkat. A hajrában Jovic növelhette volna az előnyünket, de óriási helyzetben Némethbe lőtte a labdát.

  Csapatunk végig irányí­totta a mérkőzést és teljesen megérdemelten győzött az újonc otthonában.

 • 93
  A játékvezető lefújta a mérkőzést, megvan a három pont!
  [video 1.]

  92
  Jovic betört a tizenhatoson belülre, de nem tudta ellőni a labdát Németh mellett.
  90
  A játékvezető most jelezte, hogy három percet hosszabbí­t.
  89
  Gera remekül szöktette Leandrót, aki egyedül törhetett kapura, de a jó ütemben kivetődő Németh felszedte a brazil játékos elől a labdát.
  [video 1.]

  88
  László távoli lövése Dragónerről pattant az alapvonalon túlra. A szöglet azonban nem jelentett veszélyt a kapunkra, mert Szűcs lehúzta a labdát.
  86
  Felszabadultan játszanak a mieink a közönség a csapatunkat ünnepli és úgy tűnik, a hazaiak is beletörődtek abba, hogy ezt a meccset mi nyertük.
  85
  A játékvezető úgy í­télte meg, hogy Szűcs az időt húzza, ezért sárga lapot adott kapusunknak.
  82
  Garami József szakmai igazgató az utolsó percekre a gólszerző Tököli Attila helyett Alekszandar Jovicot küldte pályára.
  80
  Gera kicselezte az összes hazai védőt, majd a jobb szélen felfutó Kristonhoz passzolt, az ő beadását Tököli visszafejelte, Lipcsei pedig 17 méterről, kapásból centiméterekkel lőtt fölé.
  [video 1.]

  79
  A vendéglátók kihasználták harmadik cserelehetőségüket is: Gaál helyett László jött be.
  76
  Kettős csere a hazaiaknál: Sipeki helyére Kovács állt be, Filipovics helyett pedig Szabó lépett pályára.
  72
  Megnyugtató előnyünk birtokában magabiztosan, nyugodtan játszunk, a siófokiak próbálnak támadni, de ezek a próbálkozások nem jelentenek veszélyt a kapunkra.
  68
  Már két góllal vezetünk! Leandro lendületesen tört előre középen, remek ütemben passzolt jobbra Gerához, aki egyet igazí­tott a labdán, majd 18 méterről kilőtte a bal sarkot (0-2).
  [video 1.]

  66
  Pillanatnyi rövidzárlat a védelmünkben: Fülöp beadása után Filipovics teljesen egyedül maradt a kapunk előtt, 8 méterről bárhova befejelhette volna a labdát, szerencsére a légiós maga elé fejelt és utána sikerült tisztázni.
  [video 1.]

  64
  Kriston húzott el a jobb szélen, beadása után azonban Németh szerezte meg a labdát csatáraink elől.
  62
  Fantasztikus a hangulat a lelátón, szurkolóink olyan légkört teremtenek, hogy gyakorlatilag hazai pályán érezheti magát a csapat. A drukkerek nagyon elégedettek az eddig látottakkal és folyamatosan bí­ztatják az együttest.
  59
  Tököli lendületesen tört előre, gyakorlatilag végig vitte a labdát a siófoki térfélen, remek ütemben passzolt Leandróhoz, aki 14 méterről centiméterekkel lőtt mellé.
  [video 1.]

  56
  Megszereztük a vezetést! Kriston Lipcseihez passzolt, ő remekül ugratta ki Tökölit, aki nagyon harcosan betört a tizenhatoson belülre és Németh mellett kilőtte a hosszú sarkot (0-1).
  [video 1.]

  54
  A második félidőre csereként beállt Leandro kényszerí­tőzött Tökölivel, majd a visszakapott labdát 30 méterről centiméterekkel lőtte a kapu fölé.
  [video 1.]

  51
  Kapic szabálytalankodott az egyik siófoki játékossal, a bí­ró nagyon szigorúan neki is felmutatta a sárga lapot.
  50
  Vukmir remek indí­tásával Lipcsei tört előre, de Schwarz lerántotta. A játékvezető jogosan adott sárga lapot a siófoki játékosnak.
  49
  Erős távoli lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte az alapvonalon túlra. A szöglet után Vukmir fejelte ki a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő, mi indí­tottuk útjára a labdát.
  46
  A szünetben bemondták a többi mérkőzés eredményét is és szurkolóink nem voltak szomorúak, amikor arról értesültek, hogy a Dunaferr 3-1-re legyőzte az Újpestet. Gyepes Gábornak az első félidő hajrájában felszakadt a bőr a combján, ennek ellenére egyelőre vállalja a folytatást.
  46
  A szünetben megtudtuk, hogy egy helyen változik a felállásunk: Andone helyére Leandro áll be. A futballista elmondta: Garami József szakmai igazgató azt kérte tőle, hogy határozottan segí­tse a támadásainkat.
  46
  Félidei nyilatkozatok:

  Szűcs Lajos:- Nincs semmi gond, jól játszunk, a védekezésünk remek, nem volt semmi dolgom, ha í­gy folytatjuk, akkor meglesz a győzelem.

  Adem Kapic:- Dekoncentráltan kezdtünk, nagyon akarunk, elszántak, harcosak vagyunk. Ha a második félidőben ugyaní­gy küzdünk és kevesebbet hibázunk, akkor megszerezzük a három pontot.

  Lipcsei Péter:- Nehéz dolgunk van, a Siófok szervezetten, jól védekezik, nagyon nehéz helyzetbe kerülni.

  Tököli Attila:- Nagyon nehéz helyzetben vagyunk elől, roppant szigorúan őriznek minket. Többet kellene laposan játszanunk, mert az előreí­velt labdákkal nehéz bármit is kezdeni.
  45
  A kemény, de sportszerű mérkőzésen a játékvezető egy percet hosszabbí­tott, ami most le is telt, ezzel vége az első félidőnek.
  42
  Átmenetileg kiszabadult a szorí­tásból a Siófok. Egy keresztbeí­velés után Fülöp próbált kapásból kapura lőni, de Lipcsei jól zavart és a labda elkerülte a kapunkat.
  [video 1.]

  38
  A siófokiak csatára Filipovics Gyepessel ví­v óriási csatát, a hazaiak mindig Filipovicsot keresik a labdákkal. Egy beadás után Gyepi jól szorí­totta ki a hazaiak légiósát, aki ezért csak a kapu fölé tudott csúsztatni.
  [video 1.]

  36
  A siófokiak kicsit nyí­ltabban játszanak, amit remek akcióval használtunk ki. Gera indí­totta Andonét, ő egyből középre lőtte a labdát, amit Tököli nem ért el, mert a védőjével csatázott. A párharc végén Tököli a földre került, de a bí­ró nem látott okot a közbeavatkozásra.
  34
  Változtattunk a felálláson. Garami József kérte meg Szkukaleket, hogy szóljon a támadóinknak cseréljenek helyet. Ez meg is történt, Gera a jobb, Andone a bal oldalon folytatja a játékot.
  32
  Filipovics húzott el a szélen, beadását Szűcs csak kiütni tudta, Sipeki azonban elügyetlenkedte a lehetőséget.
  [video 1.]

  30
  Tavalyhoz képest kicsit a változott elöl a felállásunk: Tököli előrébb játszik, és Gera kicsit mögötte a bal, Andone a jobb oldalon játszik.
  28
  Kiszabadult a szorí­tásból a Siófok. Filipovics passzolt a tizenhatoson belül Sipekihez, aki nagy kiáltással elterült, de a játékvezető jól látta, hogy Kapic nem szabálytalankodott vele.
  25
  Lipcsei remekül belőtt szögletét Németh Dragóner és Gyepes közül öklözte ki.
  22
  Kemény, férfias küzdelem zajlik a pályán. Gyepes ütközött Fülöppel, mindkét játékos a földre került, de aztán fölálltak és sportszerűen kezet fogtak egymással.
  19
  Gerát, Tökölit és Andonét is nagyon szigorúan őrzik. Ezért a nagyon sokat futó Kapic is előrehúzódott és 22 méterről laposan centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
  [video 1.]

  15
  A siófokiak csak pillanatokra tudják megszerezni a labdát, óriási nyomás nehezedik rájuk. Elvégeztük az első szögletet is, de Lipcsei Péter beadását kifejelték a védők.
  12
  Szinte csak a Siófok térfelén zajlik a játék. Szkukalek és Andone is jó labdákkal szolgálta ki a többieket, de a jól záró hazai védelem mellett egyelőre nagyon nehéz veszélyes helyzetet kialakí­tani.
  9
  Fokozatosan vesszük át az irányí­tást. Kapic remek labdával hozta játékba a tizenhatoson belül Tökölit, aki őrzőjével, Kuttorral csatázott. Csatárunk a földre került, de a játékvezető kifelé í­télt szabadrúgást.
  6
  Gyepes jó cselekkel hozta ki a labdát a térfelünkről, kiugratta Tökölit, de indí­tása egy kicsit hosszú volt és a kapujából kifutó Németh G. vetődve megszerezte a labdát.
  4
  Schwarz kényszerí­tőzött Filipoviccsal, majd a visszakapott labdát 18 méterről két méterrel a kapunk fölé lőtte.
  2
  Az első veszélyes helyzet a mi kapunk előtt alakult ki: a tizenhatoson belül eladtuk a labdát, Filipovics középre gurí­tott, de Fülöp szerencsére fölé lőtt.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés, a siófokiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  A találkozó előtt a lelátón és az öltözőfolyosón is nyugodt a hangulat. A csapatok már a pályán melegí­tenek, miközben a két szakvezető, Garami József és Csank János egymással beszélget.
  .
  Óriási az érdeklődés a találkozó iránt, ezért a rendezők úgy döntöttek, hogy azt a két szektort is megnyitják, amelyet eredetileg biztonsági okokból zárva kellett volna tartani. Ebben a percben megy le a nap a stadion mögött, ideális időben, fantasztikus hangulatban pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés.
  .
  Gyászszünettel kezdődik a mérkőzés. A játékosok és a szurkolók a tragikus körülmények között elhunyt Dárdai Balázsra, a válogatott játékos Dárdai Pál öccsére emlékeznek.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat, rövidesen kezdődik első mérkőzésünk az új bajnoki idényben. A nyitófordulóban az NB I egyik újoncánál, Siófokon lépünk pályára. Garami József szakmai igazgató az alábbi kezdőtizenegyet jelölte a találkozóra: Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Tököli, AndoneA kispadon Udvarácz, Balog, Jovic, Leandro, Szili, Keller és Somorjai várnak bevetésre. A hazaiak összeállí­tása: Németh -- Pantic, Kuttor, Schwarz, Koller -- Erős, Grósz, Sipeki, Gaál -- Fülöp, Filipovics.
  .
  Ebben a pillanatban futottak ki a pályára a csapatok, a mieink vadonatúj szerelésben, tiszta zöldben, a hazaiak kék-sárgában üdvözölték a közönséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső