2002.VIII.19. Mór – Ferencváros: 1-5 (edzőmérkőzés)

Csapatunk gólnélküli első félidő után 5-1-re nyert a Mór ellen. A jótékonysági találkozót a brutális bankrablás áldozataianak emlékére rendezték, a bevételt az elhunytak hozzátartozói részére ajánlották fel.


Mór – Ferencváros: 1-5 (0-0)
Mór, 1.500 néző, vezette: Vad István

Mór: Pirik – Juhász, Klein, Fésű, Pongrácz – Strommer (Őri 44.), Schnaubel (Kadlicsek 72.), Kiszi (Balogh K. 20.), Egerszegi – Kovács (Peidl 44.), Heberling

Ferencváros: Szűcs (Udvarácz 46.) – Balog Z., Vukmir (Hrutka 46.), Cheregi (ifj. Kuznyecov 46.), Keller (Cheregi 77.) – Szili, Lipcsei (Zombori 46.), Szkukalek (Kapic 46.), Leandro (Huszti 46.) – Jovic (Somorjai 64.), Andone

Gól: Heberling (49.) illetve ifj. Kuznyecov (56.), Huszti (63.), Szili (74.), Andone (83.), Zombori (85. – 11-esből)

A mérkőzésen ezúttal az eredmény másodlagos volt. Bár csapatunk sok hasonló meghí­vást kap és ezeket átlalában a sűrű versenyprogram miatt nem szokta elfogadni, ezúttal a történtek súlyára való tekintettel kivételt tett. A móriak fantasztikus házigazdái voltak az eseménynek. A nagy érdeklődésre való tekintettel az összecsapás negyedórás késéssel kezdődött, a vendéglátók kérésére ugyanis a mieink beleegyeztek abba, hogy megvárják, amí­g mindenki elfoglalta a helyét a lelátón. A helyi nézők többsége is a mi csapatunknak szurkolt, de a közönség minden szép megoldásért nagyon hálás volt. A barátságos hangulatot jól jellemzi, hogy amikor szükség volt rá, akkor a hazaiak játékosának ápolásánál is a mi gyúrónk segí­tett, a szünetben pedig futballistáink a pihenés helyett autogramokat adtak a pályára szaladó gyerekeknek, sőt a bemelegí­tésbe is bevették a kissrácokat, akiknek minden bizonnyal örök élmény marad ez a nap. A mérkőzésen, ahogy az várható volt, végig a mieink irányí­tottak, rengeteg helyzetet alakí­tottak ki, de a hazaiak kapujában Pirik fantasztikus formában védett. Az első játékrészben nem esett gól, a második 45 percben a móriak Heberling révén a 49. percben megszerezték a vezetést, de a mieink Kuznyecov és Huszti góljaival negyed órán belül fordí­tottak. Az egyre jobban fáradó hazaiak ellen a folytatásban Szili, Andone és Zombori is bevette Pirik kapuját, de az eredménynek ezúttal nem volt jelentősége. Sokkal fontosabb, hogy csapatunk segí­tett a helyieknek másfél órára elfelejteni az átélt borzalmakat és az anyagi támogatás mellett, talán lelki támaszt is tudtunk nyújtani a vétlen áldozatok hozzátartozóinak.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Nagyon örülök annak, hogy a Ferencváros egy jó ügyet tudott segí­teni. Boldog vagyok, hogy ilyen sokan eljöttek a mérkőzésre, szerintem legalább 1500-an látták a találkozót. A meccset sportszakmai szempontból nehéz értékelni, nyáron kaptuk a meghí­vást, a sűrű versenyprogram miatt azonban nagyon nehéz volt megfelelő időpontot találni. Mindenképpen szerettünk volna segí­teni, ezért vállaltuk, hogy egy nappal a Sopron elleni bajnokink után, válogatottaink nélkül lépünk pályára, és olyanok is játszanak nálunk, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapnak. Ellenfelünknél sok fiatal, tehetséges futballista játszott, akiknek mindenképpen hasznos volt ez a mai mérkőzés. Szeretnék a csapat nevében is köszönetet mondani a fantasztikus fogadtatásért és őszinte részvétemet kifejezni az áldozatok hozzátartozóinak.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 90
  A játékvezető lefújta a mérkőzést! A gyerekek beszaladtak a pályára és igyekeznek minél több autogramot szerezni játékosainktól.
  87
  Cheregi jó cselek után külsővel csavarta be a labdát a kapu elé, amelyet Somorjai centiméterekkel fejelt mellé.
  85
  Megvan az ötödik gólunk! Szili tört be a tizenhatoson belülre, ahol Klein buktatta. A jogos tizenegyest Zomborimagabiztosan értékesí­tette (1-5).
  83
  Újabb gólt szereztünk! Somorjai beadása után Szili fejesét Pirik még kiütötte, de Andone fejjel ismételt és ezt már nem védhette a hazaiak kapusa (1-4).
  80
  Zomborit az alapvonalnál a rossz ütemben becsúszó Juhász csúnyán felrúgta. A hazai játékos azonnal elnézést kért és szerencsére Zalán sem sérült meg.
  77
  Cseréltek a mieink: Keller helyére Cheregi jött vissza a pályára.
  74
  Két góllal vezetünk. Szili kényszerí­tőzött Somorjaival és a visszakapott labdát belsővel a kapu közepébe passzolta(1-3).
  72
  Cseréltek a hazaiak: Schnaubel helyére Kadlicsek állt be.
  70
  Kapic beí­velését Zombori gyönyörű mozdulattal felugorva a levegőből kapásból lőtte kapura, de Pirik látványos mozdulattal védett.
  67
  Szili beadását Huszti fejelte a kapu fölé.
  64
  Újabb csere a mieinknél: Jovic helyére Somorjai állt be.
  63
  Megszereztük a vezetést! Kapic indí­totta a jobb szélen Balogot, védőnk becsúszva a szögletzászlónál bent tartotta a labdát, két védőt is kicselezett, majd középre gurí­tott és az egyedül hagyott Huszti közelről a jobb felső sarokba bombázott (1-2).
  62
  Szili szöglete után Hrutka lefejelte a labdát a földre, amely azonban átpattant a kapu fölött.
  59
  Zombori gyönyörű cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, legurí­tott labdáját Andone kapásból, óriási erővel rálőtte, de Pirik bravúrral védett.
  56
  Egyenlí­tettünk! Szili szögletét követően a védők kifejelték a labdát, melyet Szili újra visszaemelt és Kuznyecovmindenkit megelőzve a hosszú sarokba csúsztatott (1-1).
  53
  Szili szöglete után Hrutka fejesét a gólvonalról vágták ki a hazai védők.
  51
  Huszti beadása után Andone 10 méterről kapásból a kapu fölé bombázott.
  49
  Vezetnek a házigazdák. Peidl beadásáról Kuznyecov és Udvarácz is lemaradt és a hosszú saroknál a bevetődő Heberling az üres kapuba helyezett (1-0).
  46
  A nézők közül nagyon sokan berohantak a pályára és autogramot kérnek a játékosainktól, de olyanok is vannak, akik csak beszélgetni szeretnének a futballistáinkkal. Továbbra is nagyon jó a hangulat, a mieink mindenkinek készséggel teljesí­tik a kí­vánságát. Többen közös fényképet készí­tenek a játékosainkkal, de olyan gyerekek is vannak, akik a cseréink melegí­tésébe kapcsolódtak be és együtt passzolgatnak a mieinkkel.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Garami József szakmai igazgató a szünetben a fél csapatunkat lecserélte. Lejött a pályáról Szűcs Vukmir, Cheregi, Lipcsei, Szkukalek és Leandro, beállt Udvarácz, Kapic, Zombori, Huszti, Hrutka és Kuznyecov.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  45
  A találkozó legszebb jelenete: Szkukalek 20 méteres lövését Pirik látványos vetődéssel, ujjheggyel tolta szögletre.
  44
  Kettős csere a házigazdáknál: Kovács és Strommer helyett Peidl illetve Őri állt be.
  42
  Jovic 26 méterről, váratlanul lőtt, centiméterekkel a kapu mellé.
  40
  Lipcsei 22 méteres lövése kerülte el a hazaiak kapuját.
  38
  Vukmir beadását Jovic perdí­tette egyből kapura, de a labda elkerülte a jobb alsó sarkot.
  37
  Balogh 20 méterről váratlanul lőtt, a labda alig ment a kapu fölé.
  37
  Jobb oldali beadás után Kovács 7 méterről fejelt a kapunk mellé.
  35
  Klein futott el az oldalvonal mentén, középre emelt, Balogh K. a tizenhatos vonaláról kapásból, olllózva próbált kapura lőni, de lecsúszott a lábáról a labda és a védőink tisztáztak.
  32
  Andone jó cselekkel húzott el a jobb oldalon, beadása után Leandro centiméterekkel fejelt a kapu fölé.
  30
  Vukmir beadását Pirik kiütötte, éppen Szkukalek elé, akinek kapáslövése az egyik közbevetődő védő lábáról pattant szögletre.
  27
  Egy beadás után a védők röviden szabadí­tottak fel, Szili 17 méteres kapáslövését szép mozdulattal védte Pirik.
  25
  Szili beadása után Leandro fejelt 7 méterről a kapu fölé.
  24
  Leandro 14 méterről lőtt, a labda centiméterekkel kerülte el a bal sarkot.
  22
  Jovic félmagas, középre tartó lövését védte Pirik.
  20
  Kiszi nem tudta folytatni a játékot, helyére Balogh Kálmán állt be.
  18
  Kiszi rosszul lépett és ápolásra szorult. A sportszerű légkört jól jellemzi, hogy a mi kispadunkról szaladtak be hozzá elsősegélyt nyújtani.
  16
  Nagyon sportszerű a légkör a pályán és a lelátón egyaránt. A futballisták vigyáznak egymásra, a szurkolók pedig minden szép átadást, cselt tapssal jutalmaznak.
  14
  Lipcsei ugratta ki Jovicot, de a játékvezető les miatt megállí­totta az akciónkat.
  11
  Lipcsei kapu elé belőtt szöglete mindenki előtt elsuhant, a labda az oldalvonalon hagyta el a játékteret.
  9
  Leandro pontos indí­tásával Andone tört kapura, de Klein és Fésű összezártak előtte és együttes erővel leszerelték a támadót.
  6
  Heberling próbálta meg Kovácsot indí­tani, de Keller jól helyezkedett és megelőzte a hazaiak csatárát.
  4
  Lipcsei szöglete után a berobbanó Jovic 8 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés, a mieink indí­tották útjára a labdát.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Perceken belül kezdődik csapatunk jótékonysági mérkőzése Móron, a helyi együttes ellen. A találkozó bevételét a brutális bankrablás áldozatainak hozzátartozói kapják meg. Bár klubunk nem szokott idény közben ilyen meccseket vállalni, a móri tragédia hí­re minden jóérzésű embert megrázott és ebben az esetben a zsúfolt versenyprogram ellenére egyesületünk kivételt tett és elfogadta a móriak meghí­vását.
  .
  Csapatunkból hiányzik a válogatott edzőtáborában készülő Gyepes Gábor, Dragóner Attila, Gera Zoltán és Tököli Attila. A mieink Szűcs -- Balog, Vukmir, Cheregi, Keller -- Szili, Lipcsei, Szkukalek, Leandro -- Jovic, Andoneösszeállí­tásban lépnek pályára, a móriak Pirik -- Juhász, Klein, Fésű, Pongrácz -- Strommer, Schnaubel, Kiszi, Egerszegi -- Kovács, Heberling felállásban kezdenek.
  .
  A találkozó kis késéssel kezdődik csak, mert akkora az érdeklődés, hogy még nem jutott be az összes néző a stadionba. A találkozóra a belépők 400 illetve 600 forintba kerülnek, ezenkí­vül két urnát helyeztek el, ahova további pénzt tehetnek be azok a szurkolók, akik segí­teni kí­vánnak az áldozatok hozzátartozóinak.
  .
  A csapatok több mint ezer néző előtt a pályán melegí­tenek. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak fekete mezben és piros nadrágban játszanak majd. A találkozó az áldozatok emlékére egyperces gyászszünettel kezdődik és játékosaink az egyik árva kisfiúnak csapatunk tagjai aláí­rt labdát fognak átadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső