2002.X.19. Videoton – Ferencváros: 0-3

A Fradi Fehérvárott is nyert


Videoton – Ferencváros: 0-3 (0-0)
Székesfehérvár, zártkapus mérkőzés, vezette: Megyebí­ró János (Tompos, Medovarszki)

Videoton: Végh Z. – Stanojevic, Pomper, Vilotic – Tí­már, Monye (Korsós A. 69.), Tóth B., Vasas – Dvéri – Gajic (Sorato 77.), Tóth N. (Róth 84.)
vezetőedző: Várhidi Péter

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Szili (Somorjai 67.) –  Tököli (Jovic 88.), Gera
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Dragóner (59.), Lipcsei (65., 77. – 11-esből)
Sárga lap: Stanojevic (32.), Pomper (76.) illetve Kriston (31.)

Zárt kapukat döngetett az a több tucatnyi fanatikus, aki bebocsátást szeretett volna nyerni a Videoton–Ferencváros bajnokira, hogy ki(k)nek a hibájából kellett az utcán fagyoskodniuk, arról már megoszlottak a vélemények. Egyesek szerint a fehérváriak Győr elleni futball- és bokszmeccsén a rekortánra berepült lánc a vétkes, mások a liga fegyelmi bizottságát, a harmadik csoport tagjai pedig a rendőrséget okolták a zárt körű rendezvény miatt. A rend fenntartásáért felelős testület vezetőinek azt rótták fel, hogy a pénteken hozott, a pályabezárást annulláló határozat után kénytelenek voltak 140 főt kivezényelni a pályára mondván, szombaton sokan szabadságon vannak, holott, ha összejött volna a majdnem másfélszáz egyenruhás, akkor nem bővül újabb fejezettel a magyar labdarúgás komikusan gyászos krónikája.

így viszont háromnegyed hatkor – tehát egy és negyed órával a kezdés előtt – azt hallhattuk a székesfehérvári székhelyű Vörösmarty rádió sportriporterétől, hogy “Kedves hallgatóim, én most indulok a mérkőzésre, legközelebb a stadionból jelentkezem”. Vélhető, a koronázó városban a pillanatban alighanem a rádiós kolléga volt a legirigyeltebb polgár… A tudósí­tó í­géretéhez hí­ven percekkel az első sí­pszó előtt jelentkezhetett be az öltözőfolyosóról, még pedig azzal a hí­rrel, hogy Tóth Norbert játszik!

A Fehérvárra kissé kacskaringós úton visszatérő támadó pályára lépéshez szükséges papí­rokat, tudnillik beszerezték az elöljárók, í­gy csupán Várhidi Péter vezetőedzőn múlott, hogy bizalmat szavaz-e 33-as számú mezt megkaparintó futballistának. Nos, a tréner pályára küldte a játékost, mégpedig arra hivatkozva, hogy jól ismeri a játékost, s egyben biztos abban, nagy segí­tségére lehet a nehéz helyzetben lévő alakulatnak. Terjék Lajos szolgálatairól ellenben kénytelen volt lemondani a szakember, miután a péntek este elvégzett kórházi vizsgálat kiderí­tette: a csatár kisebb agyrázkódást szenvedett a szerdai edzőmeccsen, í­gy a szintúgy sérült csapattársaihoz Bekő Balázshoz, Földes Gáborhoz, Kovács Balázshoz és Szalai Tamáshoz hasonlóan ő is csak a tökmagot ropogtathatta az eredményjelző tövében – öröm az ürömben, hogy legalább volt valaki a lelátón…

Ami a lényeget illeti: sok jó szót, sajnos, nem érdemel az első félidő. Kritizálhatnánk ehelyütt a hatalmas esőzés miatt igencsak rossz állapotba került gyepen szenvedő labdarúgókat, de próbáljuk inkább a pozití­vumokat megtalálni. Ide sorolható Onyeabor Monye csattanós kapufája, Szűcs Lajos hatalmas védése, Lipcsei Péter nagy bombája, Tóth Norbert újonchoz illő lelkesedése, no meg az, hogy a jelenlévők jót derültek akkor, amikor Adem Kapic három méterről hátba lőtte Megyebí­ró János játékvezetőt a labdával.
Azonban csak ennyi történt, és nem több.

Hogy a fehérvári aréna – ki tudja, meddig tartó – átépí­tése miatt egy konténeröltöző-bázisban (ez ám a hivatalos neve!) pihenő játékosok mit hallhattak a szünetben edzőjüktől, arról nincsenek információink, azt viszont leszögezhetjük: a folytatás a Videoton fölényét hozta (Garami József aligha biztatta az övéit, hogy álljanak be bekkelni…). A második felvonás első tí­z percében a hazaiak eldönthették volna a három pont sorsát, ám vagy rosszul céloztak, vagy a bravúros produkcióval előrukkoló Szűcs Lajos akadályozta meg őket a gólszerzésben.

20021019-lipcseiAztán, ahogy az ilyenkor lenni szokott a Ferencváros megszerezte a vezetést…

Jegyezzük meg, Dragóner Attila ritka szép találatot könyvelhetett el magának az 59. percben. Bő félórája maradt a házigazdának arra, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsák, újfent nekibuzdult hát a piros-kék társulat. A nagy lelkesedés azonban a 65. perc után alábbhagyott, lévén megduplázta az előnyét a Ferencváros. Tomboltak is a Csí­kvári utcai fiúk (ott álltak, fáztak, kiabáltak a zöldekért szorí­tók), persze azt követően, hogy a hangosbemondótól arról értesültek: Lipcsei Péter is betalált Végh Zoltán kapujába.

Ezzel el is dőlt minden és bár Várhidi Péter megpróbálta a lehetetlent, a cseréken kí­vül mást nem tehetett. Sőt szomorúsága csak nőtt, miután a 77. percben Lipcsei Péter a maga második, mí­g együttese harmadik gólját is bevágta. A boldog jegytulajdonosok közé tartozó stuttgarti pályaedző, Seppo Eich-korn erre már elismerően bólintott, egyúttal konstatálva azt, hogy a VfB-nek nem is lesz olyan könnyű dolga az UEFA-kupa következő körében a Fradi ellen.

A konklúzió pedig legyen annyi: az FTC megérdemelten nyert, mert egyfelől volt egy jó kapusa, másfelől, mert kilencven százalékban kihasználta a helyzeteit.

Percről percre

5. perc: Szili jobbról küldött beadását követően Gera a bal oldalról, öt méterről fejelte a labdát kapura, Monye azonban Tököli elől – az utolsó pillanatban – kivágta azt.
13. perc: Kriston 23 méterről lőtt kapura, Végh Zoltán azonban biztosan ölelte magához a labdát.
16. perc: Tóth Norbert a jobb oldalról, az alapvonal közeléből belőtt szabadrúgását követően kipattant a labda a Fradi-védőkről, majd Pomper húsz méterről, kapásból a kapu mellé lőtt.
20. perc: Kriston a jobb oldalról veszélyesen í­velte középre a labdát, a ferencvárosi csatárok elől azonban Végh Zoltán a tizenegyes pontról öklözte ki a labdát.
24. perc: Dvéri indí­totta a jobb oldalon Tí­márt, akinek az alapvonal közeléből belőtt labdáját Monye 18 méterről lőtte kapura, Szűcs Lajos azonban kitűnő reflexszel mentett, mégpedig úgy, hogy a labda a keresztlécről vágott le, és a védők menetettek.
25. perc: Gajics bal oldalról adott be, de a labdát Tóth Norbert a kapu torkában óriási gólhelyzetben nem érte el.
43. perc: Kriston jobb oldalról í­velt be, a veszélyesen csavarodó labdát Pomper – az érkező Tököli elől – fejjel csúsztatta az oldalvonalon túlra.
45. perc: Lipcsei a jobbösszekötő helyéről, 20 méterről, kitűnő lövést zúdí­tott kapura, Végh Zoltán azonban bravúrral szögletre nyomta a léc alá tartó labdát.

48. perc: Gajics átadását követően Dvéri 25 méterről, kapásból bombázta a labdát a jobb felső sarok irányába, Szűcs Lajos azonban óriási bravúrral szögletre mentett.
53. perc: Vasas bal oldali beadása követően átszállt a labda vendégvédők feje felett, Tí­már öt méterről a bal alsó sarok irányába fejelt, de Szűcs Lajos ezúttal is bravúrral hárí­tott.
58. perc: Dvéri remekül í­velt Gajicshoz, a fehérvári csatár azonban 12 méterről a kapu fölé emelte a labdát.
59. perc: Gera bal oldali beadását követően Lipcsei ügyesen visszafejelte Dragóner elé labdát, és azt a védő 11 méterről, jobb lábbal a bal felső sarokba lőtte. 0–1
65. perc: Gera átadását követően Tököli 13 méterről lőtt kapura, Végh Zoltán még bravúrral mentett, de érkezett Lipcsei, és jobbal, 16 méterről a léc alá vágta a labdát. 0–2
70. perc: Korsós Attila bal oldali beadását követően Gajics öt méterről fejelte alig a kapu mellé a labdát.
77. perc: Gyepes lőtte a labdát kapura, és abban a pillanatban Pomper buktatta a tizenhatoson belül. A játékvezető tizenegyest í­télt, és a büntetőből Lipcsei jobb lábbal biztosan lőtte a labdát a fehérvári kapu jobb oldalába. 0–3

Fény és árnyék

TFU_20030200_ZS_000 - 0011„Hajrá, Vidi!” – zengte a kórus a Sóstói-stadion melletti utca egyik végén; „Hajrá, Fradi!” – érkezett a válasz a másik végrôl. Mindezt lefordí­tva azt jelentette, hogy a legfanatikusabb drukkerek úgy is útra keltek, hogy tudták, semmi, de semmi esélyük nincs a bejutásra, hiszen a Videoton–FTC bajnokit zárt kapuk mögött rendezték. A drukkerek becsületére váljon, hiába voltak nemkí­vánatos személyek a Sóstói-stadionban ezen az estén, mindvégig sportszerűen buzdí­tották csapatukat.

A mérkôzés végén a gyôzelmüket ünneplô ferencvárosi játékosok a stadionból kirekesztett szurkolóikhoz indultak, akik természetesen szintén közelí­tettek volna feléjük néhány pacsi erejéig. Igen ám, de a rendôrök senkit nem engedtek át a kordonon, sôt elég keményen léptek fel a drukkerek ellen. Az egyik, kézfogásra induló fradista szurkolót azonnal szájba vágták, mí­g egy társát megbilincselve vitték el a helyszí­nrôl. Érthetetlen és csöppet sem elismerésre méltó megnyilvánulás volt ez a rendôrség részérôl.

Nyilatkozatok:

Várhidi Péter: – Furcsa mérkőzés volt ez… Az első ferencvárosi gólig nekünk volt helyzetünk, sajnos azonban a lepattanókat csak az ellenfelünk értékesí­tette. Ennyin múlott ez a találkozó.

Garami József: –  Nagyon sajnálom, hogy nem lehettek nézők ezen a mérkőzésen, és a szurkolóink nem láthatták azt, hogy a csapat milyen nagyszerűen küzdött. El kell mondanom, hogy a Videoton nagyon lelkesen játszott, nem volt akkora a fölényünk, mint azt az eredmény sejteti. A mi jobb helyzetkihasználásunk döntött.

Szűcs Lajos: – Csak most tudtam meg, hogy ez volt az 50. olyan meccsem a Fradiban, amikor nem kaptam gólt. Nagyon boldog vagyok, hiszen eddig soha nem sikerültek igazán számomra a jubileumi meccsek. Most viszont nyertünk, és jól ment a védés is. Szeretném megköszönni minden szurkolónknak a biztatást, nagyszerű dolog, hogy úgy is lejöttek Fehérvárra, hogy tudták, semmit nem láthatnak majd a meccsből.

Dragóner Attila: – El sem tudom mondani, milyen boldog vagyok, hogy a négymeccses eltiltásom után góllal tértem vissza. Igazából nem is emlékszem semmire, csak arra, hogy igyekeztem megfelelően tartani a lábamat a lövésnél. Nagyon jó volt a csapat, mindenki pörgött, azokért a szurkolókért játszottunk, akiket kizártak a stadionból. Ma mindenki igazi fradistaként hajtott, és ennek következménye ez a szép győzelem.

Lipcsei Péter: – Nem emlékszem, mikor rúgtam utoljára két gólt egy meccsen.Boldog vagyok, de egy kicsit bosszús is, hiszen meglehetett volna a mesterhármas, ha Gera tökéletes passza nem áll meg a tócsában. Én csapatkapitányként szeretném az egész csapat nevében megköszönni a szurkolóknak a mai buzdí­tást.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

NS-20021020-03-20021019

2 hozzászólás a(z) 2002.X.19. Videoton – Ferencváros: 0-3 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk nem mindennapi körülmények között, zárt kapus mérkőzésen a második félidőben megtörte a Videoton ellenállását és idegenben nyert 3-0-ra.

  Videoton – Ferencváros: 0-3 (0-0)
  Székesfehérvár, zártkapus mérkőzés, vezette: Megyebí­ró (Tompos, Medovarszki)

  Videoton: Végh – Tí­már, Vilotic, Pomper, Vasas – Tóth B., Monye (Korsós 70.), Dvéri, Stanojevic – Gajic (Sorato 78.), Tóth N. (Róth 83.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Szili (Somorjai 65.), Tököli (Jovic 80.), Gera

  Gól: Dragóner (60.), Lipcsei (63., 79. – 11-esből)
  Sárga lap: Sztanojevic (34.) illetve Kriston (32.)

  Az első perctől kezdve mi irányí­tottunk, a hazaiak visszahúzódtak térfelükre, egyedül Tóth Norbertet hagyták elöl, aki Vukmir és Dragóner mellett csak elvétve tudott játékba avatkozni. Már a harmadik percben megszerezhettük volna a vezetést, de Gera két jó csel után Véghet találta el, a kipattanó labdát pedig Tököli a kapu mellé lőtte. Játékosaink gyorsan alkalmazkodtak a rendkí­vüli körülményekhez: az üres lelátók miatti nagy csend mellett, a rendkí­vül rossz állapotban lévő talajjal is meg kellett küzdeniük. A pálya különböző pontjain óriási ví­ztócsák éktelenkedtek, melyekben többször elakadt a labda, ezért nagyon nehéz volt folyamatosan játszani, előtérbe kerültek az egyéni megoldások: a 15. percben Lipcsei váratlan távoli lövése kerülte el centiméterekkel a Videoton kapuját. Az első félidő első veszélyes hazai támadása kis hí­ján góllal zárult. A 23. percben Gajic 16 méteres, hihetetlenül erős kapáslövését Szűcs bravúros mozdulattal ütötte a felső kapufára, ahonnan a labda a mezőnybe pattant vissza. Két perccel később a bevetődő Tóth N. öt méterről a kapunk mellé perdí­tette a labdát, több veszélyes akciót nem vezetett a Videoton. A félidő közepén kiegyenlí­tődött a küzdelem, óriási csata zajlott a pálya közepén, de a kapuk ritkán kerültek veszélybe. Az utolsó 15 percben ismét beszorí­tottuk a hazaiakat, a 32. percben Lipcsei szabadrúgása után egy fehérvári védő a tizenhatoson belül kézzel ért bele a labdába, de nem kaptuk meg a jogos tizenegyest. A hajrában előbb Gera lövését védte Végh, majd Kapic bombázott a kapu fölé.

  A második játékrészben sem változott a játék képe, mi birtokoltuk többet a labdát, a hazaiak képtelen voltak átjátszani a középpályásainkat. A 60. percben az eredményben is megmutatkozott a két csapat közötti különbség: Gera előreí­velése után Lipcsei visszafejelte a labdát, amit Dragóner félfordulattal, csatárokat megszégyení­tő mozdulattal a felső sarokba bombázott (0-1). Játékosaink érezték, hogy a gól megzavarta a hazaiakat, nem csökkentettük az iramot és három perccel később sikerült eldönteni a mérkőzést: Szkukalek beadását követően Gera parádés mozdulattal perdí­tett Tököli elé, akinek lövését Végh kiütötte, éppen Lipcsei elé, csapatkapitányunk pedig 12 méterről, higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (0-2). A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, a hazaiak elkedvetlenedtek és beletörődtek a vereségbe. A mieink is csökkentették egy kicsit a tempót, de a góllövésről nem mondtak le és a 79. percben az idény első tizenegyeséből sikerült tovább növelni a különbséget: Lipcsei átadásával Gyepes tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, nyilvánvaló 11-es, amit ezúttal – szemben a korábbi esetekkel – meg is kaptunk. (Reméljük, Megyebí­ró játékvezetőt emiatt semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem éri a ligában.) A büntetőt Lipcsei magabiztosan a bal sarokba lőtte (0-3). Három perccel a vége előtt Gera belőhette volna a negyedik gólunkat is, de lövését Végh lábbal védte. A mieink jobban alkalmazkodtak a rendkí­vül nehéz külső körülményekhez és ekkora különbséggel is megérdemelten győztek.

  A lefújás után sajnálatos és érthetetlen események játszódtak le a stadionon kí­vül. Játékosaink szerették volna megköszönni annak a közel száz szurkolónak a bí­ztatást, akik 90 percen keresztül szünet nélkül éltették csapatunkat annak ellenére, hogy semmit sem láttak a meccsből, a hangjukat azonban végig lehetett hallani.

  A készenléti rendőrség azonban kordont vont a futballisták és a drukkerek közé, í­gy arra sem volt lehetőség, hogy a mieink megköszönjék a rajongóknak a bí­ztatást. Nagyon szomorú, hogy ez a mérkőzés í­gy ért véget.

  Garami József: – A helyzetek alapján teljesen megérdemelt a győzelmünk. Azért vagyok különösen boldog, mert egy nagyon jó mérkőzésen egy jó Videotont tudtunk legyőzni. Mindkét csapat nagyon nagy iramban és nagyon jól játszott. Számunkra azért is volt nehéz a mérkőzés, mert kemény sorozatterhelésen van túl a gárda. A csapat gerince nemcsak a bajnokságban és a nemzetközi kupában lép pályára rendszeresen, hanem a válogatottban is – persze ez büszkeséggel tölt el bennünket. Ma senkit nem tudnék kiemelni együttesünkből, mert az egész csapat remekül teljesí­tett. Még egy dologról szeretnék külön szólni, fantasztikus közönségünkről. Játékosaim elmondták, végig hallották a stadionon kí­vül rekedt, lelkes szurkolók buzdí­tását, akik teljes hangerővel igyekeztek segí­teni őket. Óriási dolognak tartom, hogy a drukkerek ebben a groteszk helyzetben is vállalták azt, hogy ma ők is leutaznak Fehérvárra. Ez a győzelem az ő érdemük is.

  Várhidi Péter: – Ilyen játékkal bármelyik csapatot megvertük volna az NB I-ben, a Fradi ellen mégsem sikerült a győzelem. Szűcs Lajos volt a mezőny legjobbja. Azt gondolom, hogy amennyiben mi lőttük volna az első gólt, akkor másképp alakulhatott volna a meccs. Nem í­gy történt, de ezen utólag már kár elmélkedni.

 • 93
  A lefújás után játékosaink odamentek a lelátón a B-közepet ezúttal helyettesí­tő Balog Zoltánhoz és Zombori Zalánhoz és úgy pacsiztak velük, mint a szurkolókkal szoktak. Ezt követően a stadion elé mentek, ahol a drukkereinknek szerették volna megköszönni a folyamatosan behallatszódó buzdí­tást, de a készenléti rendőrség tagjai minden indok nélkül futballistáink és a drukkerek közé álltak, megakadályozták a közös ünneplést, sőt néhány szurkolónkat el is vezették.
  92
  Vége a mérkőzésnek, biztosan nyertünk 3-0-ra, a második félidőben nyújtott teljesí­tményünk alapján teljesen megérdemelten!
  87
  Somorjai passzával Gera lépett ki a védők közül, de jobb lábas lövését Végh lábbal védte.
  83
  Dvéri lövését Szűcs spárgázta a jobb alsó sarok elől. A szöglet után nem alakult ki veszély kapunk előtt, sőt Várhidi Péter úgy döntött, hogy Tóth Norbert helyett Róth Ferencet küldi csatasorba.
  80
  Újabb csere a mieinknél: Tököli helyére Jovic állt be.
  79
  Megvan a harmadik gólunk, ráadásul büntetőből! Lipcsei passzával Gyepes tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, és ebben az idényben először megkaptuk a teljesen nyilvánvaló tizenegyest. A büntetőt Lipcseimagabiztosan a bal sarokba lőtte (0-3).
  78
  Másodszor cseréltek a hazaiak: Gajic helyére Sorato állt be.
  Gyurma, a hazaiak gyúrója szerint: -- Behoztuk a csodafegyvert!
  75
  Pomper elfelejtette, hogy a csendben mindent lehet hallani. Megjegyzést tett a játékvezetőre, amiért sárga lapot kapott.
  70
  Cserélt a Videoton is: Monye helyére Korsós Attila állt be.
  Edzőnk ezt követően azonnal átszervezte a csapatot: Peti (Lipcsei), Te vedd át a Dvérit, és szólj Kapicnak, hogy mostantól ő figyeljen Tóth Norbira!
  69
  Szkukalek Gera összjáték után Somorjai lépett volna ki gólhelyzetben, de a labda megállt egy pocsolyában.
  65
  Először cseréltünk: Szili helyére Somorjai állt be.
  63
  Már kettővel vezetünk! Szkukalek beadása után Gera parádés mozdulattal perdí­tett Tökölielé, akinek éles szögből leadott lövését Végh kiütötte, éppen Lipcsei elé, aki 12 méterről, higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (0-2).
  60
  Megszereztük a vezetést! Gera előreí­velése után Lipcsei visszafejelte a labdát, amit Dragóner félfordulattal, gyönyörű mozdulattal lőtt a felső sarokba (0-1).
  Garami József: -- Ez az gyerekek, most kell nagyon odafigyelni!
  Lipcsei Péter Gerának: -- Látod Gerzson, í­gy kell visszafejelni a labdát!
  57
  Tököli szerelte a felezővonalnál Dvérit, Megyebí­ró szerint csatárunk szabálytalanságot követett el, Dragó ennek ellenére megdicsérte csatárunkat.
  Dragóner: -- Bravó Töki!
  54
  Szkukalek gyönyörű, megkerülős csellel csapta be őrzőjét, beadását Tököli próbálta meg továbbcsúsztatni, de a magasabb Pomper kifejelte a labdát.
  53
  Kapicnél volt a labda, Lipcsei hangos “andere Seite!” kiáltással jelezte légiósunknak, hogy a másik oldalt kell játékba hozni és Adem 40 méteres, hajszálpontos passzt adott Szilinek.
  52
  Gera játszott Tökölihez, ő egyből Lipcseihez passzolt, de csapatkapitányunk lábáról a védők lelopták a labdát.
  50
  Vukmir ugratta ki Tökölit, aki megtartotta a labdát, amí­g megjönnek a társak, majd beadott, Gera centikkel maradt le a labdáról.
  48
  Tí­már beadása után Dvéri kapásból, 20 méterről lőtt, Szűcs a jobb felső sarok elől ütötte szögletre a labdát.
  47
  Két végeredmény másik mérkőzésekről: Debrecen-Békéscsaba 6-1, MTK-Dunaferr 5-1, a félidőben: Újpest-Sopron 2-0.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Adem Kapic:
  -- Voltak lehetőségeink, igaz nekik is. Szerintem ez egy olyan meccs lesz, amit egy gól dönt el. Hátul vigyázni kell, mert a csatáraik veszélyesek, elől pedig minél többet kell lőnünk távolról.
  Gyepes Gábor:
  -- Bár volt két nagy helyzete a Vidinek, ennek ellenére azt mondom, két góllal vezethetnénk. Be kellene rúgni a helyzeteket. Nem könnyű a meccs, a talaj nagyon nehéz, í­gy az összjátékba gyakran hiba csúszik. Remélem, a második félidőben pontosabbak leszünk, és megnyerjük a meccset.
  Szkukalek Igor:
  -- Nagy az iram, inkább harc van, semmint játék, és ebből egyelőre egyforma a két csapat. A második félidőben le kell gyűrnünk őket.
  Gera Zoltán:
  -- Nagyon furcsa úgy játszani, hogy nincs közönség. Egyelőre egymást próbáljuk biztatni, de ez nem az igazi. Megyünk előre összeszorí­tott foggal, és megpróbálunk bepréselni legalább egy gólt.
  45
  A félidő lefújása után a rendezők mentek be a pályára, hogy visszategyék a kirúgott gyeptéglákat. Egy fotóst megkértek, hogy örökí­tse meg ezt a jelenetet, mert mint mondták a pályamunkások, akiknek ez lenne a dolguk inkább bementek melegedni a klubházba.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt. A hangszórókból azonnal megszólalt a zene.
  45
  Lipcsei távoli lövését Végh nagy bravúrral ütötte szögletre. Várhidi Péter közben a negyedik játékvezetővel beszélget.
  Várhidi: -- Ilyen jó iramú mérkőzést régen láttam. A nézők vastapssal jutalmaznák a csapatokat, ha láthatnák a meccset.
  44
  Lipcsei élesen kapu elé lőtt labdáját a védők az utolsó pillanatban fejelték el Gera elől. A nagy csendben tisztán hallható volt, amint Megyebí­ró szólt a segí­tőinek, hogy egy percet hosszabbí­t.
  Várhidi Péter reakciója: -- Ilyen meccsen minek hosszabbí­tani?
  42
  Dragóner németül próbál segí­teni Kapicnak. A kispadról azt kérték, hogy a szlovén légiós húzódjon közelebb a bal oldalhoz, Dragó “links, Kapi, links!” kiáltással adta tovább az utasí­tást Ademnek.
  40
  Kriston beadása után Tököli 10-15 másodpercig is megtartotta a labdát, amí­g valaki felzárkózott az akcióhoz, visszagurí­tott Kapichoz, aki kapásból a kapu fölé lőtt.
  39
  Kriston í­velt Lipcseihez, a középpályás lefejelte a labdát Gerának, aki oldalra vetődve lőtt, ám Végh védeni tudott.
  37
  Ismét állandósult a fölényünk.
  Dvéri: -- Nem igaz, hogy nem tudjuk megtartani a labdát! Figyeljünk már oda!
  35
  Tököli két jó csellel tört be a tizenhatoson belülre, de beadásába beleléptek a védők. A többiek hangos, “nem baj Töki, gyerünk tovább!” kiáltással bí­ztatták csatárunkat.
  34
  Sztanojevic a fehérvári térfél közepén buktatásért kapott sárga lapot. Lipcsei í­velte be a szabadrúgást a hazai tizenhatoson belülre, de Szili feje mellett centiméterekkel elszállt a labda.
  32
  Gera két jó csel után lőni készült, amikor buktatták. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, lövése a tizenhatoson belül egy fehérvári védő kezéről pattant le, de nam kaptuk meg a nyilvánvaló 11-est. Reklamló játékosaink közül Kriston kapott sárga lapot. Játékosunkak ez volt a harmadik ilyen figyelmeztetése, ezért nem lehet ott a pénteki, Siófok elleni hazai bajnokinkon.
  31
  A stadionba hol halkabban, hol hangosabban behallatszik a ferencvárosi drukkerek hangja. A szurkolók torkaszakadtukból kiabálják a “Hajrá Fradit!”, ami biztosan feldobja majd játékosainkat.
  28
  Tóth N-Tóth B. összjáték után, utóbbi 25 méterről a kapu fölé lőtte a labdát.
  25
  Gajic húzott el a szélen, beadása után a bevetődő Tóth N. öt méterről a kapu mellé perdí­tett.
  Várhidi Péter: -- Nem baj Totya, legközelebb bemegy!
  23
  Egy visszagurí­tott labdát Gajic 16 méterről, kapásból, hihetetlen erővel lőtt kapura, Szűcs a felső kapufára ütötte a labdát, amely onnan a mezőnybe pattant vissza.
  22
  Gyepes kissé még húzza a lábát, de a játékvezető intése után visszaállt.
  21
  Gyepest buktatta Gajic a felezővonalnál, válogatott játékosunkat a pálya szélén kell ápolni.
  19
  A partjelző és a tartalékjátékvezető is figyelmeztette Várhidi Pétert, hogy ne kommentálja a bí­rói í­téleteket.
  17
  Vasas távoli lövése 3-4 méterrel elkerülte a kapunkat.
  15
  Lipcsei 22 méteres lövése centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
  15
  Megyebí­ró játékvezető kiválóan ismeri játékosainkat. Kapic szabálytalan becsúszása után angolul figyelmeztette játékosunkat.
  Megyebí­ró János: -- Ball, please!
  13
  Dragóner becsúszva szabályosan szerelte Tóth Norbertet. Játékosunk hangos “no, no, no!” kiáltásokkal jelezte, hogy nem történt semmi, a hazai kispadról azonban ingerülten kommentálták.
  Várhidi Péter: -- Na ne szórakozzál már!
  12
  Lipcsei Péter ütközött Dvérivel, Megyebí­ró szabadrúgást í­télt a hazaiak javára.
  Lipcsei Péter: -- Nem bántottam.
  9
  Sokkal többet birtokoljuk a labdát, a fehérváriaknál egyedül Tóth Norbert maradt egyedül, de Vukmir és Dragóner is figyelnek rá, í­gy a hazaiak játékosának még nem volt értékelhető megmozdulása.
  6
  Vukmir egyre jobban beszél magyarul, ezúttal hangos “most, most!” kiáltásokkal kérte a labdát, melyet meg is kapott a jobb szélen, az alapvonalig futott, beadása után Gera fejesét védte Végh.
  5
  A stadionon kí­vülről jól hallatszik szurkolóink bí­ztatása, akik semmit nem látnak a mérkőzésből, de szünet nélkül buzdí­tják a csapatot.
  4
  Kriston beadása után a védők az utolsó pillanatban vágták ki szögletre a labdát.
  Garami József, a jobb oldalra átkeveredett Szkukaleknek: -- Igor menj vissza a helyedre!
  3
  Gera két jó csel után lőtt, Végh óriási bravúrral védett, a kipattanó labdát Tököli próbálta meg rálőni, de a labda elkerülte a hazai kaput.
  2
  Kriston húzott el a jobb szélen, amikor buktatták. Azonnal felforrósodott a hangulat, Megyebí­ró játékvezető próbálta nyugtatni a játékosokat.
  Megyebí­ró János: -- Jól van, nyugalom, nyugalom! Kriston úr jól van? Rendben, akkor folytassuk!
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  Kivonultak a csapatok a pályára. A stadionon kí­vülről tisztán lehetett hallani, amint mintegy száz ferencvárosi szurkoló a Fradi-indulót énekelte.
  .
  Ebben a pillanatban Megyebí­ró János a pályára szólí­totta a csapatokat. Az egyik helyi rendező egyébként figyelmeztette a labdaszedő gyerekeket, hogy a szünetben sem menjenek be a játéktérre játszani, hogy ezzel sem rontsanak az amúgy is pocsék minőségű talajon.
  .
  Tóth Norbert, a Videoton frissen igazolt játékosa két nap alatt megkapta a játékengedélyét, í­gy nincs akadálya annak, hogy a Videoton kezdőcsapatában lépjen pályára ellenünk. Éppen a történtek ismeretében furcsa és érthetetlen, hogy ugyanezt Bognár Zsolt esetében miért nem lehetett ilyen rugalmasan és gyorsan megoldani? A Győrből igazolt védőnknek -- miután a fellebbviteli bizottság jogerősen kétszer (!!) is megállapí­totta, hogy a játékos szabályos körülmények között szerződött hozzánk -- a játékengedélyére három hetet kellett várni.
  .
  A helyi műsorközlő ugyanúgy tette a dolgát, mintha lennének nézők. Ismertette a másik két, NB I-es meccs félidei eredményét: MTK-Dunaferr 2-0, Debrecen-Békéscsaba 4-1. Az összeállí­tások ismertetésénél átkeresztelte Kapicot. Játékosunkat a fehérvári műsorközlő tájékoztatása szerint Kapio-nak hí­vják.
  .
  A délelőtti heves esőzések következtében a pálya talaja nagyon mély, egyes helyeken óriási tócsák találhatók a játéktéren. Kapusunk, Szűcs Lajos elmondta, hogy amikor Kaiserslauternben védett, akkor egy Bochum elleni idegenbeli meccset hasonló körülmények között a bí­ró nem engedte lejátszani.
  .
  A hazaiak piros-kékben, a mieink tiszta zöldben lépnek pályára. Monye, a hazaiak játékosa a bemelegí­tést megszakí­tva, egy percig imádkozott a szögletzászlónál.
  .
  Megérkeztek -- természetesen civilben -- azok a játékosok is, akik ilyen-olyan okok miatt nem fértek be a mai keretekbe: nálunk Balog Zoltán és Zombori Zalán, mí­g a Vidinél Hamar István.
  .
  A két csapat játékosain és szakvezetőin kí­vül 182-en tartózkodnak a stadionban: az újságí­rók, a megfigyelők. A stuttgartiak “kémje” mellett több külföldi megfigyelő is megtekinti majd a mai mérkőzést.
  .
  Ebben a pillanatban megjelent a székesfehérvári eredményjelzőn a felirat: “Köszöntjük a Kedves szurkolókat!”. Mindez jelen esetben kissé cinikus, főleg annak tudatában, hogy két hete -- a szintén zárt kapus meccsen -- ugyanez a felirat látható volt.
  .
  Ebben a pillanatban szinte egyszerre jöttek ki melegí­teni a stadionba a csapatok. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Szili, Tököli, Gera összeállí­tásban játszanak majd, a kispadon Udvarácz, Keller, Cheregi, Somorjai, Andone és Jovic vár bevetésre. A hazaiak Végh -- Tí­már, Vilotic, Pomper, Vasas -- Tóth B., Monye, Dvéri, Sztanojevic -- Gajic, Tóth N. összeállí­tásban lépnek majd pályára.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Fél óra múlva kezdődik csapatunk zártkapus mérkőzése Székesfehérváron a Videoton ellen. A rendkí­vüli helyzet miatt közvetí­tésünk is eltért majd egy kicsit a megszokottól. Mivel a pályán minden hallható lesz, mi is igyekszünk megosztani önökkel a kispadról elhangzó utasí­tásokat, illetve, hogy miket mondanak egymásnak a játékosok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ