2002.X.31. UEFA, Ferencváros – VfB Stuttgart: 0-0

2 hozzászólás a(z) 2002.X.31. UEFA, Ferencváros – VfB Stuttgart: 0-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk fantasztikus teljesí­tményt nyújtott, sokkal jobban játszott az előzetesen esélyesebbnek tartott VfB Stuttgartnál az UEFA Kupa második fordulójának első mérkőzésén, azonban a legnagyobb helyzeteket is kihagyta, í­gy gólnélküli döntetlen lett a mérkőzés vége. A látottak alapján a mieink helyzete egyáltalán nem reménytelen a november 12-i stuttgarti visszavágó előtt.

    Ferencváros – VfB Stuttgart: 0-0
    Üllői út, 14.000 néző, vezette: Vuorela (Lahti, Mantere – finnek)

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Szili (Penksa 74.),Tököli, Gera

    VfB Stuttgart: Ernst – Hinkel, Meira, Bordon (Wenzel 55.) – Gerber, Meissner, Soldo, Tiffert (Mutzel 89.), Seitz (Hleb 59.) – Balakov – Kuranyi

    Sárga lap: Dragóner (22.), Vukmir (79.), Kriston (82.) illetve Bordon (10.), Meira (84.)

    A németek egyetlen csatárral, Kuranyival vették fel a harcot ellenünk. A mieink bátran, agresszí­ven kezdtek, ez a harcmodor láthatóan meglepte a vendégeket. A 10. percben megszerezhettük volna a vezetést, de az egyedül kapura törő Tökölit Bordon buktatta. A védő csak sárga lapot kapott, mert nem ő volt az utolsó ember. A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült a hihetetlenül nagy iramú találkozón és a párharcokat is a mi játékosaink nyerték meg. A 11. percben Gera parádés mozdulattal, sarokkal hozta helyzetbe Dragónert, de bevetődő védőnk elől a stuttgartiak kapusa, Thomas Ernst megszerezte a labdát. A 15. percben megint előttünk adódott óriási lehetőség, a kiugró Tökölit azonban tévesen lesen állí­totta meg a játékvezető. A vendégek a 30. perctől találtak magukra, kiegyenlí­tettebb lett a küzdelem, de a kapunkra továbbra sem jelentettek veszélyt. Egyetlen lehetőségük a 44. percben adódott, de Meira beadásánál Vukmir jól helyezkedett és remek ütemű közbelépéssel előzte meg Kuranyit, akit remekül sikerült kikapcsolni a játékból.

    A második játékrész úgy kezdődött, mint az első, kapuja elé szögeztük a német együttest. Az 50. percben Lipcsei szögletét követően Gera 5 méterről a földre fejelte a labdát, amely a kapu fölé pattant. Egy perccel később Gera 18 méteres lövése centiméterekkel kerülte el a stuttgartiak kapuját. A 65. percben Gera szemfülesen elcsí­pett egy átadást a stuttgarti térfél közepén, azonnal szöktette Tökölit, akinek lövése a bevetődő Wenzel lábáról pattant szögletre. Az utolsó 20 percre a németek kerültek fölénybe, ami elsősorban a csereként pályára lépő fehérorosz Hlebnek volt köszönhető. A fiatal játékos cseleivel rengeteg gondot okozott védőinknek, több esetben csak szabálytalanul sikerült őt megállí­tani. Az utolsó tí­z percre mindkét együttes futballistái elfáradtak, ami a nagy iram után nem volt csoda. Csapatunk a játék minden elemében felvette a versenyt a Bundesliga legszebben, legstí­lusosabban játszó gárdájával és a VfB Stuttgart csak hihetetlen szerencséjének köszönheti, hogy elkerülte a vereséget.

    Garami József: – Azt gondolom, hogy remek mérkőzést játszottunk, és 70 percig egyértelműen uraltuk a mérkőzést, hiszen ellenfelünk szinte kapura sem lőtt. Az utolsó húsz percben némi zavart éreztem a csapaton, akkor érthetetlenül elkezdtünk kapkodni, ami felhozta az ellenfelet, és akkor volt egy jó öt perce a Stuttgartnak, amikor nyomás alatt tartott bennünket. Sajnálom, hogy az adódó lehetőségeinket nem tudtuk berúgni, hiszen szerintem megérdemeltük volna a gyozelmet. Érdekes játék a futball, hiszen a Limassol és a Kocaelispor elleni hazai találkozóinkon sem volt több helyzetünk, mégis mindkét meccset 4-0-ra megnyertük, ma viszont meg kellett elégednünk egy gólnélküli döntetlennel. Azt hiszem azt is el kell mondjam, hogy sok ilyen mérkőzésre lenne szükségünk a hazai bajnokságban is, és itt nem csak az iramra és a küzdelemre gondolok, hanem arra, hogy egészen más 15 ezer ember előtt parádés hangulatban futballozni, mint 6-7 ezer nézo elott. A visszavágóra egyelőre még nem akarok gondolni, hiszen elobb a Magyar Kupában és a bajnokságban kell helytállnunk, de természetesen nem tettünk le a továbbjutásról, bár most már a stuttgartiak vannak kedvezőbb helyzetben. Kesergésre semmi okunk, innen kell folytatnunk, és ebből a helyzetből kell mindent megpróbálnunk.

    Felix Magath: – Az eredménnyel elégedett vagyok, és azt gondolom, hogy fiatal csapatom elérte azt, amiért Budapestre utaztunk, hiszen kedvezőbb helyzetből várhatjuk a visszavágót, mint a Ferencváros. A mai meccs nagyon jó lecke volt játékosaimnak, akik nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy az ellenfél ilyen keményen játsszon. A Bundesliga mérkőzések nem követelnek ilyen játékosaimtól, akiknek ma meg kellett tapasztalniuk, hogy nemzetközi szinten kevés az, ami otthon elég. Azt hiszem azonban, hogy végig kontrollálni tudtuk a meccset, és ellenfelünknek ugyan akadtak lehetőségei, de olyan eredményt értünk el, ami egy idegenbeli kupamérkőzésen megfelelőnek mondható.

  • 95
    Vuorela lefújta a mérkőzést. Csapatunk végig egyenrangú ellenfele volt a VfB Stuttgartnak és a helyzetek alapján egyértelműen győzelmet érdemelt volna.
    93
    Meissner szöglete után Kriston fejelte ki a veszélyesen becsavarodó labdát.
    91
    A tartalékjátékvezető öt perc hosszabbí­tást jelzett.
    89
    Harmadszor cseréltek a vendégek: Tiffert helyére Mutzel állt be.
    88
    Penksa remekül ugratta ki Szkukaleket, aki betört a tizenhatoson belülre, ahol ütközött Meirával és elesett, de a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.
    86
    Tököli lépett ki a védők közül, de megint les cí­mén állí­tották meg.
    84
    Meira játszott el, hogy megrúgták, a játékvezető sárga lappal jutalmazta a szí­nészi alakí­tást.
    82
    Kriston ütötte meg könyökkel Hlebet, amiért sárga lapot kapott.
    79
    Hleb óriáési lendülettel tört előre, Vukmir már csak buktatni tudta, amiért sárga lapot kapott.
    77
    Gyepi két perc ápolás után vállalta a folytatást.
    75
    Gera parádés csel után ugratta ki Kristont, akit az utolsó pillanatban becsúszva szereltek. A szöglet után Gyepes maradt lenn a füvön, miután összefelt Dragónerrel.
    74
    Először cserétek a mieink: Szili Attila helyére a vakbélműtéte után visszatérő Marek Penksa lépett pályára.
    73
    Szabadrúgáshoz jutott a Stuttgart 18 méterre a kapunktól. Balakov legurí­tása után Meissner lőtt mellé.
    71
    Az érvénytelen gólnál Szűcs ütközött Vukmirral, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
    68
    Hleb ugratta ki Balakovot, akinek beadását Tiffert 3 méterről a kapuba fejelte, szerencsére a bolgár játékos beadása előtt a labda túlgurult az alapvonalon.
    65
    Gera szerzett labdát a stuttgarti térfél közepén, remekül indí­totta Tökölit, akinek lövése a bevetődő Wenzel lábáról pattant szögletre.
    62
    Lipcsei szöglete után fejelték ki a védők a labdát.
    59
    Újabb csere a vendégeknél: Seitz helyett Hleb lépett pályára.
    57
    Szkukalek remekül húzott el a bal szélen, veszélyesen belőtt labdáját Meira kotorta ki az alapvonalon túlra. Lipcsei szöglete után Dragóner csúsztatott fejesét védte Ernst.
    55
    Először cseréltek a vendégek: Bordon helyére Wenzel állt be.
    53
    Seitz húzott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Dragóner vágta ki.
    51
    Megint Gera került helyzetbe, 18 méteres lövése centiméterekkel kerülte el a vendégek kapuját.
    50
    Lipcsei szöglete után Gera öt méterről lefejelt labdája a földről a kapu fölé pattant.
    49
    Kriston remek labdával szöktette Tökölit, de Bordon szögletre mentett.
    46
    Ebben a pillanatban elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik csapat sem cserélt.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Dragóner Attila: -- Hátul stabilak vagyunk, szerintem a Stuttgartnak még helyzete sem volt, legalábbis én nem emlékszem rá. Ha a második félidőben ugyanezt tudjuk nyújtani, akkor nyerünk.
    Tököli Attila: -- ha a végjátékban jobban passzolunk már vezethetnénk. Nekünk volt több lehetőségünk, melyek egyelőre kimaradtak. Remélem a második félidőben ezek bemennek majd. Elől magabiztossá tett minket eddig, hogy nagyon jól játszik a csapat, és stabil a védelmünk.
    Lipcsei Péter: -- nagyon jó csapat a Stuttgart és ezt végig érezzük a pályán, hiszen minden pillanatban összpontosí­tanunk kell. Jól játszik a csapat, pontosan ugyanerre a türelmes játékra lesz szükségünk a második félidőben is, és akkor ennek meg lehet az eredménye.
    Kriston Attila: -- Egyelőre nem érzem azt, hogy fizikálisan fölénk nőnének a németek. A párharcok közül is sokat megnyerünk, és azokból tudunk indulni. Ha elől pontosabbak lennénk már vezethetnénk akár két góllal is.
    Gera Zoltán: -- Azt hiszem a második félidőben még az eddiginél is bátrabban kell játszanunk, hiszen az első játékrészben voltak lehetőségeink, és nagyon nagy lehetőséget halasztunk el, ha nem tudjuk ma este megverni a németeket.
    45
    Vuorela lefújta az első félidőt.
    44
    Meira három emberen is keresztül verekedte magát, kapu elé lőtt labdáját Vukmir Kuranyit megelőzve rúgta ki az alapvonalon túlra.
    43
    Meissner buktatta Kapicot, majd a földön fekvő játékosunkba is belerúgott egyet, de megúszta sárga lap nélkül.
    41
    Tiffert és Dragóner csatázott egymással a labdáért, a helyzetet végül Szűcs oldotta meg, aki a kapujából messzire kifutva szerelt.
    38
    Seitz tört előre nagy lendülettel, de Kapic remek ütemű szereléssel állí­totta meg.
    36
    Kriston futott be egy elérhetetlennek tűnő labdát, az alapvonal előtt rá is pattintotta Gerberre, de a bí­ró kirúgást í­télt.
    34
    Meira lépett ki a védőink közül, 18 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral védte, de a játékvezető les miatt már lefújta az akciót.
    32
    Gera a tizenhatoson belül Meira lábai között passzolt Tökölihez, de csatárunk már nem tudta visszatenni a labdát.
    29
    Gerber beadása után Dragóner fejelte ki a labdát a mezőnybe.
    26
    Dragóner indí­tásával Tököli egyedült tört kapura, de 14 méteres lövését Ernst óriási bravúrral védte.
    24
    Tököli tört be a tizenhatoson belülre, kapu elé lőtt labdáját Ernst kiejtette, de a védők felszabadí­tottak.
    22
    Dragóner rossz ütemű becsúszásért kapott sárga lapot.
    21
    Kriston emelte be a labdát az ötösön belülre, Gera a kapust megelőzve elfejelte a labdát, de a játékvezető lökést látott és szabadrúgást adott a németeknek.
    19
    Gera szerzett labdát a stuttgarti térfél közepén, azonnal Tökölihez játszott, aki Szilit szerette volna kiugrani, de a jól helyezkedő Bordon elérte az átadást.
    17
    Gerber húzott el a bal szélen, de a kapunk mögé í­velte a labdát.
    15
    Gera remekül ugratta ki Tökölit, a játékvezető azonban a partjelző téves beintése alapján lest jelzett.
    13
    Tököli forgatta meg a tizenhatoson belül Bordont, két jó csel után 14 méterről laposan lőtt, de Ernst megfogta a labdát.
    11
    A buktatásért megí­télt szabadrúgásból majdnem megszereztük a vezetést. Lipcsei emelt a tizenhatoson belülre, Gera gyönyörű mozdulattal, sarokkal tette tovább a labdát, amit Ernst az utolsó pillanatban szerzett meg a bevetődő Dragóner elől.
    10
    Tököli fordult el Bordonról és egyedül tört volna kapura, de a stuttgarti védő buktatta,, amiért sárga lapot kapott.
    8
    Tiffert szöglete után Szűcs Kuranyi elől húzta le a labdát.
    6
    Kapic és Hinkel csatázott egymással a labdáért, a két játékos összecsúszott. Hinkel rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
    4
    Kriston jó cselekkel hozta fel a labdát, remekül indí­totta Tököli, akinek beadásáról azonban lemaradtak a társak.
    2
    Tiffert visszafejelt labdáját Balakov 20 méterről kapásból csúnyán mellélőtte.
    1
    Ebben a percben elkezdődött a találkozó. A tiszta fehérben játszó vendégek indí­tották útjára a labdát. A mieink tiszta zöldben lépnek pályára és az első félidőben a Springer-szobor felőli kapura támadnak.
    .
    A pályára kivonuló együtteseket szurkolóink egy fantasztikus élőképpel fogadták. A kapu mögötti szektort teljesen betakarta a Batmant ábrázoló kép.
    .
    A stuttgarti szurkolók bedobtak egy füstbombát a pályára, majd néhány petárdát is felrobbantottak.
    .
    Ebben a pillanatban megérkeztek a stadionba az ország legnagyobb szurkolói zászlói. Az egyiken a 27-es szám, a Fradi eddigi bajnoki cí­meit szimbolizálja, a másikon egy hatalmas Fradi-cí­mer látható. A drukkerek fantasztikus ünnepléssel fogadták a négyszer négy méteres zászlókat.
    .
    A stuttgartiak csapatából az utolsó pillanatban kimaradt a fehérorosz válogatott Aleksandr Hleb és Jochen Seitz került a helyére.
    .
    Szerencsére Szkukalek Igor húzódása rendbe jött, í­gy középpályásunk is tudja válllalni a játékot a mai nagyon fontos meccsen. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek -- Szili,Tököli, Gera összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Keller, Bognár, Cheregi, Balog, Penksa és Jovic vár bevetésre. A stuttgartiak Ernst -- Hinkel, Meira, Bordon -- Gerber, Meissner, Soldo, Tiffert, Seitz -- Balakov -Kuranyi felállásban játszanak.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődikcsapatunk VfB Stuttgart elleni UEFA Kupa-mérkőzése. A találkozó előtt a két klub kabalaállata, a Zöld Sas és Fritzle, a stuttgarti krokodil együtt köszöntötték a szurkolókat. Németországból 700 drukker érkezett a találkozóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ