2002.X.25. Ferencváros – Siófok: 4-0

Két hazai játékos is duplázott

A “nagy” Fradi és a “kis” Fradi csendben, békés hangulatban csapott össze. Nem voltak sokan a lelátón, igaz, péntek volt, munkanap, és a tél már itt kukucskált a Nagyvárad térnél. A “nagy” Fradinál akadtak ugyan hiányzók, ám erősnek tűnik a zöldek kerete, van kikből válogatnia Garami József mesteredzőnek. A “kis” Fradi, azaz a Siófok ugyancsak erősnek tűnt, ami az újonc esetében azt jelenti, hogy Csank János számí­thatott a legtöbb alapemberére.


Ferencváros – Siófok 4-0 (1-0)
Üllői út, 5.506 néző, vezette: Szarka Zoltán (Boda, Heibl)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Bognár Zs.(Balog Z. 72.), Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Gera, Leandro (Szili 69.) – Tököli
szakmai igazgató: Garami József

Siófok: Csernyánszki – Juhász, Pantic, Kuttor, Koller – Grósz (Sipeki 46.), Erős (Soós 75.), Gaál – Schultz, Filipovic (Usvat 46.), Fülöp
vezetőedző: Csank János

Gól: Lipcsei (25., 77.), Szili (86., 90.)
Sárga lap: Lipcsei (48.) illetve Pantic (71.), Erős (71.)

A vendégek keretében mellesleg öt olyan futballista is van, aki játszott korábban az FTC szí­neiben, mégpedig Koller Ákos, Juhász Tamás, Schultz Levente, Fülöp Zoltán és az ez alkalommal sérülés miatt a lelátóra kényszerült Németh Gábor. Aztán ki ne tudná, hogy Csank mester éppen a zöld-fehér melegí­tőt cserélte kék-sárga mackófelsőre. Ismerősök jöttek tehát a péntek esti szürkületben az Üllői útra, abban a reményben, hogy a Siófok csapata újra bebizonyí­tja majd, hogy az előkelő helyezése korántsem a véletlen műve. Ilyesmiről is beszélgettek az emberek a meccs előtt, ám a fő témát egy korábbi meccs jelentette, egészen pontosan az ominózus találkozót követő váratlan incidens. A Fradi-szurkolókat igencsak felháborí­totta, hogy a legutóbbi Videoton–FTC zárt kapus bajnoki után a rendőrség teljesen indokolatlanul lépett fel Pozderka Tiborral, a Ferencváros Szurkolók Szövetsége vezetőjével szemben, aki baráti, gratuláló kézfogásra indult Szűcs Lajoshoz. Mindezt azért érdemes ismét szóba hozni, mert amúgy is feszült a hangulat a ferencvárosiak és a rendőrség között Simon Tibor brutális meggyilkolása óta, az ilyen akciók pedig csak fokozzák az ellentétet.

De térjünk vissza a futballra, bár az első félidőben ebben sem volt túl sok öröme a zöld-fehér publikumnak, és ez még akkor is igaz, ha a csapat egygólos vezetéssel vonult be szünetre. A meccs egy Tököli-lehetőségfélével kezdődött, ám a folytatás már nem a válogatott csatárról és csapatáról szólt. A Siófok hosszú-hosszú percekre a saját térfelére szorí­totta a házigazdákat, labdarúgói meglepően (bár egyre inkább el lehet hagyni ezt a meglepő kifejezést a Siófokkal kapcsolatban…) magabiztosan és pontosan adogattak. Csank János mindig nagy taktikus hí­rében áll, ráadásul alaposan ismeri a Fradit, í­gy most is kifundált valamit. A kék-sárgák a középpályán egyszerűen lefutották és rendszeresen megelőzték a zöldeket. Bizony többet birtokolta a labdát a Balaton-parti együttes, és a legnagyobb ziccer is a vendégek előtt adódott, ám Fülöpben talán megdobbant a korábbi Fradi-szí­v, és elrontotta az elronthatatlant. A közönség egyre türelmetlenebbül figyelte csapata álmosí­tó produkcióját. A ferencvárosiak keveset futottak, labda nélkül alig-alig mozogtak, és a csatársoruk gyakorlatilag láthatatlannak tűnt.

Amí­g legutóbb a válogatottban a Gera Zoltán, Tököli Attila kettős a San Marinó-i védelemmel harcolt, addig most, már Fradi-mezben a gólyalábakon mozgó Alekszandar Pantics vezérelte siófokiakkal szemben küzdött.

Nem sok sikerrel. Nem véletlen jegyezte meg az egyik Fradi-szurkoló, hogy bizony az eltiltott Kriston Attila hiányzik a jobb szélről… Egyenrangú felek küzdöttek a pályán, és a Fradinak szerencse kellett a vezető gól megszerzéséhez. Lipcsei Péter lövése után Grósz Róbert lábai között talált utat a labda Csernyánszki Norbert hálójába.

A második félidőben megpróbálta utolérni ellenfelét a Siófok. A vendégek a szünetet követően is bátornak tűntek, és előretolt állásaik ott voltak egészen a Fradi-kapu közelében. Mindhiába. írhatnánk azt a frappáns közhelyet, hogy igazságtalan játék a futball, csakhogy itt azért sokkal több mindenről van szó. A Siófok, úgy tűnik, nem elég felkészült arra, vagy talán nem annyira szerencsés, hogy győzzön az Üllői úton. Mert ebben a meccsben sokáig még ez a lehetőség is “benne volt”. Ehelyett súlyos vereséget szenvedtek a vendégek, s ezt az eredményt nehéz megmagyarázni. Mondhatják annak, aki nem látta a találkozót, hogy 60 percig leginkább az történt a pályán, amit ők akartak, ez már senkit sem érdekel, mindenkiben az marad meg, hogy a Fradi kiütötte az őszi idény kellemes szí­nfoltját jelentő újoncot. Amikor Lipcsei Péter másodszor is bevette Csernyánszki kapuját, eldőlt a mérkőzés. A vendégek egyszerűen feladták a harcot, beletörődtek a vereségbe, és hibát hibára halmoztak, í­gy szerezhetett Szili Attila csereként két látványos gólt (bár nem töltött fél órát a pályán, ezért kaphatott osztályzatot lapunktól), és tette megalázóvá a Csank-csapat vereségét.

Furcsa meccs volt ez, a hazai szurkolók végül boldogan mehettek haza, ám az alighanem mindenkinek az eszébe jutott: ez a teljesí­tmény a Stuttgart elleni UEFA-kupa-meccsen még a szép búcsúhoz is kevés lenne.

Apropó, Stuttgart. Pénteken a német ARD televí­ziós társaság forgatott a Fradiról, és megkérdezték Csankot, akinek fotóját a falon kifüggesztett, bajnokcsapatot ábrázoló tablón látták, mire számí­t a VfB ellen. Igencsak meglepődtek, amikor a tréner mosolyogva mondta, hogy már nem ő a zöldek edzője…

Percről percre

20021025-siofok-villanyujsag4. perc: Schultz került a jobb oldalon a védők mögé, éles szögből váratlanul lőtt, ám a labda nem a kapuban, hanem az oldalhálóban kötött ki.
12. perc: Gaál indí­totta Fülöpöt a balösszekötő helyén. A csatár nagyszerű ütemben lépett ki a védők között, már csak Szűcs Lajossal állt szemben, ám a hazaiak kapusába lőtte a labdát.
25. perc: Lipcsei indí­totta Gerát a balösszekötő helyén, a csatár az alapvonalig cselezte magát, majd megfordult, és lágyan középre adott. Tököli egyből lepasszolta a labdát Lipcseinek, a csapatkapitány pedig 17 méterről, középről, jobbal úgy rúgta meg azt, hogy a labda elsuhant Grósz lába között, sőt érintette is a siófoki játékost, majd a bal alsó sarokban kötött ki. 1–0

59. perc: Szkukalek végzett el szabadrúgást bal oldalról, a siófoki térfél közepétől. Gerához í­velte a labdát, aki remek mozdulattal vitte el Koller mellett a labdát, majd 17 méterről, jobbal lőtt. A labda centiméterekkel ment el a jobb kapufa töve mellett.
70. perc: Kapic emelte a labdát a nagy lendülettel előre futó Gera elé, ő egyből Tökölihez passzolt. A legutóbbi gólkirály már a tizenhatoson belül járt, amikor megpróbálta a jobbösszekötő helyén érkező Szilihez passzolni a labdát, az azonban Panticsban elakadt. A ferencvárosi csatár szerencséjére visszakerült hozzá a labda, de nem tudott élni a kí­nálkozó lehetőséggel, Csernyánszki ugyanis mentett Tököli elől.
77. perc: Szili nagyszerű ütemben ugratta ki Tökölit középen, aki már csak a vendégek kapusával állt szemben. Oda rúghatta volna a labdát, ahová akarja, ám ő Csernyánszkit találta el. A kipattanó labdát Gera szerezte meg, az alapvonal közeléből lágyan középre í­velt, Lipcsei pedig nagyszerű mozdulattal fejelte a labdát a tehetetlen Csernyánszki mellett a kapu jobb oldalába. 2–0
86. perc: Szili kapta meg a labdát a tizenhatos előtt. Csinált egy cselt, majd jobbal lőtt, a labda pedig a jobb kapufa tövéről vágódott a túlsó oldalon a hálóba. 3–0
90. perc: Gera, Gyepes, majd ismét Gera volt a labda útja. A nagy kedvvel futballozó ferencvárosi csatár balról középre adott, Szili pedig ezúttal bal lábbal, 16 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda Csernyánszkit is érintette. 4–0

Fény és árnyék

20021025-siofok-csapatkepJóllehet a Ferencváros ezen a délutánon messze volt csúcsformájától, azért Seppo Eichkorn, a VfB Stuttgart pályaedzôje már most tisztelettel beszélt a magyar csapatról. A találkozó félidejében kijelentette, hogy a Ferencváros nehezen lendült játékba, de több futballistára, elsôsorban Lipcsei Péterre nagyon kell figyelniük. Hát még akkor mit nyilatkozhatott volna a német szakember, ha Gera Zoltán, Tököli Attila vagy mondjuk Leandro jobban csipkedi magát.

Azért erre figyelhettek volna az illetékesek. Köztudomású, hogy a leglelkesebb Fradi-szurkolók elkí­sérik kedvenceiket bármilyen sporteseményre. Ezért is volt furcsa, hogy pénteken 18 órakor kezdte bajnoki mérkôzését az FTC labdarúgó- és nôi kézilabdacsapata is, egymástól mintegy kilométernyi távolságra az Üllôi úton és a Népligetben. Nem csoda, hogy a kézilabdacsarnokban lézengtek a drukkerek, igaz, az Üllôi úton sem volt tolongás.

Nyilatkozatok:

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Az első félidőben jól futballozott a Siófok, a mi játékunkban viszont sok volt a hiba. Szünet után feljavult a teljesí­tményünk, és a helyzetek alapján megérdemelten győztünk.

Csank János a Siófok vezetőedzője: – Jól kezdtünk, ám egy balszerencsés gólt kaptunk. Szünet után fölénk kerekedett a Fradi, ekkor már nem tudtuk felvenni a ritmust, és szokásunkhoz hí­ven góliszonyban szenvedtünk, ráadásul a hazaiak kí­méletlenül kihasználták védelmi hibáinkat.

Seppo Eichkorn, a VfB Stuttgart pályaedzője: – A Ferencváros különösen a második félidő hajrájában játszott jól, és ezt a rúgott gólok is bizonyí­tják. Azt gondolom, hogy a mai meccsből túl sok következtetést nem lehet levonni a csütörtöki UEFA Kupa mérkőzésre, hiszen a Siófok más taktikával lépett pályára, mint ami tőlünk elvárható, ezen kí­vül egy bajnoki találkozó és egy nemzetközi kupameccs alapvetően különbözik egymástól. Azt gondolom nem kell magyaráznom, hogy Lipcsei játéka tetszett a legjobban, és annak ellenére, hogy már nem igazán fiatal, őt tartom a Ferencváros legjobb játékosának.

Lipcsei Péter: – Örülök, hogy ismét nagy arányú győzelmet arattunk, ráadásul megint nem kaptunk gólt. Egy hét alatt hat pont és 7-0 a termésünk, ami szerintem imponáló teljesí­tmény. Örülök, hogy ismét eredményes tudtam lenni, és kétszer is betaláltam, bár igaz, hogy az első gólomhoz kellett egy kis szerencse is. Sajnálom, hogy begyűjtöttem a harmadik sárga lapomat, de azért nem kesergek nagyon, mivel garami József mérkőzésekkel ezelőtt azt kérte tőlem, hogy a Siófok elleni meccsünkig húzzam ki újabb sárga nélkül. Most a Békéscsaba ellen hiányzom majd, de remélem a csapat nélkülem is képes lesz az újabb győzelemre. Persze előtte még ott lesz a Stuttgart elleni UEFA Kupa derbi, ahol nagyon szeretnénk győzni. Az igazi csoda persze az lenne, ha a németek ellen is folytatnám a gólgyártást. A magam részéről mindenesetre mindent megteszek majd!

Szili Attila: – Örülök, hogy sikerült gólokkal bizonyí­tanom, hogy jogos volt a pályára lépésem. Most hallottam, hogy a sportnapilap kivételt tett velem, mivel általában csak azokat a játékosokat osztályozzák, akik 30 percig pályán vannak, de nekem most 20 percnyi játék után is adnak osztályzatot. Azt nem tudom, hogy hányast, de most nem is foglalkozom ezzel. A két gólnak és a győzelemnek nagyon örülök. Remélem, hogy a Stuttgart ellen is hasonlóan eredményesek leszünk.

Az NB I. állása:

1. MTK Hungária 12 9 1 2 29-13 28 pont
2. Ferencváros 12 8 2 2 24- 9 26
3. Győri ETO 12 7 2 3 25-15 23
4. Újpest 12 7 1 4 28-19 22
5. Debrecen 12 6 4 2 28-21 22
6. Zalaegerszeg 12 5 3 4 23-20 18
7. Siófok 12 5 3 4 16-16 18
8. Sopron 12 3 3 6 16-21 12
9. Dunaferr 12 3 3 6 18-24 12
10. Videoton 12 2 5 5 10-18 11
11. Kispest-Honvéd 12 1 3 8 15-32 6
12. Békéscsaba 12 1 – 11 15-39 3

Góllövőlista:

11 gólos: Illés (MTK)
10 gólos: Sumudica (Debrecen)
8 gólos: Kenesei (ZTE)
7 gólos: Horváth F. (Újpest), Kovács Z. (Újpest), Tóth M. (Sopron), Zavadszky (MTK)
6 gólos: Alex (Dunaferr), Piroska (Kispest), Tököli (FTC)

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.X.25. Ferencváros – Siófok: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk remek hajrával, az utolsó három percben lőtt két góllal kiütéses, 4-0-ás győzelmet aratott a Siófok ellen.

  Ferencváros – Siófok 4-0 (1-0)
  Üllői út, 5.506 néző, vezette: Szarka (Boda, Heibl)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár (Balog Z. 72.), Vukmir, Dragóner, Gyepes – Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Gera, Tököli, Leandro (Szili 69.)

  Siófok: Csernyánszki – Pantic, Kuttor, Grósz (Sipeki 46.), Koller – Erős (Soós 74.), Juhász, Gaál – Schultz, Filipovic (Usvat 46.), Fülöp

  Gól: Lipcsei (25., 76.), Szili (86., 89.)
  Sárga lap: Lipcsei (48.) illetve Pantic (71.), Erős (71.)

  Nehezen lendültek játékba a mieink, az első tí­z percben a vendégek birtokolták többet a labdát. Csapatunkat váratlanul érte, hogy a siófokiak nem húzódtak vissza a térfelükre, hanem bátran letámadtak. Garami József gyorsan át is szervezte a játékunkat, a jobb szélen játszó Bognár Zsolt visszahúzódott, í­gy lezárta a mögötte korábban szabadon hagyott területet. Ez kiváló húzásnak bizonyult, mert az elején Gaál a bal szélen többször is a védőnk mögé került, ezzel a lépéssel azonban leszűkült a mozgástere és nem tudta olyan jó labdákkal kiszolgálni a csapattársait, mint előtte. A 15. perctől fokozatosan vettük át az irányí­tást. Előbb Kapic lőtt centiméterekkel a kapu mellé, majd Tököli visszagurí­tása után Lipcsei 23 méteres lövését védte Csernyánszki. A 25. percben megszereztük a vezetést: Gera az alapvonal közeléből emelt vissza a kapu elé, Tököli továbbpasszolt Lipcseihez, akinek 19 méteres lapos lövése után a labda Grósz lábán irányt változtatva a bal sarokba pattant (1-0). A félidő hátralévő részében is mi játszottunk fölényben, de a jól záró vendég védelem mellett nem sikerült veszélyes helyzetet kialakí­tani.

  A második játékrész számunkra sajnálatos eseménnyel indult: Lipcsei buktatásért kapott sárga lapot és mivel ez volt a harmadik figyelmeztetése, a következő, Békéscsaba elleni hazai meccsünkön nem léphet pályára. A siófokiak nyí­ltabb játékra tértek át, hiszen az egyenlí­tés érdekében fel kellett adniuk korábbi zárt játékukat, í­gy a mieink előtt is több lehetőség adódott. Az 51. percben Kapic kapáslövését védte Csernyánszki, majd röviddel később Gera vette le gyönyörű mozdulattal a labdát és lőtt fordulásból, 18 méterről centiméterekkel a kapu mellé. A 70. percben eldőlt a három pont sorsa: Tököli lépett ki a védők közül, lapos lövését Csernyánszki lábbal védte, a kipattanó labdát Gera két gyönyörű csel után az alapvonaltól visszaemelte a kapu elé és Lipcsei 8 méterről a jobb sarokba fejelt (2-0). A gól után a siófokiak láthatóan lemondtak az egyenlí­tésről és sokáig úgy tűnt, hogy már nem változik az eredmény, ám az utolsó percekben a csereként beállt Szili kétszer is kihasználta a siófoki védők hibáit: a 87. percben egy váratlan 18 méteres lövéssel késztette megadásra Csernyánszkit, a 89.-ben Gerát a tizenhatoson belül Juhász becsúszva szerelte, a labda éppen Szili elé pattant és ő egyből, 11 méterről a jobb sarokba lőtt (4-0).
  Csapatunk győzelmét egyetlen percig sem fenyegette komoly veszély, a mieink megszakí­tás nélkül negyedik bajnoki meccsünkön szerezték meg a három pontot.

  Garami József: -- Nehéz mérkőzés volt, hiszen a Siófok főleg az első játékrészben remekül védekezett, és hatékony volt támadásban is. A második félidőben aztán úgy játszottunk, ahogy kezdettől fogva kellett volna, és néhány szerkezeti változtatás után megtaláltuk az ellenfél taktikájának ellenszerét, és sikerült felőrölnünk őket. Örülök a győzelemnek, és annak, hogy nem kaptunk gólt, remélem, hogy a hajrában rúgott gólok lelkes közönségünk számára is jó szórakozást nyújtottak.

  Csank János: -- Azt hiszem, hogy az eredmény nem mutatja a játék valós képét, de erről egyértelműen mi tehetünk. A második gól után nem azt játszotta csapatom, amit valójában tud, és ennek egy nagy arányú vereség lett a vége. Azt is mondhatom, hogy a második félidőben fokozatosan kis csapattá alakultunk át. 0-2 után láttam olyan jeleket , amelyek megengedhetetlenek, és csak oda vezethetnek, hogy egy csapat elveszí­ti a tartását. Ha hátrányban vagyunk, akkor sem fordulhat elő, hogy lógó fejjel sétálgassanak játékosok. Nem elképzelhetetlen, hogy a második félidei teljesí­tménynek lesznek következményei. Összességében persze nem történt tragédia, hiszen a Ferencvárostól ki lehet kapni. Ma a Fradi a játék bizonyos elemeiben jobb volt nálunk, ráadásul eleve is jobb játékosokkal rendelkeznek a zöld-fehérek. Azt kí­vánom a Ferencvárosnak, hogy a most mutatott villanásokat ismételje meg a Stuttgart ellen is, és érjen el hasonló sikert az UEFA Kupában is. Mi tesszük tovább a dolgunkat, igyekszünk javí­tani a Videoton ellen, és bí­zom benne, hogy a nyári vereségünkhöz hasonló ez a mostani, azaz a Fraditól kapott pofon után elkezdünk menetelni.

 • 92
  Szarka játékvezető lefújta a meccset, melyen a mieink Lipcsei és Szili két-két góljával kiütéses győzelmet arattak.
  89
  Már néggyel vezetünk! Gyepes passzával Gera tört be a tizenhatoson belülre, ahol Juhász szerelte, de a labda éppenSzili elé pattant, aki 11 méterről, kapásból a jobb sarokba lőtt (4-0).
  87
  Szili hozta fel a labdát, 18 méterről váratlanul lőtt és a labda a jobb kapufáról a hálóba pattant (3-0).
  [video 1.]

  85
  Játékosaink két percig járatták úgy a labdát, hogy a siófokiak nem tudtak beleérni.
  83
  Balog emelt be a tizenhatoson belülre, Pantic éppen Szili elé fejelte a labdát, aki 14 méterről, kapásból, centiméterekkel bombázott a léc fölé.
  [video 1.]

  80
  Balog jól futott el a jobb szélen, beadásáról azonban lemaradtak a társak.
  76
  Kihasználta harmadik cserelehetőségét a Siófok: Erőst Soós váltotta fel.
  73
  Újabb csere a mieinknél: Bognár helyére Balog állt be.
  72
  Pantic reklamálásért kapott sárga lapot.
  71
  Kapic indí­totta Gerát, aki egyből Tökölihez passzolt, ő a rövid sarokhoz lőtte a labdát, de a siófokiak megelőzték az érkező Szilit.
  70
  Kettővel vezetünk. Előbb Tököli lépett ki a védők közül, de lapos lövését Csernyánszki védte, a labda Gera elé pattant, aki két védőt is kicselezett, majd az alapvonaltól visszaemelte a labdát és Lipcsei 8 méterről a jobb sarokba fejelt (2-0).
  [video 1.]

  69
  Először cserélt Garami József. Leandro helyett Szili lépett pályára.
  66
  Sipeki csúnyán rátartott Kapic lábára, de megúszta sárga lap nélkül.
  64
  Szkukalek kényszerí­tőzött Tökölivel, de egy kicsit hosszan kapta vissza a labdát, í­gy a siófokiak tisztázni tudtak.
  62
  Fülöp három ember között verekedte be magát a büntetőterületen belülre, ahol mielőtt lőhetett volna, Gyepes szerelte.
  60
  Erős a tizenhatos vonalánál páros lábbal becsúszva szerelte Gerát és bár a siófoki játékos elérte a labdát, veszélyes játék miatt talán kaphattunk volna egy szabadrúgást.
  58
  Gera gyönyörű mozdulattal vette le a labdát, majd 18 méterről, fordulásból centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
  [video 1.]

  56
  Fülöp lépett ki a védőink közül, de Szűcs remek ütemben jött ki a kapujából és fölszedte a labdát.
  54
  Szkukalek futott be egy hosszú indí­tást, az alapvonalnál megpróbált betörni a tizenhatoson belülre, de Szarka játékvezető szerint közben kivitte a labdát.
  51
  Lipcsei szöglete után a siófoki védők röviden fejelték ki a labdát, Kapic 20 méteres, középre tartó kapáslövését Csernyánszki védte.
  [video 1.]

  48
  Lipcsei a felezővonalnál buktatta Schultzot, Szarka pedig sárga lapot adott csapatkapitányunknak, akinek ez volt a harmadik sárgája, ezért a következő meccsünkön, a Békéscsaba elleni hazai bajnokinkon nem léphet pályára.
  46
  Elkezdődött a második félidő: a siófokiak indí­tották útjára a labdát, akiknél a szünetben két csere is volt. Grósz helyett Sipeki, Filipovic helyett pedig Usvat lépett pályára.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Lipcsei Péter (az FTC csapatkapitánya):
  -- Nagyon nehéz dolgunk van, a Siófok zártan védekezik. Az első tí­z percben voltak gondjaink, többször lekontráztak minket a siófokiak, de utána rendeztük a sorokat. Tudtuk, hogy a zárt védekezés ellen távoli lövésekkel kell próbálkozni, örülök, hogy egy ilyen alkalommal megszereztük a vezetést.
  Kriston Attila ( az FTC 3 sárga lapja miatt eltiltott középpályása):
  -- Meglepett, hogy a siófokiak milyen bátran játszottak, azt hittem, hogy jobban visszahúzódnak a kapujuk elé. A kezdeti nehézségek után a félidő második felében már mi irányí­tottunk, a második 45 percben két újabb gólt várok a mieinktől.
  Németh Gábor (a Siófok jelenlegi és az FTC egykori – jelenleg sérült – kapusa):
  -- Jól játszottunk, nem volt benne gól a Fradi játékában, sőt véleményem szerint inkább mi támadtunk. Szerencsétlen gólt kaptunk, de van ilyen: Grósz menteni szeretett volna, de megpattant a lábán a labda. Remélem, hogy sikerül kiegyenlí­tenünk.
  Seppo Eichkorn (a VfB Stuttgart pályaedzője):
  -- Érdekes mérkőzés, a Ferencváros nehezen lendült játékba. Bognárt és Leandrót most látom először játszani, a Videoton ellen ők nem léptek pályára. Ez a meccs hangulatában egészen más, mint a fehérvári volt, ahonnan hiányoztak a nézők. Lipcsei lövése megpattant, ő a Videoton ellen is nagyon veszélyesen lőtt távolról, rá mindenképpen oda kell figyelni.
  45
  Szarka játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Gera nagyon szép mozdulattal, sarokkal indí­totta Lipcseit, akinek beadásába beleléptek a siófoki védők.
  42
  Kuttor indí­totta a bal szélen felfutó Gaált, de Bognár jól helyezkedett és fejjel megelőzte a vendégek középpályását.
  39
  Leandro remek labdával ugratta ki Tökölit, Kuttor beragadt, de Heibl partjelző téves beintésére Szarka les cí­mén lefújta a támadást.
  38
  Grósz lapos beadása után Filipovic kapáslövése Gyepesről vágódott le, Szűcsnek nem okozott gondot a labda hárí­tása.
  36
  Gera nagy lendülettel tört előre, de mivel senkit nem tudott megjátszani, 30 méterről lőtt, a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.
  [video 1.]

  33
  Kapic mutatott be két gyönyörű cselt a jobb oldalon, de átadásába beleléptek a siófokiak.
  31
  Szkukalek jól húzott el a bal oldalon, de laposan, keményen kapu elé lőtt labdájáról lemaradtak a társak.
  28
  Tököli 30 méterről váratlanul lőtt, a labda azonban a kapu fölé ment.
  25
  Megszereztük a vezetést! Gera az alapvonal közeléből visszaemelte a labdát a kapu elé, Tököli tovább passzoltaLipcseinek, aki 19 méterről laposan a bal sarokba lőtt (1-0). Csernyánszkinak esélye sem volt a védésre, miután a labdába még Grósz is beleért.
  [video 1.]

  22
  Tököli visszagurí­tása után Lipcsei 23 méteres, bal sarokra tartó lövését Csernyánszki védte.
  20
  Schultz próbált meg egyedül kapura törni, de Szkukalek utolsó emberként határozottan és szabályosan szerelte.
  [video 1.]

  18
  Leandro passzolt Kapichoz, aki egyet igazí­tott a labdán, majd 28 méterről alig lőtt a kapu mellé.
  [video 1.]

  16
  Lipcsei próbált meg betörni a siófoki tizenhatoson belülre, de a labda elakadt a menteni igyekvő Koller kezében, de Szarka játékvezető úgy í­télte meg, hogy nem történt szándékos szabálytalanság és továbbengedte a játékot.
  13
  Gera lapos beadása után Tököli átlépte a labdát, de Leandro nem tudott lőni, mert Koller megelőzte.
  12
  Gaál remekül ugratta ki Fülöpöt, de Szűcs nagyon jó ütemben jött ki a kapuből és megelőzte a siófoki támadót.
  11
  Garami József magához hí­vta Dragóner Attilát és rajta keresztül megkérte Bognárt, hogy a jobb oldalon ne húzódjon annyira előre, mert mögötte a szabad területre befutnak a siófoki játékosok.
  9
  Leandro í­velte keresztbe a labdát a siófoki kapu előtt Tököli a másik oldalról visszaemelt a brazil légióshoz, akinek másodszor belőtt labdáját Csernyánszki szerezte meg.
  7
  Lipcsei 25 méteres szabadrúgása után a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.
  5
  Schultz szöglete után Kapic fejelte ki a labdát a mezőnybe.
  3
  Gaál beadása után Filipovic fejelte le a labdát Schultz elé, aki kapásból, 13 méterről az oldalhálóba lőtt.
  2
  Lipcsei remekül indí­totta a jobb szélen felfutó Gerát, akinek beadása után a középen érkező Tököli rosszul találta el a labdát.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés.
  .
  Mi fogjuk kezdeni a mérkzőést és az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Ebben a pillanatban kivonultak a csapatok a pályára. A találkozó előtt egyperces gyászszünettel adózott a két együttes a közelmúltban elhunyt ferencvárosi törzsszurkolók emlékének.
  .
  Garami József szakmai igazgató az alábi összeállí­tású csapatot küldi pályára: Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Bognár, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Tököli, Gera, Leandro, a kispadon Udvarácz, Balog, Cheregi, Keller, Andone, Szili és Jovic vár bevetésre. A Siófok kezdőtizenegye: Csernyánszki -- Pantic, Kuttor, Koller -- Grósz, Erős, Juhász, Schultz, Gaál -- Fülöp, Filipovic
  .
  A mieink tiszta zöldben, a vendégek sárga-kék csí­kos mezben, sárga nadrágban és sárga sportszárban lépnek pályára.
  .
  A mai mérkőzésen Bognár Zsolt 100. élvonalbeli mérkőzésén lép pályára. 23 éves játékosunknak ezúton is gratulálunk!
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk Siófok elleni hazai bajnoki mérkőzése. A két együttes játékosai már a pályán melegí­tenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ