2002.X.25. Ferencváros – Siófok: 4-0

2 hozzászólás a(z) 2002.X.25. Ferencváros – Siófok: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk remek hajrával, az utolsó három percben lőtt két góllal kiütéses, 4-0-ás győzelmet aratott a Siófok ellen.

  Ferencváros – Siófok 4-0 (1-0)
  Üllői út, 5.506 néző, vezette: Szarka (Boda, Heibl)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár (Balog Z. 72.), Vukmir, Dragóner, Gyepes – Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Gera, Tököli, Leandro (Szili 69.)

  Siófok: Csernyánszki – Pantic, Kuttor, Grósz (Sipeki 46.), Koller – Erős (Soós 74.), Juhász, Gaál – Schultz, Filipovic (Usvat 46.), Fülöp

  Gól: Lipcsei (25., 76.), Szili (86., 89.)
  Sárga lap: Lipcsei (48.) illetve Pantic (71.), Erős (71.)

  Nehezen lendültek játékba a mieink, az első tí­z percben a vendégek birtokolták többet a labdát. Csapatunkat váratlanul érte, hogy a siófokiak nem húzódtak vissza a térfelükre, hanem bátran letámadtak. Garami József gyorsan át is szervezte a játékunkat, a jobb szélen játszó Bognár Zsolt visszahúzódott, í­gy lezárta a mögötte korábban szabadon hagyott területet. Ez kiváló húzásnak bizonyult, mert az elején Gaál a bal szélen többször is a védőnk mögé került, ezzel a lépéssel azonban leszűkült a mozgástere és nem tudta olyan jó labdákkal kiszolgálni a csapattársait, mint előtte. A 15. perctől fokozatosan vettük át az irányí­tást. Előbb Kapic lőtt centiméterekkel a kapu mellé, majd Tököli visszagurí­tása után Lipcsei 23 méteres lövését védte Csernyánszki. A 25. percben megszereztük a vezetést: Gera az alapvonal közeléből emelt vissza a kapu elé, Tököli továbbpasszolt Lipcseihez, akinek 19 méteres lapos lövése után a labda Grósz lábán irányt változtatva a bal sarokba pattant (1-0). A félidő hátralévő részében is mi játszottunk fölényben, de a jól záró vendég védelem mellett nem sikerült veszélyes helyzetet kialakí­tani.

  A második játékrész számunkra sajnálatos eseménnyel indult: Lipcsei buktatásért kapott sárga lapot és mivel ez volt a harmadik figyelmeztetése, a következő, Békéscsaba elleni hazai meccsünkön nem léphet pályára. A siófokiak nyí­ltabb játékra tértek át, hiszen az egyenlí­tés érdekében fel kellett adniuk korábbi zárt játékukat, í­gy a mieink előtt is több lehetőség adódott. Az 51. percben Kapic kapáslövését védte Csernyánszki, majd röviddel később Gera vette le gyönyörű mozdulattal a labdát és lőtt fordulásból, 18 méterről centiméterekkel a kapu mellé. A 70. percben eldőlt a három pont sorsa: Tököli lépett ki a védők közül, lapos lövését Csernyánszki lábbal védte, a kipattanó labdát Gera két gyönyörű csel után az alapvonaltól visszaemelte a kapu elé és Lipcsei 8 méterről a jobb sarokba fejelt (2-0). A gól után a siófokiak láthatóan lemondtak az egyenlí­tésről és sokáig úgy tűnt, hogy már nem változik az eredmény, ám az utolsó percekben a csereként beállt Szili kétszer is kihasználta a siófoki védők hibáit: a 87. percben egy váratlan 18 méteres lövéssel késztette megadásra Csernyánszkit, a 89.-ben Gerát a tizenhatoson belül Juhász becsúszva szerelte, a labda éppen Szili elé pattant és ő egyből, 11 méterről a jobb sarokba lőtt (4-0).
  Csapatunk győzelmét egyetlen percig sem fenyegette komoly veszély, a mieink megszakí­tás nélkül negyedik bajnoki meccsünkön szerezték meg a három pontot.

  Garami József: -- Nehéz mérkőzés volt, hiszen a Siófok főleg az első játékrészben remekül védekezett, és hatékony volt támadásban is. A második félidőben aztán úgy játszottunk, ahogy kezdettől fogva kellett volna, és néhány szerkezeti változtatás után megtaláltuk az ellenfél taktikájának ellenszerét, és sikerült felőrölnünk őket. Örülök a győzelemnek, és annak, hogy nem kaptunk gólt, remélem, hogy a hajrában rúgott gólok lelkes közönségünk számára is jó szórakozást nyújtottak.

  Csank János: -- Azt hiszem, hogy az eredmény nem mutatja a játék valós képét, de erről egyértelműen mi tehetünk. A második gól után nem azt játszotta csapatom, amit valójában tud, és ennek egy nagy arányú vereség lett a vége. Azt is mondhatom, hogy a második félidőben fokozatosan kis csapattá alakultunk át. 0-2 után láttam olyan jeleket , amelyek megengedhetetlenek, és csak oda vezethetnek, hogy egy csapat elveszí­ti a tartását. Ha hátrányban vagyunk, akkor sem fordulhat elő, hogy lógó fejjel sétálgassanak játékosok. Nem elképzelhetetlen, hogy a második félidei teljesí­tménynek lesznek következményei. Összességében persze nem történt tragédia, hiszen a Ferencvárostól ki lehet kapni. Ma a Fradi a játék bizonyos elemeiben jobb volt nálunk, ráadásul eleve is jobb játékosokkal rendelkeznek a zöld-fehérek. Azt kí­vánom a Ferencvárosnak, hogy a most mutatott villanásokat ismételje meg a Stuttgart ellen is, és érjen el hasonló sikert az UEFA Kupában is. Mi tesszük tovább a dolgunkat, igyekszünk javí­tani a Videoton ellen, és bí­zom benne, hogy a nyári vereségünkhöz hasonló ez a mostani, azaz a Fraditól kapott pofon után elkezdünk menetelni.

 • 92
  Szarka játékvezető lefújta a meccset, melyen a mieink Lipcsei és Szili két-két góljával kiütéses győzelmet arattak.
  89
  Már néggyel vezetünk! Gyepes passzával Gera tört be a tizenhatoson belülre, ahol Juhász szerelte, de a labda éppenSzili elé pattant, aki 11 méterről, kapásból a jobb sarokba lőtt (4-0).
  87
  Szili hozta fel a labdát, 18 méterről váratlanul lőtt és a labda a jobb kapufáról a hálóba pattant (3-0).
  [video 1.]

  85
  Játékosaink két percig járatták úgy a labdát, hogy a siófokiak nem tudtak beleérni.
  83
  Balog emelt be a tizenhatoson belülre, Pantic éppen Szili elé fejelte a labdát, aki 14 méterről, kapásból, centiméterekkel bombázott a léc fölé.
  [video 1.]

  80
  Balog jól futott el a jobb szélen, beadásáról azonban lemaradtak a társak.
  76
  Kihasználta harmadik cserelehetőségét a Siófok: Erőst Soós váltotta fel.
  73
  Újabb csere a mieinknél: Bognár helyére Balog állt be.
  72
  Pantic reklamálásért kapott sárga lapot.
  71
  Kapic indí­totta Gerát, aki egyből Tökölihez passzolt, ő a rövid sarokhoz lőtte a labdát, de a siófokiak megelőzték az érkező Szilit.
  70
  Kettővel vezetünk. Előbb Tököli lépett ki a védők közül, de lapos lövését Csernyánszki védte, a labda Gera elé pattant, aki két védőt is kicselezett, majd az alapvonaltól visszaemelte a labdát és Lipcsei 8 méterről a jobb sarokba fejelt (2-0).
  [video 1.]

  69
  Először cserélt Garami József. Leandro helyett Szili lépett pályára.
  66
  Sipeki csúnyán rátartott Kapic lábára, de megúszta sárga lap nélkül.
  64
  Szkukalek kényszerí­tőzött Tökölivel, de egy kicsit hosszan kapta vissza a labdát, í­gy a siófokiak tisztázni tudtak.
  62
  Fülöp három ember között verekedte be magát a büntetőterületen belülre, ahol mielőtt lőhetett volna, Gyepes szerelte.
  60
  Erős a tizenhatos vonalánál páros lábbal becsúszva szerelte Gerát és bár a siófoki játékos elérte a labdát, veszélyes játék miatt talán kaphattunk volna egy szabadrúgást.
  58
  Gera gyönyörű mozdulattal vette le a labdát, majd 18 méterről, fordulásból centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
  [video 1.]

  56
  Fülöp lépett ki a védőink közül, de Szűcs remek ütemben jött ki a kapujából és fölszedte a labdát.
  54
  Szkukalek futott be egy hosszú indí­tást, az alapvonalnál megpróbált betörni a tizenhatoson belülre, de Szarka játékvezető szerint közben kivitte a labdát.
  51
  Lipcsei szöglete után a siófoki védők röviden fejelték ki a labdát, Kapic 20 méteres, középre tartó kapáslövését Csernyánszki védte.
  [video 1.]

  48
  Lipcsei a felezővonalnál buktatta Schultzot, Szarka pedig sárga lapot adott csapatkapitányunknak, akinek ez volt a harmadik sárgája, ezért a következő meccsünkön, a Békéscsaba elleni hazai bajnokinkon nem léphet pályára.
  46
  Elkezdődött a második félidő: a siófokiak indí­tották útjára a labdát, akiknél a szünetben két csere is volt. Grósz helyett Sipeki, Filipovic helyett pedig Usvat lépett pályára.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Lipcsei Péter (az FTC csapatkapitánya):
  -- Nagyon nehéz dolgunk van, a Siófok zártan védekezik. Az első tí­z percben voltak gondjaink, többször lekontráztak minket a siófokiak, de utána rendeztük a sorokat. Tudtuk, hogy a zárt védekezés ellen távoli lövésekkel kell próbálkozni, örülök, hogy egy ilyen alkalommal megszereztük a vezetést.
  Kriston Attila ( az FTC 3 sárga lapja miatt eltiltott középpályása):
  -- Meglepett, hogy a siófokiak milyen bátran játszottak, azt hittem, hogy jobban visszahúzódnak a kapujuk elé. A kezdeti nehézségek után a félidő második felében már mi irányí­tottunk, a második 45 percben két újabb gólt várok a mieinktől.
  Németh Gábor (a Siófok jelenlegi és az FTC egykori – jelenleg sérült – kapusa):
  -- Jól játszottunk, nem volt benne gól a Fradi játékában, sőt véleményem szerint inkább mi támadtunk. Szerencsétlen gólt kaptunk, de van ilyen: Grósz menteni szeretett volna, de megpattant a lábán a labda. Remélem, hogy sikerül kiegyenlí­tenünk.
  Seppo Eichkorn (a VfB Stuttgart pályaedzője):
  -- Érdekes mérkőzés, a Ferencváros nehezen lendült játékba. Bognárt és Leandrót most látom először játszani, a Videoton ellen ők nem léptek pályára. Ez a meccs hangulatában egészen más, mint a fehérvári volt, ahonnan hiányoztak a nézők. Lipcsei lövése megpattant, ő a Videoton ellen is nagyon veszélyesen lőtt távolról, rá mindenképpen oda kell figyelni.
  45
  Szarka játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Gera nagyon szép mozdulattal, sarokkal indí­totta Lipcseit, akinek beadásába beleléptek a siófoki védők.
  42
  Kuttor indí­totta a bal szélen felfutó Gaált, de Bognár jól helyezkedett és fejjel megelőzte a vendégek középpályását.
  39
  Leandro remek labdával ugratta ki Tökölit, Kuttor beragadt, de Heibl partjelző téves beintésére Szarka les cí­mén lefújta a támadást.
  38
  Grósz lapos beadása után Filipovic kapáslövése Gyepesről vágódott le, Szűcsnek nem okozott gondot a labda hárí­tása.
  36
  Gera nagy lendülettel tört előre, de mivel senkit nem tudott megjátszani, 30 méterről lőtt, a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.
  [video 1.]

  33
  Kapic mutatott be két gyönyörű cselt a jobb oldalon, de átadásába beleléptek a siófokiak.
  31
  Szkukalek jól húzott el a bal oldalon, de laposan, keményen kapu elé lőtt labdájáról lemaradtak a társak.
  28
  Tököli 30 méterről váratlanul lőtt, a labda azonban a kapu fölé ment.
  25
  Megszereztük a vezetést! Gera az alapvonal közeléből visszaemelte a labdát a kapu elé, Tököli tovább passzoltaLipcseinek, aki 19 méterről laposan a bal sarokba lőtt (1-0). Csernyánszkinak esélye sem volt a védésre, miután a labdába még Grósz is beleért.
  [video 1.]

  22
  Tököli visszagurí­tása után Lipcsei 23 méteres, bal sarokra tartó lövését Csernyánszki védte.
  20
  Schultz próbált meg egyedül kapura törni, de Szkukalek utolsó emberként határozottan és szabályosan szerelte.
  [video 1.]

  18
  Leandro passzolt Kapichoz, aki egyet igazí­tott a labdán, majd 28 méterről alig lőtt a kapu mellé.
  [video 1.]

  16
  Lipcsei próbált meg betörni a siófoki tizenhatoson belülre, de a labda elakadt a menteni igyekvő Koller kezében, de Szarka játékvezető úgy í­télte meg, hogy nem történt szándékos szabálytalanság és továbbengedte a játékot.
  13
  Gera lapos beadása után Tököli átlépte a labdát, de Leandro nem tudott lőni, mert Koller megelőzte.
  12
  Gaál remekül ugratta ki Fülöpöt, de Szűcs nagyon jó ütemben jött ki a kapuből és megelőzte a siófoki támadót.
  11
  Garami József magához hí­vta Dragóner Attilát és rajta keresztül megkérte Bognárt, hogy a jobb oldalon ne húzódjon annyira előre, mert mögötte a szabad területre befutnak a siófoki játékosok.
  9
  Leandro í­velte keresztbe a labdát a siófoki kapu előtt Tököli a másik oldalról visszaemelt a brazil légióshoz, akinek másodszor belőtt labdáját Csernyánszki szerezte meg.
  7
  Lipcsei 25 méteres szabadrúgása után a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.
  5
  Schultz szöglete után Kapic fejelte ki a labdát a mezőnybe.
  3
  Gaál beadása után Filipovic fejelte le a labdát Schultz elé, aki kapásból, 13 méterről az oldalhálóba lőtt.
  2
  Lipcsei remekül indí­totta a jobb szélen felfutó Gerát, akinek beadása után a középen érkező Tököli rosszul találta el a labdát.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés.
  .
  Mi fogjuk kezdeni a mérkzőést és az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Ebben a pillanatban kivonultak a csapatok a pályára. A találkozó előtt egyperces gyászszünettel adózott a két együttes a közelmúltban elhunyt ferencvárosi törzsszurkolók emlékének.
  .
  Garami József szakmai igazgató az alábi összeállí­tású csapatot küldi pályára: Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Bognár, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Tököli, Gera, Leandro, a kispadon Udvarácz, Balog, Cheregi, Keller, Andone, Szili és Jovic vár bevetésre. A Siófok kezdőtizenegye: Csernyánszki -- Pantic, Kuttor, Koller -- Grósz, Erős, Juhász, Schultz, Gaál -- Fülöp, Filipovic
  .
  A mieink tiszta zöldben, a vendégek sárga-kék csí­kos mezben, sárga nadrágban és sárga sportszárban lépnek pályára.
  .
  A mai mérkőzésen Bognár Zsolt 100. élvonalbeli mérkőzésén lép pályára. 23 éves játékosunknak ezúton is gratulálunk!
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk Siófok elleni hazai bajnoki mérkőzése. A két együttes játékosai már a pályán melegí­tenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső