2003.II.14. Ferencváros – Spartak Trnava: 2-2

Gyepes súlyosan megsérült

Egy, a hosszabbí­tás perceiben kapott gól miatt csapatunk döntetlenre végzett a Spartak Trnava ellen, a szlovák bajnokság második helyezettje elleni összecsapás 2-2-vel ért véget. Góljainkat Tököli és Huszti szerezték. Sajnos a mérkőzésen Gyepes Gábor és Kiss György is súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Minekutána a Cipruson edzőtáborozó Ferencváros a rossz idő miatt csütörtökön nem léphetett pályára a szlovák élvonalbeli újonc, a jelenleg a bajnokságban második helyen álló Spartak Trnava ellen, Garami József szakmai igazgató úgy döntött: a pénteken pótolt találkozón mindenki egy félidőnyi játéklehetőséget kap.

Csak a Torpedóval ví­vott előkészületi meccsen sérülést szenvedett Gera Zoltán, illetve a húzódással bajlódó Halgas Tibor nem futballozhatott, aztán kiderült: nem játszhat 45 percet Gyepes Gábor és Kiss György sem, a két védőt negyedóra után sérülés miatt le kellett cserélni. Jó hí­r viszont az FTC-szimpatizánsok számára, hogy az utóbbi edzéseken Sowunmi Thomas egyszerűen megállí­thatatlan volt, az egymás közti játékban pillanatok alatt ért el “mesternégyest”, s hogy másfél hetes kihagyás után újra játszott Alekszandar Jovics.

A mérkőzés:

Ferencváros – Spartak Trnava: 2-2 (1-1)
Larnaca, vezette: Kosztasz

Ferencváros:
I. félidő: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes (Balog Z. 14.), Kiss Gy. (Szkukalek 14.) – Penksa, Lipcsei, Kapic, Leandro – Tököli, Andone
II. félidő: Udvarácz – Bognár Zs., Balog Z., Keller, Szkukalek – Kriston (Takács Á. 63.), Szili, Somorjai, Huszti – Sowunmi, Jovic

Spartak Trnava: Hodulik – Fall, Hlusko, Hrabal, Filip – Molnár (Hodur 43.), Ujlaky, Horvatovic, Juhász (Kozuch 65.) – Stano, Kriss

Gól: Tököli (27.), Huszti (79.) illetve Kriss (13.), Filip (92.)
Sárga lap: Molnár (26.)

… és Kiss is.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a szlovákok az első percekben kemény, sőt időnként durva belépőkkel jelezték, hogy nem vár könnyű 90 perc a mieinkre. Az első 10 percben mi játszottunk veszélyesebben, az első negyedóra végének történéseit viszont legszí­vesebben elfelejtenénk. Sajnos a 10. percben Gyepes Gábor egy felugrás után rosszul érkezett le a földre, emiatt ápolásra szorult. Már ekkor látszott, hogy komolyabb a baj. Közben gólt kaptunk: Kriss lerántotta Kisst, majd a hálóba lőtt. A Steaua elleni meccsről ismerős játékvezető megadta a gólt. Sajnos, nem ez jelentette a legnagyobb bánatot, hanem az, hogy Kiss az eset közben súlyosan megsérült. Ő sem tudta folytatni a játékot, hiszen beszakadt a combhajlí­tó izma. Gyepesnél az alaposabb vizsgálatok után dől majd el, hogy elszakadtak (szerk: Gyepinek a jobb térdében az elülső keresztszalag szakadt el) vagy meghúzódtak a jobb térdében a szalagok. Mindezek ellenére a mieink nem törtek le, és több helyzetet is kidolgoztak. Ez a 27. percben gólt hozott: Tököli egy levágódó labdát bombázott a hálóba (1-1).

A folytatásban is fölényben futballoztunk, Andonével és Tökölivel nehezen bí­rtak a szlovák védők. Utóbbinak még szerencséje sem volt, hiszen a leshatárról többször jó ütemben kilépő támadót rendre „visszafújta” a bí­ró les miatt. A legérdekesebb eset az volt, amikor Tökölit egy bedobás (!) után találta lesen a partjelző. Az első játékrészben az eredmény már nem változott, a csapatok 1-1-el fordultak. A második félidőben a szakmai igazgató egy teljesen új csapatot küldött pályára: Udvarácz – Bognár, Balog, Keller, Szkukalek – Kriston (Takács 63.p.), Szili, Somorjai, Huszti – Sowunmi, Jovic; bár Balogot és Szkukaleket már az első negyedóra után becserélte Garami József a sérülések miatt. A második játékrészben elsősorban Sowunmi és a fiatal Huszti okozott gondot a védőknek. Többször jól futott el a balszélen, majd adott középre. A fiatal játékos nagy pillanata a 79. percben jött el, amikoris vezetéshez juttatta csapatunkat (2-1). Ekkor úgy tűnt, hogy a fiatal támadó győztes gólt szerez, sajnos nem í­gy lett. A 92. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Pilip talált be a hálóba.

NS-20030215-03-20030214

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 94
  A játékvezető lefújta a mérkőzést.
  92
  Egyenlí­tett a Trnava. A szlovákok szögletet végezhettek el, még a kapusuk is előrejött. A beadás után óriási kavarodás volt a kapunk előtt, a labda a tizenhatos vonalán helyezkedő Filip elé pattant, aki védhetetlenül lőtt a jobb sarokba (2-2).
  90
  A játékvezető 4 perc hosszabbí­tást jelzett. Az elmúlt percekben beszorí­tottuk ellenfelünket.
  87
  Szili végzett el szögletet. Keményen kapu elé lőtt labdája csak centiméterekkel suhant el Sowunmi feje előtt.
  84
  Jovic passzolt Sowunmihoz, akinek 18 méteres lövése egy védőről pattant a kapu mellé.
  82
  Jovicot rántották le a tizenhatos előtt, a játékvezető azonban továbbengedte a játékot.
  79
  Szli indí­totta Sowunmit, aki a jobb szélen egy csellel becsapta ellenfelét, középre gurí­tott és Huszti 5 méterről a hálóba helyezett (2-1).
  74
  Szkukalek beadása után Jovic fordul kapura, lövése azonban kipattant a védőkről, Szili egyből ismételt, de az ő kí­sérletébe is beleléptek.
  70
  Szkukalek futott le az alapvonalig, visszagurí­tott labdáját Szili lőtte fölé.
  67
  Huszti beadása után Takács szorongatott helyzetből fejelt fölé.
  65
  Cseréltek a szlovákok is: Juhász helyett Kozuch állt be.
  63
  A bokáját fájlaló Kriston helyett Takács lépett pályára.
  60
  Megérkezett a meccsre az AEL Limassol korábbi edzője, aki kis túlzással “miattunk vesztette el” állását pár hónapja. A mindig mosolygós Michaelidesz úr komolyabb társasággal érkezett a mérkőzésre, és egyből Tököli Attilára hí­vta fel ismerősei figyelmét.
  59
  Szorult helyzetünkre jellemző, hogy Keller Józsefnek belső védőt kell játszania. A rutinos balhátvéd egyébként remekül látja el feladatát.
  58
  A lelkesen játszó Huszti ugratta ki a leshatáron álló Jovicot, ám a partjelző ezúttal is lest intett.
  54
  Balog testi épségét sem kí­mélve vetődött bele Juhász kapáslövésébe. A labda védőnkről a mezőnybe vágódott vissza.
  51
  Keller szerzett labdát a Trnava tizenhatosán belül, keresztbeí­velt Sowunmihoz, Thomas a labdát maga elé tette, majd becsúszva próbálta elcsúsztatni a kivetődő kapus mellett. A két játkos összeütközött, a labda kipattant a hálóőr lábáról. Szerencsére az esetnél egyikük sem sérült meg.
  48
  Huszti 17 méteres lövését védte a szlovákok kapusa.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Takács Ákos és Fehér Ádám a pálya szélén melegí­tenek. Elképzelhető, hogy a junior csapat játékosai is szóhoz jutnak a találkozón.
  45
  A második félidőben az előzetes terveknek megfelelően egy másik csapat lép pályára. Balog Zoltán és Szkukalek Igor a sérülések miatt már korábban beálltak. A csatársorban Sowunmi Thomas ékpárja Aleksandar Jovic lesz, aki Achilles-í­n sérülése miatt másfél hétig nem tudott edzeni és tegnap vett részt először az edzésen a kétkapus játékban.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Leandro egy perc alatt kétszer is kiugratta Tökölit, de a bí­ró mindkét esetben lesen állí­totta meg csatárunkat. Mindkét alkalommal elég nehéz volt eldönteni, hogy csatárunk valóban lesről indult-e.
  43
  Molnár nem tudta folytatni a játékot, a helyére Hodur állt be.
  41
  Szkukalek és Molnár futott versenyt a labdáért. A párharcot Igor nyerte, ellenfele azonban a vizes füvön nem tudott megállni és hatalmas lendülettel nekicsúszott a pályát övező vaskorlátnak. Jelenleg a pálya szélén ápolják.
  39
  Andonét egy percen belül kétszer is térden rúgták, légiósunk fájlalja a lábát, de egyelőre folytatni tudja a játékot.
  37
  Lipcsei szöglete után a védők röviden szabadí­tottak fel, Andone 19 méterről kapásból lőtt, Hodulik a jobb alsó sarok elöl óriási bravúrral ütötte ki a labdát.
  34
  Kapic szerzett labdát a szlovák térfél közepén, Lipcseihez passzolt, aki egyből lőtt, a labda az egyik védőről pattant az alapvonalon túlra.
  31
  A bí­rók furcsa felfogásban vezetik a meccset és a szabályokkal sincsenek tisztában. Tököli egy bedobás (!) után egyedül tört volna kapura, amikor a játékvezető a partjelző beintésére lesen (!!) állí­totta meg.
  29
  A rúgott gól méginkább meghozta a mieink harci kedvét, amivel eddig sem volt gond. Játékosaink nagy elszántsággal küzdenek, senki nem ismer elveszett labdát.
  27
  Egyenlí­tettünk! Az Andone elleni szabálytalanságért megí­télt szabadrúgást Lipcsei végezte el. A labda irányt változtatott a sorfalon, melyet végül Tököli bombázott a jobb sarokba (1-1).
  26
  Andonét kí­méletlenül felrúgták a tizenhatos vonala előtt. A szabálytalankodó Molnár sárga lapot kapott.
  24
  Szűcs védett óriási bravúrral. Kapusunk Stano távoli lövését csak kiütni tudta, a szlovák csatár megpróbált ismételni, kapusunk ismét hárí­tott, majd Balog vágta ki a labdát.
  23
  Lipcsei beadása után Dragóner 8 méterről fejelt kapura, Hodulik a levegőben úszva tudta kiütni a labdát.
  18
  Sajnos mindkét játékosunk sérülése komolynak tűnik: Kiss Györgynek beszakadt a combhajlí­tó izma, Gyepesnél az alaposabb vizsgálatok után dől el, hogy elszakadtak vagy meghúzódtak a jobb térdében a szalagok.
  15
  Fall tört be a tizenhatosunkon belülre, közeli lövését Szűcs bravúrral védte.
  14
  Kiss és Gyepes nem tudja folytatni a játékot, helyettük Szkukalek és Balog jött be.
  13
  Ennél rosszabbul nem kezdődhetett volna számunkra a mérkőzés. Kriss Kisst lerántva tört be a tizenhatosunkon belülre és Szűcs mellett a kapuba lőtt (0-1). A játékvezető sajnos megadta a gólt, ráadásul Kiss Györgyöt is ápolni kell, a középkezdéshez csak 8 mezőnyjátékossal álltunk fel.
  11
  Gyepi nem tudja vállalni a folytatást, még senki nem állt be a helyére, most tí­z emberrel játszunk.
  10
  Gyepes ugrott fel a labdáért, de rosszul érkezett le a földre és a térdét fájlalja. Válogatott védőnket ápolják, egyelőre áll a játék.
  8
  Penksa lépett volna ki a jobb szélen, amikor a játékvezető, feltehetően tévesen, lesen állí­totta meg.
  6
  A szlovákok eddig csak azzal vétették észre magukat, hogy rengeteg szabálytalansággal tördelik szét a játékot, edzőjük, Jozef Adamec pedig vagy a bí­rókkal beszél vagy a játékosait irányí­tja nagyon hangosan. Szkukalek Igorék a meccs előtt elmondták, hogy Adamec igencsak aktí­v lesz a mérkőzésen, hiszen szinte az első perctől kezdve az utolsóig hallani lehet majd a hangját.
  4
  Andone remek labdával szöktette Tökölit, Hodulik azonban a kapujából kifutva tisztázott csatárunk elől.
  3
  Horvatovic az oldalvonalnál leterí­tette Penksát, a játékvezető figyelmeztette a szlovák futballistát.
  2
  Kemény belépőkkel kezdődött a mérkőzés: Leandro próbált meg két védő között kilépni, akik együttes erővel buktatták.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés. A mieink tiszta zöldben, a szlovákok piros-feketében játszanak.
  .
  Játékosaink nem örültek, amikor meglátták a bí­rót. Ugyanaz a játékvezető fújja ma a sí­pot, aki a Steaua elleni meccsünket is vezette és akkor egy jogtalan tizenegyest adott a román csapatnak. Reméljük, ma több szerencsénk lesz a bí­róval.
  .
  A szlovákok kapuesdzője Roland Pralj, aki játékosként védett Magyarországon, sőt együtt is dolgozott szakmai igazgatónkkal, Garami Józseffel.
  .
  Halgas Tibor nem játszhat a mai meccsen, a combhajlí­tóizom sérüléssel bajlódó fiatal játékos azonban jelenleg is rója a köröket a pálya körül. A szintén sérült Gera Zoltán nem tarthat vele, hiszen a támadó továbbra sem edzhet teljes intenzitással. Gera a szakmai igazgató kérésére most különböző erősí­tő gyakorlatokat végez a pálya szélén.
  .
  Marek Penksa és Szkukalek Igor a Trnava játékosainak többségét jól ismeri. Futballistáink a bemelegí­tés előtt kedélyesen el is beszélgettek a szlovákokkal. Igor elmondta, hogy Krissre nagyon oda kell figyelni, Szlovákiában kemény belépőivel vált ismertté.
  .
  Szlovák ellenfelünknek nemcsak a játékoskerete, hanem a kispadja is erős. A csapat szakvezetője az egykori szövetségi kapitány, Jozef Adamec.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk Spartak Trnava elleni edzőmeccse. A találkozót csütörtökön a rossz időjárás miatt nem tudták megrendezni, de ma nincs akadálya az összecsapás lebonyolí­tásának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ