2003.II.17. Ferencváros – LG AnYang FC: 2-1

Győzelemmel búcsúztunk a ciprusi edzőtábortól, csapatunk ma 2-1-re nyert az LG AnYang együttese ellen. Ellenfelünk erejét jelzi, hogy több játékosuk szerepel a dél-koreai felnőtt és a korosztályos válogatottban.

A Ferencváros győzelemmel búcsúzott a ciprusi edzőtábortól. Hétfő délután Leandro, valamint Lipcsei Péter góljával 2–1-re nyert a lelkes, jó játékosokkal felálló dél-koreai LG AnYang ellen. Garami József szakmai igazgató a sérülések és betegségek miatt már vélhetően a március 8-án esedékes Újpest– Ferencváros mérkőzést szem előtt tartva küldte pályára csapatát. Persze a fradisták remélik, hogy Gera Zoltán, Tököli Attila és Kiss György is egészséges lesz a tavaszi rajtra. A Fradi a tervek szerint szombaton a NABI Kaposvári Rákóczi ellen lép pályára, vélhetően az Üllői úton.

A mérkőzés:

Ferencváros – LG AnYang FC: 2-1 (1-1)
Larnaca, vezette: Chrysis

Ferencváros: Szűcs L. – –Vukmir, Dragóner, Balog Z. – – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Penksa (Andone 64.), Sowunmi (Szili 85.), Leandro

AnYang LG FC: Tae Soo – Sung II, Sang Hun, Jung Soo, Jung Hyun – Park Yoon, Victor, Maezono, Ricardo – Batista, Sung Jae

Gól: Leandro (4.), Lipcsei (70.) illetve Maezono (21.)
Sárga lap: Vukmir (35.), Dragóner (82.), Andone (91.)

Ezúttal remekül indult számunkra a találkozó, hiszen már a 4. percben vezettünk: Leo egy baloldali szabadrúgást gyönyörűen csavart a sarokba (1-0). Ezután óriási iramban folytatódott a játék, a villámgyors koreaiak mindent megpróbáltak megtenni az egyenlí­tésért. Szerencsére Szűcs Lajos remekül védett, és csak 11-esből tudták bevenni a kapuját: a 21. percben Maezonot Balog becsúszva próbálta meg szerelni, de elkésett egy ütemet és a brazil játékos lábát találta el; a büntetőt a sértett magabiztosan a jobb sarokba lőtte (1-1). A gól után még élvezetesebb lett a meccs, mindkét gárda nagy akarással futballozott. A félidő hajrájában a mieinknél elsősorban Sowunmi volt aktí­v, a gyors támadót nehezen tartották a koreai védők, sajnos azonban nem sikerült újabb gólt lőnünk. Pedig Lipcsei nagyon közel állt ehhez, a 43. percben csapatkapitányunk a felezővonalnál észrevette, hogy a koreai kapus a tizenhatos vonalán áll. Lipcsei megpróbált 50 méterről a kapuba emelni, a kapus kétségbeesetten hátrált, de szerencséjére a labda fél méterrel a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

A csapatok 1-1-el fordultak, a pályán továbbra is folytatódott a kemény küzdelem, szerencsére ezúttal senki sem sérült meg. A koreai csapatból elsősorban a brazil támadók játszottak veszélyesen, mí­g a mieinknél ezúttal Lipcsei tette hozzá a legtöbbet játékunkhoz. A csapatkapitány végül el is döntötte a mérkőzést: a 70. percben lecsapott egy labdára, három védőt is elfektetett, majd 14 méterről a jobb sarokba bombázott (2-1). Az iram ezután sem hagyott alább, a koreaiak próbálkoztak az egyenlí­téssel, Szűcs azonban ezúttal is remek napot fogott ki, í­gy a mérkőzés a mi győzelmünkkel zárul.

A csapat legközelebb már itthon lép pályára, a tervek szerint szombaton a Kaposvár gárdájával mérkőzünk meg.

NS-20030218-03-20030217

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 92
  A meccs után játékosaink megköszönték az ENSZ-katonáknak, hogy valamennyi előkészületi találkozónkon ilyen kitartóan és lelkesen buzdí­tottak minket. Lipcsei Péter csapatkapitány a játékosok által aláí­rt mezt és Fradi-zászlókat ajándékozott a katonáknak.
  92
  A játékvezető lefújta a mérkőzést.
  91
  Andone szabálytalankodott a felezővonalnál, amiért sárga lapot kapott.
  89
  A hajrában sokat szabálytalankodnak a koreaiak: előbb Szkukalek Igort, majd Adem Kapicot választották el szabálytalanul a labdától.
  87
  Zárt védekezésünk ellen távoli lövésekkel próbálkoznak az LG játékosai. Ezúttal Ricardo bombázott 22 méterről a kapunk fölé.
  85
  Sowunmi helyett Szili lépett pályára.
  82
  Dragóner tette szóvá a bí­rónál, hogy nem kaptunk meg egy szabadrúgást, a bí­ró sárga lapot mutatott fel védőnknek.
  78
  Sang Hun tört be a tizenhatosunkon belülre, lövését Szűcs a levegőben úszva ütötte ki a léc alól.
  75
  Kriston tört be a tizenhatoson belülre, lövését a koreai kapus óriási bravúrral, lábbal védte.
  70
  Megszereztük a vezetést! Kriston futott le az alapvonalig, beadása elcsúszott Leandro lába előtt, Lipcsei azonban lecsapott a labdára, három védőt is elfektetett, majd 14 méterről a jobb sarokba bombázott (2-1).
  68
  Lipcsei jobboldali beadása után Balog fejjel centiméterekkel csúsztatott a kapu mellé.
  66
  Ricardo a tizenhatos vonaláról ollózva próbálkozott lövéssel, a labda azonban fölé ment.
  64
  Penksa helyére Andone állt be.
  61
  Cseréltek a koreaiak: Jung Hyun helyett Soon Yin lépett pályára.
  57
  Leo egy remek csellel elfektette védőjét, majd Sowunmit ugratta ki. A labda azonban megcsúszott a vizes füvön, ezért az LG kapusa felszedte azt a támadó elől.
  54
  Batista kényszerí­tőzött Ricardóval a tizenhatosunkon belül, a visszakapott labdát egyből rálőtte, de Szűcs jól zárta a szöget, a labda pedig a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  50
  Balog fejelt össze Ricardóval a tizenhatosunkon belül. Rövid ápolás után midnkét futballista folytatni tudta a mérkőzést.
  48
  Lipcsei tolta ki a labdát a bal szélre, ahonnan Szkukalek próbált lőni, de a védők a labda elé vetődtek.
  47
  A magyar ENSZ-katonák két csoportban, a pálya mindkét oldalán hangosan buzdí­tják a mieinket. A mai meccsre még dudát is hoztak magukkal.
  46
  Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.
  45
  A szünetben a koreaiak edzője és menedzsere percekig beszéltek a bí­rókkal, aki sűrűn bólogatott.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Ricardo 25 méteres lapos lövését védte Szűcs.
  43
  Lipcsei parádés alakí­tással hí­vta fel magára a figyelmet. A felezővonalnál észrevette, hogy a koreai kapus a tizenhatos vonalán áll. Csapatkapitányunk megpróbált 50 méterről a kapuba emelni, a kapus kétségbeesetten hátrált, de szerencséjére a labda fél méterrel a felső léc fölött hagyta el a játékteret.
  40
  Batista tört be a tizenhatosunkon belülre, de Szűcs kivetődött elé és megszerezte a labdát.
  38
  Sung Jae beadása után Szkukalek fejelte ki a labdát a nála egy fejjel magasabb Ricardo elől.
  36
  Kriston jól tartotta meg a labdát a tizenhatos sarkánál, majd középre gurí­tott, Lipcsei kapáslövését a koreai kapus óriási bravúrral, spárgázva védte.
  35
  Vukmir határozottan állí­totta meg, Ricardót, a játékvezető, túl szigorúan, sárga lapot adott Dragannak. A koreaiak dühöngő brazil légiósát a portugálul jól beszélő Lipcsei nyugtatta meg.
  34
  Szkukalek jól ment el a bal szélen, beadása után Penksát lerántották a tizenhatoson belül, a bí­ró nem fújt, Lipcsei rajtolt rá a labdára, melyet azonban merész vetődéssel a koreai kapus szerzett meg.
  33
  Sowunmi egyedül tört kapura, de mielőtt lőni tudott volna Sung II becsúszva szerelte.
  31
  Sowunmi próbált meg kiugrani a védők közül, de visszahúzták, a bí­ró tovább engedte a játékot.
  29
  Nagy helyzetet hagytak ki a koreaiak. Vukmir a vizes füvön elcsúszott, Youn Jang lefutott az alapvonalig, középre lőtt labdáját Balog vágta ki az érkező csatárok elől.
  27
  Leandro beadása után Sowunmi két védő közül fejelt 9 méterről a kapu fölé.
  24
  Dragóner jó ütemű közbelépéssel állí­totta meg a nagy lendülettel előretörő Batistát.
  21
  Victor húzott el a jobb szélen, beadása után Maezono elé pattant a labda, akit Balog becsúszva próbált meg szerelni, de elkésett egy ütemet és a brazil játékos lábát találta el, 11-es! A büntetőt Maezono magabiztosan a jobb sarokba lőtte (1-1).
  18
  Penksa húzott el a bal szélen, beadását azonban kifejelték az LG védői.
  16
  Ricardo közeli lövését Szűcs szép mozdulattal hárí­totta.
  15
  Victor szállt bele Kapicba a felezővonalnál. A játékvezető nem adott sárga lapot, szeerncsére Adem nem sérült meg az esetnél.
  13
  Vukmir az utolsó pillanatban becsúszva szerelte szögletre Sung Jaet. A beadás után Batista lövését védte Szűcs nagy bravúrral.
  7
  Óriási a hangzavar. A koreaiak öt pályaedzője a pálya különböző pontjain helyezkedett el és innen adják az utasí­tásokat. A pályán is elég hangos az ellenfelünk, a három 190 cm feletti brazil légiós folyamatosan irányí­tja a többieket.
  6
  Park Yoon 18 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte oldalra.
  5
  A gól után Tököli a kispadról bekiabált Dragónernek a pályára: “látod Dragó, ő a szobatársam! És a szoba másik fele nincs is pályán!”
  4
  Baloldalról, a kaputól 17 méterre jutottunk szabadrúgáshoz. Leo állt a labda mögé, és a bal sarokba csavart. Gyönyörű találat volt (1-0)!
  3
  Lipcsei szögletére Dragóner robbant be és estében alig lőtt a kapu mellé.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink indí­tották útjára a labdát.
  .
  Reméljük, nem számí­t rossz előjelnek, hogy a ciprusi játékvezető a koreai kispadon öltözött át és mindenkit régi ismerőseként köszöntött. Mint kiderült a három hete a szigetországban készülő ázsiai gárda eddigi valamennyi edzőmeccsén Chrysis fújta a sí­pot.
  .
  Ellenfelünk csapatában négy olimpiai válogatott és két U21-es válogatott futballista található. Az LG jelenleg 4. a koreai bajnokságban.
  .
  Garami József az alábbi összeállí­tásban küldi pályára a csapatot: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Balog – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Penksa, Sowunmi, Leandro.
  .
  Köszöntjük kedves olvasóinkat! Ma játsszuk le utolsó edzőmeccsünket a ciprusi edzőtáborban, a mai ellenfél a koreai LG együttese lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ