2003.II.8. Ferencváros – Torpedo Moszkva: 1-1

B-csapatunk feszült hangulatú mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a Torpedo Moszkva második számú együttesével. Az első félidő után Szili tizenegyesgóljával még mi vezettünk, de a moszkvaiak a 70. percben Apisztarkov fejesgóljával egyenlí­tettek.


Ferencváros – Torpedo Moszkva: 1-1 (1-0)
Larnaca

Ferencváros: Udvarácz – Bognár, Vukmir, Balog Z., Szkukalek – Takács Á., Szili, Somorjai, Huszti (Fehér 75.) – Halgas, Andone

Gól: Szili (30.) illetve Apisztarkov (70.)
Sárga lap: Szkukalek (50.) illetve Volscsuk (42.)
Kiállí­tva: Szili (85.)

A 8. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Andone fejesét óriási bravúrral védte az orosz kapus, majd Szili 22 méteres, félmagas lövését bokszolta a léc mellé. A félidő közepén az oroszok vették át az irányí­tást és néhány percre beszorí­tották a mieinket, de komoly helyzetet nem tudtak kialakí­tani. A 30. percben Takács Ákos szerzett labdát a félpályánál, és miután Bognárral kényszerí­tőzött, betört a 16-oson belülre, ahol lerántották. A megí­télt büntetőt Szili vágta a kapuba (1-0). A félidő hajrájában kicsit paprikás lett a hangulat, miután Szkukalek és Huszti kemény, de szabályos belépőjét az egyik orosz játékos Halgas Tiboron torolta meg. Csatárunk szerencsére nem sérült meg, a moszkvai védő viszont sárga lapot kapott.

A második 45 perc elején mezőnyjáték folyt a pályán, óriási küzdelmet ví­vtak egymással a csapatok, több parázs jelenetet is láthattak a nézők. Egy könyöklés után Szkukalek Igor kapott sárga lapot. A 70. percben jobboldali beí­velés után a védőink bizonytalankodtak, a hosszú oldalról az ellenfél visszafejelte a labdát, melyet Apisztarkov fejelt 8 méterről a kapunkba (1-1). A gól után pár perccel ismét megszerezhettük volna a vezetést, Bognár kényszerí­tőzött Andonéval, a visszakapott labdát elhúzta a kapus mellett is, de mielőtt a kapuba helyezett volna, a Torpedo hálóőre visszavetődött és megszerezte a játékszert. A 85. percben a játékvezető kiállí­totta Szili Attilát. Játékosunkat az orosz tizenhatos előtt kí­méletlenül felrúgták, Szili pedig azt nehezményezte, hogy a játékvezető miért nem torolta meg a durva belemenést. A bí­ró reklamáló játékosunkat leküldte a pályáról. Gól már nem esett, de az összecsapás a történtek után nagyon feszült hangulatban ért véget.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Elégedett vagyok a csapattal, hiszen ez volt az első komoly megmérettetés ebben az évben. A játékosok különösen az első félidőben nagyon jól alkalmazkodtak az új játékrendszerhez, a második félidőben már többet hibáztunk, igaz ekkor az oroszok is taktikusabban játszottak. Elkezdték felí­velni a labdákat a magas játékosaiknak és ez több nehézséget okozott nekünk. A meccs egyes időszakaiban feszült volt a hangulat a pályán, de ez nem baj, ennél sokkal feszültebb hangulatú találkozók várnak ránk tavasszal, nem baj, ha ehhez is hozzászokunk. Mindenkivel elégedett vagyok, természetesen még nem működött minden tökéletesen, de azért jöttünk, hogy a hibákat kijaví­tsuk és a tavaszi rajtra teljesen összeálljon a játékunk.

Szili Attila: – Nem értem, miért állí­tott ki a játékvezető. Szándékosan belém rúgtak, én pedig megkérdeztem, hogy miért nem adott lapot az ellenfelemnek. Ezért nem kellett volna leküldeni a pályáról.

NS-20030209-03-20030208

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 90
  Újabb gól már nem esett, de az összecsapás a történtek után nagyon feszült hangulatban ért véget -- 1-1-es döntetlennel.
  85
  A játékvezető kiállí­totta Szili Attilát. Játékosunkat az orosz tizenhatos előtt kí­méletlenül felrúgták, Szili pedig azt nehezményezte, hogy a játékvezető miért nem torolta meg a durva belemenést. A bí­ró reklamáló játékosunkat leküldte a pályáról.
  75
  Ismét megszerezhettük volna a vezetést: Bognár kényszerí­tőzött Andonéval, a visszakapott labdát elhúzta a kapus mellett is, de mielőtt a kapuba helyezett volna, a Torpedo hálóőre visszavetődött és megszerezte a játékszert.
  70
  Egy jobboldali beí­velés után a védőink bizonytalankodtak, a hosszú oldalról az ellenfél visszafejelte a labdát, melyet Apisztarkov fejelt 8 méterről a kapunkba (1-1).
  45
  Az első játékrész 1-1-el ért véget.
  30
  Takács Ákos szerzett labdát a félpályánál, és miután Bognárral kényszerí­tőzött, betört a 16-oson belülre, ahol lerántották. A megí­télt büntetőt Szili vágta a kapuba (1-0).
  8
  Megszerezhettük volna a vezetést, de Andone fejesét óriási bravúrral védte az orosz kapus, majd Szili 22 méteres, félmagas lövését bokszolta a léc mellé.
  .
  Garami József szakmai igazgató Udvarácz -- Bognár, Vukmir, Balog, Szkukalek -- Takács Á., Szili, Somorjai, Huszti (Fehér 75.p.) -- Halgas, Andone összeállí­tásban küldte pályára a mieinket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ