2003.III.26. Ferencváros – REAC: 6-1 (edzőmérkőzés)

Baljak három gólt is szerzett

Légiósokat tesztelt a Fradi

A Ferencváros szakmai stábja például két meccset tervezett erre a hétre. Szerdán rendezték az Üllői úti stadion centerpályáján a REAC elleni találkozót, s már a találkozót megelőzően kiderült, hogy a szombati ellenfél, a Celldömölk – sérülések miatt – nem tud kiállni, í­gy egyelőre a hét végi program még kérdéses.

A zöld-fehéreknél amúgy sem ideális a helyzet, a védelemből (Gyepes Gábor) és a csatársorból (Gera Zoltán) is hiányzik egy-egy meghatározó játékos; utóbbi ugyan már elkezdte a futóedzéseket, de még korántsem biztos, hogy a jövő heti, Videoton elleni utolsó alapszakaszbeli meccsen ott lehet a pályán.

Gerával kapcsolatban Garami József szakmai igazgató elmondta, sejtelme sincs, felépül-e belátható időn belül a ciprusi edzőtáborban megsérült támadó, hiszen hetek óta arról hallani, a következő fellépésen már egészséges lesz. A rengeteg probléma miatt a szakember is gondterheltnek tűnt: “Az év elején reménykedtem benne, hogy masszí­v lesz a gárda, hiszen remek futballisták érkeztek hozzánk, mégsem lehettem szinte egy percre sem nyugodt, mert újabb és újabb nehézségeket kell leküzdenünk. Sorra sérülnek meg játékosaink, ám bí­zom benne, hogy ők mihamarabb visszatérhetnek a pályára.”

Huszti Szabolcs

Talán éppen az elmondottak miatt érkezett a hét elején az Üllői útra két külföldi labdarúgó, akiket a REAC elleni gyakorlómeccsen nézett meg a szakmai stáb. A hatszoros román válogatott Dan Potocianu középső védőt játszott, mí­g a szerb Szrdjan Baljak-ra csatárként számí­tott Garami József. A ballábas, 180 centis Baljak legutóbb Japánban profiskodott, játékjoga a Partizan Beogradé. A támadó robbanékony, jól cselez, és három gólt szerzett. A két kiszemelt szerződtetéséről később dönthet a szakvezetés.

Ha már a szerződések szóba kerültek: a jelenleg a válogatottal készülő Dragóner Attila megállapodása a nyáron lejár; a hátvéd március végéig kapott gondolkodási időt, elfogadja-e az új szerződéstervezetet. így elképzelhető, a válogatottól visszatérve napokon belül eldől, a Ferencvárosban folytatja-e pályafutását. Hasonló helyzetben van Kriston Attila is.

A mérkőzés:

Ferencváros – REAC: 6-1 (4-0)
Üllői út, 200 néző, vezette: Solymosi (Csorba, Szalai)

Ferencváros: Udvarácz – Bognár Zs., Potocianu, Vukmir (Balog Z. 46.) – Kriston (Sowunmi 46.), Szili (Huszti 46.), Kapic (Cheregi 66.), Kiss Gy. (Keller 60.) -– Penksa (Jovic 46.), Baljak, Leandro (Szili 60.)

REAC: Szentpéteri – Sallai, Virágh, Gál (Dinka) – Kőhalmi, Máj, Werle, Hajba – Véber (Lukács), Nyerges (Lendvai), Györök (Szabó T.)

Gól: Kapic (10.), Penksa (22.), Baljak (24., 25., 70.), Jovic (81.) illetve Lendvai (87.)

Dan Potocianu

Dan Potocianu

Az első perctől mi játszottunk fölényben és a 10. percben elkezdődött a gólgyártás. Penksa ugratta ki Kapicot és légiósunk 12 méterről a léc alá bombázott (1-0). Továbbra is mi irányí­tottunk, a vendégek nem tudták megtartani a labdát, hosszúm indí­tásokkal próbálkoztak, de ezek hárí­tása nem okozott gondot védőinknek. A 22. percben Kriston beadása után Penksa fejelt a kapu közepébe, majd a 24. és 25. percben a próbajátékon nálunk szereplő Srdjan bizonyult eredményesnek: előbb 15 majd 4 méterről talált be a vendégek kapujába.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is mi játszottunk fölényben, ami a játékrész második felében újabb gólokban is megmutatkozott. Az ötödik gólunk volt a legszebb találatunk: Szili szöglete után a védők röviden mentettek és Srdjan 17 méterről, kapásból óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (5-0). A 81. percben Keller végzett el gyorsan egy szabadrúgást, kiugratta Jovicot, aki 15 méterről a kifutó kapus fölött a hálóba emelt (6-0). A vendégek a 87. percben szerezték meg becsületgóljukat, amikor Lendvai lépett ki a védőink közül és beállí­totta a végeredményt (6-1).

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

  • 90
    A játékvezető lefújta a mérkőzést.
    89
    Srdjan futott el a jobb szélen, beadása után a vendégek kapusa Sowunmi elől húzta le a labdát.
    87
    Megszerezte becsületgólját a REAC. Lendvai lépett ki a védőink közül és a rövid sarokba helyezett (6-1).
    84
    Györök próbált meg betörni a tizenhatosunkon belülre, de Potocianu szögletre mentett előle.
    81
    Keller remek labdával ugratta ki Jovicot, aki 15 méterről, a kifutó kapus fölött a kapu közepébe emelt (6-0).
    78
    Sowunmi ugratta ki Jovicot, aki kicselezte a kapust is, visszagurí­tott Srdjanhoz, aki kapásból a kapu mellé lőtt.
    75
    Szili szöglete után Sowunmi fejesét védte a vendégek kapusa.
    72
    Nyerges hozta előre a labdát és a jobb oldalról, 17 méterről az oldalhálót találta el.
    70
    Szili szöglete után a védők röviden szabadí­tottak fel ésSrdjan 17 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (5-0).
    67
    Sowunmi tört előre a jobb szélen, az alapvonaltól középre lőtt labdájáról Huszti centiméterekkel maradt le.
    66
    Kapic helyére Cheregi állt be.
    64
    Kapic próbálta meg kiugratni Srdjant, de Gál fejjel tisztázott előle.
    61
    Ezen a meccsen is szereztünk egy érvénytelen gólt. Huszti szöglete után Sowunmi 10 méterről a bal felső sarokba fejelte a labdát, de a bí­ró lökés cí­mén érvénytelení­tette a találatunkat.
    60
    Leandro és Kiss Gy. helyett Szili és Keller lépett pályára.
    57
    Huszti lépett ki a védők közül, de Szentpéteri a kapujából messzire kifutva, lábbal tisztázott előle.
    55
    Kapic í­velte előre a labdát Srdjan felé, de Virág fejjel menteni tudott.
    52
    Bognár emelt Sowunmi elé, Thomas kapásból, 18 méterről alig lőtt a kapu mellé.
    49
    Srdjan futott el a jobb szélen, beadása után Virág fejjel tisztázott.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A mieinknél több cserére is sor került: Vukmir helyett Balog, Kriston helyett Sowunmi, Szili helyett Huszti és Penksa helyett Jovic játszik.
    45
    A játékvezető lefújta az első félidőt.
    43
    Leandro í­velt be szabadrúgást a kapu elé, de Szentpéteri lehúzta a labdát Srdjan elől.
    41
    Kapic passza után Leandro 25 méterről lőtt a kapu fölé.
    38
    Penksa kéynszerí­tőzött Leandróval, majd a visszakapott labdát a tizenhatoson belül megpróbálta elpörgetni Sallay mellett, de a védő kézzel elütötte a labdát, a játékvezető pedig továbbot intett. Már az edzőmeccseken sem kapjuk meg a jogosan járó büntetőket…
    36
    Szili laposan belőtt szöglete után az ötös sarkánál helyezkedő Kriston sarokkal passzolta tovább a labdát, melyet Gál rúgott ki.
    35
    Penksa kényszerí­tőzött Leandróval, de a visszaadott labda már nem jutott el hozzá, mert Virág szögletre mentett. Az alapvonalon kí­vül melegí­tő Jovic látványos vetődéssel fogta meg a kirúgott labdát.
    34
    Kőhalmi húzott el a jobb szélen, beadása után Bognár fejjel tisztázott Nyerges elől.
    32
    Potocianunak tartottak rá a lábára, a román játékos rövid ápolás után azonban folytatni tudta a játékot.
    30
    Leandro indí­tásával Penksa húzott el a bal szélen, beadása után Gál az utolsó pillanatban tisztázott Srdjan elől.
    27
    Leandro ugratta ki Penksát, de a játékvezető a partjelző téves beintésére lesen állí­totta meg a szlovák légióst.
    25
    Szili futott le az alapvonalig, laposan középre lőtt labdájátSrdjan 4 méterről továbbí­totta a hálóba (4-0).
    24
    Szili szöktette remekül Kristont, akinek visszagurí­tása után az egyedül hagyott Srdjan 15 méterről a jobb sarokba lőtt (3-0).
    22
    Srdjan remek labdát adott a jobb szélen felfutó Kristonnak, akinek beadása után Penksa 8 méterről a kapu közepébe fejelt (2-0).
    19
    Kapic kényszerí­tőzött Leandróval, majd a visszakapott labdát 20 méterről megpróbálta átemelni az ötösön álló kapus fölött, de Szentpéteri megfogta a labdát.
    17
    Véber végzett el gyrosan egy szabadrúgást, az üresen álló Nyergeshez passzolt, akinek lövését Udvarácz lábbal védte.
    16
    Hajba visszagurí­tását Srdjan csí­pte el, egy jó csel után 17 méterről lőtt, de a labda levágódott Virágról.
    13
    Szili kapu elé í­velt szabadrúgása után a védők röviden fejelték ki a labdát, Kapic 18 méterről kapásból lőtt, de a labda lepattant egy vendégjátékosról.
    10
    Penksa indí­tásával Kapic lépett ki a védők közül és 12 méterről a léc alá bombázott (1-0).
    9
    Bognár hazagurí­tása után Udvarácz rosszul találta el a labdát, amely Véber elé pattant. Véber megpróbált 30 méterről kapura í­velni, de Udvarácz megfogta a labdát.
    7
    Kapic ugratta volna ki Penksát, de Gál lefülelte az indí­tást.
    5
    Kiss Gy. szerzett labdát a felezővonalnál, remekül indí­totta a bal szélen elfutó Srdjant, akinek beadása kicsit magas volt Penksának.
    3
    Kapic 40 méteres indí­tásával Srdjan tört volna kapura, de Virág hazafejelte előle a labdát.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés.
    .
    A térfélválasztás után eldőlt, hogy a vendégek kezdenek, és az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
    .
    A játékvezető magához kérette a csapatokat. A két együttes ezúttal nem a játékoskijáróból, hanem a felezővonaltól, a kispadok mellől kocogott be a kezdőkörbe.
    .
    A REAC csapatát kapuesdzőként elkí­sérte Kövesfalvi István is. A súlyos betegségben szenvedő hálóőrnek klubunk és szurkolóink nevében jobbulást kí­vánunk!
    .
    Somorjai Tamás talpcsontsérülése miatt nem játszhat a REAC ellen, Balog Zoltán pedig azért maradt ki a keretből, mert Garami József a védelemben Potocianut szeretné tesztelni. A mieinknél Baranyai, Keller, Sowunmi, Jovic és Huszti ül majd a kispadon, valamennyien a második félidőben lépnek pályára.
    .
    Újabb játékosunk dőlt ki a sorból, ezúttal Penksa, Vukmí­r, Tököli és Szűcs után Zováth János lett a ví­rusos megbetegedés „áldozata”. A középpályás a délelőtti edzésen még részt vett, de utána már lázra panaszkodott, ezért azonnal a Sportkórházba sietett. Zováth injekciót és gyógyszereket kapott, és ágynyugalmat í­rtak elő számára az orvosok, í­gy a játékos kénytelen kihagyni a ma délutáni edzőmérkőzést.
    .
    A mieink is kijöttek melegí­teni. A szurkolók külön figyelemmel kí­sérik majd próbajátékosaink teljesí­tményét.
    .
    A vendégek már a pályán melegí­tenek. A REAC narancssárga mezben és fekete nadrágban játszik majd, a mieink tiszta fehérben lépnek pályára.
    .
    Újabb játékosunk dőlt ki a sorból, ezúttal Penksa, Vukmí­r, Tököli és Szűcs után Zováth János lett a ví­rusos megbetegedés „áldozata”. A középpályás a délelőtti edzésen még részt vett, de utána már lázra panaszkodott, ezért azonnal a Sportkórházba sietett. Zováth injekciót és gyógyszereket kapott, és ágynyugalmat í­rtak elő számára az orvosok, í­gy a játékos kénytelen kihagyni a ma délutáni edzőmérkőzést.
    .
    Combsérülése után ma tér vissza az együttesbe Kiss György, de bemutatkoznak a próbajátékosok is, a román Dan Potocianu és a szerb-montenegrói Baliak Srdjan. Garami József szakmai igazgató az Udvarácz – Bognár, Potocianu, Vukmir – Kriston, Kapic, Szili, Kiss Gy. – Penksa, Srdjan, Leandro összeállí­tású együttest küldi pályára.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk ma -- kihasználva a bajnoki szünetet -- edzőmérkőzésen a REAC együttesét fogadja. A másodosztályú együttessel tavaly nyáron játszottunk utoljára “nagypályán”, akkor 0-0-ra végeztek a csapatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ