2003.IV.16. MK, BKV Előre – Ferencváros: 1-2

2 hozzászólás a(z) 2003.IV.16. MK, BKV Előre – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk nyolc év után ismét bejutott a Magyar Kupa döntőjébe! A mieink a legjobb négy között óriási csatában győzték le 2-1-re a BKV Előrét. Mindkét gólunkat Tököli Attila szerezte.

  Garami József: – Nem járhatunk még egyszer úgy, mint Pápán és Kaposváron. – Az első perctől magunkhoz kell ragadnunk az irányí­tást és az ideális az lenne, ha már az első félidőben több góllal vezetnénk és eldöntenénk a mérkőzést.

  BKV Előre – Ferencváros: 1-2 (1-1)
  Hungária krt., 3.000 néző, vezette: Dubraviczky (Ví­gh T., Kovács P.)

  BKV Előre: Szűcs – Varga, Hegedűs, Kovács, Szekeres – Vörös, Földvári, Filó (Disztl 87.), Török (Ruppert 71.) – Mészáros, Ruzics (Molnár 87.)

  Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Balog Z. (Zováth 85.), Szkukalek – Kriston (Penksa 46.), Kapic, Lipcsei, Leandro – Tököli, Sowunmi (Gera 46.)

  Gól: Hegedűs (27.) illetve Tököli (17., 82.)
  Sárga lap: Hegedűs (68.), Kovács (77.) illetve Dragóner (27.), Tököli (77.)

  A mai találkozón a bajnoki meccseinken megszokott 3-4-3-as felállás helyett a téli szünetben begyakorolt 4-4-2-es játékrendszerben léptünk pályára.

  A hazaiak az elején nagyon tiszteltek bennünket, visszahúzódtak a térfelükre és igyekeztek széttördelni a játékot. Az első veszélyes támadásunk azonnal góllal zárult. Leandro remekül indí­totta Tökölit, a kapujából kifutó Szűcs Hegedűst találta el a labdával, amely visszapattant csatárunk elé, aki az üres kapuba helyezett (0-1). A vezetés után átengedtük a teret a hazaiaknak és a széleken vezetett kontrákra próbáltunk épí­teni. A hazaiak nem sokat tudtak kezdeni jól záró védelmünkkel, egy pontrúgás után mégis egyenlí­tettek. A 27. percben Hegedűs csavart szabadrúgásból a bal sarokba (1-1). Két perccel később ismét vezethettünk volna, de Lipcsei indí­tása után a védők közül kilépő Tököli az oldalhálóba lőtt. A félidő hátralévő része kiegyenlí­tett küzdelmet hozott, veszélyes támadások nélkül.

  A második játékrészben a hazaiak visszahúzódtak a térfelükre, a mieink igyekeztek gyorsan eldönteni a meccset, de a BKV Előre játékosai nagyon fegyelmezetten, elszántan küzdöttek. Az idő múlásával egyre inkább beszorultak a vendéglátók. A 82. percben el is dőlt a továbbjutás. Penksa szerelte le ellenfelét a tizenhatos vonalánál, középre gurí­tott és Tököli ballal, 12 méterről kapásból a léc alá bombázott (1-2) a döntőbe juttatva csapatunkat.

  A BKV Előre teljesí­tményével igazolta, hogy megérdemelten jutott be az elődöntőbe, mi azonban jobb csapattal rendelkezünk és készülhetünk a Debrecen elleni május 6-i fináléra.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk nyolc év után ismét bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a Debrecen lesz a mieink ellenfele.
  90
  A tartalék játékvezető jelezte, hogy Dubraviczky két percet hosszabbí­t.
  87
  Kettős csere a hazaiaknál: Ruzics helyett Molnár és Filó helyett Disztl állt be.
  85
  Balog helyett Zováth lépett pályára.
  82
  Megszereztük a vezetést! Penksa vette el a labdát a tizenhatos sarkánál ellenfelétől, középre gurí­tott és Tököliballal, 12 méterről védhetetlen gólt lőtt a léc alá (1-2).
  80
  Kapic kényszerí­tőzött Tökölivel, majd a visszakapott labdát 23 méterről a kapu fölé lőtte.
  77
  Tököli tört előre két védő között, visszahúzni sem tudták, kigurí­tott Gerához, aki egyből középre emelte a labdát, amit Tököli a kapust megelőzve kézzel a kapuba ütött. Dubraviczky Tökölinek és az őt visszahúzni próbáló Kovácsnak is sárga lapot adott.
  74
  Lipcsei indí­totta Tökölit, aki lefutott az alapvonalig, azonban a játékvezető les miatt lefújta az akciót.
  71
  Cserélnek a hazaiak: Török helyére Ruppert állt be.
  68
  Hegedűs rúgta meg az őt kicselező Gerát, jogosan kapott sárga lapot.
  64
  Garami József szólt Gerának és Tökölinek, hogy elől cseréljenek helyet, Penksa pedig húzódjon előrébb és a jobb szélről menjen át a bal oldalra.
  63
  Szkukalek beadása utná Szűcs húzta le a labdát Tököli elől.
  62
  Gera végzett el szabadrúgást 30 méterre a kaputól, de a labda fölé szállt.
  60
  Leandro ugratta ki Gerát, aki elől a kapujából kifutó Szűcs fölszedte a labdát.
  55
  Szabadrúgást kapott a hazai csapat a tizenhatos sarkánál. Vörös egyből kapura lőtt, de Szűcs vetődve hárí­tott.
  53
  Mészáros jött előre nagy lendülettel, Törökhöz passzolt, aki 18 méterről megpróbálta átemelni a labdát az ötösön álló Szűcs fölött, de a labda elszállt a kapunk fölött.
  52
  Vukmir kapu elé lőtt labdáját a hazaiak kapusa ütötte el támadóink elől.
  51
  Kapic remek labdával ugratta ki Gerát, aki kapásból, 15 méterről a kapu mellé lőtt.
  48
  Gera 28 méterről lőtt fölé.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Pölöskei Gábor pályaedzőtől megtudtuk, a szünetben kettős cserét hajt végre Garami József szakmai igazgató. Sowunmi helyett Gera illetve Kriston helyett Penksa játszik a második félidőben.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Leandro két védő között szöktette Tökölit, csatárunk azonban 10 méterről, szorongatott helyzetben a kapu tetejére emelte a labdát.
  40
  Kriston beadása után Kovács fejelte ki a labdát.
  37
  Dragóner rossz ütemű becsúszás után kapott sárga lapot.
  36
  Sowunmi 20 méterről centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
  35
  Baloldali beadás után Mészáros 10 méterről fejelt kapura, de Szűcs magabiztosan védett.
  33
  Varga gurí­tott hátra kapusához, akit Tököli támadott meg. A kapuvédő elcsúszott, de még Tököli előtt tovább tudta passzolni a labdát.
  31
  Vukmir í­velte be a labdát a kapu elé, amit Szűcs húzott le Tököli elől.
  29
  Lipcsei indí­tásával Tököli tört be a tizenhatoson belülre, becsapta Hegedűst, majd 8 méterről, jobbról az oldalhálót találta el.
  27
  Szabadrúgáshoz jutott a BKV Előre 25 méterre a kapunktól. Hegedűs a sorfal mellett félmagasan a bal sarokba lőtte a labdát (1-1).
  25
  Leandro 25 méterről lőtt a kapu fölé.
  23
  Mészáros tört be lendületesen a tizenhatosunkon belülre, lapos lövését Szűcs lábbal védte.
  22
  Bár már öt perce vezetünk, az eredményjelzőn még mindig 0-0 áll.
  20
  Filó próbált meg 19 méterről kapura lőni, de a labda a közbevetődő Dragóner lábáról az alapvonalon túlra pattant.
  17
  Megszereztük a vezetést! Leandro remekül indí­tottaTökölit, a kapujából kifutó Szűcs Hegedűst találta el a labdával, amely visszapattant csatárunk elé és Attila 14 méterről az üres kapuba helyezett (0-1).
  16
  Varga indí­tásával Mészáros tört be a jobb szélen a tizenhatosunkon belülre, középre emelt, de a társak lemaradtak a labdáról.
  15
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást az alapvonalról a kapu elé, a védők kifejelték a labdát, Kapic 17 méterről kapásból lőtt, de a labda lepattant egy védőről.
  12
  Szkukalek szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén az oldalvonal mellett, az első csel után megpróbált előretörni, de hosszan szöktette magát és szerelték.
  10
  Mészáros 28 méterről legalább egy méterrel a kapunk mellé lőtte a labdát.
  8
  Szabadrúgáshoz jutottunk a tizenhatos sarkánál. Lipcsei legurí­tása után Leandro lőtte be laposan a labdát a tizenhatoson belülre, melyet kivágtak a védők.
  6
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, Hegedűs mellett visszagurí­tott Lipcseihez, akinek beadása után Szűcs húzta le a labdát.
  4
  Először jutottunk szöglethez. Lipcsei beadása után Dragóner fejelt kapura, de a labda lepattant Kovácsról.
  2
  Varga gurí­tott haza kapusának, akit Sowunmi becsúszva próbált meg szerezni, de a kapuvédő az utolsó pillanatban el tudta rúgni a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  Ebben a pillanatban a csapatok Dubraviczky Attila játékvezetővel az élen kivonultak a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak sárga-kékben játszanak majd.
  .
  A csapatok már felsorakoztak a játékoskijáróban és pillanatokon belül kijönnek a pályára.
  .
  Garami József a mai meccsen 4-4-2-es hadrendben küldi pályára csapatunkat. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog, Szkukalek -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Leandro -- Tököli, Sowunmi összeálí­tásban játszanak, a kispadon Udvarácz, Zováth, Kiss Gy., Szili, Gera, Jovic és Penksa vár bevetésre. A hazaiak kezdőtizenegye: Szűcs -- Varga, Hegedűs, Kovács, Szekeres -- Vörös, Földvári, Filó, Török -- Mészáros, Ruzics
  .
  Játékosaink bementek az öltözőbe, csak a cseréink maradtak kint. Penksák Gerának lőnek kapura.
  .
  Csapatunk legnépszerűbb játékosa Gera Zoltán, akinek sokan gratuláltak az MTK ellen 1-0-ra megnyert meccsünkön nyújtott teljesí­tményéhez. Csodálkozva kérdezték tőle, hogy miért nem melegí­t a többiekkel a pályán. Gerzson mindenkinek elmondta, hogy majd a második félidőben fog beállni játszani.
  .
  Gyepes Gábor is meglátogatta a mieinket az öltözőben és sok sikert kí­vánt a csapattársaknak. Gyepi bí­zik benne, hogy bejutunk a kupa május 6-i döntőjébe, ha minden jól alakul, akkor már nem fog bicegni.
  .
  A hazaiak is elkezdtek melegí­teni.
  .
  Játékosaink már a pályán melegí­tenek. A lelátón meglepően kevesen foglalnak helyet. Az már kevésbé számí­t meglepetésnek, hogy a nézők jelentős többsége zöld-fehérben ül a lelátón.
  .
  Az előzmények alapján óriási csata várható. A BKV Előre már két elsőosztályú együttest, a Videotont és a Siófokot is búcsúztatta, mi pedig mindig hátrányba kerültünk az NB I/B-s ellenfeleinkkel (Pápa, Kaposvár) szemben és a rendes játékidőben csak a bajnoki cí­mvédő Zalaegerszeg ellen tudtuk kiharcolni a továbbjutást.
  .
  Szurkolóink a mai naptól már térí­tésmentesen fradis e-mailcí­met is létrehozhatnak maguknak honlapunkon, az FTC.hu-n. A szolgáltatást pár perccel tizenegy óra után Gera Zoltán indí­totta el és mostanáig már több mint háromszáz drukkerünk nyitott magának postafiókot.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Magyar Kupa elődöntője a BKV Előre ellen. A mérkőzést a televí­ziós közvetí­tés miatt a másodosztályú együttes Sport utcai pályája helyett a Hungária körúti stadionban rendezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső