2003.IV.19. Siófok – Ferencváros: 2-1

Tizenegyes döntött a hajrában

Csodálatos idő, a hét közben kupadöntőbe jutás, bajnokesélyes csapat, nyerhető meccs: meglepő-e, hogy özönlöttek Siófokra a Fradi-szurkolók. S bár a Balatonban még csak a legmerészebbek mártóztak meg (az eszkimókon kí­vül), rengeteg család töltötte a húsvéti ünnepeket a tóparton, í­gy most nem fenyegetett az a veszély, hogy érdektelenségbe fullad a felsőháznak e találkozója  nem úgy, mint péntek este a győri meccs.


Siófok – Ferencváros: 2-1 (1-0)
Siófok, 8.000 néző, vezette: Szarka Zoltán (Boda, Kovács Z.)

Siófok: Németh –G. – Pantic, Kuttor, Koller, Grósz – Csordás (Filipovic 75.), Schwarcz, Kovács P., Soós (László A. 66.) -– Fülöp Z., Usvat (Schultz 54.)
vezetőedző: Csank János

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Zováth – Kriston, Kapic, Lipcsei, Keller – Leandro – Gera (Jovic 79.), Tököli
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Schwarcz (18.), Fülöp Z. (88. – 11-esből) illetve Leandro (50.)
Sárga lap: Soós (50.) illetve Leandro (36.), Vukmir (46.)

Abban persze csak bí­zhattunk, hogy nemcsak a látogatottságot, hanem a szí­nvonalat is sikerül majd felülmúlni; bár aki látta az ETO–Újpest meccset, az tudja, hogy ez a reménykedés nem tűnt éppen alaptalannak…

Legalább három-négyezer éneklő ferencvárosi és ugyanannyi, ám a hangszálait kevésbé terhelő hazai szimpatizáns töltötte meg tehát a lelátókat. Hogy semmilyen probléma ne legyen, arról odakint a rendőrség, a stadionban pedig a létszámban és kilóban egyaránt megerősí­tett rendezőgárda gondoskodott. Noha tucatnyi fradista a VIP-páholyon keresztülugrálva akart utat törni magának a vendégszektorba, a biztonságiak rugalmasságát bizonyí­tja, hogy kisebb lökdösődés után végül átengedték a zöldeket.

Az időre és a hangulatra í­gy nem lehetett panasz, és bármilyen meglepő, az előzményeket tekintve ezúttal a pályán lévő két csapatról is csupa jót í­rhatunk – lássuk be, azért ez nem szokványos a magyar bajnokságban… A Siófok ugyebár a bajnok Zalaegerszeg – s ezáltal talán Bozsik Péter edző – testén át jutott a jobbik hatosba, és az Újpestről elcsent egy ponttal máris bizonyí­totta, hogy nem a pofozógép szerepét kí­vánja eljátszani a folytatásban sem. A Fradi pedig éppen egy győztes örökrangadón van túl, ismét a legfőbb aranyesélyes, ráadásul szerdán még a kupadöntőbe is bejutott. Mi több, egy csütörtöki határozat eredményeként szinte hazai pályán, a fővárosi Puskás-stadionban ví­vhatja meg a finálét a Debrecennel. A szövetség és a magyarországi pályaviszonyok közös kritikája, hogy nem sikerült kevésbé részrehajló megoldást találni…

A szintén nem éppen az európai normáknak megfelelő siófoki arénában azonban kissé elbúsulhattak a ferencvárosiak, mert a 18. percben vezetést szerzett Csank János együttese. Szó sincs arról, hogy a fontossági sorrend miatt kezdjük a gól emlegetésével a tudósí­tást – maradtunk a kronológiánál, és ebből bizony az következik, hogy a nyitó 17 percben semmi nem történt. S ezt tessenek szó szerint érteni: az égvilágon semmi.

Schwarcz Zoltán találata azonban jót tett a mérkőzésnek, mert í­gy már nem a pénteki tévémeccs ní­vóját kezdtük viszszasí­rni. El is halkult rögvest a vendégtábor, de a letargia nem tartott sokáig, néhány perc múlva megint danolászgattak a fiúk. Tehették, mert sokkal jobb lett a találkozó. Támadott a Fradi, és – bármily meglepő – támadott az előnybe került Siófok is. Fülöp Zoltánt például a nyakánál fogva rángatták vissza a tizenhatoson belül, és az eset igencsak büntetőgyanúsnak tűnt. A tizenegyes azonban elmaradt, miként a másik oldalon az egyenlí­tés is Lipcsei Péter magánszáma után. Futballnyelven í­rhatnánk, hogy a ferencvárosi középpályás esernyőt adott, dekázott, majd teli rüszttel lőtt (kissé érthetőbben: átemelte ellenfele feje fölött a labdát, földet érés nélkül még egyet igazí­tott rajta, majd hatalmas erővel kapura lőtt), de Németh Gábor szépen védett. Csakúgy, mint Kriston Attila ziccerénél, aki most az örökrangadóval ellentétben eltalálta a kaput, de balszerencséjére a kapust is.

A szünetben í­gy maradt a hazai vezetés, és a boldog siófoki szurkolók már arról anekdotázgattak, amikor utoljára megverték hazai pályán a Fradit. Igaz, minderre már csak az idősebbek emlékezhetnek, hiszen 14 éve történt…

A helyiek nagy bánatára a szép emlékek felidézésének hamar vége szakadt, hiszen fordulás után azonnal egyenlí­tett az FTC. Bár Leandro csavarta a kapu jobb oldalába a labdát, a gól legalább ennyire Németh Gábor “érdeme” is, aki a sorfal által már amúgy is védett bal sarkot akarta biztosí­tani, í­gy nagyon meglepődhetett, amikor Leandro éppen oda rúgta a labdát, ahonnan elmozdult, és ahol állnia kellett volna.
Az egyenlí­tés után csaknem fordí­tott is a Fradi, a vendégek ekkor már megmutatták, hogy miért foglalnak el a táblázaton előkelőbb helyet a Siófoknál. Egy percig sem álltak meg, jól tudták, nekik még az iksz miatt is magyarázkodniuk kellene. Mivel a Siófok sem állt be védekezni, sőt egyszer-egyszer gólhelyzetet hozott össze Szűcs Lajos kapuja előtt, a meccs szí­nvonalára nem lehetett panasz. Lipcsei kapufája, majd Tököli Attila hatalmas ziccerben adott rövid paszsza ugyan a Ferencváros fölényét mutatta, ám ez mit sem ért, hiszen újabb gólt már nem sikerült lőni.

Mármint a vendégeknek, mert néhány perccel a vége előtt Fülöp Zoltán tizenegyesét – Illés Béla múlt heti kí­sérletével ellentétben – Szűcs már nem védhette, í­gy jókora szenzációt keltve nyert a Siófok. A szurkolók legalább folytathatták az anekdotázást, de most már a fiataloknak is lesz miről mesélniük…

Percről percre

6. perc: Vukmir csapott le a lecsorgó labdára a jobbösszekötő helyén, majd két lépés után, 19 méterről kevéssel lőtt a keresztléc fölé.
18. perc: Schwarcz futott üresbe, és mivel egyetlen fradista sem támadta, a tizenhatos előterében kényszerí­tőzött Fülöppel. A visszakapott labdát tí­z méterről, középről a kimozduló Szűcs kapus mellett jobbal a kapu bal oldalába lőtte. 1–0
22. perc: Kriston jobb oldali beadását követően középen Gera ugrott magasra, és hat méterről, kecsegtető helyzetből Németh kapus kezébe fejelte a labdát.
31. perc: Lipcsei fejjel maga elé tette a labdát a kapuval szemben, majd 22 méterről jobbal lőtt. Németh Gábornak nagyot kellett vetődnie, hogy ki tudja ütni a labdát a bal alsó sarok elől.
39. perc: Lipcsei nagyszerű ütemben passzolt Kristonhoz. A ferencvárosi középpályás a tizenegyes pontról futtából lőtt, ám a kapujából nagy- szerű ütemben kilépő Németh beledobta magát a labdába. A kipattanóra Lipcsei érkezett, a tizenhatos vonaláról, középről újra kapura lőtt, Németh azonban megint a helyén volt, s egy vetődéssel most oldalra tolta a labdát.
40. perc: Csordás éles szögből, a jobbösszekötő helyéről, 11 méterről célozta meg a rövid sarkot, Szűcs Lajos azonban zárta a szöget, és ki tudta ütni a labdát.

20030419-szucs50. perc: Leandro 18 méterről, a jobbösszekötő helyéről lőhetett szabadrúgást. A brazil bal lábbal, a sorfal fölött-mellett éppen odacsavarta a labdát, ahonnan Németh kapus egy pillanattal korábban ellépett: a labda í­gy egy pattanás után a kapu jobb oldalában kötött ki. 1–1
56. perc: Csordás a balösszekötő helyén előbb kicselezte Dragónert, majd éles szögből, az alapvonal közeléből vette célba a kaput, Szűcs azonban most is jól zárta a szöget, és szögletre ütötte a rövid sarokra tartó labdát.
60. perc: Fülöp a bal oldalról emelt középre, Kovács Péter ugrott a legmagasabbra az ötös bal sarkán, el is fejelte a labdát Szűcs mellett, ám az keresztben elpattogott a gólvonal előtt.
61. perc: Gera nagyszerű ütemben ugratta ki a középen egyedül kilépő Lipcseit, aki miután átvette, 12 méterről, középről ellőtte a labdát Németh kapus mellett, ám balszerencséjére az a bal oldali kapufán csattant.
88. perc: Fülöp jobb oldali beadását követően Koller a balösszekötő helyén túlugrotta Lipcseit, és a kapuval szemben, attól hat méterre feltűnő Schwarcz elé fejelt. A siófoki középpályásra abban a pillanatban, amikor átvette volna a labdát, Vukmir hátulról rázuhant, és a földre birkózta. Szarka játékvezető előbb kinézett Kovács partjelzőre, majd a tizenegyespontra mutatott. A büntetőből Fülöp jobb lábbal, nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 2–1

Fény és árnyék

Nem kényeztet el a magyar bajnokság szí­nvonalas meccsekkel, ezért is volt nagy öröm, hogy szombat délután a Siófok és a Ferencváros a szebbik arcát mutatta. Nagy küzdelem, kemény játék, rengeteg gólhelyzet jellemezte a mérkôzést, ami ugyan nem volt mérhetô egy Real Madrid– Manchester meccshez, de nekünk ez is tökéletesen megfelelt. Jár a dicséret mindkét csapatnak.

Mint a Fény rovatunkból is kiderül, ezúttal nem lehetett belekötni senkibe, egészen elfogadható volt a ní­vó is, és nem találtunk kivetnivalót a körülményekben sem. Hogy azért ne maradjon üresen ez a rovat sem, meg kell emlí­tenünk Kriston Attila és Lipcsei Péter ziccerrontását, Tököli Attila nagyon rossz passzát és Németh Gábor potyagólját. Ezektôl eltekintve azonban nem érheti kritika a játékosokat.

Nyilatkozatok:

Csank János a Siófok vezetôedzôje: – Ahogy vártuk, kiélezett csata volt, és a kispadról úgy tûnt, egészen jó mérkôzést játszottunk. A ferencvárosi gól után fölénybe kerültek a vendégek, de a hajrában próbáltuk kihasználni, hogy magassági fölényben vagyunk. Ez bejött, hiszen a büntetô elôtti szituáció is egy beí­velést követôen alakult ki.

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – A mérkôzés nagyobbik részében mi irányí­tottuk a játékot. Elég sok helyzetet dolgoztunk ki, ezekkel meg lehetett volna nyerni a mérkôzést, ám sajnos e lehetôségeket kihasználatlanul hagytuk. Többször álltunk szemben egyedül a kapussal, de még ezekbôl a ziccerekbôl sem sikerült a kapuba találnunk.

Szűcs Lajos: – Fülöp nagyon jól rúgta a tizenegyest, hiába éreztem a sarkot, a labda az oldalhálót érintette, ezért nem tudtam védeni, remekül helyezett lövés volt. A tizenegyes előtt Lipcseit ellökték, akkor kellett volna szabadrúgást kapnunk, utána a kavarodásban a bí­ró egy kiáltásra í­télt büntetőt.

Leandro: – Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk. Biztos voltam benne, hogy a gólom legalább egy pontra elég lesz, sőt úgy tűnt, hogy nyerhetünk is, hiszen sokkal több helyzetünk volt. Nagyon csalódott vagyok. Sajnos duplán van okom bánkódni, hiszen sárga lapjaim miatt nem játszhatok az Újpest ellen.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.IV.19. Siófok – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk hihetetlenül balszerencsés körülmények között, két perccel a vége előtt kapott tizenegyesgóllal vesztett 2-1-re a Siófok otthonában. Szarka játékvezető vitatható büntetőt adott a házigazdáknak.

    Siófok – Ferencváros: 2-1 (1-0)
    Siófok, 8.000 néző, vezette: Szarka (Boda, Kovács Z.)

    Siófok: Németh –- Pantic, Kuttor, Schwarcz, Grósz – Csordás (Filipovic 74.), Koller, Usvat (Schultz 54.), Soós (László 64.) -– Fülöp, Kovács

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Zováth – Kriston, Kapic, Lipcsei, Keller – Gera (Jovic 79.), Tököli, Leandro

    Gól: Schwarcz (19.), Fülöp (88. – 11-esből) illetve Leandro (51.)
    Sárga lap: Soós (50.) illetve Leandro (37.), Vukmir (47.)

    A mérkőzésen végig mi irányí­tottunk, a Siófok remekül megszervezte védekezését, átengedte nekünk a területet és a kontrákra épí­tett. Mindkét csapat keményen kezdett, több összecsapás után is ápolni kellett a játékosokat. Különösen Kapicnak jutott ki a jóból, a hazaiak többször is leterí­tették légiósunkat. Az első veszélyes helyzetünket a 6. percben alakí­tottuk ki, amikor Leandro lövése alig kerülte el a hazai kaput, egy perccel később pedig Vukmir bombázott a léc fölé. A kapuja elé tömörülő Siófokkal szemben a távoli lövések jelentették a megfelelő ellenszert. Fölényünk ellenére az első hazai támadás góllal zárult. Fülöp perdí­tése után Schwarz lőtte be a labdát a bal sarokba (1-0). A hazaiak vezetése nem törte meg a lendületünket, a 22. és 25. perc között négy óriási helyzetet is kihagytunk. A siófokiak kizárólag a rombolással törődtek, nem tudták megtartani a labdát, mi pedig türelmesen igyekeztünk addig járatni a labdát, amí­g valahol nem keletkezik rés a hazai védőfalon. A 37. percben Leandro kénytelen volt szabálytalanul megállí­tani egy hazai ellentámadást, játékosunk jogosan kapott sárga lapot, ez azonban a harmadik figyelmeztetése volt, ezért Leo nem játszhat szerdán az Újpest ellen.

    A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is a mi akaratunk érvényesült és megérdemelten egyenlí­tettünk az 51. percben. A Kriston legázolásáért megí­télt szabadrúgást Leandro remek lövéssel csavarta be a jobb sarokba (1-1). Egyenlí­tésünk után a siófokiak teljesen visszahúzódtak, teljesen megszállták a saját tizenhatosukat. A 62. percben Lipcsei kapufájánál volt óriási szerencséjük, de kapusuk, Németh is több alkalommal védett óriási bravúrral. A 88. percben egy kapu előtti kavarodás után Szarka enyhén szólva vitatható tizenegyest adott a hazaiaknak, melyet Fülöp értékesí­tett (2-1). Szűcs hiába érezte jól a sarkot, nem érte el a labdát.

    Csapatunk hiába játszott végig mezőnyfölényben, hiába dolgozott ki sokkal több veszélyes helyzetet ellenfelénél, a három pont Siófokon maradt.

    Garami József: -- Helyzeteink alapján egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna. Ötször álltunk egy az egyben szemben a kapussal, egyik lehetőséget sem tudtuk gólra váltani. Az előző két Siófok elleni meccsünkön nem játszottunk olyan jól, mint most, pedig akkor 2-0-ra illetve 4-0-ra győztünk. Az első félidő második felétől egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. A játékvezetőnek a mezőnyben több vitatható í­télete volt, a második gólt megelőző tizenegyes előtti szituációt pedig szeretném megnézni videón is, mert a kispadról látottak és a játékosaimtól hallottak alapján felmerültek bennem kételyek az í­télet jogosságával kapcsolatban, de amí­g nem láttam a televí­ziós felvételeket, addig nem szeretnék elhamarkodottan véleményt nyilvání­tani.

    Csank János: – Örülünk a győzelemnek, melynek komoly értéke van. Úgy érzem, az első félidőben sikerült megfogni a Ferencváros jól kialakult játékát. A másodikban már kevésbé, ekkor már több helyzete volt a Fradinak. Jó iramú meccs volt, örülök, hogy a végén mi tudtunk gólt lőni. A 11-esről nem tudok mit mondani, lehet, hogy az volt.

  • 93
    Vége a mérkőzésnek. Szarka játékvezető segí­tségével a hazaiak 2-1-re nyertek ellenünk.
    92
    Szűcs előre is ment a támadásainkhoz, egy szögletnél és szabadrúgásnál is ott volt a hazaiak tizenhatosán belül.
    90
    Mindent megteszünk az egyenlí­tésért, ellenfelük valamennyi játékosa védekezik. Szarka 3 percet hosszabbí­t.
    88
    Vezetnek a hazaiak. Schwarz a tizenhatoson belül feldobta magát, Szarka pedig egy tizenegyessel ajándékozta meg a hazaiakat. A büntetőt Fülöp értékesí­tette. Szűcs jó irányba vetődött, de nem érte el a jobb sarokba tartó lövést (2-1).
    83
    Továbbra is folyamatosan támadunk. Egy gyors kontra után azonban a hazaiak is veszélyeztettek, Kovács 25 méterről lőtt a kapunk fölé.
    79
    Először cseréltünk a meccsen. Gera helyett Jovic lépett pályára.
    76
    Óriási mezőnyfölényben játszunk. A második játékrészben szinte kizárólag a siófoki térfélen zajlik a játék. A siófokiak mindössze egy szögletet rúgtak, amely után Kuttor méterekkel fejelt a kapunk fölé.
    74
    Harmadszor is cseréltek a házigazdák: Csordás helyére Filipovic állt be.
    72
    Tököli húzott el a bal oldalon, jól tartotta meg a labdát, majd középre passzolt Lipcseihez, de két siófoki védő önfeláldozó vetődéssel, közös erővel leszerelte csapatkapitányunkat.
    69
    Megint Kriston tört volna egyedül kapura, ezúttal tévesen állí­tották meg lesen.
    66
    Kriston lépett ki a védők közül és a hálóba lőtt, de Szarka a partjelző jelzésére les miatt érvénytelení­tette a gólt. Játékosunk valóban lesről indult.
    64
    Másodszor cseréltek a hazaiak. Soós helyett László lépett pályára.
    62
    Kihagytuk a meccs eddigi legnagyobb helyzetét: Gera jól tartotta meg a labdát, visszagurí­tott Tökölihez, ő egyből Lipcseihez passzolt, csapatkapitányunk 12 méteres kapáslövése után a kapufáról vágódott le a labda.
    60
    Szűcs középhátvéd módjára a kapuból messze kifutva csatázott az egyik hazai csatárral. Kapusunk végül rárúgta a labdát ellenfele lábára, ahonnan a játékszer az alapvonalon túlra pattant.
    56
    Tököli kis hí­ján lecsapott egy rossz hazaadásra, de a kapujából messzire kifutó Németh lábbal mentett támadónk elől.
    54
    Cseréltek a hazaiak. Usvat helyére Schultz állt be.
    51
    Egyenlí­tettünk! A Kriston elleni szabálytalanságért megí­télt szabadrúgást Leandro végezte el és a jobb sarokba csavarta a labdát (1-1).
    50
    Soós kapott sárga lapot, mert 17 méterre a kaputól legázolta Kristont.
    47
    Vukmir csapott össze Soóssal a felezővonalnál. A hazai játékost ápolni kell, Dragan sárga lapot kapott.
    46
    Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Garami József: -- Rengeteg helyzetet hagytunk ki. Ha a befejezéseknél jobban koncentrálunk, akkor megfordí­thatjuk az állást.
    Szűcs Lajos: -- A gól előtt nem tudtam kimenni Schwarzra, mert túl messze volt tőlem, a lövésért nagyon nyújtózkodtam, de remekül eltalálta a labdát, ezért nem tudtam hárí­tani. Mezőnyben jobbak vagyunk, bí­zom benne, hogy sikerül fordí­tanunk.
    45
    Vége az első félidőnek.
    43
    Ezúttal is Gera gurí­tott Leandróhoz, akinek kapáslövése alig kerülte el a bal sarkot.
    41
    Szűcs kirúgása után Gera iramodott meg a jobb szélen, középre gurí­tott, Leandro 24 méterről egyből lőtt, de a labda egy közbenyúló védő lábáról a kapu fölé pattant, Szarka meglepetésre kirúgást í­télt.
    39
    Lipcsei átadásával Kriston tört be a tizenhatoson belülre, 11 méteres félmagas lövését Németh óriási bravúrral ütötte ki, a labda Lipcsei elé pattant, de csapatkapitányunk kapáslövése fölé szállt.
    37
    Leandro kénytelen volt elövetni egy taktikai szabálytalanságot, visszahúzta ellenfelét, aki egyedül tört volna kapura. A játékvezető sárga lapot adott Leandrónak. Mivel a játékosnak ez volt a harmadik figyelmeztetése, nem játszhat szerdán az Újpest ellen.
    34
    A Leandro ellen elkövetett szabálytalanságért megí­télt szabadrúgást Lipcsei 24 méterről a kapu fölé lőtte.
    30
    Lipcsei egy gyönyörű esernyőcsellel becsapta őrzőjét, majd 17 méterről laposan lőtt, a labda kipattant Némethről, de a védők tisztáztak a berobbanó Tököli elől.
    27
    Kriston szerzett labdát a félpályánál. Egyedül tört kapura, majd 21 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.
    24
    Egy perc alatt három lehetőségünk is volt: előbb egy Keller, Leandro összjáték után Dragóner indult meg, aki középre adott, ám Tököli elől mentettek a védők. A szöglet után Kellerhez került a labda, aki egyből lőtt, ám az egyik hazai védő belevetődött a lövésbe, amely í­gy a kapufa mellett suhant el. Az újabb szöglet után Vukmir robbant be, és centikkel maradt le a labdáról. Talán az utóbbi volt a legnagyobb lehetőség.
    22
    Kis hí­ján egyenlí­tettünk. Lipcsei két védő között estében Kristonhoz gurí­tott, aki egyből a kapu elé emelte a labdát, de Németh megfogta Gera 6 méteres fejesét.
    19
    Baloldali támadás végén Fülöp perdí­tett Schwarzhoz és ő 12 méterről a bal sarokba lőtt (1-0).
    17
    Ezúttal a tizenhatosunk előtt könyökkel ütötték meg Kapicot. A játékvezető lefújta a szabálytalanságot, sárga lapot azonban nem adott a vétkes hazai játékosnak.
    15
    Lipcsei gurí­tott Kapichoz, légiósunk 18 méterről kapásból lőtt volna, de rátartottak a lábára, Szarka továbbot intett. Adem rövid ideig a földön maradt, majd folytatta a játékot.
    12
    Zováth ütközött az oldalvonal mellett Grósszal. Mindkét futballista ápolásra szorult, de folytatni tudták a játékot.
    11
    Egy hosszú indí­tás után Gera háttal a kapunak mellel vette le a labdát, majd ollózva lőtt, de 20 méteres kí­sérlete mellé ment. Gyönyörű mozdulat volt.
    10
    Fülöp beadása után Szűcs jó ütemben lépett ki a kapujából és lehúzta a labdát.
    9
    Fülöp az alapvonalról élesen belőtte a labdát az ötösünkre, melyet Vukmir fejelt ki a mögötte érkező csatárok elől.
    7
    Gera húzott el a jobb szélen, középre gurí­tott, a támadást kí­sérő Vukmir pedig 20 méterről centiméterekkel bombázott a léc fölé.
    6
    Leandro egy jó csel után ballal 24 méterről alig lőtt a kapu mellé.
    5
    Kapic maradt a földön Fülöp szabálytalan belépője után. Adem rövid ápolás után folytatni tudta a játékot, Szarka pedig figyelmeztette a hazaiak játékosát, hogy a következő alkalommal nem marad el a sárga lap.
    4
    Zováth egy percen belül kétszer is határozott, jó ütemű szereléssel állí­totta meg Csordást.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát. Az első félidőben Szűcs a táborunk előtt, nappal szemben véd -- természetesen 100%Fradi feliratú sapkában.
    .
    A lelátón nyolcezren szurkolnak, a nézők több mint a fele ferencvárosi.
    .
    Most vonultak ki a csapatok a játéktérre, azaz hamarosan elkezdődik a meccs.
    .
    Az öltözőfolyosón álló játékvezető már a játékra “szólí­totta fel” a csapatokat.
    .
    A többiek is befejezték a bemelegí­tést, í­gy csapatunk most már az öltözőben van.
    .
    Csapatunkból elsőként Szűcs Lajos ment be az öltözőbe; a Siófoknál pedig Németh Gábor végzett először. A két kapus szinte egyidőben ért a játékoskijáróhoz, természetesen az egykori csapattársak váltottak néhány szót.
    .
    A legérdekesebb bemelegí­tést talán Szarka Zoltán mutatta be: a játékvezető a kezdőkörben különböző nyújtó- és lazí­tó gyakorlatokat végzett, fekvőtámaszokat csinált.
    .
    Nálunk Gyepes Gábor, a hazaiaknál Sipeki István kénytelen sérülés miatt kihagyni a tavaszi szezon hátralévő mérkőzéseit. Gyepit elülső keresztszalagszakadással műtötték és most lábadozik, mí­g Sipekinek az alapszakasz utolsó fordulójában a Zalaegerszeg elleni meccsen Molnár Balázs szabálytalansága után tört el a lába. A mieinknél hiányzik még az izomhúzódással bajlódó Balog Zoltán és az MTK elleni örökrangadón kiállí­tott és két meccstől eltiltott Bognár Zsolt.
    .
    A mérkőzés előtti technikai értekezleten a két klub abban állapodott meg, hogy a hazaiak sárga-kékben játszanak, mi pedig tiszta fehérben lépünk pályára.
    .
    Csank János több poszton is megváltoztatta az összeállí­tást a korábban megadotthoz képest; a Balaton-parti gárda ma í­gy áll fel: Németh – Pantic, Kuttor, Schwarcz, Grósz -- Csordás, Koller, Usvat, Soós – Fülöp, Kovács.
    .
    A csapatok a szurkolók óriási üdvrivalgása mellett szinte egyszerre kezdtek el melegí­teni. A kivonulásnál Fülöp Zoltán kedélyesen beszélgetett játékosainkkal. A támadó Németh Gábor kapussal együtt nyáron igazolt tőlünk a Balaton-parti együtteshez.
    .
    Garami József szakmai igazgató szokásával ellentétben ezúttal a meccs előtt változtatott a korábban megadott kezdőcsapatunkon: Kiss Gy. helyére Keller került a csapatba. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Zováth -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Keller -- Gera, Tököli, Leandroösszeállí­tásban lépnek pályára.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk idegenbeli mérkőzése a Siófok ellen. A lelátón fél órával a kezdés előtt már több mint ötezren foglalnak helyet, köztük mintegy nyolcszáz ferencvárosi szurkoló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ