2003.IV.29. BKV Előre – Ferencváros: 1-5 (edzőmérkőzés)

Jovic mesterhármast szerzett

Csapatunk szokatlan összeállí­tásban is könnyedén nyert a BKV Előre elleni előkészületi meccsen.


BKV Előre – Ferencváros: 1-5 (0-0)
Sport u., 300 néző, vezette: Fazekas (Tóth, Simon)

BKV Előre: Fülöp (Szűcs 64.) – Varga, Hegedűs, Kovács, Filó – Vörös, Horváth, Szekeres, Török – Bene, Mészáros

Ferencváros: Szűcs (Baranyai 82.) – Bognár, Vukmir (Balog Z. 52., Szkukalek 70.), Balog Z. (Keller 46.), Kiss Gy. – Szili (Somorjai 46.), Zováth, Leandro, Szkukalek (Penksa 46.) – Jovic (Szili 67.), Baljak

Gól: Szekeres (82.) illetve Jovic (58., 61., 63.), Somorjai (65.), Szili (79.)

A mieink a Luxemburg elleni válogatott találkozóra készülő Dragóner, Lipcsei, Gera és Tököli nélkül léptek pályára. Játéklehetőséget kapott viszont Srdjan Baljak. A szerb légiós három hete már szerepelt nálunk próbajátékon és a REAC ellen 6-1-re megnyert mérkőzésen három gólt szerzett. Ma nem talált be a kapuba, ennek ellenére jó teljesí­tményt nyújtott. Csapatunk az első perctől óriási fölényben játszott. Egymásután vezettük a szebbnél-szebb támadásokat, az első 45 percben azonban még nem céloztunk olyan pontosan, mint a második játékrészben. Szűcsnek mindössze egyszer kellett játékba avatkoznia: a 20. percben Filó szabadrúgása után Lajos a léc alól ütötte ki a labdát.

A második félidőben már gólokban is megmutatkozott a fölényünk, hét perc alatt négyszer is bevettük a BKV Előre kapuját. Különösen Jovic volt elemében, csatárunk hét perc alatt ért el mesterhármast, ami nem mindennapi bravúr. Rajta kí­vül Somorjai és Szili késztette megadásra a hazaiak kapusait. (Jovic harmadik találata után Fülöp helyére Szűcs László állt be.) A házigazdák erejéből mindössze egy becsületgólra futotta. A 82. percben Szekeres vitatható tizenegyesből lőtte a labdát a Szűcs Lajost váltó Baranyai kapujába. Ezúttal nem volt akkora küzdelem a két együttes között, mint két héttel ezelőtt a Magyar Kupa elődöntőjében, melyet 2-1-re nyertünk. Együttesünk magabiztosan, ekkora különbséggel is megérdemelt győzelmet aratott.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

  • 90
    A játékvezető lefújta a mérkőzést.
    87
    Szili beadása után Baljak 12 méterről lövéssel felérő erejű fejessel a felső kapufát találta el.
    82
    A büntetőt Szekeres értékesí­tette (1-5).
    82
    Baranyai lépett pályára Szűcs helyett. A kispadon némi derültséget okozott, hogy a fiatal kapuvédő már négy perce várakozott az oldalvonalnál, de nem tudott beállni, mert nem ment ki a labda. Baranyai akkor tudott bejönni, amikor a bí­ró Szkukalek szabályos becsúszó szerelése után tizenegyest í­télt a hazaiak javára.
    79
    Megvan az ötödik! Szkukalek í­velt keresztbe a bal oldalról, Szili kapásból lőtt, a kapus már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát (0-5).
    75
    Baljak egy megkerülős csellel csapta be védőjét, de mielőtt lőni tudott volna, a bátran kivetődő kapus megszerezte a labdát.
    72
    Somorjai remekül szöktette a szélen elfutó Baljakot, próbajátékosunk egy csel után a kapu elé lőtte a labdát, amely Szili és Penksa lába előtt is elsuhant.
    70
    Balogot Szkukalek váltotta fel.
    67
    Jovic helyére Szili állt be.
    66
    Baljak beadása után a rövid saroknál érkező Jovic csúsztatott a kapu mellé.
    65
    Bent van a negyedik is! Jovic futott le az alapvonalig, középre adása után Somorjai 1 méterről a hálóba helyezett(0-4).
    64
    Kapust cseréltek a hazaiak. Fülöp helyére Szűcs László állt be.
    63
    Már három az előnyünk! Penksa í­velt be a tizenhatoson belülre, Somorjai mellel levette a labdát, majd önzetlenül átengedte a jobb helyzetben lévő Jovicnak, aki közelről a hálóba lőtt (0-3).
    61
    Már kettővel vezetünk! Leandro remek indí­tásával Somorjai tört be a tizenhatoson belülre, majd középre gurí­tott és az érkező Jovic pár lépésről a bal sarokba helyezett (0-2).
    58
    Megszereztük a vezetést! Balog szerzett harcosan labdát a térfelünkön, remekül indí­totta Jovicot, aki mellel maga elé tette a labdát, majd a kapus mellett a hálóba helyezett (0-1).
    57
    Baljak ugratta ki Penksát. Marek az elé vetődő Fülöp hóna alatt is elrúgta a labdát, amely azonban elkerülte a kaput.
    55
    Leandro végzett el szögletet a jobb oldalról. Ballal kapu elé lőtt labdája mindenki előtt elsuhant az ötösön belül.
    54
    Baljak ugratta ki Jovicot, akit buktattak 18 méterre a kaputól. Leandro lövését Fülöp a léc alől ütötte szögletre.
    52
    Vukmir kapott egy rúgást a bal lábára és jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot. Dragan helyére Balog állt vissza.
    48
    Jovic emelte a labdát Leandro elé, Leo kapásból alig lőtt a kapu mellé.
    46
    Elkezdődött a második félidő.
    46
    A szünetben három cserét is végrehajtott Garami József. Balog helyett Keller, Szili helyett Somorjai, Szkukalek helyett pedig Penksa állt be.
    45
    A játékvezető lefújta a félidőt.
    44
    Szili ugratta ki Jovicot, aki megpróbálta átemelni a labdát Fülöp fölött, de a kapus hárí­tott.
    43
    Szili szöglete után Vukmir fejelt centiméterekkel a kapufa mellé.
    40
    Varga beadása után Vukmir fejelte ki a labdát Szekeres elől.
    37
    Egy összecsapás után Vukmir maradt lent a földön Szerencsére légiósunk nem szorult ápolásra, ha nehezen is, de feltápászkodott és folytatta a játékot. Dragan érzékeny testrészére kapott egy rúgást.
    35
    Baljak adott jó labdát Leandrónak, aki 17 méterről alig lőtt a kapu fölé.
    33
    Szili kényszerí­tőzött Baljakkal, majd a visszakapott labdát 17 méterről egyből kapura lőtte, Fülöp vetődve hárí­tott.
    29
    Szili ugratta ki a bal szélen Szkukaleket, akinek kapu el lőtt labdáját a védők kivágták Baljak elől.
    24
    Leandro két védő között ugratta ki Baljakot, akit azonban a partjelző téves beintésére les cí­mén állí­tott meg a játékvezető.
    20
    Szabadrúgáshoz jutott a BKV Előre a tizenhatosunk sarkánál. Filó egyből kapura csavarta a labdát, melyet Szűcs bravúros vetődéssel ütött ki a léc alól.
    18
    Kiss Gy. indí­tásával Szkukalek húzott el a bal szélen, beadása után azonban Fülöp lehúzta a labdát Jovic elől.
    15
    Leandro szöglete után Jovic csúsztatta tovább a labdát, melyet a berobbanó Balog 7 méterről centiméterekkel fejelt a léc fölé.
    13
    Mészáros tört előre nagy lendülettel, majd kiugratta Vöröst, akit a tizenhatosunk előtt Balog kiváló ütemű szereléssel, féltérden állí­tott meg.
    10
    Leandro passzolt Baljakhoz, aki a tizenhatos sarkánál egy lövőcsellel becsapta őrzőjét, majd centiméterekkel lőtt a jobb kapufa mellé.
    8
    Szili keresztbeí­velése után Bognár egyből Baljakhoz passzolt, ő Leandróhoz továbbí­tott, akinek 19 méteres kapáslövése alig kerülte el a kaput.
    6
    Leandro szöglete után a megcsúsztatott labdát Balog perdí­tette kapura, de a kapufát találta el, ahonnan a játékszer az alapvonalon túlra pattant.
    3
    A nagy lendülettel előretörő Baljakot, az utolsó pillanatban becsúszva szerelték szögletre. A sarokrúgást Szili végezte el, beadása után a rövid saroknál Balog csúsztatta tovább a labdát, amelyről azonban lemaradtak a társak.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A mieink tiszta fehérben, a házigazdák sárga-kékben játszanak.
    .
    Garami József a mérkőzés előtt elmondta, hogy több célt is szolgál a mai találkozó: tesztelni szeretné Baljakot, lehetőséget tud biztosí­tani azoknak, akik kevesebbet játszottak, illetve a BKV Előre egyik játékosát, a csatár Mészáros Norbertet is szeretné megfigyelni.
    .
    A két együttes játékosai befejezték a bemelegí­tést. Ezúttal azonban, ellentétben a bajnoki meccsekkel, a futballisták nem mentek vissza az öltözőbe, hanem az oldalvonalnál gyűltek össze és várnak a játékvezetői hármasra, hogy együtt bevonulhassanak a pálya közepére és a térfélválasztás után elkezdődjön a találkozó.
    .
    A csapatok már a pályán melegí­tenek, ellenfelünknél ezúttal pályára lép Horváth Csaba is, aki komoly élvonalbeli múlttal rendelkezik. A hazaiak csapatkapitánya a Magyar Kupa-meccsen három sárga lapja miatt nem játszhatott.
    .
    Dragóner Attila, Lipcsei Péter, Gera Zoltán és Tököli Attila jelenleg a válogatott edzőtáborában készül a Luxemburg elleni szerdai barátságos mérkőzésre. Az ő távollétükben Garami József szakmai igazgató a Szűcs -- Bognár, Vukmir, Balog, Kiss Gy. -- Szili, Zováth, Leandro, Szkukalek -- Jovic, Baljak összeállí­tású együttest küldi pályára. A kispadon Keller, Penksa és Somorjai vár bevetésre. Garami József úgy tervezi, hogy mindannyian játéklehetőséghez jutnak.
    .
    A mieinknél ezúttal ismét pályára lép a próbajátékon nálunk tartózkodó Srdjan Baljak. A szerb támadó a REAC elleni edzőmeccsen három gólt szerzett, bí­zunk a hasonlóan sikeres folytatásban.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk BKV Előre elleni előkészületi mérkőzése. A két együttes két hete, április 16-án a Magyar Kupa elődöntőjében találkozott egymással, akkor 2-1-re nyertünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ