2003.VII.15. Ferencváros – Balassagyarmat: 2-0 (edzőmérkőzés)

A Szuper Kupa előtti utolsó felkészülési mérkőzésünkön csapatunk Jovic és Javrujan góljaival 2-0-ra legyőzte a Balassagyarmat csapatát, de a játék továbbra is kí­vánnivalót hagyott maga után.


Ferencváros – Balassagyarmat: 2-0 (2-0)
Népliget, 400 néző, vezette: Sütő (Téglási, Bozai)

Ferencváros: Szűcs L. -– Balog Z., Vukmir, Kiss Gy. (Földvári 46.) -– Bognár Zs., Zováth (Kapic 46.), Lipcsei (Leandro 62.), Leandro (Károlyi 46.) -– Javrujan (Somorjai 58.), Penksa (Zováth 75.) – Jovic

Balassagyarmat: Szabó I Cs. (Kovács A.) – Palaticzky, Lenkey, Csatlós, Rubint (László L. 63.) – Baranyi (Zolnyánszki 63.), Szilágyi (Maczó M. 46.), Szatmári (Mohácsi 46.), Ivitz – Szabó II Cs. (Forgó 68.), Bardi

Gól: Jovic (9.), Javrujan (12.)

“Visszaállt a régi rend” – mondta ifjabb Albert Flórián, a Ferencváros utánpótlás-szakágvezetője. A fiatal szakember megkönnyebbülten sóhajthatott fel kedd délelőtt, miután elhagyta Szeiler József, a Ferenváros Rt. vezérigazgatójának irodáját. Az történt ugyanis, hogy az Euroleasing kiszállt a futballból, s mert a cég irányí­totta a zöld-fehér klub utánpótláscsapatainak munkáját (talán egy hónapon át…), kaotikus állapotok kezdtek uralkodni az í­gy elhagyott népligeti bázison. Ennek apropóján kérette magához Szeiler József ifjabb Albert Flóriánt, s a megbeszélés során tisztázták a tennivalókat.

20030715-javrujanAlbert Flórián elmondta, újra Zorán Kuntics, Rubold Péter, Kaszás Pál és Telek András a legfőbb segí­tője, s bár sok gyerek elment a nyáron az Euroleasing távozása miatt, most újra talpra állhat az utánpótlás. Jegyezzük meg, ez rá is férne a ferencvárosiakra, mert egyelőre úgy tűnik, sok idő kell még ahhoz, hogy Lisztes Krisztiánhoz hasonló tehetség nevelődjön a Népligetben. Jellemző: a Balassagyarmat elleni edzőmérkőzés kezdőcsapatában Szűcs Lajost kivéve egyetlen saját nevelésű labdarúgó sem lépett pályára, pedig vannak fiatalok a keretben, ám, valljuk be, jelen helyzetben óriási baklövés lenne rájuk épí­teni a csapatot.

Ellenben újabb labdarúgót tesztelt a profiegyüttes szakmai igazgatója, Garami József, mégpedig az elmúlt szezonban Sopronban futballozó örmény Eguja Javrujant. Persze a játékost jól ismeri a mester, de azért kí­váncsi volt, milyen erőállapotban van a támadó. Ami bebizonyosodott: Javrujan továbbra is feltalálja magát a kapu előtt, sőt már az első félidőben betalált Szabó I Csaba kapujába

Érdemes szólni az első hazai gólról is, hiszen azt a hétfőn szerződést hoszszabbí­tó, jól és nagy kedvvel futballozó Alekszandar Jovics szerezte, s nyilván nemcsak a góljának, de az újabb megállapodásnak is szólt a nézőtéri taps.

Pár szót a Balassagyarmatról: a tavasszal névadó szponzorként jelentkező tévés személyiség, Anettka perben és haragban áll a klub vezetőivel. Történt ugyanis, hogy egy rádióadás után Anettka egyoldalúan felmondta támogatását, hivatkozva arra, hogy a balassagyarmati nézők gorombán beszéltek róla a műsorban. Az elöljárók azonban úgy gondolják, nem szegték meg a szerződést, s továbbra is igényt tartanának Anettka támogatására, amely egészen addig érvényben lenne, amí­g az együttes a másodosztályban szerepel. Minden bizonnyal a bí­róságon találkoznak majd a felek, s nem kizárt, hogy hosszú procedúrának néznek elébe a balassagyarmatiak.

A másodosztályú együttes kispadján egyébként az elmúlt bajnokságban még Nyí­regyházán dolgozó Kis Károly ült, aki, mint mondta, tulajdonképpen hazatért, és természetesen szeretne jó csapatot csinálni a balassagyarmati csapatból.

Nyilatkozatok:

– Javrujan erőszakos, jó játékos. Remekül fedezte a labdát, nem igazán tudták szerelni. Viszont az is látszott rajta, hogy az utóbbi időben kevesebbet edzett, ezért vannak erőnléti problémái.

A mérkőzésről Garami József azt mondta, hogy az első félidőben jól játszottunk, a másodikban a cserék és a szerkezeti átalakí­tások után már nem volt olyan gördülékeny a játékunk.

– Több játékost számára szokatlan poszton és feladattal szerepeltettem a második 45 percben. Rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtam a mai meccs után.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.VII.15. Ferencváros – Balassagyarmat: 2-0 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • ftc.hu: A Szuper Kupa előtti utolsó felkészülési mérkőzésünkön csapatunk Jovic és Javrujan góljaival 2-0-ra legyőzte a Balassagyarmat csapatát, de a játék továbbra is kí­vánnivalót hagyott maga után.

  Ferencváros – Balassagyarmat: 2-0 (2-0)
  Népliget, 500 néző, vezette: Sütő (Téglási, Bozai)

  Ferencváros: Szűcs -– Balog Z., Vukmir, Kiss Gy. (Földvári 46.) -– Bognár, Zováth (Kapic 46.), Lipcsei (Leandro 62.), Leandro (Károlyi 46.) -– Javrujan (Somorjai 58.), Jovic, Penksa (Zováth 75.)

  Balassagyarmat: Szabó I. – Palaticzki, Lenkei, Csatlós, Rubint (László 63.) – Baranyai (Zornyánszky 63.), Szilágyi (Maczó 46.), Szatmári (Mohácsi 46.), Ivitz – Szabó II. (Forgó 68.), Bardi

  Gól: Jovic (9.), Javrujan (12.)

  Az első félidőben ugyan biztatóan mozgott a csapat, és különösen támadásban voltunk lendületesek, ami két gyors gólt eredményezett. A gólok után azonban érezhetően lassult a tempó, majd a szünet után látványosan visszaesett a mieink játéka, és sajnos Kiss György is rúgást kapott a térdére, ami miatt Garami József cserélni kényszerült.

  -- Javrujan erőszakos, jó játékos. Remekül fedezte a labdát, nem igazán tudták szerelni. Viszont az is látszott rajta, hogy az utóbbi időben kevesebbet edzett, ezért vannak erőnléti problémái.

  A mérkőzésről Garami József azt mondta, hogy az első félidőben jól játszottunk, a másodikban a cserék és a szerkezeti átalakí­tások után már nem volt olyan gördülékeny a játékunk.

  -- Több játékost számára szokatlan poszton és feladattal szerepeltettem a második 45 percben. Rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtam a mai meccs után.

 • 90
  A játékvezető lefújta a találkozót, melyen csapatunk az első félidőben bí­ztatóan, a szünet után viszont gyengébben futballozott.
  85
  Gólt szerezhettek volna a vendégek, de Bardi kiugratása után az egyedül kilépő Palaticzki lövését Szűcs védeni tudta.
  77
  Bardi beadását Lenkei csúsztatta Szűcs Lajos kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a találatot.
  76
  Somorjai ugrott ki, elhúzta a labdát a kapus mellett is, de túlságosan kisodródott, és a kapuba tartó gurí­tását Lenkei kivágta.
  75
  Leo három remek csellel az összes rátámadó védőt elfektette, majd 11 méterről centikkel lőtt a kapufa mellé.
  75
  Penksa helyett Zováth folytatja.
  70
  Bardi 20 méterről bal lábbal veszélyeztetett, de a lövést Szűcs magabiztosan fogta.
  68
  Újabb csere a vendégeknél. Szabó II. helyett Forgó állt be.
  67
  Zornyánszky helyett Baranyai állt be a Balassagyarmat csapatába.
  65
  Leandro 40 méteres labdája Károlyit találta meg a bal oldalon. A fiatal játékos beadása után Somorjai lőtt, de próbálkozásába belevetődött egy védő.
  63
  A sérült Rubint helyett László folytatja a vendégeknél.
  62
  Lipcsei lejött a pályáról és Leo állt vissza.
  59
  Kapic próbálkozott egy távoli lövéssel, de a gyenge kí­sérlet magasan fölé szállt.
  58
  Javrujan helyett Somorjai lépett pályára.
  57
  Szabó II. ugrott ki veszélyes helyzetben, de Szűcs jól lépett ki és öklözve menteni tudott.
  51
  Lipcsei a térfél közepéről indí­totta Földvárit, akinek 18 méteres lövése a léc fölé szállt.
  48
  Jovic cselezgetett a 16-os előterében, majd jobbal kapura lőtte a labdát, de Szabó védeni tudott.
  46
  A venédeknél Szilágyi helyett Maczó, Szatmári helyett pedig Mohácsi játszik a második félidőben.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  46
  Leandrótól azt kérte Garami József, hogy maradjon mozgásban, mivel a 60. perc környékén szeretné még visszaküldeni a pályára. Várhatóan akkor kerül sor majd Somorjai játékára is.
  46
  Garami József három cserét is végrehajt a szünetben. Leandro helyén Károlyi játszik majd, Kiss Györgyöt Földvári váltja, mí­g Zováth helyett Kapic lép pályára. Kiss György bal térdét jegelik, a védő ugyanis egy összecsapásnál megsérült. Bognár Zsolt is jegelést kért, de ő tudja folytatni a játékot.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  45
  Majdenem szépí­tettek a vendégek, de Szatmári beadása után Csatlós fejese a jobb oldali lécet találta telibe.
  42
  Megjött Lipcsei lövőkedve. Csapatkapitányunk 28 méteres szabadrúgása a sorfalon megpattant és a jobb alsó sarok felé tartott, de Szabó kapus szép vetődéssel hárí­tani tudott.
  40
  Penksa gurí­tott vissza a jobb oldalról és Lipcsei 19 méterről lőtt fölé.
  35
  Az első valamirevaló próbálkozás a vendégek részéről. Ivic 18 méteres szabadrúgása centikkel kerülte el Szűcs kapuját.
  34
  Leo végzett el gyorsan egy szabadrúgást, és legurí­tását Jovic fél méterrel lőtte a kapu mellé.
  33
  Áttértünk a 4-4-2-es játékrendszerre, melyben Javrujan és Jovic játszanak éket, mí­g a középpálya jobb oldalán Penksa, a bal oldalon pedig Leo futballozik.
  22
  A jól játszó Bognár húzta meg ismét a szélen, ám ezúttal nem passzolt, hanem egyedül fejezte be az akciót, és 18 méteres, félmagas lövését Szabó vetődve öklözte a mezőnybe.
  17
  Javrujan szerezte meg harcosan a labdát az ellenfél térfelén, majd Jovichoz passzolt, aki 17 méterről egyből tüzelt és Szabó kapusnak minden tudására szüksége volt, hogy a jobb alsó saroknál szögletre tolja a labdát.
  15
  Lipcsei a saját térfelén szerzett labdát, remekül indí­totta Penksát, aki elfutott, majd Leandro elé játszott, de a brazil játékos lövésébe bele tudtak érni a védők, a lepattanó labdát Javrujan próbálta még a kapu felé továbbí­tani, ám lövése fölé szállt.
  12
  Újabb gólt szereztünk, ezúttal Javrujan volt eredményes. A gól előtt Leandro robogott el a bal oldalon, majd remek labdával ugratta ki Penksát, aki az alapvonalig futott és onnan adott tökéletes gólpasszt Javrujannak, aki 4 méterről helyezett a hálóba.
  9
  Jovic megszerezte a vezetést! Javrujan ment el a jobb oldalon és Rubint csak szabálytalanul tudta szerelni. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, akinek beadását Jovic fejelte a kapu közepébe.
  7
  Lipcsei szögletét követően a kapus Penksa elé öklözte a labdát, és a szlovák támadó egy csel után 2 méterrel lőtt a jobb felső sarok mellé.
  2
  Mi vezettük a találkozó első támadását. Bognár ment el a jobb oldalon ügyesen, és jó beadását Lenkei az utolsó pillanatban vágta ki Leandro elől.
  1
  A vendégek kezdték a találkozót. A mieinknél ezúttal nem Udvarácz Milán, hanem Szabó Kálmán a cserekapus.
  .
  Már a bemelegí­tés is kuriózumértékű, hiszen ellenfelünk mezén az “Anettka” felirat dí­szeleg…
  .
  A Balassagyarmat összeállí­tása a következő lesz: Szabó I.-Palaticzki, Lenkei, Csatlós, Rubint-Baranyi, Szilágyi, Szatmári, Ivitz-Szabó II., Bardi.
  .
  Garami József a második félidőben vélhetően játéklehetőséget biztosí­t majd Károlyi Sándornak, Somorjai Tamásnak, Földvári Csabának, és Adem Kapicnak is.
  .
  A csapatok lassan befejezik a melegí­tést. A mieink tiszta zöldben játszanak majd, mí­g a vendégek fehér szerelésükön kék csí­kkal lépnek pályára. Az edzőpálya mellett a nézőtéren ott van a sérüléséből lábadozó Sowunmi Thomas és a napokban már egyre intenzí­vebben edző, de még játékra nem kész Gera Zoltán.
  .
  Garami József a mérkőzés előtt elmondta, hogy ma ismét 3-4-3-as rendszerben játszik majd a csapat, és a középpálya közepén Lipcsei mellett újból Zováth kap majd lehetőséget, mí­g Kapic a kispadra szorul.
  .
  Csapatunk Szűcs – Balog, Vukmir, Kiss – Bognár, Zováth, Lipcsei, Leandro – Javrujan, Jovic, Penksaösszeállí­tásban kezdi majd a mérkőzést.
  .
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, megkezdjük csapatunk Balassagyarmat elleni edzőmérkőzésének közvetí­tését. Ez lesz a szombati Szuper Kupa döntő előtti utolsó erőfelmérése a csapatnak, de Garami József még mindig kénytelen kí­sérletezgetni, mivel a keretbe továbbra is várható új játékosok érkezése. A mai nap folyamán már ott lesz a pályán a ma délelőtt egy éves szerződést hosszabbí­tó Aleksandar Jovic, ugyanakkor Garami József kipróbálja Eugia Javrujant is. Az örmény utánpótlás válogatott támadó szerződtetése még egyáltalán nem biztos, hiszen a szakmai stáb ma teszteli azt, hogy az előző bajnokságban 7 gólt szerző csatár miként illeszkedik a csapatszerkezetbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső