2003.VII.19. Szuperkupa, MTK Hungária – Ferencváros: 2-0

2 hozzászólás a(z) 2003.VII.19. Szuperkupa, MTK Hungária – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Sajnos a labdarúgás nem pontozásos sportág, pedig, ha az számí­tana, hogy melyik csapat volt az aktí­vabb, melyik játszott veszélyesebben, melyik birtokolta többet a labdát, akkor mi lennénk a Szuper Kupa-győztesek.

  Ferencváros – MTK: 0-2 (0-1)
  Puskás stadion, 3.000 néző, vezette: Ábrahám (Vámos, Georgiou)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir (Somorjai 72.), Kiss Gy. – Bognár (Kriston 46.), Lipcsei, Kapic (Zováth 46.), Rósa D., Leandro – Penksa, Jovic

  MTK: Végh – Molnár, Komlósi, Juhász, Füzi – Zavadszky, Zabos (Pusztai 67.), Jezdimirovic, Rednic (Czvitkovics 46.) – Torghelle, Silva (Lengyel 59.)

  Gól: Torghelle (30.), Czvitkovics (52.)
  Sárga lap: Kapic (29.), Lipcsei (76.), Jovic (83.) illetve Jezdimirovic (32.), Komlósi (76.)

  A mieink az első perctől kezdve óriási lendülettel játszottak, az első fél órában az MTK el sem jutott a kapunkig. Már a 4. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Penksa a felső kapufát találta el, négy perccel később Lipcsei csavart centiméterekkel a kapu mellé egy szabadrúgást. Minden tekintetben jobbak voltunk ellenfelünknél, az MTK képtelen volt megtartani a labdát, a középpályán minden párharcot mi nyertünk. Nagyon jó teljesí­tnményt nyújtott az újonnan igazolt Rósa Dénes, aki rengeteget mozgott és a labdákat is jól játszotta meg. Folyamatosan ellenfelünk térfelén folyt a játék, de Végh kiváló formában védett és minden lövést hárí­tott, ha pedig nem tudott közbeavatkozni, akkor a labda pár centivel elkerülte a kapuját. Az MTK játékosai szabályos eszközökkel nem is tudták szerelni a mieinket, ennek köszönhetően két és félszer annyit szabálytalankodtak, mint mi. Az első szögletükből mégis a kék-fehérek szereztek vezetést. A 30. percben Rednic szöglete után Torghelle fejelt a kapunkba (0-1). A gól után kiegyenlí­tettebb lett a játék, de ez csak abban mutatkozott meg, hogy nem szorult be annyira az MTK veszélyes helyzetet az első játékrészből hátralévő időben csak mi tudtunk kialakí­tani, de Végh három alkalommal is jól avatkozott közbe. A második félidő egy védelmi megingás után Czvitkovics révén gyors MTK-góllal kezdődött. Kétgólos előnye birtokában ellenfelünk nyugodtan játszott, lassí­totta a tempót, hátul járatta a labdát és a kontrákra épí­tett. Mi már nem voltunk annyira lendületesek, mint az első félidőben, bár továbbra is mentünk előre, de a második találat érezhetően kicsit megfogta a csapatot.

  A kék-fehérek nem erőltették a támadásokat, mi pedig nem tudtunk újí­tani, í­gy az MTK lett a Szuper Kupa-győztes. Ellenfelünk úgy nyert, hogy a 90 perc alatt gyakorlatilag nem vezetett egyetlen támadást sem.

  Garami József: – Úgy gondolom, hogy az első 45 percben elfogadhatóan játszott a csapat. Jól kezdtünk, hiszen két távoli lövésünk is veszélyes volt, sajnos egyikből sem lett gól. Aztán az első félóra végén szinte a semmiből szerezte meg a vezetést az MTK, ehhez kellett egy komoly egyéni hiba is. Pedig addig láttam pozití­v dolgokat, gyorsaságban általában felülmúltuk ellenfelünket. A fordulás után megpróbáltunk újí­tani, sajnos jött egy újabb durva egyéni hiba, ami valamelyest megpecsételte sorsunkat. Bár igyekeztünk, a kék-fehérek megőrizték előnyüket. A mérkőzésből két dolog mindenképpen leszűrhető: ennyi helyzetet nem puskázhatunk el büntetlenül, emellett az is látszott, hogy jelen pillanatban csak akkor lehetünk eredményesek, ha mindenki kihozza magából a maximumot.

 • 91
  Ábrahám lefújta a mérkőzést.
  89
  Lipcsei remek labdával ugratta ki Jovicot, de csatárunk 13 méterről az oldalhálóba lőtt.
  86
  Lipcseit lökték el 20 méterre a kaputól, de a játékvezető továbbengedte a játékot.
  83
  Jovic buktatta Molnárt, amiért sárga lapot kapott.
  80
  Rósa futott el a jobb szélen, középre adott, Jovic 13 méterről lőtt, Végh óriási bravúrral, lábbal védett.
  76
  Füzi beadása után Torghelle 7 méterről a kapu mellé perdí­tette a labdát. A játékvezető meglepetésre szögletet adott az MTK-nak, majd felmutatta a sárga lapot Lipcseinek és Komlósinak, mivel a két játékos összeakaszkodott, miközben igyekezett minél kedvezőbb pozí­ciót kiahrcolni magának.
  73
  Molnár vitte földre Penksát a tizenhatoson belül, de a játékvezető továbbot intett. Marek ráesett a kezére, melyet fagyasztani kellett, de utána folytatni tudta a játékot.
  72
  Nálunk is megvolt a harmadik csere: Vukmir helyére Somorjai állt be.
  70
  Kiss szerelte utolsó emberként határozottan Torghellét.
  67
  Utolsó cserelehetőségét is kihasználta az MTK: Zabost Pusztai váltotta fel.
  65
  Jovic három ember között is megtartotta a labdát, Penksához passzolt, akinek 22 méteres, jobb sarokra tartó lövését Végh vetődve védte.
  63
  Jovic 24 méteres lapos lövését védte Végh.
  62
  Kriston emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, melyet Lipcsei Jovic elé fejelt, de Juhász közbelépett és szerelt.
  59
  Cserélt az MTK. Silva helyett Lengyel lépett pályára.
  55
  Leandro középre lőtt labdáát Komlósi Jovic elől rúgta szögletre.
  52
  Újabb gólt lőtt az MTK. Kiss szorongatott helyzetből, az alapvonaltól középre rúgta a labdát és az ott érkező Czvitkovics 11 méterről kapásból a hálóba lőtt (0-2).
  50
  Lipcsei szöglete után Leandro fejelt 7 méterről a kapu fölé.
  49
  Jezdimirovic ugratta ki Torghellét, de az MTK csatára lesen vette át a labdát.
  46
  A szünetben Garami József az öltözőben azt mondta, hogy elégedett az első félidőben látott elszántsággal és a lendületes játékkal, ugyanakkor felhí­vta a figyelmet arra, hogy a befejezéseknél jobban kell koncentrálni és védekezésben nem követheünk el olyan hibákat, mint a gól előtt.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Az MTK-nál Rednic helyére Czvitkovics állt be.
  46
  A szünetben kettős csere volt a mieinknél: Bognár helyett Kriston, Kapic helyett Zováht játszik majd a második félidőben.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Garami József:
  -- Lendületesen, gyorsan játszunk, láttam több jó megoldást, de sajnos kiütköztek a hibáink is. Több helyzetünk volt, mégis az MTK vezet.
  Egervári Sándor (MTK):
  -- Előre lendületesebben és veszélyesebben kellene játszanunk. Ezenkí­vül túl sok párharcot vesztünk el a középpályán, ezen változtatnunk kell, ha meg akarjuk nyerni a meccset.
  Gellei Imre, szövetségi kapitány:
  -- A Ferencváros jól játszott, látszott, hogy ki akarja engesztelni a szurkolóit. A zöld-fehérek voltak fölényben, kapufát is lőttek, az MTK egyetlen helyzetét kihasználta, bí­zom benne, hogy ugyanilyen élvezetes lesz a második félidő is.
  Gera Zoltán:
  -- Több nagyon szép támadást vezettünk, a kihagyott helyzetek sajnos megbosszulták magukat.
  Illés Béla (MTK):
  -- Az első fél órában egyértelműen jobban játszott a Fradi, a gól után kiegyenlí­tettebb lett a játék, remélem, sikerül megtartanunk az előnyünket.
  45
  Ábrahám lefújta az első félidőt.
  43
  Lipcsei 26 méterről szabadrúgásból a kapu fölé csavarta a labdát.
  42
  Lipcsei egy lövőcsel után Jovichoz passzolt, aki 22 méteről megpróbálta átemelni a labdát az ötösön álló Végh fölött, de a kék-fehérek kapusa lehúzta a labdát.
  40
  Rósa remekül ugratta ki Jovicot, aki egyből keresztbe emelt Penksához, de Végh lehúzta a labdát.
  37
  Lipcsei indí­totta kitűnő átadással a bal szélen elfutó Leandrót, aki egyből középre adott, de Végh jó ütemben lépett ki a kapujából és megelőzte Jovicot.
  32
  Jezdimirovic páros lábbal felrúgta Rósát, ezért az MTK játékosa is besárgult.
  30
  Vezet az MTK. Zavadszky 18 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral tolta az alapvonalon túlra. A szögletet Rednic végezte el, beadása után Torghelle fejelt a bal sarokba (0-1).
  29
  Kapic egy rossz ütemű becsúszás után buktatta Füzit, amiért sárga lapot kapott. Ahhoz képest, hogy az MTK játékosai már ennél durvább szabálytalanságokat is elkövettek büntetlenül, meglepő volt Ábraám í­télete.
  28
  Jobboldali beadás után Penksa ötméteres fejesét védte Végh.
  27
  Leandro 18 méterről lőtt a kapu mellé.
  26
  Kapic indí­totta pontos labdával Jovicot, aki elől Végh a tizenhatoson kí­vül lábbal mentett.
  24
  Védőnk, miután fagyasztották és megmasszí­rozták a combját, visszajött a pályára.
  23
  Vukmirt kell ápolni. Egy hirtelen mozdulat után a combjához kapott. Dragan lesántikál a pályáról, de valószí­nűleg vissza tud állni.
  22
  Penksa 22 méteres lövését Végh csak kiütni tudta, de gyors vetődéssel megszerezte a kipattanó labdát az érkező Jovic elől.
  21
  Kiss indí­tásával Penksa tört be a tizenhatoson belülre, de a keresztező Juhász szögletre mentett.
  18
  Molnár szált bele Penksába. A kék-fehéreknek ez volt a hetedik szabálytalanságuk, ellenünk eddig kétszer í­télt szabadrúgást a játékvezető.
  16
  Lipcsei kisszöglete után Leandro í­velt be a kapu elé, Balog visszafejelte a labdát az ötösön helyezkedő Jovicoz, aki elől Zavadszky az utolsó pillanatban mentett.
  14
  Kiss az alapvonalnál gyönyörű csellel csata be ellenfelét, középre adott, Jovic egyből hátra gurí­totta a labdát, melyet Lipcsei jobb külsővel kapásból centiméterekkel lőtt a jobb felső sarok mellé.
  12
  Jovic a tizenhatoson belül lefordult Molnárról, de lapos lövése elakadt Komlósiban.
  9
  Komlósi hazagurí­tása után Végh nem tudta lekezelni a labdát, Rósa támadta az MTK kapusát, aki Jovichoz passzolt, csatárunk 22 méterről emelt kapura, de a labda sajnos fölé ment.
  8
  Komlósi buktatta Jovicot 25 méterre a kaputól. Leandro végezte el a szabadrúgást, egyből kapura csavart, de a labda alig fél méterrel elkerülte a bal felső sarkot.
  6
  Torghelle csúsztatott tovább egy labdát, melyet Vukmir szerzett meg Silva elől és hazagurí­totta Szűcsnek.
  4
  Penksa kényszerí­tőzött Rósával, majd a visszakapott labdát 18 méteről, kapásból ellőtte és telibe találta a felső lécet. Gyönyörű lövés volt.
  2
  Rósa D. indí­tásával Bongár húzott el a jobb szélen, de a beadásnál lecsúszott a lábáról a labda.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Eddig minden Szuper Kupát a kupagyőztes nyert meg, reméljük ezúttal is folytatódik ez a hagyomány.
  .
  A mieinnkél Rósa Dénesen kí­vül Kiss György is ma játssza első tétmeccsét.
  .
  Csapatunk most játszik először a zöld-fehér csí­kos NIKE-mezben. Az MTK a hagyományos fehér-kék szerelésben lép pályára.
  .
  A csapatok kijöttek a pályára, a mérkőzés előtt eljátsszák a Himnuszt.
  .
  A pálya finoman szólva nincs előkészí­tve a mérkzőésre. A játéktéren láthatóan traktorok jártak az elmúlt napokban, aminek köszönhetően nagyon göröngyös a talaj.
  .
  Idény eleji formában vannak a rendezők, az MLSZ munkatársai is: az eredményjelzőre a csapatok bemutatásánál Lipcsei Péternél Szili Attila(!!) képe került fel, Jovicot pedig a műsorközlő “Pantic”-ként mutatta be.
  .
  Idény eleji formában vannak a rendezők, az MLSZ munkatársai is: az eredményjelzőre a csapatok bemutatásánál Lipcsei Péternél Szili Attila(!!) képe került fel, Jovicot pedig a műsorközlő “Santic”-ként mutatta be.
  .
  Csapatunkkal tartottak a sérülés miatt ezúttal hiányzó játékosok is, akik a találkozó előtt bent jártak az öltözőben is. Gera Zoltán, Gyepes Gábor és Szkukalek Igor a meccs alatt a pálya széléről szurkol a többieknek.
  .
  A mieink Szűcs -- Balog, Vukmir, Kiss -- Bognár, Lipcsei, Kapic, Rósa D., Leandro -- Penksa, Jovic összeállí­tásban lépnke pályára. Az MTK Végh -- Molnár, Komlósi, Juhász, Füzi- Zavadszky, Zabos, Jezdimirovic, Rednic -- Torghelle, Silva felállásban kezd.
  .
  Csapatunkban az újonnan igazolt játékosk közül Rósa Dénes a kezdőcsapatban kap helyet, a román Marius Sasu viszont nem lép pályára. A csatárnak haza kellett utaznia hivatalos ügyeket intézni (munkavállalási engedély meghosszabbí­tása, új útlevél kiváltása, …stb.). A futballista kedden tér vissza hozzánk.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat az új szezon első tétmeccsén! Csapatunk a Puskás Ferenc-stadionban a Szuper Kupáért az MTK ellen lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.01. 18:30 m4 Sport
02.05. 17:30 M4 Sport
Categories
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső