2003.VII.5. Tatabánya – Ferencváros: 1-1 (edzőmérkőzés)

M-tatabánya-ftcCsapatunk második előkészületi mérkőzésén Környén 1-1-es döntetlent játszott a Tatabányával. A mieink gólját a második félidőben Leandro szerezte.


Tatabánya – Ferencváros: 1-1 (0-0)
Környe, 2.000 néző, vezette: Papp N.

Tatabánya:

I. félidő: Lipták – Mogyorósi, Sipos, Máj – Varga J., Balogh Z., Dupai, Rajnay – Deme – Tóth Z., Gyurováth
II. félidő: Rigó – Németh, Mogyorósi, Rajnay – Teplán, Szalczinger, Orlovics, Berkics – Weisz, Lóth, Horváth Z (Zsemberi)

Ferencváros:

I. félidő: Szűcs L. – Bognár Zs., Vukmir, Botis – Contech, Lipcsei, Zováth, Kiss Gy. – Nedeljkovic, Penksa – Ciric
II. félidő: Udvarácz – Kriston, Balog Z., Botis – Földvári, Lipcsei, Kapic, Kiss Gy. – Contech (Somorjai 69.), Huszti – Leandro

Gól: Horváth Z. (57.) illetve Leandro (63.)

Talán a Ferencváros-szimpatizánsok közül is kevesen emlékeznek arra, hogy csaknem tí­z évvel ezelőtt egy dán labdarúgó is futballozott a Nyilasi Tibor edzette zöld-fehér együttesben.

Kenneth Christiansennek hí­vták a fiatalembert, aki Magyar Kupa-győzelmet és bajnoki cí­met ünnepelhetett a gárdával. Nos, mindez csak azért érdekes, mert megtörténhet, hogy ismét dán labdarúgót szerződtet a Fradi. A különbség csupán annyi, hogy mí­g Christiansen tejfölszőke hajával volt a nők kedvence, addig Denni Contech barna bőrével lophatja be magát a Ferencvárosért rajongó hölgyek szí­vébe.

Denni Contech próbajátékra érkezett, és bemutatkozott szombaton Környén, az FC Tatabánya elleni előkészületi mérkőzésen. Sokat azonban nem láthattak a ferencvárosiak a szí­nes bőrű támadótól, nyilván megviselte a hosszú utazás: Hollandiából érkezett, hiszen a Sparta Rotterdamban futballozott legutóbb – most jár le a szerződése, í­gy szabadon igazolhatóvá válik. Annyit tudni még róla, hogy a Lyngby együttesében nevelkedett, s négy éven át a francia élvonalban játszott a Strassbourg labdarúgójaként. Amúgy nem csupán a dán futballistát tesztelte Garami József szakmai igazgató, hanem a szerb-montenegrói Zoran Csiricset, Zdravko Nedeljkovicsot, valamint a román Sorin Botist.A négy labdarúgó közül valószí­nűleg leginkább Botis játéka tetszhet a szakembernek, a magas védő ugyanis nemcsak jól fejel, hanem mindkét lába barátságban van a labdával, ráadásul gyors is, úgyhogy megeshet, ő helyettesí­ti majd a távozó Dragóner Attilát.

Danny Konte (fotó: ftc.hu)

Egyébiránt régen nem láttak annyi embert a környei futballpálya környékén, mint szombat délután. Nem véletlenül, hiszen az ország legnépszerűbb csapata futballozott a megyei első osztályban szereplő együttes sporttelepén, és azért itt, mert a vendéglátó tatabányaiak stadionjában gyeptéglázzák a játékteret. Elmondható, hogy a szurkolók békésen, hangoskodás nélkül nézték végig a találkozót, nem bántották a zöld-fehéreket, s bár rendezők nem voltak, egyáltalán nem kellett félni attól, hogy a pályára rohannak az emberek. Még a napokban oly bőszen kritizált brazil Leandrót sem bántották (emlékezhetünk: őt rafinált módon, újpesti sállal a nyakában fotóztak le egy szombathelyi éjszakai szórakozóhelyen), sőt, látványos egyenlí­tő gólja után megtapsolta a publikum.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapja csütörtökön tényként közölte: a 21-szeres magyar válogatott Dragóner Attila a török élvonalba most feljutott Rizespor csapatához szerződött. Ezzel szemben már aznap este kiderült, a 29 éves védő nem í­rt alá sehova – még nem… A hét végét itthon töltő játékos néhány nap gondolkodási időt kért, meghallgatja más csapatok ajánlatát is – információnk szerint belga (Genk) és francia (Rennes) együttesről van szó –, azután dönti el, hol folytatja pályafutását.

“Amint kiérkeztem Rize városába, találkoztam Rifki Soysal klubmenedzserrel – mondta Dragóner Attila. – Erről tudomást szerzett a csapat szurkolóinak egy része és több újságí­ró. Rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak, aztán magam sem tudom, hogyan, a drukkerek felkaptak, a magasba dobálva ünnepeltek. Az egész ország labdarúgó-fanatizmusára ez jellemző: még a politikai napilapok is több oldalon kizárólag a futballal foglalkoznak. Nagyon vonzó, hogy ilyen közegben játszhatnék. Miként az is, hogy Hikmet Karaman, aki a másodosztály nyolcadik helyéről kormányozta az élvonalba a klubot, ragaszkodik hozzám. Felajánlotta azt is, legyek a csapat kapitánya. Azzal váltunk el egymástól, jöjjek haza, ők várnak rám. Mivel nagy terveket szövögetnek a klubnál, pénzügyileg sem állnak rosszul, a tengerparttól húsz méterre csodálatos edzőközpont található, nagyon előnyös ajánlattal kell előrukkolnia valamely nyugati csapatnak, hogy ne a török ajánlatot fogadjam el…”

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.VII.5. Tatabánya – Ferencváros: 1-1 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk második előkészületi mérkőzésén Környén 1-1-es döntetlent játszott a Tatabányával. A mieink gólját a második félidőben Leandro szerezte.

  Tatabánya – Ferencváros: 1-1 (0-0)
  Környe, 2.000 néző, vezette: Papp N.

  Tatabánya: Lipták – Mogyorósi, Sipos, Máj – Varga, Balog Z., Dupai, Rajnay – Deme – Tóth Z., Gyurováth

  Ferencváros:
  I. félidő: Szűcs – Bognár, Vukmir, Botis, Kiss Gy. – Konte, Zováth, Lipcsei, Penksa – Nedeljkovic, Ciric
  II. félidő: Udvarácz – Kriston, Balog, Botis, Kiss Gy. – Földvári, Kapic, Lipcsei, Huszti – Konte (Somorjai 69.), Leandro

  Gól: Balog (57.) illetve Leandro (63.)

  Az első játékrészben a próbajátékosok, a másodikban az előző szezonban még a junior csapatnál szereplő legtehetségesebb fiatal játékosok kaptak bizonyí­tási lehetőséget. Ebből következik, hogy az elején kicsit akadozott az összjáték, az összeszokottság hiánya érződött a csapat játékán.

  A tesztelésen nálunk lévők közül a legjobbteljesí­tményt a román Botis nyújtotta, nem véletlen, hogy ő az egyetlen próbajátékos, aki végig a pályán maradt.

  A második 45 percben sokkal lendületesebben és veszélyesebben játszottunk. A csereként beálló Leandro gólja mellett több veszélyes lövéssel vétette észre magát, fiatal játékosaink – Huszti, Földvári és Somorjai – mindhárman jó teljesí­tményt nyújtottak. Rajtuk kí­vül Kapic volt dicsérhető,aki ezúttal a második félidőben lépett pályára, de szokásához hí­ven ezúttal is rengeteg labdát szerzett és igyekezett minél többször bekapcsolódni a támadásokba is.

 • 90
  A játékvezető lefújta a mérkőzést.
  88
  A tatabányai gólszerző, Balog 20 méteres lövését védte Udvarácz. Az ellentámadásnál Lipcsei átadása után Leandro 24 méteres bombáját követően a labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. A közönség tapssal jutalmazta a lövést.
  87
  Leandro indí­tásával Somorjai lépett ki a védők közül, csinált egy lövőcselt, amellyel nem sikerült becsapni a kapust, majd a fiatal játékos a hálóőrbe lőtte a labdát.
  86
  Botis buktatta Demét 18 méterre a kapunktól. Rajnay elcsavarta a labdát a sorfal fölött, Udvarácz bravúros mozdulattal ütötte ki a labdát.
  83
  Leandro két csellel két védőt is elfektetett, majd ugyanúgy, mint Tököli a kupadöntőben, a hosszú sarok felé csavarta a labdát, amely azonban a kapufáról az alapvonalon túlra pattant.
  80
  Jobboldali beadás után Deme fejelt centiméterekkel a kapu mellé.
  76
  Földvári húzott el a jobb oldalon, kapu elé lőtt labdáját Somorjai elől egy védő becsúszva kotorta el.
  71
  Lipcsei 40 méteres indí­tásával Kapic tört volna kapura, de a tizenhatos vonala előtt buktatták. Több játékosunk tizenegyest reklamált, a játékvezető a bal oldalról, a tizenhatos vonaláról í­télt szabadrúgást. Lipcsei beadása után Kriston fejelt a kapu fölé.
  69
  Újabb csere a mieinknél: Konte helyett Somorjai lépett pályára.
  67
  Kimaradt az eddigi legnagyobb tatabányai helyzet. Két játékos vitte rá a labdát Udvaráczra, Rajnay azonban nem passzolt társának, hanem a szöget jól záró Udvarácz mellett az oldalhálóba lőtt.
  65
  Lipcsei szöglete után Botis fejelt kapura, a labda túljutott a kapuson, de egy védő hátáról visszapattant, Balog fejjel próbált ismételni, de a labda ismét elakadt egy védőben.
  63
  Sikerült egyenlí­tenünk. Lipcsei ugratta ki Leandrót, aki talppal elgurí­totta a labdát a kapus mellett és az üres kapuba helyezett (1-1).
  62
  Ismét Leandro futott le az alapvonalig, beadása után Huszti a hálóba fejelt, a játéákvezető azonban les miatt -- jogosan -- érvénytelení­tette a találatot.
  60
  Leandro futott el a bal szélen, beadása után Huszti kapáslövése levágódott egy önfeláldozóan közbevetődő védőről.
  57
  Vezet a Tatabánya. Jobboldali beadás után az egyedül maradt Balog közelről a kapuba fejelte a labdát (1-0).
  55
  Huszti külsővel remekül indí­totta Földvárit, aki lefutotta őrzőjét, középre emelt, de a kapus elütötte a labdát a berobbanó Huszti elől.
  51
  Földvári futott le az alapvonalig a labdával, ahol fellökték, a játékvezető továbbot intett.
  49
  Földvári húzott el a jobb szélen, beadása után a labda egy menteni igyekvő védőről saját kapuja felé pattant, de a kapus gyors vetődéssel hárí­tott.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Erre a 45 percre a próbajátékosok közül a jó teljesí­tményt nyújtó Botis maradt a pályán, illetve Konnte, aki a középpálya jobb oldalán nem volt túl meggyőző, most csatárként próbálja ki a szakmai stáb. A második félidőt í­gy kezdtük: Udvarácz -- Kriston, Balog, Botis, Kiss Gy. -- Földvári, Kapic, Lipcsei, Huszti -- Konnte, Leandro
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  39
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást balról a kapu elé, a labda a menteni igyekvő Máj fejéről kis hí­ján a hálóba pattant, csak centiméterekkel kerülte el a kapufát. A szögletet Lipcsei végezte el, beadása után a legmagasabbra ugró Vukmir 10 méterről csúsztatott a kapu fölé.
  37
  Szabadrúgáshoz jutottunk 25 méterre a tatabányai kaputól, Lipcsei lövése azonban levágódott a sorfalról.
  35
  Rajnay húzott el a bal szélen, beadása után Deme lőtt volna kapura, de Botis az utolsó pillanatban szerelte.
  33
  Baloldali beadás után Nedeljkovic 8 méterről fejelt a job felső sarok irányába, Lipták látványos vetődéssel védett.
  32
  Először lőtt kapura a Tatabánya. Tóth Z. 20 méteres, középre tartó lapos lövését Szűcs könnyedén hárí­totta.
  31
  Bognár passzával Konte futott el a jobb szélen, beadását Ciric fejelte kapura, de Lipták a lehúzta a léc alól a labdát.
  29
  Konte remek csellel csapta be őrzőjét, középre gurí­tott, de Sipos becsúszva szerelte Penksát.
  27
  Garami József elküldte melegí­teni a cserejátékosainkat. A tervek szerint a második játékrészben valamennyien pályára lépnek.
  25
  Zováth remek labdával ugratta ki Penksát, a játékvezető azonban asszisztense beintésére les cí­mén megállí­totta a támadást. Határeset volt.
  23
  Sokan már gólt kiáltottak … sajnos tévedtek. Nedeljkovic egy jó csel után a jobbösszekötő helyéről, 18 méterről lőtt, a labda centiméterekkel szállt el a léc fölött, majd a kaput tartó vasról a háló tetjére esett.
  21
  Lipcsei szöglete elsuhant Ciric előtt, Botis a hosszú oldalról visszaemelte a labdát, amely egy védőről Penksához pattant, előle azonban Lipták bátor vetődéssel mentett.
  18
  Nedeljkovic a tizenhatos sarkáról emelt a kapu elé, de a tatabányai kapus lehúzta a labdát.
  14
  Bognár saját térfeléről indulva lendületesen lefutott az alapvonalig, beadását a védők elvétették, de sajnos a mieink is lemaradtak a labdáról.
  10
  Szűcsnek először kellett játékba avatkoznia. Kapusunk egy előrevágott labdát Tóth Z. elől rúgott vissza a mezőnybe.
  8
  Lipcsei 25 méteres lövése kerülte el a bal sarkot.
  6
  A sok próbajátékos miatt egyelőre akadozik az összjátékunk. Penksának voltak már bí­ztató elfutásai a bal szélen, ezenkí­vül Botis tűnt ki határozott szereléseivel.
  3
  Gyurováth próbált meg kilépni a tizenhatosunknál, de Botis jó ütemben szerelte.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. A tatabányaiak fehér mezben, kék nadrágban és kék sportszárban játszanak majd, a mieink tiszta zöldben lépnek pályára. A környei serdülőcsapatok játékosai körbeállták a pályát, í­gy a labdaszedésben biztos nem lesz fennakadás.
  .
  Kapusunk, Szűcs Lajos gyomorfertőzése után csütörtökön kezdte el az edzéseket. Pénteken már teljes intenzitással edzett és bár még nem érte teljesen utol magát, természetesen vállalta a játékot.
  .
  A két együttes vezetői megállapodtak abban, hogy a mérkőzésen korlátlan számú cserére lesz lehetőség. Mindkét oldalon várhatóan valamennyi mezőnyjátékos pályára lép majd.
  .
  A környei pályán nincs lelátó, a szurkolók állva, a korlátnak támaszkodva nézhetik végig a mérkőzést. Jelenleg keresztbe fúj a szél a pályán, ami nem könnyí­ti meg a játékosok helyzetét.
  .
  A tatabányaiak Lipták -- Mogyorósi, Sipos, Máj -- Varga, Balog Z., Dupai, Rajnay -- Deme -- Tóth Z., Gyurováth felállásban lépnek pályára.
  .
  A mieink Szűcs -- Bognár, Vukmir, Botis, Kiss Gy. -- Konte, Zováth, Lipcsei, Penksa -- Nedeljkovic, Ciricösszeállí­tásban kezdenek. A kezdőtizenegyben Botis, Konte, Nedeljkovic és Ciric személyében négy próbajátékos kapott helyett. Hárman már nálunk edzettek, Danny Konte azonban csak péntek délután érkezett meg Budapestre. A dán futballista az előző idényben a holland Sparta Rotterdam együttesében játszott.
  .
  A csapatok már a pályán melegí­tenek. A találkozót azért rendezik Környén, mert a tatabányai stadionban felújí­tják a gyepszőnyeget.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk második előkészületi mérkőzése, az ellenfél ezúttal Környén a másodosztályú Tatabánya.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ