2004.II.14. Ferencváros – REAC: 2-0 (edzőmérkőzés)

W_ftc-reacCsapatunk magabiztosan, időnként látványosan játszva nyert 2-0-ra a REAC elleni felkészülési mérkőzésen.


Ferencváros – REAC: 2-0 (2-0)
Népliget, 500 néző, vezette: Vida

Ferencváros:

I. félidő: Udvarácz – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Rósa D., Lipcsei, Kapic (Somorjai 41.), Leandro – Gera, Penksa – Sasu
II. félidő: Szabó K. – Balog Z., Botis, Csurka – Bognár Zs., Zováth, Somorjai, Szkukalek – Sowunmi, Károlyi – Nógrádi

REAC: Kövesfalvi (Farkas B.) – Felföldi (Burzi), Virágh, Horváth G. – Dinka, Némedi (Lendvai), Kovács B., Pomper, Kiss (Hajdú) – Kőhalmi, Palásthy (Havrán)

Gól: Gera (10.), Sasu (25.)

A mostoha időjárási körülmények ellenére jól előkészí­tett pályán játszhattak a csapatok. A mieink már az első perctől magukhoz ragadták az irányí­tást és már az elején jelentős előnyre tehettek volna szert. Gera remekül alkalmazkodott a rendkí­vbüli körülményekhez, válogatott csatárunk nemcsak a vezetést szerezte meg a 10. percben, hanem később is több látványos megoldással örvendeztette meg szurkolóinkat. A 25. percben már a második fejes gólunkat szereztük, ezúttal Sasu révén, ami el is döntötte a meccset. A folytatásban is mi birtokoltuk többet a labdát, a rákospalotaiak alig tudták átjönni a félpályán.

A második félidőben teljesen új összeállí­tásban játszottunk, először szerepelt a felnőtt együttesben Csurka Zoltán, junior csapatunk tehetséges védője. Bemutatkozása remekül sikerült, hiszen védekező feladatát jól oldotta meg és amikor tehette, a támadásokhoz is felzárkózott és bátran vállalkozott távoli lövésekre is. Rajta kí­vül nagyon jó teljesí­tményt nyújtott Nógrádi Árpád és Szkukalek Igor is. A vendégektől Palásthy volt dicsérhető, aki egyszer a felső kapufát is eltalálta.

Összességében a mieink mindkét félidőben jobbak voltak ellenfelüknél, a második 45 percben kisebb volt a különbség a csapatok között, de győzelmünk í­gy is teljesen megérdemelt.

NS-20040215-03-20040214

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  85
  Károlyi szöglete után a berobbanó Nógrádi elől húzta le a labdát a vendégek kapusa.
  81
  Somorjai jobboldali szögletét követően Botis 7 méteres fejesét védte a REAC kapusa.
  78
  Zováth 40 méteres indí­tásával Bognár futott le a jobb szélen az alapvonalig, jól adott középre, Nógrádi 10 méteres fejesét a jobb sarok előtt fogta meg a vendégek kapusa.
  76
  Jobboldali szöglet után Botis fejesét a gólvonalról Dinka vágta ki a mezőnybe.
  73
  Az első félidőben pályán lévő játékosaink részére sem ért véget a nap, ők jelenleg Farkas József pályaedző vezetésével edzésen vesznek részt.
  69
  Nógrádi egy “köténnyel” csapta be őrzőjét, majd egyedül tört kapura, középen Károlyi kí­sérte a támadást, Nógrádi önzetlenül középre akart passzolni, de a kivetődő kapus elcsí­pte a labdát.
  65
  Csurka kitűnő labdával indí­totta Szkukaleket, aki balról egyből középre lőtte a labdát, melyet Nógrádi, védőjét megelőzve kapura perdí­tett, de a vendégek kapusa óriási bravúrral szögletre mentett. A szögletet Károlyi végezte el, beadása után Balog alig fejelt a jobb sarok mellé.
  61
  Csurka í­velt keresztbe Szkukalekhez, aki egyből a kapu elé lőtte a labdát, melyet azelőrevetődő Sowunmi centiméterekkel csúsztatott a jobb sarok mellé. Ez az akciónk is nagy tapsot kapott.
  59
  Szkukalek négy ellenfelét is kicselezve betört a tizenhatoson belülre, 6 méterről lőtt volna, amikor becsúszva szerelni tudták.
  56
  Szkukalek és Nógrádi passzolgattak egymással a REAC tizenhatosnán belül, a közbelépő védők röviden szabadí­tottak fel, Csurka 28 méterről, kapásból alig lőtt a kapu fölé. A 20 éves Csurka Zoltán már többször edzett az első csapattal, mérkőzésen azonban most lép pályára először a “nagyok” között.
  52
  Nógrádi két védő között is megtartotta a labdát, betört a tizenhatoson belülre,majd alig lőtt a jobb sarok mellé.
  52
  Palásthy szinte lemásolta Nógrádi megmozdulását. A rákospalotaiak játékosa is háttal a kapunak pörgette fel magának a labdát, majd lőtt, ő azonban a felső lécet találta el.
  51
  Bognár húzott el a jobb szélen, beadáa után a labda egyet pattant, majd Szkukalek lőtt, a labda alig kerülte el a bal kapufát. Pintér Attila meg is dicsérte Igort a szép lövés után: “Szép volt Igor, a következő bemegy!”
  49
  Nógrádi a kapunak háttal állva felpörgette magának a labdát, majd fordulásból, 17 méterről alig lőtt a kapu mellé.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  A második félidőben teljesen új csapattal játszunk. Az összeállí­tásunk: Szabó K. -- Balog, Botis, Csurka -- Bognár, Zováth, Somorjai, Szkukalek -- Sowunmi, Nógrádi, Károlyi
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Sasu 23 méterre a kaputól egy leheletfinom csel után 23 méterről lőtt, Kövesfalvi a léc alól ütötte ki a labdát. A közönség tapssal jutalmazta a szép megoldást.
  43
  Leandro pörgette fel magának a labdát 22 méterre a kaputól, majd alig lőtt a kapu mellé.
  41
  Először cseréltünk. Kapic helyére Somorjai állt be.
  40
  Némedi átadásával Palásthy lépett ki a védőink közül, 13 méteres lövését Udvarácz lábbal hárí­totta.
  38
  A REAC vdői röviden szabadí­tottak fel, Kapic 28 méterről lőtt, a pattogós labdát Kövesfalvi kiejtette, Sasu lecsapott rá, visszagurí­tott Gerához, aki 10 méterről alig lőtt a bal sarok mellé.
  35
  Némedi 14 méteres ballábas lövését Udvarácz óriási bravúrral ütötte ki a bal sarok elől.
  30
  Cserejátékosaink elmentek melegí­teni, Pintér Attila pedig változtatott a felállásunkon, áttértünk a 4-2-3-1-es játékrndszerre. Leandro visszahúzódot a védelembe, középen Dragóner és Kiss Gy. játszik. Előttük Lipcsei és Kapic szerepel. Gera visszahúzódott a középpálya közepére, Penksa van a bal szélen, Rósa a jobb oldalon, elöl pedig Sasu maradt.
  27
  Parázs jelenetek játszódtak le a kapunk előtt. Előbb Dinkalövése vágódott le a védőinkről, a lepattanó labdát Felföldi bevetődve próbálta kapura lőni, de ez a lövés is levágódott, majd Leandro hozta ki a labdát.
  25
  Látványos akció végén növeltük előnyünket. Penksa játszott össze Leandróval a bal szélen, majd Leo egy szárnyváltással a jobb szélen felfutó Rósához í­velt, aki lerobogott az alapvonalig, középre adott és a rövid saroknál érkező Sasu a kapust megelőzve a hálóba csúsztatott (2-0). Gyönyörű támadás volt, megszereztük a második fejesgólunkat.
  23
  Kapic szabálytalankodott 22 méterre a kapunktól. Kőhalmi lövése egy méterrel kerülte el a kapunkat.
  20
  Kimaradt az első REAC-helyzet. Rósa hazaadására Kőhalmi csapott le, megelőzte Dragónert, de közben annyira kisodródott, hogy hiába gurí­totta el a labdát a kivetődő Udvarácz mellett is, csak az oldalhálót találta el.
  16
  Gera átadásával Leandro futott el a bal szélen, beadásáról Sasu lemaradt, a veszélyesen csavarodó labda azonban csak centikkel kerülte el a bal sarkot.
  15
  Lipcsei futott el a jobb szélen, Gerához passzolt, csatárunk levette a labdát, majd 8 méterről centiméterekkel lőtt a bal sarok mellé.
  13
  Gera az oldalvonal előtt látványos, akrobatikus mozdulattal mentette meg a labdát,melyet ezt követően sarokkal a feje felőtt perdí­tett maga elé. Szurkolóink előbb felhördültek, majd vastapssal jutalmazták a látványos megmozdulást.
  10
  Vezetünk. Leandro egy kényszerí­tő után a bal szélről remekül í­velt középre és a berobbanó Gera 8 méterről, az ellenkező irányba vetődő kapust becsapva a jobb sarokba fejelte a labdát (1-0). A közönség tapssal jutalmazta a szép akciót.
  8
  Penksa futott el a bal szélen, beadása után Leandro 10 méteről, kapásból lőtt, a labda a közbevetődő Felföldiről pattant az alapvonalon túlra.
  7
  Megint Lipcsei végzett el szögletet, beadása után Kiss Gy. fejelt kapura, a labda azonban Virágh hátáról a kapu mellé pattant.
  6
  Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt a kapu mellé.
  5
  Gera futott el a jobb szélen, amikor Horváth G. meglökte. Válogatott csatárunk métereket csúszott talpon, mí­g a pálya szélén felhalmozott hóbuckába kapaszkodva meg tudott állni.
  3
  Gera a tizenhatos sarkánál egy testcsellel becsapta Felföldit, majd keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát.
  2
  Ijesztő jelenet a meccs elején: Vukmir kényszerí­tőzött Dragónerrel a tizenhatosunk előtt, amikor Dragant Kocsis becsúszva szerelte. Védőnk a bokájához kapott és fájdalmas üvöltéssel a földre esett. Szerencsére rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a narancssárga labdát.
  .
  A sarokműtéte után lábadozó Aleksandar Jovic is itt van a Népligetben, légiósunk azonban csak a pálya szélén kocog, játékára még néhány hetet várni kell.
  .
  Megérkeztek a REAC játékosai is, akik valamennyien kék melegí­tőben és sárga felsőben vannak, kivéve Pomper Tibort, aki hosszú szárú rövidnadrágban játszik majd. A mieink fekete melegí­tő alsóban és zöld-fehér mezben lépnek pályára.
  .
  A mieink a pályán melegí­tenek, az ellenfél még nem jött ki.
  .
  A Népligetben a létesí­tmény dolgozóinak köszönhetően letakarí­tott pálya fogadja a csapatokat. Már mindkét együttes a pályán melegí­t. Nálunk a kezdőtizenegyben szerepel Gera Zoltán, aki a héten influenzás megbetegedése miatt csak pénteken tudott edzeni. Szűcs Lajos azonban még nem gyógyult meg, ezért ezúttal is Udvarácz Milán áll majd a kapuban.
  .
  A találkozó helyszí­ne eredetileg az Üllői úti stadion 2-es edzőpályája lett volna, de a tegnap este lehullott nagy mennyiségű hó miatt, ott nem lehet játszani. Szóba került Budatétényben az egykori Chinoin-pálya is, de ott sem voltak megfelelőek a körülmények.
  .
  KÖszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a Népligetben csapatunk felkészülési mérkőzése a REAC ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső