2004.II.21. Románia – Magyarország: 3-0

Az első játékrészben büntetőt hibázó, majd a hajrában teljesen széteső magyar labdarúgó-válogatott háromgólos vereséget szenvedett a Romániától, í­gy a 2. helyen végzett a ciprusi tornán.

Ciprusi torna, döntő:

Magyarország – Románia 0-3 (0-1)
Nicosia, 700 néző, V: Kapitanisz (ciprusi)

Magyarország: Vlaszák – Dragóner (Kenesei 63.), Komlósi (Stark 46.), Pető – Simek, Lendvai, Tóth (Bodnár 70.), Lőw (Böjte 80.) – Gera – Kovács P. (Kovács Z. 76.), Tököli

Románia: Curca – Stancu, Constantin, Iencoi (Rada 46.) – Alexa (Choinea 91.), Mihut, Plesan, Petre (Caramarin 77.), Moldovan (Nicolae 56.) – Marica (Danciulescu 60.), Cristea (Lungu 87.)

Gól: Mihut (11.), Danciulescu (89.), Caramarin (92.)
Sárga lap: Pető (9.), Lendvai (13.), Komlósi (20.), Tóth (33.) illetve Constantin (31.), Alexa (52.)

11. perc: Petre a jobb oldalon sarokkal passzolt Mihut elé, aki 24 m-ről, óriási erővel a jobb felső sarokba bombázott (0-1).
31. perc: Egy hosszan előreí­velt labdára Tököli rajtolt, s a 16-oson belül cselezgetett, amikor Constantin felvágta. A büntetőt a sértett a bal oldali kapufa mellé helyezte.
38. perc: Ismét Tököli tört előre, 15 m-es lapos lövését a román kapus bravúrral tolta oldalra.

55. perc: Tököli jobb oldali szögletét Dragóner 6 m-ről fejelte kapura, s a labda az egyik román védőt is érintve alig kerülte el a jobb alsó sarkot.
57. perc: A magyar játékosok figyelmetlensége miatt Mihut elé került a labda, a gólszerző 15 m-es éles lövését Vlaszák szögletre ütötte.
62. perc: Tököli bevetődve szerzett labdát Constantintól, majd felpattant, és 14 m-ről lőtt, a román kapus bravúrral hárí­totta a próbálkozást.
69. perc: Petre indí­tásával Nicolae ugrott ki középen, majd 15 m-ről a kapu mellé helyezett.
86. perc: A bal oldalon Kovács Z. iramodott meg, de nagy helyzetben nem tudta elhúzni a labdát a bátran és jól kivetődő román kapus mellett.
89. perc: Lungu majd Nicolae volt a labda útja, s a középen egyedül érkező Danciulescu 15 m-ről, nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt (0-2).
92. perc: A középen kiugró Caramarin egy csel után, 18 m-ről a kapu bal oldalába emelt (0-3).

Az első tí­z perc az ismerkedés jegyében telt, majd egy hatalmas góllal a románok váratlanul előnyhöz jutottak. Ez megzavarta a magyar csapatot, a következő negyedórában némi szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kerüljön nagyobb hátrányba. A rivális sok mozgásos, gyors játéka többször okozott zavart a védelemben, csak a félidő utolsó harmadára rendeződtek a sorok. Ekkor Tököli egyenlí­thetett volna, de 11-esből még a kaput sem találta el, vagyis a magyar csapat a ciprusi tornán már második büntetőjét hagyta ki (a lettek elleni elődöntőben Kenesei hibázott). A játékrész hajrájában agresszí­vabb lett Lothar Matthaus együttese, de a gólszerzés nem sikerült.

A szünet után a román válogatott visszahúzódott saját kapuja elé, kontratámadásokra rendezkedett be, s ezekkel többször okozott zavart. A magyar együttes kitámadott, védelme lazább lett, de a kissé kockázatos taktika nem hozott eredményt. A hajrában a fiatal román gárda több nagy helyzetet is kialakí­tott, kettőt ki is használt, í­gy teljesen megérdemelten nyert a végére széteső Matthaus-csapat ellen.

Lothar Matthaus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Szerettük volna megnyerni a tornát, de a második hely miatt sincs szégyenkezni valónk. A hibákat inkább egy ilyen felkészülési tornán kell kijaví­tani, mint később, a tétmérkőzéseken. Két meccsen két tizenegyest elrontani nagy luxus, ugyanakkor nem hibáztatom a büntetőt kihagyó játékosokat. A jövőben kijelölöm a tizenegyes végrehajtóját, akit megpróbálok lelkileg is jó állapotban tartani.

Anghel Iordanescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Számunkra ez a torna a fiatal játékosok beépí­tése miatt volt lényeges. Nagy örömömre megmutatták, hogy sokra hivatottak. Ezzel együtt gratulálok Lothar Matthausnak, mert láttam a magyarok lettek elleni mérkőzését is, és állí­thatom, máris több tudatosság érződött a válogatott játékán.

*

A Cipruson rendezett nemzetközi labdarúgótorna helyosztóinak eredményei:

a 3. helyért: Fehéroroszország-Lettország 4-1 (1-1)
az 5. helyért: Ciprus-Kazahsztán 2-1 (2-0)
a 7. helyért: Örményország-Grúzia 2-0 (1-0)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ