2004.II.7. Ferencváros – Hajduk Kula: 4-0

2 hozzászólás a(z) 2004.II.7. Ferencváros – Hajduk Kula: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk Tököli szenzációs játékával – csatárunk öt perc alatt három gólt szerzett – magabiztos győzelmet aratott a szerb-montenegrói élvonalbeli bajnokság hatodik helyezettje, a Hajduk Kula ellen.

  Ferencváros – Hajduk Kula: 4-0 (4-0)
  Üllői út, 2-es edzőpálya, 1.000 néző

  Ferencváros: Szűcs L. (Udvarácz 68.) – Kriston (Dragóner 46.), Vukmir, Gyepes, Kiss Gy. (Károlyi 54.) – Lipcsei (Zováth 46.), Somorjai (Savic 54.) – Rósa (Czvitkovics 46.), Gera, Leandro – Tököli (Sasu 58.)

  Hajduk Kula: Milojevic – Pavicevic, Antic, Bulatovic, Viskovic (Dukanovic 58.) – Dudvarski, Marinkovic (Bogic 62.), A. Davidov (Belic 48.), Osmanovic (Borovic 61.) – M. Davidov (Stahatovic 71.), Radivojevic

  Gól:Tököli (28., 30., 33.), Gera (35.)
  Sárga lap:Pavicevic (74.)

  A sáros, mély talajon nagy iramban kezdtek a csapatok, kezdetben ellenfelünk birtokolta többet a labdát, de a kapu előtt nem tudott veszélyes helyzetet kialakí­tani. A 15. perctől fokozatosan vettük át az irányí­tást és az első komolyabb helyzetünkből meg is szereztük a vezetést. A 28. percben Leandro 40 méteres indí­tásával Tököli lépett ki, kicselezte a kapust is és a hálóba helyezett (1-0). A gól megzavarta ellenfelünket, amit elsősorban Tököli révén remekül kihasználtunk, hiszen válogatott csatárunk újabb találataival a 33. percben már 3-0-ra vezettünk. Tököli szenzációs teljesí­tményére egy gólpasszal tette fel a koronát, a 35. percben ugyanis az ő passzából szerezte meg Gera a negyedik gólunkat (4-0).

  A második játékrészben a sok csere következtében már nem volt olyan folyamatos a játékunk, az elején megint ellenfelünk kezdett jobban, majd a játékrész közepétől kiegyenlí­tettebb lett a küzdelem. A mieinknél két próbajátékos is pályára lépett. Czvitkovics ősszel az MTK-ban futballozott, Miroslav Savic pedig az Obilictől érkezett hozzánk. A Kula két veszélyes helyzetet hagyott ki, nem játszott rosszul, de az első félidő közepén bekövetkezett 7 perces rövidzárlat és Tököli parádés teljesí­tménye miatt súlyos vereséget szenvedett.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  85
  Sasu tört előre a jobb szélen, középre passzolt, Károlyi kapásból alig lőtt a kapu fölé.
  80
  Gera egy esernyőcsel után indí­totta a jobb szélen felfutó Savicot, ő egyből középre adott, Károlyi 12 méteres lövését azonban hárí­totta a vendégek kapusa.
  74
  Pavicevic a tizenhatos sarkánál hátulról belerúgott Leandróba, amiért sárga lapot kapott.
  71
  M. Davidov helyett Stahatovic állt be.
  68
  Szűcs helyére Udvarácz állt be a kapuba.
  67
  Zováth fejelte haza a labdát, Belic azonban közbelépett, 8 méterről lőtt, Szűcs óriási bravúrral védett.
  65
  Savic a jobboldali védő posztján nagyon harcosan játszik, több jó szerelése volt és a megszerzett labdákat is pontosan játszotta meg, látszik rajta, hogy képzett, jó játékos.
  64
  Czvitkovicson látszik, hogy az elmúlt hetekben kevesebbet edzett, viszont az is kiderült, hogy nagyon képzett, technikás játékos. Gerával remekül megértik egymást, többször is szép kényszerí­tőkkel hozták előre a labdát.
  63
  Gera indí­tásával Sasu ugrott ki jobb oldalon, keresztbe í­velt, Leandro a másik oldalon elérte a labdát, középre emelt, az érkező Sasu elől azonban a kapus mentett.
  62
  Marinkovic helyett Bogic jött be.
  61
  Osmanovic helyére Borovic állt be.
  59
  A kulai védők röviden szabadí­tottak fel, Vukmir 28 méterről, kapásból a kapu mellé lőtt.
  58
  Viskovic helyére Dukanovic állt be. A mieinknél Tökölit Sasu váltotta. A pályáról lejövő csatárunkat vastaps búcsúztatta.
  56
  Marinkovic 16 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral kiütötte, a labda Osmanovichoz került, aki középre gurí­tott, Radivojevic próbált az üres kapuba lőni, de Dragóner a gólvonalon mentett, közben a játékvezető lest jelzett.
  54
  Kettős csere nálunk. Kiss Gy. helyett Károlyi, Somorjai helyett pedig Savic lépett pályára.
  52
  Leandro futott el az oldalvonal mellett, amikor a vendégek kispadja előtt Pavicevic könyökkel megütötte. Középpályásunk arrébb lökte ellenfelét, majd angolul kiszólt a kulai kispadra, hogy ez már a harmadik ütés volt. A vendégek szakvezetője elnézést kért Leótól, majd folytatódott a játék.
  50
  Vukmir becsúszva, nagyon harcosan szerzett labdát, Czvitkovicshoz passzolt, aki a bal szélen felfutó Leandróhoz í­velt, ő egyből a levegőből középre lőtte a labdát, amit az egyik védő a kapu előtt kézzel ütött el, de nem kaptuk meg a nyilvánvaló 11-est.
  48
  A. Davidov helyett Belic lépett pályára.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél a szünetben Rósa helyett Czvitkovics, Kriston helyett Dragóner és Lipcsei helyett Zováth játszik, ellenfelünknél egyelőre a teljes csapat változatlan, feltehetően fokzatosan cserél majd a vendégek szakvezetője, aki változtatott a mérkőzés előtt elmondott elképzelésén.
  45
  Vége az első félidőnek. Szurkolóink tapssal jutalmazták az első félidei játékunkat.
  44
  Gerát buktatták a felezővonalnál. Válogatott csatárunk lent maradt a földön, majd lehúzta sportszárát és jelenleg az oldalvonal mellett sántikál.
  42
  Leandro a bal szélen három embert is becsapott, majd középre gurí­tott, ahol Gera kapásból, 25 méterről alig egy méterrel bombázott a kapu fölé.
  39
  Ellenfelünk a második félidőben teljesen új csapatot küld pályára, ezért 11 játékos elment melegí­teni.
  37
  Gyepes csapott össze nagyon keményen Osmanoviccsal. Az eset után mindkét játékos húzta egy kicsit a lábát, Osmanovic csak rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  35
  Már néggyel vezetünk. Lipcsei indí­tása egy védőhöz került, akit Tököli nagyon harcosan szerelt, majd egy visszahúzós csel után a középen érkező Gerához passzolt, aki 14 méterről a bal sarokba lőtt (4-0).
  33
  Bent van a harmadik is. Gera egy gyönyörű csel után, féltérden passzolt Tökölihez, aki betört a tizenhatoson belülre és 3 méterről a kapus mellett jobb belsővel a bal sarokba gurí­tott (3-0).
  30
  Már kettővel vezetünk. Leandro indí­totta Rósát, akinek beadására Leandro érkezett középen, azonban a védők és a kapus együttes erővel tisztáztak előle, a labda azonbanTökölihez pattant, aki közelről az üres kapuba talpalta a játékszert (2-0).
  28
  Megszereztük a vezetést. Leandro 40 méteres indí­tásávalTököli ugrott ki, egy gyönyörű csellel becsapta a kapust is, majd 10 méterről, balról, becsúszva az üres kapuba helyezte a labdát (1-0).
  26
  Somorjai indí­tása után Tököli a kapunka háttal, gyönyörű mozdulattal emelte a labdát Gera elé, aki elől az utolsó pillanatban mentettek a védők.
  22
  Gera kényszerí­tőzött Lipcseivel a Kula tizenhatosán belül, mielőtt azonban a visszakapott labdát rálőhette volna, Bulatovic az oldalvonalon túlra mentett.
  20
  Antic tört volna egyedül kapura, de Gyepes remek ütemű becsúszó szereléssel állí­totta meg a vendégek játékosát.
  16
  Kriston tört előre remek cselekkel, beadása azonban a közbenyúló Viskovic lábáról az alapvonalon túlra pattant.
  14
  A. Davidov ugratta ki M. Davidovot, aki elől Szűcs kivetődve szerezte meg a labdát. Az eddigiekből kiderült, hogy a Kula jobb játékerőt képvisel előző ellenfelünknél, a Temesvárnál. A két csapat játékosainak nehéz dolguk van a mély talajon, amelynek állapota nem nevezhető ideálisnak.
  12
  Tököli szerzett harcosan labdát az oldalvonal mellett, beadásáról csak centiméterekkel maradt le a kapu előtt Gera és Leandro.
  7
  Pavicevic szállt bele Leandróba, de megúszta sárga lap nélkül.
  5
  Gera két szép csel után í­velt a jobb szélről középre, de a berobbanó Tököli elől mentettek a védők.
  5
  Dragan Vukmir miatt a helyszí­nen nézi meg a mérkőzést a szerb-montenegrói szövetség főtitkára. A tervek szerint a Sopron elleni bajnokinkon a szövetségi kapitány is megnézi Dragant, aki hazája nemzeti együttesében még nem lépett pályára, de már többször tagja volt a bő keretnek.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Ellenfelünk indí­totta útjára a labdát.
  .
  Ellenfelünk az elmúlt napokban Törökországban edzőtáborozott és ma reggel érkezett meg Budapestre. A Kula az elmúlt 10 napban 6 edzőmeccset játszott, ukrán, román és osztrák élvonalbeli gárdákkal. A mérlege: 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség.
  .
  Szakmai stábunk ma két játékost tesztel: az ősszel az MTK-ban szereplő fiatal középpályást, Czvitkovics Pétert és az NK Obilic védőjét, Miroslav Savicot. A tervek szerint mindketten a második félidőben lépnek pályára.
  .
  A jó időjárásnak köszönhetően idén először játszhatunk az Üllői úton, a találkozóra a 2-es edzőpályán kerül sor.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk felkészülési mérkőzése a szerb-montenegrói bajnokság 6. helyezettje, a Hajduk Kula ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső