2004.IX.16. UEFA selejtező, Millwall – Ferencváros: 1-1

2 hozzászólás a(z) 2004.IX.16. UEFA selejtező, Millwall – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk nagyon értékes 1-1-es döntetlent ért el az UEFA Kupa első fordulójának első mérkőzésén a Millwall otthonában. A végig nagyon feszült hangulatú, küzdelmes mérkőzésen mindkét együttes szabadrúgásból talált a kapuba. A mi gólunkat csapatkapitányunk, Lipcsei Péter szerezte.

  Millwall – Ferencváros: 1-1 (0-0)
  The Den, London, 11.709 néző, vezette: Delevic (Tomicic, Cupic – szerbek)

  Millwall: Stack – Muscat, Lawrence, Ward, Simpson – Elliott, Harris (Dichio 81.), Wise, Livermore – Morris (Cogan 36.), Moore (Ifill 78.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Botis, Gyepes – Balog Z. (Zavadszky 92.), Rósa, Kapic, Tőzsér – Lipcsei – Vágner (Pensa 71.), Bajevski (Sowunmi 81.)

  Gól: Wise (66.) illetve Lipcsei (79.)
  Sárga lap: Muscat (42.) illetve Kapic (11.), Rósa (22.), Botis (38.), Balog Z. (60.), Tőzsér (70.)

  Amint az várható volt, a házigazdák óriási lendülettel kezdték a meccset. A Millwall többet birtokolta a labdát, játékosai nagyon harcosak, agresszí­vek, helyenként durvák voltak. A mieink igyekeztek minden téren felvenni a versenyt a hazaiakkal. A rengeteg szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék, de az idő jelentős részében a mi térfelünkön pattogott a labda. Az első negyed órában Szűcsnek egyszer kell Szűcsnek egy komoly védeni valója volt, az 5. percben óriási bravúrral ütötte ki a bal felső sarok elől Elliott fejesét. A Millwall a későbbiekben nem nagyon jutott a kapunk közelébe, ezért játékosai a távoli lövéseket erőltették, melyek után több szögletet is elvégezhettek. Ezek főleg akkor jelentettek veszélyt, ha a rövid saroknál valaki továbbcsúsztatta a labdát, de védőink Szűccsel közösen visszaverték ezeket a próbálkozásokat is. A játékrész hajrájában mi szorí­tottuk be az angolokat, több szögletet is elvégezhettünk, de gólt nem sikerült szereznünk.

  A második 45 percben sem változott a játék képe. Megint az angolok kezdtek aktí­vabban, mi viszont szervezetten, zártan védekeztünk. A 66. percben Wise szabadrúgásgóljával megszerezték a vendéglátók a vezetést (1-0). A mieink a bekapott gól után sebességi fokozatot váltottak, gyorsabban és nyí­ltabban kezdtünk el játszani. Több tetszetős támadást is vezettünk, sajnos azonban egy pontatlan passz, vagy az utolsó pillanatban közbenyúló védő miatt nem tudtunk a kapuba találni. Egészen a 79. percig, amikor a Bajevski buktatásáért megí­télt szabadrúgást Lipcsei lőtte 25 méterről a jobb sarokba (1-1). A hajrában okosan tartottuk a labdát, az angolok hiába próbáltak meg mindent, nem tudtak a kapunk közelébe jutni. A mieink egy roppant harcos, hamisí­tatlan kupacsatában értek el rendkí­vül értékes 1-1-es döntetlent.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk nagyon kedvező helyzetből várhatja a két hét múlva sorra kerülő Üllői úti visszavágót.
  92
  Harmadsor cseréltünk. Balog helyett Zavadszky lépett pályára.
  91
  Szépen járattuk a labdát az angol kapu előtt, végül Balog 18 méterről a kapu fölé lőtt.
  89
  Dichio visszaguraí­tása után Elliott 16 méterről laposan lőtt, Szűcs gyors vetődéssel vdett.
  86
  Tőzsér indí­totta Sowunmit, aki elől Stack felszedte a labdát.
  83
  Szűcs remek ütemben mozdult ki egy beadásra és elütötte a labdát, közben a levegőben ütközött Elliott-tal. A hazaiak játékosa rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  81
  Csere mindkét oldalon. Nálunk Bajevski helyett Sowunmi, a hazaiaknál Harris helyett Dichio állt be.
  79
  Egyenlí­tettünk!! Bajevskit buktatták 25 méterre a kaputól. Lipcsei remek félmagas lövéssel a jobb sarokba csavarta a labdát, Stack beleért a lövésbe, de hárí­tani nem tudott (1-1).
  78
  Újabb csere a hazaiaknál. Moore helyett Ifill folytatja.
  76
  Cogan beadása után arris 13 méterről a kapunk fölé fejelte a labdát.
  74
  Penksa futott el a bal szélen, egy remek visszahúzós csel után keresztbe í­velt és Balog estében, anélkül, hogy a labda lepattant volna, 15 méterről kapásból alig lőtt a kapu fölé.
  71
  Először cseréltünk. Vágner helyett Penksa lépett pályára.
  70
  Tőzsér visszahúzta Muscatot, amiért sárga lapot kapott.
  68
  Lipcsei 18 méteres lövése után egy közbenyúló lábról a labda az alapvonalon túlra pattant.
  66
  Vezet a Millwall. Wise végzett el szabadrúgást 20 méterre a kapunktól és a bal sarokba csavarta a labdát (1-0).
  62
  Wise szöglete után Szűcs a levegőben ütközött Warddal, a labda Elliott elé pattant, aki közelről a léc alá bombázott, de a bí­ró érvénytelení­tette a találatot, mert Ward a levegőben meglökte kapusunkat.
  60
  Balog nem engedte, hogy elvégezzen a Millwall egy szabadrúgást, amiért ő is sárga lapot kapott.
  56
  Harrist ugraták ki Vukmir és Gyepes között, de az asszistens beintésére a bí­ró les miatt lefújta a támadást.
  53
  Tőzsér végzett el szabadrúgást a tizenhatos baloldali sarkáról. Elcsavarta a labdát a sorfal felett, amely a hálót érintve elkerülte a kaput.
  49
  Wise szöglete után a továbbcsúsztatott labdát a hosszú oldalról Muscat emelte vissza a kapu elé, de Szűcs kiütötte a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik oldalon sem volt csere.
  45
  Megkerült Thoas meze! Miután a műsorközlő bemondta, hogy a videofelvételek alapján meg fogják találni az elkövetőt, a tettes visszaszolgáltatta a mezt.
  45
  Kicsit késik a második félidő kezdése, mert az UEFA ellenőre jelenleg a játékvezetőkkel arról egyeztet, hogy Thomas milyen mezben lépjen pályára. Vagy szám nélküliben fog játszani, vagy egy számot rajzolnak a hátára. A rendezők közben a biztonsági kamera felvételét tanulmányozzák, hátha megtalálják az elkövetőt.
  45
  Az első félidő hajrájában a hazai szurkolók folyamatosan fenyegették a kispadunkon ülőket, Sowunminak pedig ellopták a mezét.
  45
  Gyepes lábát a szünetben folyamatosan kezelték, de egyelőre vállalja a folytatást. Ha le kell majd cserélni, akkor Lipcsei húzódik vissza a védelem közepére, és Leandro vagy Kiss György lép majd pályára.
  45
  Az utolsó két percben három szögletet végezhettünk el, majd a negyedik előtt a játékvezető lefújta a félidőt.
  42
  Wise gyomron vágta Vágnert, mert csatárunk nem adta azonnal oda neki a labdát. A bí­ró nem látta az esetet, ami után nagy lökdösődés alakult ki a pályán. A bí­ró helyreállí­totta a rendet, majd sárga lapot adott a reklamáló Muscatnak.
  38
  Botis csúnyán szabálytalankodott Muscattal, amiért teljesen jogosan kapott sárga lapot.
  36
  Először cseréltek a hazaiak. Morris helyett Cogan állt be.
  35
  Wise 35 méterről lőtt a kapu mellé.
  32
  Muscat 25 méteres lapos lövését Szűcs magabiztosan védte.
  29
  Tőzsér lőtte be laposan a labdát a bal oldalról a tizenhatoson belülre, de Ward felszabadí­tott.
  25
  Rósa végzett el gyorsan egy szabadrúgást, a védők mögé belőtt labdát Vágner elől a kapujából kifutó Stack szerezte meg.
  22
  Rósa tartott rá Wise lábára, ő is sárga lapot kapott.
  18
  Elliott 30 méteres léc alá tartó lövését Szűcs szép vetődéssel ütötte a kapunk fölé.
  14
  Balog indí­totta Bajevskit, de csatárunk nem érte el az oldalvonal előtt a labdát.
  11
  Kapic buktatta Simpsont, amiért sárga lapot kapott. Ademnek ez volt a harmadik figyelmeztetése az UEFA Kupában, ezért a budapesti visszavágón nem játszhat.
  10
  Wise buktatta Vágnert a felezővonalnál, majd a fldön fekvő csatárunkat Morris rúgta meg a labdával. Az eset után kisebb lökdsődés alakult ki a pályán, de a bí­ró hamar helyreállí­totta a rendet.
  8
  Wise végzett el szabadrúgást 24 méterre a kapunktól. A sorfal mögé í­velte a labdát Moore-hoz, aki szerencsénkre nem tudta lekezelni az átadást.
  5
  Wise szöglete után Szűcs ütötte az alapvonalon túlra a labdát. A második söglet után Elliott fejelt kapura, de Szűcs óriás bravúrral a bal felső sarok elől az alapvonalon túlra tolta a labdát.
  3
  Lipcsei átadása után egy védőről Bajevskihez került a labda, csatárunk 15 méterről lőtt, de Lawrence közbevetődve blokkolta a lövést.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  Bajevski fordult le Wardról, de a bí­ró serint támadónk eltolta ellenfelét, ezért a Millwall végezhetett el szabadrúgást saját térfelének a közepéről.
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. A mieink tiszta fehérben, az angolok tiszta kékben játszanak.
  .
  A melegí­tés végén Gyepes Gábornak újra megvizsgálták a lábát, de nincs akadálya védőnk játékának. László Csaba az öltzőben arra hí­vta fel játékosaink figyelmét, hogy nemcsak magukért kell ma küzdeniük, hanem az egész magyar futballért. Védőink arról beszéltek egymással, hogy a csúszós talajon kerülni kell minden kockázatos megoldást. A mieink arra számí­tanak, hogy az elején a házigazdák nekünk rontanak és az első 10 perc várhatóan nagyon nehéz lesz.
  .
  A hazai vezetők nagyon barátságosak, mosolygósak, látszik rajtuk, hogy igazi ünnepnap számukra ez a nap és mindent megtesznek azért, hogy minden kí­vánságunkat teljesí­tsék.
  .
  A csapatok már a pályán melegí­tenek. A kezdésig még 20 perc van hátra.
  .
  Szurkolóink megpróbálják hangerőben felvenni a versenyt a hazaiakkal. Drukkereink nagyon lelkesek, de ha a hazaiak is rázendí­tenek, akkor hangosabbak a mieinknél.
  .
  A nézőtéren mintegy 12 ezer szurkoló lehet. A fedett lelátó nagyon felerősí­ti a drukkerek hangját. Ha a hazaiak elkezdenek énekelni, akkor egészen félelmetes a stadion hangulata.
  .
  A pálya szélén szolgálatot teljesí­tő biztonsági őrök egyenként bemutatkoztak szakmai stábunknak és azt mondták, ha a kispadon ülők veszélyben érzik magukat, akkor nyugodtan szóljanak nekik.
  .
  A hazaiak összeállí­tásával kapcsolatban László Csaba elmondta, hogy több meglepetést is tartalmaz a Millwall felállása. Bekerült a csapatba Kevin Muscat. Az ausztrál válogatott játékos áprilisban az FA Kupa elődöntőjében szenvedett súlyos térdsérülést, azóta nem lépett pályára, most pedig a kezdőtzenegyben kapott helyet. Az is váratlan, hogy kimaradt a középpályás Serioux, aki Balog Zltánnál is nagyobb bedobásokra képes, akár 35-40 méterre is el tudja dobni a labdát. A harmadik váratlan húzás a csatársorban Moore szerepeltetése. A fiatal futballista eddig csak elvétve jutott szóhoz a Millwall első csapatában.
  .
  Lipcsei Gábor és Eisemann László az ötözőben gyúrja játékosainkat. Hagyományosan Gyepes Gábor feküdt fel először a gyúrópadra. Az öltözőnk annyira kicsi, hgy komoly nehézséget okozott a gyúrópadok elhelyezése. Végül az egyiknek a zuhanyzóban, a másiknak a WC előtt találtak helyet.
  .
  Szurkolóink megérkeztek a stadionba. Egyelőre alig száz angol drukker van a stadionban, ők azonban hatalmas füttyel fogadták szurkolóinkat.
  .
  Az öltözőben kellemes meglepetés várta játékosainkat. Mindenkinek a helyére odatettek a házigazdák egy műsorfüzetet, amely a mai meccs alkalmából készült. A szí­nes kiadványban valamennyi futballistánk képe és statisztikája (válogatott meccsek, bajnokik, gólok) megtalálható volt, ezenkí­vül külön interjú készült a lapban László Csaba vezetőedzővel, Lipcsei Péter csapatkapitánnyal és egykori támadónkkal, Gera Zoltánnal, aki jelenleg Angliában, a West Bromwich Albion csapatában játszik.
  .
  Csapatunk már megérkezett a találkozó helyszí­nére, sőt játékosaink már túlvannak a pályabejáráson. A házigazdák folyamatosan locsolják a gyepszőnyeget. A nedves talaj a gyors játéknak és a távoli lövéseknek kedvez.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! A nagy érdeklődésre való tekintettel több mint másfél órával a kezdés előtt elkezdjük a Millwall elleni UEFA Kupa-meccsünkről élő közvetí­tésünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső